woz 07.11.05, 10:32 mam pytanie czy któraś z was brała ten środek?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
100ania Re: mastodynon 07.11.05, 13:15 owszem brałam i powiem krótko - odradzam bez konsultacji z lekarzem. Po 6 tygodniach (2 razy dziennie po 30 kropli jak w ulotce) piersi stały się bardzo bolesne i zaczęło sączyć się mleko. Po odstawieniu po 5 dniach wszystko wróciło do normy, tzn. prawie wszystko bo jeszcze został niewielki mlekotok. Teoretycznie ten lek nie powinien wywołać takiej właśnie reakcji, ale na mnie akurat tak zadziałał. Odpowiedz Link Zgłoś
beti1977 Re: mastodynon 07.11.05, 13:18 Ze 3 lata temu wyczułam sobie w piersi guzka i spanikowana poleciałam do ginki. Okazało się, że to są zmiany hormonalne i dostałam na to właśnie mastodynon w kropelkach. Nie zdążyłam zacząc zażywać bo wszystko wróciło do normy i guzek zniknął ale zażywa to dosyć często moja siostra, która ma bardzo duży biust i tworzą jej się "tłuszczaki". Wiem nawet, że ostatnio pojawiły się też tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
woz Re: mastodynon 07.11.05, 13:23 właśnie ja mam tabletki przepisał mi ginekolog na unormowanie cylku i jako pomoc w zajściu w ciążę co o tym myślicie Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: mastodynon 07.11.05, 13:30 jeżeli zalecone przez lekarza to naturalnie brać! Obserwuj tylko uważnie jak na niego reagujesz, bo mogą być kłopoty. Już po moim przypadku wiesz co może się pojawić. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
maja744 Re: mastodynon 07.11.05, 18:47 Mastodynon to mocniejszy srodek w poronaniu z castangusem. Bralam i castangsa i Mastod na obnizenie prolaktyny. C mi nie pomogl, M za to w pierwszym cyklu przyspieszyl owu, wiec przypuszczam ze prl obnizyla sie wlasnie po nim. Sumujac: ziolka sie nie sprawdzily w moim przypadku, prolaktyna wcaz byla za wysoka i w koncu dostalam bromka. Odpowiedz Link Zgłoś
woz Re: mastodynon 08.11.05, 09:35 ja mam hyperprolaktynemię jakieś 6 m-cy temu prolaktyna 120 nawet przy bromergonie aktualnie nie biorę bromergonu od 4 m-cy a prolaktyna sama spada mam juz 57 piję ziółka i chodzę na akupunkturę, wyciszyłam się-nie wiem czy ma to związek teraz dostałam mostodynon na wyrównanie cyklu nie na zbicie prolaktyny Odpowiedz Link Zgłoś