Dodaj do ulubionych

dziewczyny pomóżcie

30.04.06, 21:05
Co to znaczy?Obustronnie w przydatkach widoczne podłużne struktury płynowe:po
lewej stronie o wym 41 x19 mm,po stronie prawej o wym.27 x13mm ,mogące
odpowiadać wypełnionym płynem jajowodowi.Prawy jajnik z drobnymi
pęcherzykami.Lewy z pęcherzykiem śr o wym 19 mm mogącym odpowiadać formie
wiodącej.Co to znaczy ?mam w tym cyklu się starać(ostatni weekend)a
wprzyszłym miesiącu mam przyjść (jeśli nie zajdę)naHSG .pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • selena24 Re: dziewczyny pomóżcie 01.05.06, 13:22
      Masz w lewym jajniku spory pęcherzyk dominujący, który powinien niebawem pęknąć uwalniając komórkę jajową, a więc czas na starania bo owulacja może być blisko.( choć nie wiem kiedy było to USG?)
    • elza303 Re: dziewczyny pomóżcie 06.05.06, 22:30
      A co to te struktury płynowe? Czy to torbiele? Gin nic mi nie przepisał wcale
      nie wyrażał sie, że to torbiele i kazał starać się w weekend (długi)jesli nie
      zajdę i wystąpi okres to wtedy idę na HSG.powiedział, że daje 5% szans.Co Wy na
      to?I
      • dagps Re: dziewczyny pomóżcie 07.05.06, 07:29
        nie wiem co to te struktury plynowe, lekarza zapytaj, on to powiedzial. te wyliczanie szans to ja nie wiem na jakiej oni podstawie robia. zdrowa para ma nieco pnad 8% w jednym cyklu biorac rok za 100%. nie sluchaj procentow, jak jestes juz w ciazy to test za tydzien, a jak nie, to hsg i dalej.
        • dagps Re: dziewczyny pomóżcie 07.05.06, 07:34
          struktury plynowe sa np w zylakach powrozka nasiennego widoczne, w chorobach mozgu, nie wiem co lekarz mial na mysli, ani jak on w usg obejrzal przydatki ak dokladnie, zeby jakies struktury plynowe widziec. zapytaj go co on nazywa strukturami plynowymi, bo mi sie nie widaje zeby beztrosko kazal sie starac gdyby to bylo cos tak powaznego jak jest, kiedy chodzi o mozg.
      • tymonka30 Re: dziewczyny pomóżcie 07.05.06, 09:23
        Jedno jest pewne, nie masz się czym martwić. Jakby było coś nie tak to gin na
        pewno by Ci to powiedział. Użył sobie poprostu fachowego słownictwasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka