Dodaj do ulubionych

Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie lat ?

• gosiasz0 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 27.06.06, 23:08
      ja mam 35 lat i odp ponad 2 lat staramy się o dziecko.
    • sylla4 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 29.06.06, 11:55
      25 lat,3 lata starań, Ja mam PCO, endometriozę, mąż słabiutkie nasienie. 1 IUI -
      nieudana. Jesteśmy w trakcie in vitro. Pozdrawiam
    • kobiettka7 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 29.06.06, 14:09
      Ja mam 30 lat, moj maz 31 i staramy sie juz 2 lata... Jestesmy po pierwszej
      wizycie w Invimedzie.
    • claudiak Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 04.07.06, 14:34
      26 lat i staramy się od ponad 2 lat. Z 8 miesieczna przerwą na endometrizę sad
      • lucy310 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 04.07.06, 19:15
        Ja mam 23 lata od 2,5 roku staramy się o dzidziusia i nic z tego sad od marca
        tego roku leczymy się. Mamy za sobą drugą iui (na której wynik czekamy).
        Przyczyną niepowodzeń jest mój wrogi śluz oraz słabe nasionko męża.
    • remka1 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 04.07.06, 23:15
      Ja mam 29 lat,a mój mąż za miesiąc i 4 dni będzie miał 30. Mamy jednego aniołka
      w niebie po poronieniu w maju 2005 r. I ciągle się staramy o dzidziusia...
      Wciąż jeszcze mocno wierzymy, że wreszcie się uda ten cud!!! Też mam różne
      samopoczucie raz wyż i ogromna nadzieja, a raz taki dół...że hej! Ale wtedy mąż
      bije na alarm, żebym się opamiętała, że jeszcze nie wszystko stracone! Jak
      dobrze, że jest przy mnie. Pozdrawiam.
    • anna.mackowiak Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 04.07.06, 23:33
      Boze jak dobrze ze istnieje to forum!W tym roku minja 10 rocznica naszego
      slubu,oboje z mezem mamy tylko jedno zyczenie od losu oby nam sie udalo!oby
      malenstwo bylo juz z nami ,mam 34 lata i gleboka nadzieje ze nam sie uda z
      calego serca zycze tego wszystkim!
      • mgurniak Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 05.07.06, 08:26
        32 lata niepłodność wtórna ....mam jedno dziecko i chyba ostatnie sad teraz staram sie od ponad roku ...
        • iwa303 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 05.07.06, 20:48
          31 lat, starania od 2 lat
          • iga1001 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 05.07.06, 21:21
            31 lat, starania od roku
    • ka_katka Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 06.07.06, 07:57
      33 już niestety sad już prawie 8 lat po ślubie. A starać tak na prawdę zaczęliśmy
      się ze 3 lata temu. Właśnie przodchodzimy do pierwszego ICSI jajka już wyklute,
      zaraz jedziemy na biopsję. Proszę o kciuki i dobre myśli smile
    • karawoj Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 06.07.06, 10:46
      30 , od 7 lat
      • anna.mackowiak Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 06.07.06, 16:01
        34 od 6 lat
    • 1050b Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 06.07.06, 17:30
      33, starania od 3,5 lat kilka inseminacji, nieudane ICSI, brak mrozaczków,
      kolejne może we wrześniu.
    • dzasti79 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 06.07.06, 20:56
      Ja mam 27 lat i od 2.5 roku staram sie o dzidzie. Jak na razie nic sad, ale nie
      mam zamiaru dac tak latwo za wygrana.Bardzo pragne miec dzidzie i zniose
      najgorze badania, wezne tyle lekow ile bedzie trzeba, zniose najwiekszy bol zeby
      miec upragniona, wysnione bobo.
      Ja rowniez czesto sie zastanawiam za co ta kara, przeciez nie zrobilam nic
      strasznego w zyciu a jestem tak karana. To nie fer !!.
      Kiedy wiem ze nic z tego, ze znowu sie nie udalo, kolejny miesiac stracony.
      Strasznie sie czuje, mam okropnego "dola". Potrafie przeryczec pare godzin.
      Pozniej jednak staram sie wrocic do normalnego zycia. Przeciec ono toczy sie
      dalej. Maz powtarza mi ze mamy kolejna szanse i moze uda sie tym razem. Nie
      ktorzy ludzie starajacy sie o dziecko nie maja takiej szansy, bo maja wieksze
      problemy. Przeciez niektorzy sa wogole bezplodni. Wiec musimy wykorzystac to co
      mamy i nie podawac sie.Dzieki mojemu kochanemu mezowi jakos daje sobie z tym
      rade. Wiadomo ze czasami bywa roznie ale trzeba sie pozbierac i walczyc dalej.

Nie podawaj sie napewno sie uda !!!! jak nie teraz to za miesiac, kiedys napewno
      !!!!Musisz myslec pozytywnie to podobno pomaga. W koncu powtarzaja ze stres to
      najgorszy wrog.
    • dosia74 Re: 32 07.07.06, 19:37
      Hejsmile Ja też mam 32 lata, a staramy się od 2 lat. Hormony niby OK, jednak
      miałam już trzymiesięczną stymulajcę CLO, z której nic nie wyniknęło.
      Staro się na razie nie czuję smile
    • andzia273 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 07.07.06, 21:46
      33 lata, 3 lata staran (maz ok, ja dlugie i cienkie jajowody poza tym wszystko
      ok), 3 inseminacje bez efektu, w trakcie decyzji czy laparoskopia czy in vitro
    • babulec1 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 07.07.06, 21:54
      Ja mam 35 lat,jestem po dwoch IVF,przygotowania do nastepnego w toku.Starania
      od 3 lat
      • balbinka74 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 08.07.06, 00:16
        32 lata, aniołek 2000, 6 lat oczekiwań na dziecko...6 nieudanych IUIsad((
    • 76fiona 30 lat :( 08.07.06, 01:33
      30 lat, we wrzesniu miną 4 lata od chwili rozpoczęcia starań.
      • nimfffa Re: 30 lat :( 10.07.06, 10:49
        Jam mam 23, teraz 8 miesiąc starań, co robię badania i dostaje wyniki to coraz
        to gorszych rzeczy sie dowiaduję... aż boje się robić tych fsh i resztysad
        • kasia7122 Re: 30 lat :( 11.07.06, 14:10
          witam!ja mam 25lat.staramy sie 2lata,moj m ma problem wiekszy od mojego (ma
          bardzo malo plemnikow i one bardzo krotko zyja max 4godz.) a ja mam czasami
          problemy z torbielami,monitoring robiony niby owu jest lecz przewaznie z prawej
          strony ,no i balagan z hormonami
    • anaika Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 11.07.06, 14:17
      31 lat, 5 lat starań, jedną ciążę zasobą - niestety zostaliśmy bez malucha sad
      PCO, za trzy dni pierwszy zastrzyk z Gonalu F i początek stymulacji do IVF
      i zupełny brak wiary, ze się uda
      • magasi9 anaika ! uda sie! 11.07.06, 14:52
        ja tez czesto nie wierze, ale mam meza ktory wierzy za mnie i tez za pare was
        (taki z niego optymista)
        ja mam 28 i 1/2 czyli cyk, cyk, cyk.. ale wlasnie kupilam sobie z mezem
        mieszkanie, takze bede sie przeprowadzac, urzadzac i wogole bedziemy szalec jak
        dwa "zajace" w naszym nowym mieszkaniu

moj maz wierzy tak bardzo ze teraz bedziemy mieli dzidzie, ze kazal sobie w
        kalendarzu narysowac gwiazde-owulacje, he he wink
        a poza tym w sierpniu 2 iui (mam nadzieje, bo juz czekam i czekam)

wczoraj odwiedzialam kolezanke z jej 3 tygodniowym noworodkiem, starala sie o
        niego 2 lata, malutki taki ze hej, moj mezunio patrzyl na maluszka i chwilami
        myslalam ze im go zabierze...

pozdrawiam, starsze i mlodsze
        uda nam sie
      • solarispl Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 11.07.06, 15:29
        witam.mam 30 lat maz 29 o pierwsze dziecko staramy sie 2,5 roku.
        ale dopiero na paoczatku br mialam postawiona diagnoze podczas laparo
        niedrozne jajowody wyrok - in vitrosad no razie pije ziolka nr 1 i ziebramy kase i sily na IVF
    • ewelina_t ja mam 19 lat !! 14.07.06, 17:57
      i juz się staram z moim chłopakiem (przyszłym mężem, on ma 24 lata) o dzidziusia!!! a te kobiety przed 30 i po... chyba się za póżno obudziły ... i teraz maja problem... chyba robiły karierę big_grin
      a ja mam 19 lat, skończyłam szkołę, zdałam maturkę i mam juz fajną pracę... i stać mnie na dzidziusia =) WSZYSTKIM ŻYCZĘ POWODZONKA....
      • dagps chyba masz 14 ze taka nietaktowna jestes!!! 14.07.06, 18:00
        jak widzisz to jest forum "nieplodnosc". zycze ci zebys mimo swojego chamstwa wobec kobiet w okolicy trzydziestki nie starala sie az do osiagniecia ich wieku. pomysl zanim zaczniesz pisac glupoty. POWODZONKA
      • szeja Re: ja mam 19 lat !! 15.07.06, 22:50
        Za grosz szacunku wobec innych, zero wyczucia i brak inteligencj .
    • agnieszka.krak Re: Ewelinka 14.07.06, 18:57
      maturka i fajna praca? w markecie przy wykładaniu towaru? okropnie głupiutka
      jestes i wspołczuje dziecku takiej matki o ile Ci sie uda. POWODZONKA
      • ewelina_t Re: Ewelinka 14.07.06, 19:35
        nie w markecie, tylko w Urzędzie Skarbowym !!! jeszcze tak nisko nie upadłam, żeby towar rozkładać, nie po to sie uczyłam tyle lat (języków obcych),żeby towar rozkładać, albo podłogi zamiatać !!! sama jesteś głupiutka- to ja Tobie współczuje !!! UWAŻAJ LEPIEJ JAKĄ TY BEDZIESZ MATKĄ.....
        • agnieszka.krak Re: Ewelinka 14.07.06, 19:40
          W US na dzienniku podawczym? jezyki obce w US? chyba francuski wykładasz
          kolegom.Do Twojej wiadomosci - jestem matka, poza tym Twoja obecnosc tutaj jest
          nieuzasadniona skoro masz te 19 lat i nie masz problemów ze zdrowiem(poza
          zdrowiem psychicznym, bo to nie podlega dyskusji), ani z niczym innym, wrecz
          same sukcesy maturka zdana, chłopak do łozka no i ta praca w Urzedzie Skarbowym
          za 700 zł jak mniemam, bo tyle tam płaca niedouczonym bez wyzszego
          wykształcenia to spadaj stad smieszna dziewczynko bo tu nie ma ludzi az
          takiego "sukcesu" jak Ty
          • ewelina_t Re: Ewelinka 14.07.06, 19:51
            ale jesteś naiwna, ale to chyba z zazdrości... a poza tym ja nie jestem osoba nie douczoną, nie trzeba mieć wyższego wykształcenia,żeby zarabiać pieniądze, wystarczajace na godne i samodzielne życie... . Ponadto, znam 2 języki obce biegle i skończyłam szkołę informatyczną i zarabiam dużo więcej niz Ci się wydaję.. więc twoje mniemanie jest błędne i nieuzasadnione....
            a z tym chłopakiem do łóżka- to sobie uważaj....
            • ewelina_t Re: Ewelinka 14.07.06, 19:54
              w marcu wychodzę za mąż....
            • agnieszka.krak Re: Ewelinka 14.07.06, 19:58
              hahaha to popracuj jeszcze nad ortografią wtedy bedziesz zapewne najlepsza
              (nie douczona). Odnosnie chłopaka sama napisałas o staraniach, wiec rozumiem ze
              zbulwersowało Cie to ,iż napisałam "chłopak do łóżka", w takim razie
              przepraszam, skąd miałam wiedziec ze staracie sie w samochodzie a nie w łóżku.
              Owocnych starań i miłego weekendu w samochodzie smile))
              • ewelina_t Re: Ewelinka 14.07.06, 20:02
                głupia jesteś !! sama lepiej popracuj nad ortografią i powtórz zasady stawiania przecinka !!
                • ewelina_t Re: Ewelinka 14.07.06, 20:03
                  i nie bedę juz z Toba konwersować, ponieważ widzę,że nie jesteś na pozoimie do poważnych rozmów,a tym bardziej o ludzkich problemach!! pozdrawiam..
                  • milka002 Re: Ewelinka 14.07.06, 23:18
                    Ojejku co za inwazja gó..arstwa!!!Zgadzam się z tobą Agnieszko!Forum dla mało życiowych dyskotekowych małolatów to zupełnie gdzie indziej więc niech z tąd spada.Bo toforum dla normalnych i INTELIGENTNYCH kobiet.Dziewczyny nie ma co zaprzątać sobie głowy
                  • ljena Re: Ewelinka 22.07.06, 19:59
                    Jestem niewiele starsza od Ciebie . Mialam nadzieje ze po pierwszej odpowiedzi
                    na swoj post zrozumiesz jakim brakiem taktu sie wykazalas, nie wspomne juz o
                    empatii bo to pewnie jest Ci zupelnie obce. Mam nadzieje, ze nie zagoscisz na
                    tym forum wiecej bo tu nie pasujesz!!!!!!.
                  • szyszka39 Re: Ewelinka 23.07.06, 15:27
                    A co ty możesz wiedzieć o problemach??Szcególnie na tym forum, przemyśl to co
                    piszesz i na jakim forum! Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale twoje słowa
                    sprawiają przykrość, są zbędne w tym miejscu. Jeśli chcesz być ok to stąd
                    zniknij i nie dziw się dziewczyną że tak reaguję. Każdy ma swoją drogę w życiu i
                    nie tobie ją oceniać, ty nie lubisz jak ciebie oceniają wiec nie pisz więcej,
                    nie rozdmuchuj tematu !
    • sylasia Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 14.07.06, 19:32
      Agnieszka, nie psumy sobie zdrowia trolem dyskotekowym.
      • ewelina_t Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 14.07.06, 19:37
        NOTA BENE :: ja po dyskotekach się nie szwędam... więc daruj sobie te dygresje =)
        • dagps Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 14.07.06, 20:01
          rzeczywiscie, bez sensu ta dyskusja, taka wyksztalcona a nie doczytala, ze wiekszosc z nas zaczela starania jak jeszcze w podstawowce lala byla. zebys ty sie kiedys nie poplakala ze wczesnie zaczelas starania a i tak dupa, bo jakies wredne chorobsko wrodzone, o ktorym nie wiesz pokrzyzowalo twoje cudowne plany. przyjdz na to forum jesli bedziesz cierpiala na niplodnosc i zrozumiesz, zarozumialych panienek tu nie potrzebujemy
          • agnieszka.krak Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 14.07.06, 20:06
            starasz sie teraz a slub w marcu?, rozumiem ze chcesz wówczas byc w 9 mies.
            ciazy. Faktycznie głupi trol z podrzędnej dyskoteki z Ciebie. Stawianie
            przecinków to interpunkcja, a nie ortografia tłuku jeden.
            • paula242 do Agnieszki 15.07.06, 06:56
              To było dobresmile.Że tez jeszcze na tym swiecie żyją takie ośle łąki.Ja mam 23
              lata ale nigdy nie zachowywałam sie tak jak ta Ewelinka.Nie ma za grosz taktu.A
              to kto ile ma lat to nie jej sprawa.Nie dorosła do tego forum a tymbardziej do
              tematu niepłodnosci
        • 56at Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 14.07.06, 20:09
          ewelina_t napisała:

> NOTA BENE :: ja po dyskotekach się nie szwędam... więc daruj sobie te dygre
          > sje =)

No to, to my wiemy,że sie nie szwendasz po dyskotekach !
          Jak mniemam trasa Warszawa-Poznan to Twój rewir! tongue_out
    • kinga39 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 14.07.06, 21:03
      ja mam 27 i czekam na cud Moze sie wreszcie spełni...
      • ewelina_t UWAGA ! 15.07.06, 11:16
        jesteście jakieś przewrażliwione... zastanówcie się lepiej nad sobą... ja wyraziłam tylko swoje zdanie na ten temat i nie jestem wcale wredna, ani nie taktowna- wszystkim kobietom starającym się o dziecko ŻYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !! A to że mam dopiero 19 lat nie znaczy,że jestem nie dojrzała, ponieważ niektórzy ludzie dorastają do tego w wieku 20 lat a nie którzy w ogóle...... Nie jestem jakimś trolem dyskotekowym, ani prostytutką stojącą na trasie-
        troche dziwne są wasze mniemania i przepuszczenia. Te osoby ,które napisały o tej dyskotecy, czy trasie Poznań-Warszawa chyba same się takimi rzeczami zajmowały w swojej ,,młodości''. Mnie osobiście dyskoteki nie ,,kręcą''.
        • ewelina_t Re: UWAGA ! 15.07.06, 11:19
          i żeczywiście dam juz spokoj temu tematowi, bo nie da rady z wami podyskutowac poważnie. A takie jesteście dorosłe... Lecz to nie tylko wiek decyduje o dojrzałym patrzeniu w przyszłość... pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy...
          • ewelina_t Re: UWAGA ! 15.07.06, 11:20
            rzeczywiście *
            • agnieszka.krak Re: UWAGA ! 15.07.06, 13:47
              ok zastanowimy sie nad soba, Ty rowniez to zrób, bo jak widzisz nikt Cie nie
              poparł, zostałas sama ze swoim "zdaniem", wiec chyba jednak problem nie lezy u
              pozostałych, a u Ciebie, swiadectwo swojej pseudo dojrzałosci juz wystawilas
              wiec masz racje zostaw temat, a wolny czas spedz ze słownikiem ortograficznym
    • agusiak24 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 15.07.06, 14:04
      mam 24 latka i staramy sie od 14 miesiecy.mam nadzieje ze nam wszystki sie uda
      do Ewelinki.praca w Urzęzie Skarbowym po maturze.to niewiarygodne a wrecz nie
      mozliwe,no0 chyba ze tatus jest dyrektorem urzędu.hehehhja mam meza mgr
      bezrobotnego i bez znajomosci nigdzie nie cho go przyjoc wiec nie wierze zebys
      ty ewelina miala takie szczescei bez znajomosci?to nie w Polsceeeeeeeeeeeee
      • dagps ewelina 15.07.06, 14:34
        sluchaj, co do wieku. ja wypalilam pierwsza do ciebie z tym brakiem taktu, bo tu dziewczyny niektore tez zaczynaly starania zaraz po szkole. tak jak ty. ale czasem los nie jest tak sprzyjajacy, wiec nadal placza w poduszki nad problemem o ktorym nie masz pojecia zielonego, skoro piszesz ze sie za pozno obudzily bedace tu 30-latki. otoz nie doczytalas chyba, ze prawie kazda z nich stara sie o dziecko od lat. obys nie doswiadczyla bolu z ktorego zakpilas przemadrzajac sie na temat swojej obfitujacej w szczescie w kazdej dziedzinie mlodosci. ja kilka lat temu tez bylam taka szczesliwa, do glowy by mi nie przyszlo jak bede tesknila i czekala.
      • paula242 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 15.07.06, 14:38
        Ewelinko ja mam 23 lata staramy sie od dwóch i też wczesnie chciałam mieć
        dziecko ale moim zdaniem Ty nie dojrzałas do tego tematu.Jedno Twoje zdanie
        mnie wkurzyło że dziewczyny po 30stce mogły myslec o tym wcześniej.Nie tobie to
        oceniac więc wrzuc na luz.Mało kogo interesuje Twoja praca, jesli pracujesz
        gratuluje ale nie wiem czy to swiadczy o Twojej dojrzałosci.A jeszcze wracając
        do tematu dziewczyn po 30stce to za nie tymbardziej trzymam kciuki bo mimo ze
        kazda to bardzo przeżywa to jednak ja mam ten komfort psychiczny że mam
        dopiero23 lata.Nie jesteśmy tutaj od oceniania siebie nawzajem tylko od
        przekazywania wiedzy i wspierania sie nawzajem a Ty pokazałas sie od innej
        strony
    • dagps Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 15.07.06, 15:45
      to bylo chyba tylko po to zeby po raz kolejny udowodnic" nam nasze przewrazliwienie jak sie wkurzymysad forum nieplodnosc zdaje sie wcale nie dla ciebie ewelinka. czyzbys starala sie od roku lub dluzej? miala pojecie o nieplodnosci?
    • zuza323 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 15.07.06, 19:22
      Również mam 32 lata.. 3 lata staran. Od grudnia 2005r. chodzę do Novum. Za mną 1
      inseminacja. Teraz czekamy na wynik INV.
      • nunucha Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 15.07.06, 21:47
        Brawo Agnieszka Krak!Ale jej dokopałaś!!!!Ha ha.Gó..ara nie ma pojęcia o
        problemie i oby nie miała.
    • zonnetje6771 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 19.07.06, 09:56
      Ja mam 39 lat i.....7 miesiecznego synka. Staralismy sie o dzidzie przez jakies
      11 lat. Wiele prob IUI 3 IFV ICSI. W koncu lekarze powiedzieli nam, ze
      wlasciwie szanse sa bardzo male i ze bysmy sobie dali spokoj. Ja bylam jednak
      uparta i chcialam jeszcze raz sprobowac. Ostatni raz, tak sobie powiedzialam.
      Pojechalismy do kliniki w Turcjii i dwa tygodnie po transferze zrobiono mi
      test. Nasze szczescie nie mialo granic, bylam w ciazy. Cala ciaza to byl dla
      mnie wielki stres..a jak cos bedzie nie tak. W 38 miesiacu ciazy urodzilam
      zdrowego chlopca. Nasz cud, nasz skarb nasze zycie. Nie traccie
      nadzei.andzia148 napisała:

> Ja juz czasami jestem u kresu sił.Mam 32 lata.Wydaje mi sie ze juz jestem
      > stara i niedoczekam sie dzidziusia a jezeli w koncu zdarzy sie ten cud to
      > zdaje sobie sprawe ze moje kolezanki np ze szkoły beda juz prawie babciami smile
      > Zaczynam wpadac w depresje i zastanawiam sie ze moje zycie nie ma
      > sensu.Wkurzam sie na widok ciężarnych kobiet i matek z wózkami i zastanawiam
      > sie dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe.Jestem po pierwszej IUI i
      > czekam na to zeby @ nie przyszła.Jeszcze dwa dni ale ja poprostu czuje ze
      > nadchodzi, pobolewa mnie brzuch i czuje sie jakas taka do d...y Pare dni
      > wczesniej bardzo swędziały mnie piersi i juz zaczęłam sie nakrecac ze sie
      > udało.Teraz piersi sie uspokoiły a odezwał sie brzuch.Nie wiem czy za kare to
      > wszystko przechodzę ??? Ale co ja takiego złego zrobiłam ???
      • ljena Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 22.07.06, 20:18
        czesc dziewczyny. Jestem tu nowa. Kilka dni temu skonczylam 26lat i staramy sie
        od dwoch lat o dzidziusia. Niedawno zaczelam leczenie, w sumie to badania i jak
        na razie owulacja super, wyniki meza super, hormony ok. Tylko ciazy wciaz nie
        ma. Lekarz proponuje laparo. Jeszcze sie nie zdecydowalam .Przy kazdym okresie
        dol i placz.
    • kinga38 Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 19.07.06, 11:16
      ja mam 25lat i staramy się od 2,5rokusad((
    • pvl_pr Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 24.07.06, 16:59
      Ja mam 27 lat i na razie się nie staram. Ale piszę tu z innego powodu. Kuzynka
      ma obecnie 36 lat (we wrześniu będzie 37) i w ten weekend (niedziela, ok. 4:53
      bodajże) urodziła synka! Starali się z mężem o dziecko 13 lat czyli praktycznie
      od momentu ślubu! Przechodzili różne badania, mieli nieudane sztuczne
      zapłodnienia (nie wiem fachowo jakimi metodami)... Aż w wieku 35 lat kuzynka
      postanowiła z mężem zaadoptować dziecko. Odpuścili sobie starania całkowicie...
      Sypiali ze sobą kiedy mieli ochotę (bez zabezpieczeń bo po co wink ), ale w ogóle
      już nie myśleli o poczęciu - po prostu "wyluzowali". Już nawet zaczęli cała
      papierkową procedurę adopcji jak tu nagle okazało się, że... kuzynka jest w
      ciąży! Tak więc uszy do góry! Cuda się na prawdę zdarzają!

PS. Adopcji i tak nie odpuścili - 2-dniowy Kamilek będzie miał starszą
      siostrzyczkę big_grin
      • dagps Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 24.07.06, 17:42
        fajna historiasmile gratulacjesmile
        choc czasem jak podobne slysze to zaczynam miec jakies glupie pomysly ze ludzie mowia je tylko dla pocieszenia, ze je powtarzaja a naprawde one zdarzaja sie tak rzadko, ze na pewno nie mi. no i to mi daje jakas taka wizje ze jak wyluzuje to bedzie. chyba kazdy kto liczy dni rozumie ze to nierealne dopoki samo sie nie wydarzy.
        • dagps Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 24.07.06, 17:42
          jakis dol mnie zlapalsad
          • ljena Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 24.07.06, 20:29
            hej, ja tez mam dola, kolejny cykl zakonczyl sie rozczarowaniem...
            Ale i tak w glebi duszy wierze w szczesliwe zakonczenia, glowa do gory, damy
            rade

• dagps Re: Wszystkie starające sie o dzidzie ile macie l 24.07.06, 20:30
              damy damy, a co mamy nie dac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka