Dodaj do ulubionych

Za duże endometrium

05.01.06, 19:43
dziewczyny pwoiedzcie jakie macie endometrium przy owulacji?
Ja mam strasznie duże 17 mm i troche sie zdenerwowałam jak mi lekarz to
powiedzial ze to utrudnia zajscie w ciaze. Poczytalam troche na necie - jak
glupek - ze to polipy, miesniaki itd ...
Czy moze to moja uroda jest taka? slyszalyscie kiedys zeby ktoras zaszla z
takim endo ?
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Za duże endometrium 05.01.06, 20:58
      piegoos tak miala. napisz do niej, albo poszukaj jej watkow. ponad rok temu
      opiosywala swoja historie z polipowata sluzowka.
      • paula29 Re: Za duże endometrium 05.01.06, 21:10
        już poszperałam i przeczytałam, ale jakoś nie jestem uspokojona
        • w_i_o_s_n_a Re: Za duże endometrium 07.01.06, 10:46
          też mam 17mm enometrium,ale właśnie byłam u gin.i powiedział że trzeba to
          uregulować,narazie podał mi kaprogest,zobaczymy co z tego będzie,tez staramy
          się o DZIDZIE
    • bozusia1 Re: Za duże endometrium 06.01.06, 13:07
      witaj Paula!
      U mnie jest podobna sytuacja: zbyt duże endometrium podczas stymulacji, ale
      lekarz nie powiedział mi,że to utrudni zajście w ciążę, lecz należy wykonac
      jakieś badanie. Niestety nie wiem jakie, bo nie dopytałam o jego nazwę. Ale
      skoro nie mam dzieci, a staram się ponad 2,5 roku to może ma to jakis związek?
      • paula29 Re: Za duże endometrium 06.01.06, 22:51
        tylko wiesz co ja przejrzałam wszystkie usg z całego mojego zycia jakie miałam -
        a troche sie tego uzbierało i zawsze było 7mm. a w Novum 17 mm. W listopadzie
        robiłam usg i było 7 mm, a teraz 17mm.... ja już tego nie rozumiem
        lekarka kazała mi wybrać epikryze z karowej bo tam miałam robioną histeroskopie
        i wtedy ewentualnie da mi lekarstwa
        a u Ciebie jaki jest problem?
        • vigga Re: Za duże endometrium 07.01.06, 21:09
          Cześć!
          Mam podobny problem. Robiłam sobie usg w grudniu i wykazało że moje endometrium
          ma 16mm w 15 dniu cyklu. Poza tym mam torbiel w jajniku 3cm, plamienia
          międzymiesiączkowe i za wysokie wyniki hormonów. Poczytałam sobie w necie i
          zaczynam podejrzewać u siebie endometriozę, chociaż związek tej choroby z
          przerostem endometrium znalazłam tylko na jakimś forum. A lekarze albo nic nie
          mówią, albo mówią co innego i czym innym się martwią. Jeden ówił że 16mm to za
          dużo, a ktoś na forum pisał, że to norma. Już sama nie wiem! Czy któraś z Was
          wie, jakie badania warto zrobić w zwiąku z tym szerokim endometrium?
          • 56at Re: Za duże endometrium 07.01.06, 21:40
            przerost endo i endometrioza to diwe różne rzeczy
            • paula29 Re: Za duże endometrium 07.01.06, 23:30
              no tak, ja tez sie gdzies doczytałam, że przerost endo moze powodowac
              nieprawidlowe zluszczanie sie i tym samym endometrioze.
              ja robilam histo zeby sprawdzic czy nie ma komorek nowotworowych. A teraz
              lekarka mnie uspokoiła że można to wyregulować lekami. Moj lekarz tez nie
              zwracla uwagi ze jest takie a nie inne endo i dlatego go zmienilam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka