dagps 13.02.06, 16:25 jak wasze wyniki? byliscie u lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krychaw Re: krychaw 13.02.06, 18:14 byliśmy. Tragedia-mój m ma żylaki powrózka.normalnie płakac się chce.A co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: krychaw 13.02.06, 18:33 u mnie nie wiadomo. jest 40 dzien cyklu, moze byla owulacja, ale nie jestem juz pewna bo sie przeziebilam i wykres sie popierniczyl. temperatura nadal 37 i wyzej. w moim przypadku sukcesem bylaby samoistna miesiaczka. na razie cisza, wizyta za tydzien w srode. teraz czekam na badnia w szpitalu, na hormony i klamre metaboliczna. a to dopiero w ostatnim tygodniu marca. za tydzien na usg cos sie powinno wyjasnic. albo jest torbiel, albo jeszcze przyjdzie @, jak mialam miesiaczki to byly w cyklach 34-6 - 52 dni. ostatnio 9 lat temu jak mialam 15 cierpie dzis z tego powodu, wlasnie z powodu braku wlasnych niewywolanych miesiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
krychaw Re: krychaw 13.02.06, 18:45 tzn ,że na 100% jesteś pewna,że to nie "to"? a może jednak.Trzymam kciuki za niespodziankę. a tak swoją drogą jesteś niezłą specjalistką-ja o połowie różnych badań nawet nie słyszałam. Dobrze,że mam neta ,bo się cały czas dokształcam. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: krychaw 13.02.06, 18:51 no wlasnie z netu wszystko wiem, to co wiem jestem pewna. nie no, swiruje troche ze moze jednak. ale nie, bo czekamy na te badania, wiec te miesiace sa mozna nazwac "stracone", obliczamy koszty i zyski - chce miec te badania. zrobia wszystkie a ja ponad 8 lat nie mialam diagnozy. teraz bede wiedziala dokladnie wszystko. w pcos poza zajsciem w ciaze wazne jest tez pozniejsze zdrowie, wiec niech taka bedzie kolejnosc. nie staralismy sie w tym cyklu i nie bedziemy do badan. przyjaciolka zyczy nam "wpadki", wiec mam takie marzenia, mimo ze niby wiem co robie. Odpowiedz Link Zgłoś
krychaw Re: krychaw 13.02.06, 19:14 hmmmmmmm....sama cos się nie możesz zdecydowac,więc jednak życzę niespodzianki! ja właśnie czekam na @ - "fajny" prezent na zbliżające się urodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: krychaw 13.02.06, 19:22 no wlasnie, sama nie moge sie zdecydowac. skomplikowane pewnie jak przyjdzie moja @ bede miala rownie mieszane uczucia. chcialabym ja miec jak to na kobiete pzystalo. ale jesli bede w ciazy to po co mi taki maly dowod kobiecosci jak @? i tak oto sie miotam. sciskam cie i zycze wam powodzenia. napisz jak idzie leczenie zylakow. Odpowiedz Link Zgłoś
krychaw Re: krychaw 13.02.06, 19:32 na razie to lekarz zdiagnozował żylaki II stopnia. Stwierdził,że na razie nie trzeba operowac-kazał powtórzyc badania nasienia ,przepisał mojemu m Salfazin i dopiero potem podejmie dalsze decyzje co do leczenia.Mam taką cichą nadzieję,że kolejne wyniki będą nieco lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: krychaw 13.02.06, 19:54 miejmy nadzieje, czasem nastepne badanie wyglada zupelnie inaczej. witamina e tez moze mu troche pomoc. a na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krychaw Re: krychaw 13.02.06, 20:06 karmię go wielkimi ilościami owoców-zwłaszcza kiwi-podobno najlepsze! Dobrze,że to takie porządne chłopisko i nie buntuje sie,jak na nim eksperymentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: krychaw 13.02.06, 20:15 to dobrze. zawolam cie jak cos sie u mnie wyjasni i czekam na wiadomosci od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Do Dagps 14.02.06, 09:57 sorry, ze sie wtracam, ale ja tez mam PCO i takie problemy jak Ty. Samoistna miesiaczke mialam tylka ta pierwsza w 13 roku zycia. Tez leczylam sie przez wiele lat bez diagnozy, az wreszcie trafilam do prof. Radwana w Gamecie. Na pierwszej wizycie powiedzial, ze to PCO. Miesiac pozniej mialam laparoskopie (skaryfikacje jajnikow) i w pierwszym cyklu po zaszlam w ciaze. Czy Ty mialas juz laparoskopie? Teraz mam dwojke dzieci i cykle jak w zegarku (bez wspomagaczy). Pozdrawiam. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Do Dagps 14.02.06, 10:57 dobrze ze sie wtracilas u mnie lekarz kaze starac sie rok samej, nie rozumiem dlaczego, bo pzreciez nie mam miesiaczek. tez uwazam ze laparo jest jak najbardziej u mnie wskazana. on uwaza inaczej - najpierw clo i metformina, plus obnizyc prolaktyne. wszystkie hormony jakie badalam mam nie ok. pecherzykow mnostwo, otoczka gruba i biala. lewy jajnik tak spuchniety ze naciska na jelita, bo jestem bardzo szczupla, wiec juz wyladowalam nawet u proktologa. rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Do Dagps 14.02.06, 17:17 Jak to czytam, to widze moja sytuacje sprzed lat. Identyczne objawy. Rozumiem, ze trzeba sie chwile postarac, ale ja mialam wrazenie, ze moja ginka niezle mnie naciagala. Chodzilam do niej prywatnie 2 razy w miesiacu przez 2 lata! A ile lekow wzielam, to juz nie wspomne. Oczywiscie do niczego Cie nie namawiam, tylko mowie jak bylo w moim przypadku. Prof. Radwan powiedzial, ze skoro nie ma owulacji przez tyle lat, to innej szansy nie widzial niz laparo. Jestes z Warszawy? Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Do Dagps 14.02.06, 20:18 z Białegostoku. zabawne, mam pod nosem jednych z najlepszych lekarzy a oni dupa, czekaja az bede juz mogla tylko in vitro? czyzby taki system? o nie, nie dam na sobie zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś