olencia 23.11.05, 23:46 czy mozecie mi powiedziec, czy to jest przy pobieraniu komorek jajowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 07:41 Tak. Po stymulacji w ustalonym z doktorem dniu uśpią cię na 20 min. i pobiorą wszystkie nadające się pęcherzyki. W tym czasie Twój mąż musi się skutecznie pobawić swoim Wodzem. Pęcherzyki i żołnierzyki (po selekcji) łączą (ile się da) i po kilkunastu godzinach (najczęściej 2-3 doby) robią transfer do macicy podzielonych komórek (1-2 sztuki). Potem czekacie... I to jest najgorsze Odpowiedz Link Zgłoś
olencia Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 09:32 czy w zwiazku z tym mozna sie zle czuc? czy wszystko jest ok i potem nic sie nie czuje? Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:16 Z tego co wiem z relacji innych dziewczyn (sama podejdę do pierwszego in vitro na poczatku 2006 r.) to niektóre były przestymulowane i obciążone hormonami jajniki dawały ostro znać, że ciężko pracowały: bolało je i miały gorączkę. Zdecydowana większość niczego nie czuła nadzwyczajnego. To zależy chyba od organizmu i lekarza prowadzącego. Poszperaj na poprzednich postach Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:11 Sama tego jeszcze nie doświadczyłam (mam nadzieję, że na początku 2006 podeję do in vitro), ale laski na wcześniejszych postach wiele o tym piszą. Niektóre miały tzw. przestymulowanie je bolało (trzeba pić dużo wody), niektóre miąły gorączkę. Ale zdecydowana większość dziewczyn niczego nadzwyczajnego nie czuły. To zależy od organizmu. No i chyba lekarza prowadzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:11 Sama tego jeszcze nie doświadczyłam (mam nadzieję, że na początku 2006 podeję do in vitro), ale laski na wcześniejszych postach wiele o tym piszą. Niektóre miały tzw. przestymulowanie je bolało (trzeba pić dużo wody), niektóre miąły gorączkę. Ale zdecydowana większość dziewczyn niczego nadzwyczajnego nie czuły. To zależy od organizmu. No i chyba lekarza prowadzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:17 Sorki, że dwa razy to samo, ale w moim kompie coś nie zadziałało Odpowiedz Link Zgłoś