Dodaj do ulubionych

Dziwny ból????

19.12.05, 08:04
Dziewczyny poradzcie prosze, mija 36 dz.cyklu, a ja dalej nie mam @.
Najbardziej mnie martwi pojawiający sie ból, na przemian z prawej i lewej
strony, tak jakby jajników, jest on sporadyczny, ale w ciągu dnia wystepuje
dosc czesto. Na ciąże nie licze, bo brakuje ksiazkowych objawów, nawet piersi
nie bolą, (a ponoc powinny a nie chce sie nakrecac bo po co mam sie znowu
rozczarowac) ,jedynie pojawiła sie na jednej z nich wyrazna żyła, tego to juz
w ogole nie rozumiem, nie znam przyczyny i pierwszy raz cos takiego mam...Ale
to juz inny temat
Kolezanka w pracy podpowiada ze to zapalenie przydatków, czy ma rację?
Ponoc to grożna w skutkach choroba kobiet
Poradzcie jak mam to zbadac? Co oznacza ten ból??
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: Dziwny ból???? 19.12.05, 08:19
      Eve 23 nie ma książkowych objawów 2-tygodniowej ciąży! Jesli to tydzień po
      spodziewanej miesiączce (bo zakładam że masz 28-dniowe cykle) to zrób sikańca i
      zasówaj na betę z krwi. Jeśli to nie ciąża to natychmiast do doktora.
      • 56at Re: Dziwny ból???? 19.12.05, 08:33
        Rób co mówi rafulka ja bym tyle nie wytrzymała bez sikańca w życiuwink
        pozdrawiam,ania
        • eve_23 Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamienie 19.12.05, 10:07
        • eve_23 Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamienie 19.12.05, 10:09
          Co ono oznacza???
          Dzisiaj kupie test i jutro rano sie dowiem.
          56at kochana tych testów juz tyle mam za sobą, ze przestałam w cokolwiek
          wierzyc,zawsze konczy sie to rozczarowaniem, teraz chciałam tego uniknąć, wole
          byc miło zaskoczona...
          • 56at Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 19.12.05, 10:12
            Znam to ja i na części rozbierałam w poszukiwaniu drugiej kreski.
            • sloneczko2812 Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 21.12.05, 19:38
              Czesc! Mi rowniez spoznial sie okres, ale dwa dni przed spodziewana @ poczulam
              nagle ostre klucie w lewym jajniku tak ze siedząc nie mogłam wstać. Okresu nie
              dostałam i myślałam, że to normalne w końcu nie raz mi się spóźniał, nie
              przejęłam się tym zbytnio, po tygodniu od spodziewanej @ zaczęły mnie strasznie
              boleć jajniki, zrobiłam test "Amil", wyszły dwie bordowe krechy. Jajniki nadal
              bolały, ale ktoś powiedział, że to nie jajniki tylko rozciągające się wiązadła,
              gdyż na początku zazwyczaj tak jest. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego...
              • eve_23 Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 22.12.05, 07:54
                Słoneczko
                Dalej czekam na @, wczoraj plamiłam rdzawo-brązowym kolorem, niewielkie ilosci,
                bolą mnie jajniki na przemian, cos w rodzaju kłócia, raz z jednej raz z drugiej
                strony. Dodam ze to juz 39 dzien c. bez @, robiłam test w poniedziałek, wyszedł
                negatywny, nie wiem o co chodzi?
                Czy ktos poradzi?
                • rafulka Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 22.12.05, 08:03
                  Eve, skoro nie zrobiłaś bety z krwi (bo testom ufać nie należy) to choć zadzwoń
                  do swojego gina. Tu chodzi też o twoje zdrowie - może się coś dzieje
                  niedobrego.
                  • eve_23 Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 22.12.05, 08:06
                    Rafulko, ale moj gin wyjechał nie wiem czy tel. mi cos poardzi, zaczynam sie
                    martwic, bo pierwszy raz mam cos takiego ciagnie sie to od poniedziałkowego
                    wieczoru, na poczatku myslałam ze zaczyna mi sie @, ale wszystko staneło na
                    etapie delikatnego plamienia, dosłownie kilka kropel dziennie, kiedy to minie
                    idą swieta, nie wiem kto ma mi pomoc?
                    Czy test moze kłamac?
                    • rafulka Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 22.12.05, 08:16
                      Tak, testy mogą kłamać. Mogą ale ni muszą. Żeby być pewną że to nie ciąża - idź
                      do laboratorium na betę z krwi. To ci da pewność. Jeśli nie ciąża, może to taki
                      rodzaj @, a może jekieś g, za które należy się zabrać
                      • eve_23 Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 22.12.05, 08:43
                        Dzieki, zadzwonie na kom. i skontaktuje mnie z jego zastępcą, nie bede czekac
                        na cud, bo to nie jest normalne. A bede miała przynajmniej spokojne swieta, bo
                        jak na razie to nie pozwala mi normalnie funkcjonowac, wciaz mysle co mi jest...
                        • katka113 Re: Do tego doszło dzisiaj jakies brunatne plamie 22.12.05, 15:30
                          No i co Eve - zadzwoniłaś? Jakie masz wieści? U mnie też od rana plamienie (16
                          dzień po IUI), ale to pewnie po prostu oznaki @ niestety.
                          • eve_23 Dalej cisza... 23.12.05, 10:08
                            Katko, niestety nie udało mi sie dodzwonic do mojego gina, wyłączył kom.,
                            pewnie gdzies wyjechał i chciał miec swiety spokoj, jest już 40 dzien cyklu, a
                            @ jak nie było tak nie ma. To juz 4 dzien, skapych, brązowo-rdzawych plamien, w
                            niczym nie przypomniajcych @, do tego dochodzą nawrotowe bóle na przemian
                            prawego i lewego jajnika. Nie wiem co robic, za bardzo nie mam wyjscia,
                            poprostu czekam, a po swietach jak sie uda to na pewno sie wszystko wyjasni bo
                            sie wybiore do lekarza.
                            Najgorsze jest czekanie, nie umiem sie tym nie przejmowac, trudno jest nie
                            myslec...
                            A ty jak sie czujesz, czy te plamienia to faktycznie początki @?
                            Trzymam kciuki, mzoe sie udało? Testowałas?
                            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka