Dodaj do ulubionych

Bromergon-jak brac?

23.01.06, 19:52
Witam.Jestem początkująca i pewnie będę Was co jakiś czas zamęczac pytaniami.
Właśnie wróciłam od endokrynologa-wysoka PRL.Przepisał mi Bromergon
(1tabl.przez 1 tydz. później 2 tabl.).Zapomniałam zapytac,czy mam łykac cały
czas(w trakcie @ też?).I czy mam zacząc od razu (7dc.).Przepraszam jeśli jest
już podobny wątek,ale neta też mam od niedawna i jeszcze jestem "zielona".
Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: Bromergon-jak brac? 23.01.06, 19:57
      cały czas bierzemy bromek, zazywaj raczej wieczorem bo mozesz przez pierwsze
      dni kiepsko sie czuc, a swoja droga ze spora dwaka starujesz, zwykle zalecja od
      1/2 tbl na poczatek
      • kasia410 Re: Bromergon-jak brac? 23.01.06, 20:06
        Ja zaczynałam od 1/4 i głowa mi pękała- fatalnie się czułam, ale później było
        lepiej.
        • dagps Re: Bromergon-jak brac? 23.01.06, 20:15
          ja tez zaczynalam od pol, od nastepnego dnia jedna, potem dwie. od samego poczatku bylo tragicznie, po tygodniu przywyklam.
          lepieuj wieczorem, racja, i tak rabno moze nie byc za wesolo. ale nie sugeruj sie tym, bo niektorzy czuja sie ok.
    • asiaku Re: Bromergon-jak brac? 23.01.06, 21:55
      Ja też zaczynałam od 1/4 tabletki na wieczór. Potem połówka i tak przez rok.
      Po pierwszej ćwiartce w nocy wstawałam, bo nie mogłam oddychać, tak mi śluzówka
      w nosie spuchła. Wstałam i zemdlałam. Tak mi się 2 razy zdarzyło. Ale po 3-4
      dniach przyzwyczaiłam się i żadnych skutków ubocznych już nie czułam.
      Jeśli prowadzisz samochód to na pewno nie bierz bromergonu z rana. Szum w
      uszach, zawroty głowy mijają po 3-4 godzinach od wzięcia tabletki (tak było w
      moim przypadku).

Wydaje mi się, że start od całej tabletki może być dla Ciebie przykry. Tylko
      się nie wystrasz. Organizm szybko sie przyzwyczaja. Potem łykasz jak witaminę C.
      • krychaw Re: Bromergon-jak brac? 24.01.06, 18:31
        dzięki za informacje. Na wszelki wypadek zaczęłam jednak od połówki i od razu
        poszłam lulu. Na szczęście nic mi nie było więc dzisiaj jeszcze pół a jutro
        zaryzykuję z całą. Jeszcze raz dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka