Dodaj do ulubionych

punkcja - co to jest

23.11.05, 23:46
czy mozecie mi powiedziec, czy to jest przy pobieraniu komorek jajowych?
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 07:41
      Tak. Po stymulacji w ustalonym z doktorem dniu uśpią cię na 20 min. i pobiorą
      wszystkie nadające się pęcherzyki. W tym czasie Twój mąż musi się skutecznie
      pobawić swoim Wodzem. Pęcherzyki i żołnierzyki (po selekcji) łączą (ile się da)
      i po kilkunastu godzinach (najczęściej 2-3 doby) robią transfer do macicy
      podzielonych komórek (1-2 sztuki). Potem czekacie... I to jest najgorsze
      • olencia Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 09:32
        czy w zwiazku z tym mozna sie zle czuc? czy wszystko jest ok i potem nic sie
        nie czuje?
        • rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:16
          Z tego co wiem z relacji innych dziewczyn (sama podejdę do pierwszego in vitro
          na poczatku 2006 r.) to niektóre były przestymulowane i obciążone hormonami
          jajniki dawały ostro znać, że ciężko pracowały: bolało je i miały gorączkę.
          Zdecydowana większość niczego nie czuła nadzwyczajnego. To zależy chyba od
          organizmu i lekarza prowadzącego. Poszperaj na poprzednich postach
    • rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:11
      Sama tego jeszcze nie doświadczyłam (mam nadzieję, że na początku 2006 podeję
      do in vitro), ale laski na wcześniejszych postach wiele o tym piszą. Niektóre
      miały tzw. przestymulowanie je bolało (trzeba pić dużo wody), niektóre miąły
      gorączkę. Ale zdecydowana większość dziewczyn niczego nadzwyczajnego nie czuły.
      To zależy od organizmu. No i chyba lekarza prowadzącego.
    • rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:11
      Sama tego jeszcze nie doświadczyłam (mam nadzieję, że na początku 2006 podeję
      do in vitro), ale laski na wcześniejszych postach wiele o tym piszą. Niektóre
      miały tzw. przestymulowanie je bolało (trzeba pić dużo wody), niektóre miąły
      gorączkę. Ale zdecydowana większość dziewczyn niczego nadzwyczajnego nie czuły.
      To zależy od organizmu. No i chyba lekarza prowadzącego.
      • rafulka Re: punkcja - co to jest 24.11.05, 10:17
        Sorki, że dwa razy to samo, ale w moim kompie coś nie zadziałało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka