aga280 02.02.06, 11:29 cześć dziewczyny, niedawno zakupiłam ten lek homeopatyczny ale nie wiem jak go zażywać(które dni, po ile granulek). Mam 30. Z góry dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga280 Re: aletris farinosa 02.02.06, 11:32 Jest to lek homeopatyczny który ma pomóc w zajściu w ciąże.Czytałam o nim na tym forum.Pomaga zajść i donosić ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
agnezz73 Re: aletris farinosa 13.04.06, 16:40 chyba myślisz o aletris tak jak w temacie. Mogę napisać ci pare słów o nim z doświadczenia. możecie mi wierzyć, że nie jest to moja wiara w lek – jestem bardzo sceptyczna. Próbowałam już tak wiele, bo nie lubię wypowiadać się na jakiś temat nie mając doświadczeń praktycznych w danym temacie. Próbuje zajść od 4 lat, ponoć nic mi nie jest, być może mam endometriozę malutką, gdzieś w okolicach pęcherza moczowego, ale tylko być może, bo podczas laparo doktor nie mógł pobrać komórek do zbadania. Od jakiegoś czasu nabawiłam się psychosomatycznych skurczy podbrzusza – tak jakbym przez 30 dni miała miesiączkę i to przez ponad rok. Nic mi nie pomagała, tonami jadłam no spę, na chwile było lepiej. Gdy wyczerpały się możliwości medycyny konwencjonalnej i skończyła moja cierpliwość i fundusze wydawane na przemądrzałych lekarzy postanowiłam poszukać gdzie indziej. Zmieniłam dietę (zanim trafiłam na właściwą dla mnie – przetestowałam 3 inne) i nastąpiła znaczna poprawa, skurcze dopadały mnie tylko co drugi dzień w drugiej połowie cyklu. W końcu dostałam aletrę, której jeszcze nie testowałam – zaczęłam brać, w pierwszym cyklu brania, obserwowałam wydalanie krwawych wydzielin (mogą być to komórki endometriozy), ale bóle skurczowe prawie zupełnie ustapiły. W drugim cyklu od ponad 19 latu pierwszy raz nie bolała mnie owulacja, a mam bardzo bolesną – było to cudowne uczucie, obie miesiączki znacznie mniej bolesne. Teraz jest 3 cykl, bezbolesny skurczowo. Tyle mogę powiedzieć po 2 miesiącach brania aletry (2 granulki 2 razy dziennie na czczo na pół godziny przed posiłkiem lub 1,5 po nim). Jak na placebo (niektórzy uwazają że aletra nie jest niczym więcej niż placebo - ja z kolei jestem sceptykiem i na pewno nie leczy mnie wiara w lek) ma bardzo wymierne korzyści i mimo, ze nadal nie jestem w ciąży zaczęłam czuć się bardzo dobrze, a więc opłaca się – mimo tylu lat walki (nie wiadomo z czym, bo przecież nie ma przyczyny), mam nadzieję że kiedyś mnie ciąża zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: aletris farinosa 13.04.06, 17:13 umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html Załączam link do strony o naturalnaych sposobach leczenia niepłodności a jeśli chodzi o aletrę to znalazlam taki fragment, który mówi chyba wszystko za siebie: "False Unicorn Root - Aletra Lecznicza (Aletris Farinosa) Używany do leczenia bolesnych miesiączek, braku menstruacji, endometriozy, nierównowagi hormonalnej, niepłodności, mdłości w ciąży, cyst jajników, zagrożenia poronieniem. Tonizuje układ rozrodczy, szczególną rolę odgrywa przy zachodzeniu w ciąże i w samej ciąży. Ma normalizujący wpływ na jajniki. Używany przy niepłodności związanej z nieprawidłowym wzrostem pęcherzyków Graffa. Zmniejsza ból owulacyjny i suchość w pochwie. Niektórzy specjaliści ostrzegają, aby nie brać zioła zanim nie zdecyduje się na ciążę! Uwaga: Nie przekraczaj dawki - zbyt duże powodują uderzenia gorąca, podrażnienie żołądka i nerek, zaburzenia widzenia i wymioty." Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: aletris farinosa 14.04.06, 08:24 Tymonka w odniesieniu do tamtego wątku...bardzo prawdopodobne że może ten lek zapisze mi mój homeo, skoro jest takim ogólnie działającym...bo stwierdził że podąl mi juz lek nakierunkowany na lewy i prawy jajnik i teraz chce dorzucić tło... cokolwiek to znaczy. moze ten aletris jest takim tłem. na pewno się wybiore. a Ty próbowałas kiedys tych ziół czy homeo? czy tylko twoja córeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: aletris farinosa 14.04.06, 08:34 Tylko córa i lekarka jej ustaliła całą ścieżkę leczenia wprzód aż na 2 miesiące, drogie to cholerstwo, już stówka mi pękła na te jej zatoki ale postanowiłam się zastosować. Jak po tych 2 miesiącach znowu będzie tak często chorować to chyba sobie odpuszczę kiedykolwiek. A ja sama właśnie w ciąży brałam na katar jakieś, bo w ciąży to prawie nic nie wolno, ale żem dobrego zdrowia to katar szybko przeszedł, chyba sam z siebie. Ale wiesz co ja chyba sobie tą aletrę sama kupię. Tylko, żeby mi ktoś jeszcze napisał czy homeopaty można łączyć z hormonami na pewno? Bo ziół np. nie można, gdzieś wczoraj wyczytałam. Ale chyba można, bo logicznie rzecz biorąc zdrowe kobiety mają w sobie te hormony, których nam brakuje i wtedy nie ma w ogóle problemu. Dobrze dedukuję? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: aletris farinosa 14.04.06, 08:41 chyba dobrze bo my mamy niedobory jakichś hormonów albo nadwyżki. więc jeżeli ktoś kto ma normalnie może je zayżwać to ktoś kto bierze hormony też. kiedys czytalam o homeach któe można brać podczas brania pigułek anty, jako poprawiające efekty uboczne jeśli ktoś ma np. zmiany nastrojów itd... zapytam o to mojego homeopatę jak będę u niego i dam znać. a zaraz też zapytam o to na forum homeopatia tam naprawdę są ludzie którzy się znają. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: aletris farinosa 14.04.06, 08:54 O to super to ja czekam, bo zaczął mnie od wczoraj bardzo ciekawić ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: aletris farinosa 14.04.06, 08:56 Tymonka a czy możesz jeszcze zerknąć do mojego watku o pecherzyku-ocencie czy jest szansa. mam tam jeszcze pytanko jedno...dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
agnezz73 Re: aletris farinosa 14.04.06, 10:20 Witaj, właśnie dziś dostałam odpowiedź od specjalisty na ten temat, zaraz ci skopiuje. Ja biore od 2 miesięcy i czuje się bardzo dobrze po aletrze, mam duże nadzieje na ciążę po 5 latach walki, ale sam proces wracania do normy musi potrwać jeszcze Takie zadałam pytanie: Jak powinnam zażywać aletris farinose o potencji 5 i 10 ile granulek pod język. Kłopot to niepłodność z niewykrytą przyczyną. Ponoć jestem zdrowa, nieznaczne wahania prolaktyny, cały czas zbijam ja castagnusem, ale od 5 lat nie zachodze w ciążę. Odkąd zaczełam brać aletris zdecydowanie lepiej się czuje, ale przyjmuje go na chybił trafił. pozdrawiam agnieszka Odpowiedź: Leki o niskich potencjach podaje się 2-3xdziennie po 5 granulek. Dobrze jest się pooczyszczać. Proponuję dodatkowo Galium Heel 3x dziennie 10 kropli oraz Ovarium comp . w ampułkach razem z Metro Adnex Injeel w amp. domięśniowo lub do wypicia po dwa opakowania oraz poprawić ekosystem jelit.- dieta, probiotyki. mam nadzieję że pomogłam trochę Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: aletris farinosa 14.04.06, 10:25 Te wszystkie kosmiczne nazwy co wymieniasz to też homeopaty? Odpowiedz Link Zgłoś
agnezz73 Re: aletris farinosa 14.04.06, 10:29 he he he podejrzewam że tak skoro polecał specjalista homeopatii -jeszcze nie sprawdzałam - znajde na necie. Zadałam mu pytanie na stronie producenta homeopatii:www.leczsiezdrowo.pl/porady.php Możesz sama spróbować i się dopytać, odpowiedź przyszła w ciągu doby. Tylko pamiętaj ze pracuja oni do producenta, a więc mają pewno płacone za reklamowanie innych leków, ale co tam, mamy swój własny rozum, dla mnie porady brzmią sensownie i spróbuję - tym bardziej że dieta i oczyszczanie madre moze tylko służyć Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: aletris farinosa 14.04.06, 12:06 Eee pewnie, jakby tak patrzeć to każdy lekarz to drań skoro od przepisania pacjentowi 100 tych samych antybiotyków dostaje różne fajowe prezenty od przedstawicieli medycznych. Ja czuję potrzebę spróbowania i już. A jak się będziesz oczyszczać? Chyba nie w święta? Odpowiedz Link Zgłoś
agnezz73 Re: aletris farinosa 14.04.06, 12:57 he he he w święta uzupełnie toksyny, a po świętach bardzo delikatnie, niedrastycznie wróce do diety niełączenia, która wyjatkowo mi służy i pomogła przy paru dolegliwościach, moze walne z jeden dzień na wodzie, pomysle o tym po świetach. Tym czasem za 3 dni okres, a pierwszy raz nic mnie przed nim zupełnie nie boli - to cudowne uczucie. Jak wreszcie kiedyś zajdę w ciąże to napisze z 3 książki o tym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: aletris farinosa 14.04.06, 18:42 Zawsze to jakieś pocieszenie, pewnie! Coś przynajmniej się wyprostowało a następnym krokiem będzie dzidziuś, życzę Ci tego bardzo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnezz73 Re: aletris farinosa 14.04.06, 10:36 aha jeszcze jedno, ja biorę znacznie mniejszą dawkę 2x2 i obserwuje korzystne zmiany, ale od przyszłego miesiąca sprubuję zgodnie z zasadami Odpowiedz Link Zgłoś