Dodaj do ulubionych

androlog na niepłodność męską

17.11.05, 19:35
Staramy się o dzidzię już dwa lata. Niestety słabe parametry nasienia.
Ginekolog mówił abym posłała męża do androloga , być może żylaki powrózka
nasiennego. Czy ktokolwiek zna i czy pomógł którejś z Was lekarz tej
specjalności. Szukam z okolic Katowic , ew. Sosnowca . Dziękuję z góry za
wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • katarina011 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 19:52
      Moj maz byl u androloga w klinice Provita, ktora znajduje sie w Katowicach.
      www.provita-klinika.pl/
      • katarina011 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 19:53
        Poprawiam sie u urologa (on rowniez zalmuje sie problemem meskim)
      • aga1506 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 20:12
        do provity napewno nie pójdę . Leczyłam się u dr. Ogrodnika który tam też
        przyjmuje ale My jeździliśmy do kliniki w bytomi i niestety u męża zbadał tylko
        nasienie mnie zrobił hsg i zaproponował in vitro . A wydawało mi się że
        powinien mnie zbadać ginekologicznie chociaż przed hsg a nie zrobił tego ani
        raz. Nie skierował męża na żadne inne badania i mnie również a okazało się że
        mam endo i pcos. U męża poprawiło się troszkę po biogonadylu który przepisał
        mój gin. Więc myślę że chodzi tu głównie o wyciągnięcie kasy....a dr Ogrodnik
        nie wspomniał nawet o lekach które ew mogłyby pomóc nie mówiąc już aby
        cokolwiek wspomniał o innym lekarzu dla męża.Także jak leczą tam tak jak w
        bytomiu to nie dziękuję. Pzdr
        • katarina011 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 20:25
          Lekarz przymujacy w Provicie przyjezdza z Bielska Bialej i ma dyzury tylko w
          czwartki (no chyba, ze cos sie zmienilo). Nie jest ginekologiem jak dr Ogrodnik
          wiec na temat kobiecych spraw sie nie wypowiada.
          Moj M ma fatalne parametry nasienia i doktor na wizycie jedynie wykluczyl
          zylaki powrozka nasiennego (jeden z waznych powodow przyczyny nieplodnosci
          meskiej) Nie zlecil zadnego leczenia, bo w naszym przypadku nie ma ono raczej
          sensu (ta opinie potwierdzilo trzech roznych lekarzy zajmujacych sie
          nieplodnoscia)
          A jak u Was wygladaja wyniki nasienia i ile staracie sie o dziecko?
        • aga1506 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 20:51
          leczymy się już dwa lata ja od niedawna zażywam metformax i dziś po usg mój
          pęcherzyk ma 21mm więc działamy!!!! a mąż bierze Promen witaminy dla mężczyzn a
          parametry kiepskieliczba plemników 5,5ml czyli na granicy a żywych tylko 34%
          wiec jak wykluczą żylaki powrózka nasiennego to tylko in vitro ale przy endo
          kiepsko to widzę.
          A u was jak to wygląda??
          • katarina011 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 21:39
            U nas liczba plemnikow miedzy 7, a 38mln (w zaleznosci od dnia), ale az 92%
            patologicznych i zadnego w ruchu A. No i przeciwciala przeciwplemnikowe w 100%.
            Zylakow nie stwierdzono, przeciwcial w takiej liczbie z reguly sie nie leczy
            (za duze skutki uboczne, a za malo ciaz) wiec zostaje tylko in vitro ICSI
            • katarina011 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 21:40
              A jak u Was patologia i ruchliwosc?
              • aga1506 Re: androlog na niepłodność męską 17.11.05, 21:46
                ruchliwość: szybki postepowy 20%, wolny 7%, nieprawidłowe 7%, żywotność
                21%,brak 66% a patologi 97% tylko patologie mam wynik z listopada 2004

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka