Gość: Pia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 13:23 Jakiej firmy test owulacyjny możecie mi polecić? Czy istnieją testy "wielorazowego użytku"? Jakie są koszty takiego testu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roma Re: test owulacyjny IP: 194.181.36.* 06.11.02, 14:04 O testach wielorazowego użytku nie słyszałam, jest takie urządzenie (można kupić w intenecie) do mierzenia owulacji ale jest bardzo drogie coś ok. 60 funtów angielskich. Ja używałam Quick View czy coś takiego -6 testów kosztuje 50 zł. Clear View kosztuje 5 testów 80 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: test owulacyjny IP: *.lidzbark.sdi.tpnet.pl 16.11.02, 20:40 Hej! Jeśli bedziecie chociaż przejazdem w Olsztynie wstąpcie do apteki w budynku TESCO (były HIT). Miła obsługa i bez zamawiania test Ovu Quick 6 dniowy za 46 zł! Trzymam kciuki za Wasze wyniki. Mam nadzieję że i Wy pomyślicie o mnie. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra3 Re: test owulacyjny 06.11.02, 14:24 Chciałam sobie kupić taki test owulacyjny. Zamiast tego otrzymałam gorzką lekcję na temat "płodność/niepłodność tematem tabu". Poszłam do apteki, Wiedziałam, że test nazywa się "Clear Plan". W jednej aptece pani magister wybałuszyła oczy i zapytała: "a może chodzi pani o test wykrywający ciążę? NIe? To takich nie mamy". W drugiej aptece było podobnie, Po wizycie w trzeciej aptece zrezygnowałam z poszukiwań. Pani magister bowiem się głupkowato śmiała, a jak wymieniałam nazwę testu, dopiero odpowiedziała, że takich testów w tej aptece nie ma. Powiem jeszcze, że chicałam sobie wykonać ten test nie dlatego, że nie wiem kiedy są "te dni", ale dlatego, że test opiera się na wyryciu poziomu hormonu wyzwalającego owulację, a tego już znienawidzonym termometrem nie wykryję, chociaż tylko on chyba mi pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: test owulacyjny IP: 194.181.36.* 06.11.02, 14:44 A skąd jesteś jeśli z W-wy mogę ci pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra3 Re: test owulacyjny 06.11.02, 16:01 Roma, Pia i inne Kochane dziewuszki Sęk w tym, że ja jestem również z dużego miasta- bo z ... Krakowa)) Smiechu warte - tak sie zniechecilam, ze poniechalam zakupu. Ten test, ktory chcialam sobie kupic, czyli Clear Plan (odowiednikiem teg otestu jest Clear Wiev, ale to jak komu szczesicie dopisze) ma miec 5 testów - tak przynajmniej wyczytal moj maz i ja w I-necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia6976 Re: test owulacyjny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 14:29 cześć dziewczyny, ja na początku używałam Clear Plan, jest dobry ale drogi ok. 80 zł 5sztuk, później używałam Quick View, ten był tańszy (6 sztuk ok. 45 zł.)ale miałam czasem problemy ze ainterpretowaniem wyniku ponieważ linie są niewyraźne. Ostatnio wpadłam na najlepszy pomysł czyli zakupy przez net. Znalazłam stronę testsforless.com i tam kupiłam 15 testów owulacyjnych + 3 ciążowe (taka była oferta) za niecałe 18$, czyli 1 test kosztuje ok. 4 zł. Testy są ok. Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęscia na drodze do upragnionych dzidziusiów. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aga333 Re: test owulacyjny 06.03.03, 10:50 Gość portalu: kasia6976 napisał(a): > cześć dziewczyny, > ja na początku używałam Clear Plan, jest dobry ale drogi ok. 80 zł 5sztuk, > później używałam Quick View, ten był tańszy (6 sztuk ok. 45 zł.)ale miałam > czasem problemy ze ainterpretowaniem wyniku ponieważ linie są niewyraźne. > Ostatnio wpadłam na najlepszy pomysł czyli zakupy przez net. Znalazłam stronę > testsforless.com i tam kupiłam 15 testów owulacyjnych + 3 ciążowe (taka była > oferta) za niecałe 18$, czyli 1 test kosztuje ok. 4 zł. Testy są ok. > Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęscia na drodze do upragnionych dzidziusiów. > Kasia dzięki za adres tej strony! faktycznie ceny testów w Polsce w porównaniu z tymi są.....nieporównywalne ;o). daj jeszcze tylko znać czy płaciłaś coś za przesyłkę i jak długo czekałaś na odbiór testów? i jeszcze jedno, czy miałaś możliwość przetestowania już ich skuteczności (a może jakiś lekarz coś ci o nich powiedział)? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia6976 Re: test owulacyjny IP: *.visp.energis.pl 07.03.03, 14:53 Witaj Ago, > > są.....nieporównywalne ;o). daj jeszcze tylko znać czy płaciłaś coś za > przesyłkę Nie, przesyłka jest wliczona w cenę. i jak długo czekałaś na odbiór testów? W tej chwili dokładnie nie pamiętam, ale napewno nie szły dłużej niż to obiecuja na stronie, chyba ok. 2 tyg. i jeszcze jedno, czy miałaś > możliwość przetestowania już ich skuteczności (a może jakiś lekarz coś ci o > nich powiedział)? Strone znalazłam przez przypadek, wchodząc na anglojezyczne fora o podobnej tematyce jak to. Testy wypróbowałam, mimo, że są malutkie i cieniutkie w porównaniu z tymi, które można kupić u nas to są równie skuteczne - mam na myśli wyniki, które są łatwe do interpretacji.( w przypadku polskich testów czasem zastanawiałam się, czy tą drugą kreskę już widać czy nie, była bardzo rozmyta i niewyraźna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga333 Re: test owulacyjny 07.03.03, 15:20 dzięki za odpowiedź! zamówiłam i czekam na przesyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowika Re: test owulacyjny do Kasia6976 IP: 195.20.110.* 19.03.03, 16:33 Droga Kasia6976, dziękuję bardzo za info o stronie ww.testforless.pl, zamówiłam tam pakiecik 15 testów OWU + 3 testy ciążowe, kosztowało mnie to w sumie niecałe 70 zł, paczka doszła w terminie 7 dni (!) i w dodatku przy drugim dniu testowania mam wynik pozytywny, co oznacza, że moje obawy odnośnnie owulacji były niepotrzebne. Teraz pozostaje tylko ) zajść w ciążę, może mi się uda, mimo wszystko (ponad 2 lata starań, endometrioza (wy?)leczona) - tak jakoś akcja z testami natchnęła mnie optymistycznie - dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie sowika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: test owulacyjny do Kasia6976 IP: 62.233.163.* 09.06.03, 10:49 witam czy jedyna mozliwosc zamowienia tych testow to oplata karta Visa lub Mastercard? jak dlugi termin waznosci mialy te testy? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: test owulacyjny IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 15:06 Byłam już w kilku aptekach i miałam trochę więcej szczęścia jeżeli chodzi o personel, bo wszędzie spotykałam się ze zrozumieniem i chociaż nie kupiłam go (nigdzie nie było go na stanie), to deklarowano szeroką pomoc w sprowadzeniu go z hurtowni. Tylko nie wiem dlaczego wszędzie mają tylko testy potrójne za 60 zł, a ja wolałabym większą ilość (przynajmniej 5 szt) za te same pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: test owulacyjny IP: 62.233.200.* 07.11.02, 08:55 Udalo mi sie kupic Quick View w drugiej aptece... Bylo tam tez drozsze Clear View (z mniejsza iloscia testow). Pewnie to zalezy od apteki czy sprowadza dane artykuly, na ktore moze jest maly popyt a troche kosztuja, czy nie. Mysle ze nie nalezy sie zrazac i mozna poprosic w aptece zeby sprowadzili... Pozdrawiam i zycze samych pozytywnych testow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: test owulacyjny IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.11.02, 12:07 Hej Aleksandra, anie możesz sie uprzec, żeby i sprowadzili? U mnie w aptece testów owu na stałe nie ma, ale sprowadzaja na życzenie, i to te które są w danej chwili najtańsze. Jesteś klientem, masz prawo sobie życzyć. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: test owulacyjny IP: squid:* / 172.30.7.* 08.11.02, 10:29 Jeśli któraś z Was mieszka w Białysmtoku, to testy owulacyjne zawsze udawało mi się kupić w aptece w Auchanie. I te z 3 (ok 50 zł) i te z 5 (ok. 80 zł) testami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva11 Re: test owulacyjny 06.03.03, 17:06 Hej Co do testow - sa testy wielkokrotnegu uzytku, do kupienia zagranica ale sa zwykle bardzo drogie. Tester taki kosztuje ok 150-200USD. Ja mialam sama taki maly mikroskop, wygladal jak szminka, badalo sie sline na obecnosc LH. Mikroskop byl "w miare tani" i do wielokrotnego uzytku- 30USD, bardzo bylam z niego zadowolona ale po 2 miesiacach wpadl mi do wanny i musialam go wyrzucic Teraz znajoma mi przesyla ze Stanow takie testery na LH - zobacz na stronie - store.yahoo.com/early-pregnancy-tests/index.html Sa tanie i skuteczne. Nie jestem pewna jedynie czy mozna zamowic do Polski. Powodzenia! Eva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuźka do Evy IP: *.tkdami.net / 172.17.0.* 06.03.03, 23:36 Droga Evo byłam na tej stronie, i raczej nie można tego testera zamówić do Polski a jestem nim zainteresowana. Jeśli mogłabyś coś bliżej napisać o tym testerze (może Twoja znajoma będzie mogła przysłać jeszcze jeden, chętnie pokryję koszty i odkupię) to napisz do mnie luiza.racz@wp.pl, będę wdzięczna, pozdrawiam Zuźka Odpowiedz Link Zgłoś