wiki1977 11.08.06, 13:45 zastrzyk miałam w środę o 10.00 , przytulanko było tego samego dnia późnym wieczorem i wczoraj wieczorem. OK ? czy falstart, nie dopytałam lekarza a ona chyba uznała że to wiem. dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiki1977 Re: kiedy przytulanie po pregnylu 11.08.06, 14:20 nikt nie wie ... naprawdę ? Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia Re: kiedy przytulanie po pregnylu 11.08.06, 14:28 to zależy jakie są plemniki? komórka jajowa pęka do 36 godzin po podaniu pregnylu. Plemniki muszą jakieś 6 godzin przejść proces kapacytacji w śluzie a generalnie żyją nawet do 72 godzin. Komórka jajowa żyje dłuzej ale zdolna jest do zapłodnienia około 12-24 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1977 Re: kiedy przytulanie po pregnylu 11.08.06, 14:38 plemniki ok, ja miałam zastrzyk w 13 d.c - komórka 19 mm. w takim razie dobrze czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
olivka1976 Re: kiedy przytulanie po pregnylu 11.08.06, 15:00 wiki... to czekamy razem ja mialam podany Pregnyl w poniedziałek. Lekarz powiedział mi, ze do 36 godz. po podaniu zastrzyku należy się "przytulac". W zasadzie najlepiej byłoby, gdyby w momencie pęknięcia komórki plemniki już czekały na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1977 Re: kiedy przytulanie po pregnylu 11.08.06, 15:23 olivka, to twój "pierwszy raz".... z pregnylem ? mój pierwszy. u mnie hormony ok, mąż ok, pierwsze dziecko bez problemu , a teraz we wrześniu minie rok staran o drugą ciążę. od tego miesiąca bierzemy się na poważnie za diagnozowanie. przede mną jeszcze test na wrogość śluzu, chlamydia no i mam nadzieję że nie ale badanie drożności jajowodów. to pierwszy cykl z pregnylem, choć ne wiem czy coś mi pomoże bo i tak mam naturalną owulację Odpowiedz Link Zgłoś
olivka1976 Re: kiedy przytulanie po pregnylu 11.08.06, 15:31 Tak, to mój "pierwszy raz". Tylko u mnie problemem jest brak owulacji. Brałam Puregon, Metformax, Clostilbegyt i miałam jeden "przodujący" pęcherzyk. Wtedy dostałam pregnyl... a teraz czekam na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1977 Re: kiedy przytulanie po pregnylu 11.08.06, 15:34 no to miejmy nadzieję że się uda tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
olivka1976 Re: kiedy przytulanie po pregnylu 16.08.06, 11:13 Oj, chyba jednak nici z tego ;-((( Mam już symptomy zespołu napięcia przedmisiączkowego. Bolą mnie piersi, troszkę brzuch... Prędzej niż ciąży spodziewam się miesiączki, fuck!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziasm Re: kiedy przytulanie po pregnylu 16.08.06, 14:53 Badz dobrej mysli. Ja jestem w 35 tyg ciazy po trzeciej probie z CLo plus Pregnyl plus Duphaston. W cyklu w ktorym sie udalo tez nie mialam nadzieji i czułam sie zupełnie jak na miesiaczke, a tu niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś