Dodaj do ulubionych

clostilbegyt

20.04.06, 11:32
Witam serdecznie wszystkich uzytkowników forum.
Jestem tutaj zupełnie nowa, ale cieszę się że nietylko ja mama problemy,
razem raźniej. Zawsze myślałam, że jestem zdrowa, aż tu nagle okazuje się, że
mama problem z zajściem w ciążę. Staralismy się pół roku, Pani doktor mówiła
że wszystko ok. Po pół roku zmieniłam lekarza i okazało się, że nie ok. Mam
problemy z owulacją. Drugi cykl biorę clostilbegyt, na szczęście w pierwszym
cyklu z clo wystapiła owulacja i pęcherzyk pękł. Teraz mierzę temperaturę
(chociaż jeszcze nie bardzo jeszcze umiem interpretowac wykres temperatury -
ale od czego podręczniki), biorę clostilbegyt i parlodel. Mam nadzieję, że
uda nam się z clo. Życzę wam i sobie ślicznych, zdrowych dzieciaczków.
Obserwuj wątek
    • alinka761 Re: clostilbegyt 20.04.06, 11:49
      Witaj! Biorę ten sam zestaw lekówsmile Parlodel na zbicie prolaktyny a Clo wiadomo
      na wywołanie owulacji.Niestety Clostilbegyt brałam tylko jeden cykl bo M ma
      bardzo słabe plemniczki i teraz on się kuruje a ja czekam...Zyczę powodzenia i
      szybkich efektówsmile)
      • amiczek77 do alinki761 20.04.06, 12:02
        alinka761- a mogę wiedzieć co Twój M bierze na polepszenie plemniczków, bo mam
        ten sam problem
        Pozdrawiam cieplutko.
        • alinka761 Re: do alinki761 20.04.06, 12:04
          Proszę Cię bardzosmile Od gina Pentohexal i folic a ode mniesmile) Salfazin,Macę i
          żeń-szeń w kapsułkach.
    • kasiaaa85 Re: clostilbegyt 20.04.06, 11:49
      Witaj Viola.
      Jasne ze razem razniej.U mnie bylo podobnie jak u Ciebie.P.doktor zapewniala ze
      jestem zupelnie zdrowa i ze wszystko jest ok.Niepokoily mnie dlugie cykle.Ginka
      stwierdzila ze taka moja uroda.Po tym co uslyszalam zwatpilam w jej kompetencje
      i postanowilam zmienic lekarza.Po miesiacu wiedzialam dokladnie co mi
      dolega.Teraz leczymy sie mezulkiem w Provicie w Katowicach i jestesmy bardzo
      zadowoleni.
      Pozdrawiam Kasia
      • stauros1 Re: clostilbegyt 24.04.06, 21:09
        Cześć. Ja przez trzy lata nie wiedziałam, co mi jest. teraz wiem, że mam
        maluśkie endometrium i cykle bezowulacyjne. Przez 28 dni (od pierwszego d.c)
        biorę estrofem, od 5 do 9 dnia cyklu biorę clostilbegyt i potem pregnyl na
        peknięcie pecherzyka. Taką stymulację miałam pierwszy raz. Jaki efekt - okaże
        się za parę dni. Na dzień dzisiejszy okres spóźnia mi się 2 dni. Zawsze miałam
        co 28 dni. Ale po tej pierwszej dawce leków owulację miałam w 18 dc. Boję sie,
        czy cykl mi się nie wydłużył przez te tabletki. Badźmy dobrej myśli.
        Pozdrowionka
        • kalinka28 Re: clostilbegyt 25.04.06, 10:58
          CZesc dziewczyny! MAm podobne doświadczenia. Mój pierwszy pan doktor utwierdzał
          mnie w przekonaniu ze moj nieregularny okres jest dziełem nadwagi (waze 60 kg
          przy 163 cm)i kazał mi sie odchudzac, kiedy zmieniłam lekarza (do dzis nie moge
          sobie wybaczyc że tak pozno to nastąpiło) okazalo sie ze mm zaburzenia
          hormonalne i policystyczne jajniki. Teraz biore Clistilbegyt jestem w trakcie 3
          stymulacji. Z dwoch pierwszych nic nie wyniknęło chociaz w czasie monitorungu w
          14 dc moj pecherzyk mial 21 mm, bylam pełna nadzei a le niestety na prozno. Mam
          pytanko kiedy wasi lekrze wysłali mężów na badanie plemników? Moja pani doktor
          nic o tym narazie nie wspominała.
          • majorka79 Re: clostilbegyt 25.04.06, 11:03
            my zrobilismy po kilku miesiącach, ale uważam,że warto zrobić w miarę szybko,
            chociażby dla świętego spokoju
          • tymonka30 Re: clostilbegyt 25.04.06, 11:09
            A nam zlecił odrazu jak tylko powiedziałam, że zaczynamy starania.
            Ja też jestem teraz na clo, 5 cykl z rzędu, ale już wiem, że się nie uda, bo
            pęcherzyk przestał rosnąć z powodu prawdop. choroby. Ale w następnym m-cu
            zrobię wszystko, żeby się udało. Kupię nawet aletrę, a co mi tam!smile
            • kalinka28 Re: clostilbegyt 25.04.06, 11:15
              dzieki za odpowiedz. Jeszcze jedno pytanie czy mialyście robiony zabieg
              udrażniający jajowody? Ja jeszze nie i jak czytam te fora to dochodze do
              wniosku ze chyba powinnam juz miec....Kiedy lekarz powinien dać takie
              zalecenie, przed stymulacja? czy po nieudanych kilku próbach na CLO?
          • karkarkar Re: clostilbegyt 25.04.06, 11:13
            my badanie nasienia zrobiliśmy od razu. w sumie od tego wyszliśmy. i od razu
            poszliśmy do specjalistycznej kliniki. przed iui powtórzyliśmy jeszcz raz i
            wyszło lepiej niż poprzednio - może dlatego, że za drugim razem było bardziej
            precyzyjne. Zróbcie badanie nasienia, bo wtedy można wykluczyć lub potwierdzić
            czynnik męski.
            • kalinka28 Re: clostilbegyt 25.04.06, 11:17
              zrobimy jak radzisz...poczekam na efekt tej stymulacji i jesli nic z tego nie
              bedzie to postresuje mezasmile
              • majorka79 Re: clostilbegyt 25.04.06, 11:31
                tylko nie stresuj go za bardzo, bo to dla facta na prawdę jest mega stresujące,
                przynajmniej dla mojego byłosad więc podejdź do tego na luzie, dla waszego
                wspólnego dobrasmile
                co do drozności, to ja nie mialam jeszcze badanej, mimo 1,5 roku starań, ale
                teraz podchodze do pierwszej IUI i jesli dwie IUI sie nie powiodą to dopiero
                zbadam drożność. wiem, że niektórzy myślą, że to bez sensu, ale zmoich
                obserwacji wynika, że drożność jest stosunkowo rzadką przyczyną, ja nie
                przechodzilam żadnych operacji, zapalen jajników itp., żebym mogla cokolwiek
                podejrzewać, poza tym jest to badanie inwazyjne, musisz pójść do szpitala wiec
                jakoś nie mam przekonania. ale oczywiście po kolejnych probach nieudanych (oby
                ich już nie byo) pójdę na badanie drożności..
                • kalinka28 Re: clostilbegyt 25.04.06, 11:37
                  dzieki Majorka..troche mnie uspokoilas bo juz myslalam ze to moje leczenie nie
                  do konca jest kompetentne. Nie mam zaufania do lekarzy i stad moje watpliwości
                  zawsze dobrze jest sie dowiedziec jak to u innych pacjentek przebiega. Trzymam
                  kciuki, powodzenia!
                  • stauros1 Re: clostilbegyt 28.04.06, 08:22
                    My zrobiliśmy badania męża od razu. Lekarz po pierwszym wywiadzie powiedział,
                    że szkoda mojego czasu, nerwów i pieniędzy na leczenie, jeśli nie wyeliminujemy
                    przyczyn u męża. No i okazało się, że i ja i mąż mamy problemy. Teraz to można
                    jakoś razem poskładać do kupy.
    • stauros1 Re: clostilbegyt 27.04.06, 08:20
      Ja przez 28 dni brałam estrofem (problem z endometrium), potem clo i pregnyl.
      Nie wiem jak to się skończy, ale od 5-6 dni spóźnia mi się @. Podobno takie
      opóźnienie to standard, ale nie u wszystkich. Za 2 dni robię test. Obadamy.
      Pozdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka