Dodaj do ulubionych

długi protokół w ivf???

17.10.05, 10:13
Mam pytanie jak jest z długim protokołem w ivf?Ja jestem po antykach i
zastrzyku LUCRIN,dzisiaj jest 23dc, myślę że powinno przyjść krwawienie.14
dni po zastrzyku mam wstawić się w gabinecie do 10 rano, i tu moja wiedza się
kończy bo nie wiem co dalej będę miała robione.Może któraś z Was jest natym
samym etapie.Pozdrawiam Agasmile))
Obserwuj wątek
    • paula08 Re: długi protokół w ivf??? 17.10.05, 10:53
      Jestem w trakcie dlugiego protokolusmile Nie bralam lucrinu tylko codziennie robie
      zastrzyki z diphereline, a po 14 dniach mam sie zglosic i wtedy bedzie
      kontrolne badanie poziomu LH i estradiolu, usg no i jesli bedzie ok to zaczynam
      stymulacje. Takze mysle, ze u Ciebie bedzie podobniesmile Ta wizyta po 14 dniach
      bedzie wizyta rozpoczynajaca stymulacje. A jesli chodzi o @ to u mnie przyszla
      w 3 dniu po odstawieniu antykow. Pozdrawiam i powodzenia!!!
      • aga1009 Re: długi protokół w ivf??? 17.10.05, 11:43
        A od którego dnia cyklu rozpoczyna się stymulację,ja myślałam że od pierwszego,
        to kiedy mogę się spodziewać punkcji?Z góry dziękuję za odpowiedź,Aga.
        • paula08 Re: długi protokół w ivf??? 17.10.05, 14:46
          U mnie stymulacja rozpocznie sie (najprawdopodobniej) 7 dc, 1 dc nie byl jakims
          szczegolnym dniem, wypada w trakcie 14-dniowego wyciszania jajnikow. A
          stymulacja trwa podobno roznie- 10-14 dni, wiec trudno powiedziec jak bedzie u
          Ciebie, kazdy przypadek jest inny. To lekarz decyduje kiedy jest punkcja na
          podstawie usg, zalezy jak beda rosly pecherzyki. Powodzenia!!!
    • zerozdziwien Re: długi protokół w ivf??? 17.10.05, 10:54
      ja przyszłam 3 d.c. nowego na spr.jajników potem 5 d.c. i od 7 d.c. brałam 3
      razy gonal w brzuch przez ok 6-7 dni stopniowo zwiększono mi do 3 razy dziennie
      po 2 ampułki ok 15 d.c. miałam punkcję
      • inga30 Re: długi protokół w ivf??? 17.10.05, 11:48
        Długi protokół to około 2 tygodni wyciszania jajników (sztucznej menopauzy) a
        potem stymulacja ( ok 10-12 dni). Krótki to od razu stymulacja( od nowego
        cyklu).
        • lucysia32 Re: długi protokół w ivf??? 17.10.05, 19:53
          witam, też mam długi protokół. Najpierw antyki, od 16 dnia cyklu decapeptyl 1
          amp co ii-gi dzień, potem menopur po 3 amp dziennie z decapeptylem. Dzisiaj
          byłam u docenta: 12 pęcherzyków, super estradiol, super endometrium- jejku aby
          nie zapeszyć!!!! Jeszcze dzisiaj i jutro menopur, potem choragon, antybiotyki-
          zapobiegawczo i w piątek mam zabieg pobrania a w poniedziałek transfer.
          Trzymajcie kciuki, proszę....
          Pozdrowionka
          • aga1009 Re: długi protokół w ivf??? 19.10.05, 11:26
            Cześć dziewczyny disiaj dostałam @ po antykach,a 29 jadę do BS,więc liczę że
            może rozpocznie się stymulacja.Dzisiaj mam okropnego doła,wczoraj wieczorem
            siostra mojego męża zakomunikowała, że jest w piątym miesiącu ciąży, w lutym
            będzie rodzić(trzecie dziecko)cieszę się razem z nią,ale całą noc
            przeryczałam,dlaczego to nie ja jestem w ciąży,czy aż tak dużo od życia
            wymagam, jeżeli ivf się nie uda,to nie wiem jak ja to przeżyję.Boję się że to
            może źle wpłynąć na moją psychikę.Żeby tylko się udało,pozdrawiam,Aga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka