mila_do_nieba 05.08.06, 12:34 moja beta z 227 przyrosła tylko do 425... czyli nawet nie o 100%, mimo iż wcześniejszy przyrost był o ponad 150%. Wiedziałam, że to nie może być prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samanta25 Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 12:38 Medycyna to nie matematyka !!!! Nie licz o ile przyrasta beta, ważne że przyrasta )) Będzie dobrze Może być też tak, że na początku miałaś 2 zarodeczki a teraz został tylko jeden i stąd mniejszy przyrost Trzymam kciuki ) ******** 56 cykl starań czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko (ciąża biochemiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 12:54 no dwóch raczej nie było bo moja beta rosła tak: 10dpt 86 12 dpt 227 14 dpt 425 Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 13:43 A ja sadze, ze mogly byc dwa. Ja bete w 12dpt mialam 85,5ng/ml i to wg pani doktor bardzo dobry wynik jak na 12dpt. Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 13:52 Wynik bardzo dobry, żadnego z tych wyników bym nie kwestionowała, chodzi mi o przyrost. Do 1000 dynamika przyrostu powinna być zachowana na poziomie co najmniej 100% co 48h. Niestety zły albo nieregularny przyrost czesto dowodzi, że taka ciąża sie nie utrzyma. Najgorsze jest zabijanie na raty. Chce mi sie wyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 14:04 Jak chcesz sie zadręczać to proszę bardzo. Ja czytałam, że przyrost o 66% to min.. Jeśli jest 100% to pięknie, ale twój jest myślę dobry, wieć przestań sie zadręczać i odpoczywaj. Ja już dalej nie badałam bety, bo gdybym robiła co 2 dni to na pewno nie byłoby idealnie takich samych procentowo przyrostów. Co ty, matematyczką jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 14:09 nie ale lubie mieć dowody że wszystko idzie w dobrym kierunku, bo nie lubie się łudzić. A ty jak długo oznaczałaś bete? Mi gin powiedział, żebym nie mieszała matematyki do biologii i mam już nie oznaczać, we środe mam przyjść na usg i zobaczymy. Ale ja sie tak barzo boje... To było tak nierealne, że aż nieprawdziwe i czuje że zaczyna sie to potwierdzac... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 14:16 nie nakręcaj się mila! będzie dobrze, beta przyrasta porządnie, to że jest ciut mniej niż 100% nic nie oznacza. mysl pozytywnie i cierpliwie czekaj do wizyty. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 16:24 Mila, ja oznaczyłam w 10 dpt i było 49, później w 14 dpt było 218. Wg twojej zasady nie przyrasta wybitnie, ot około 100%. Nie wspomnę o negatywnym teście ciążowym w 14dpt. Dalej gina nie kazał robić bety a ja nie chciałam. W końcu biorę leki, leże - nic więcej nie mogę zrobić. Tyle dziewczyn opisywało, że beta ma rózny poziom wzrostu - zależy pewnie od zarodka. Po co miałam tracić kasę na upewnianie sięco 2 dni, że jestem w ciąży. Nie myśl, że bagatelizuję twoje obawy. Jestem umówiona u gina w równy misiąc po punkcji i dopiero jak powie: no to jest pani w ciąży, wszystko w porządku - odetchnę spokojnie i uwierzę. Odpoczywaj i nie myśl, bo nic nie zmienisz! Byle do środy. (ja do wtorku). Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 17:06 mila, to TAK wlasnie jest - nie da sie w krotkim czasie rozwiac twojego niepokoju. niestety kazda beta, kazde uklocie w brzuchu bedzie cie teraz przyprawialo o zawal serca, ale zaraz bedzie usg, potem kolejne i zobaczysz swoje dowody kochana, trzymam mocno kciuki, teraz glownie za twoje wytrwale i cierpliwe czekanie na dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 17:09 Dzięki Lomre Wiesz, nie miałam na myśli, wybitność czy nie przyrstania bety. Mnie tylko zmartwiło to, że skoro raz rosła o ponad 150% to kolejny wzrost powinien być podobny, bo przecież tak to powinno wyglądać. U ciebie własnie tak jest - wzrost jest regularny. Dlatego zwraca sie uwage na przyrost a nie na wysokosc bety. Mi tez gin powiedział żeby już nie oznaczać, dopiero we środe przd USG. Chciałam się dzisiaj uspokoic, że wszystko dobrze no i się uspokoiłam Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 17:40 Jeśli się uspkoiłaś to całe szczęście!!! Zdaża sienp. bardzo wolny przyrost bety na początku, ale później dostaje "kopa" i nadgania. Nie wiadomo dlaczego tak jest. Nic nie można wyliczyć. Tak jak nie można wyliczyć, że np. weźmiesz x tabl. i po nich wynik podniesie się o "Y". U mie np. wolno szła stymulacja o jak zaskoczyła to gin chciał odtąpić od pregnylu. I dlaczego? Niewiadmomo. Twój maluch też jest nieprzewidywalny. Uważaj jak podrośnie to będziesz miała kłopoty. )) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_inka Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 18:12 twoja beta rośnie i to najważniejsze, nie zawsze przyrost jest równo 100% wiec naprawde nie masz się czym martwić głowa do góry będziesz mamą Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 19:21 Miła co to za postawa w ogóle! Bura ode mnie! Masz myśleć pozytywnie a nie nakręcać się źle. Na razie wszystko okej a Ty wymyślasz! No kto to widział! Nie stresuj fasolki dobra?!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasialu Re: Chyba za wcześnie sie pochwaliłam :( 05.08.06, 22:38 Mila beta rośnie dobrze. Powinna wzrastać min o 66% co 48h. Oczywiscie im "starsza" ciąża tym beta rośnie stosunkowo wolniej. Na pewno wszystko jest ok. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś