Dodaj do ulubionych

Jakie pęcherzyki w 9dc?

25.08.06, 17:12
Czesć dziewczyny! Mam pytanie jakiej wielkosci powinny byc pecherzyki w 9dc.ja
bylam dzis u lekarza i nic konkretnie mi nie powiedział o nich.Kazal przyjść
13 dc na sprawdzenie, bo dzis niby to za wcześnie.Co wy o tym myślicie?Jedynie
wspomniał ze sa jakies drobne pecherzyki.
Obserwuj wątek
    • justy113 Re: Jakie pęcherzyki w 9dc? 25.08.06, 17:20
      to zależy jak długie masz cykle, ja chodziłam na USG w 11 - 13 dc i nic nie
      było widac, cudem namówiłam mojego lekarza na USG w 20 dc i okazało się że
      pęcherzyk pięknie urósł, dostałam pregnyl na pęknięcie, przytulanko było i
      teraz czekam na testowanie. Ja miałam pęcherzyk w 20 dniu cyklu przy cyklu 35
      dniowym. Pozdrwiam i życzę pięknych pęcherzyków!
      • kinia19830 Re: Jakie pęcherzyki w 9dc? 25.08.06, 17:32
        ostatni cykl mialam 31 dni, ale to roznie bywa.to jest moj drugi cykl, w ktorym
        bralam pół tabletki CLO.nie wiem kiedy u mnie moze byc owulacja i w ktore dni
        najepiej przytulac się z mezem zeby nie przegapic! nie wie czy czekac do tej
        wizyty 13dc czy to nie bedzie za pozno?
        • justy113 Re: Jakie pęcherzyki w 9dc? 25.08.06, 17:37
          mi lekarz tłumaczył, że druga faza cyklu jest stała i ma 14 dni, czyli skoro
          cykl ma 31 dni minus 14 dni to owu przypada na 17 dzień cyklu. Ale to tylko
          teoria mojego lekarza, może ktos nam jeszcze cos powie na ten temat. W moim
          przypadku dpiero 3 tabletki CLO + zioła ojca Sroki spowodowały że pęcherzyk
          urósł, keidy miał ponad 20 mm dostałam pregnyl, po nim podobno pęcherzyk pęka
          po 24 godzinach i wtedy przytulanko trzy dni z rzędu. Tak mi to tłumaczył.
          • kinia19830 Re: Jakie pęcherzyki w 9dc? 25.08.06, 18:00
            jakie te ziola trzeba pić? jaki jest ich sklad, ile razy dziennie trzeba je pic
            i jak to je mieszac?pije sie ja na zimno czy gorąco?odpisz mi proszę bo ja na
            temat ziol to niewiele wiem. dzieki.
            • justy113 Re: Jakie pęcherzyki w 9dc? 25.08.06, 18:12
              poszperaj na forum o ziołach, wielu dziewczynom pomogły, ja piję zestaw 3 na
              bank znajdziesz, kupiłam wszystkie wymienione tam zioła, wymieszałam i parzę
              codziennie wieczorem przez pół godziny a nastepnie wypijam sobie tą herbatkę,
              która zresztą bardzo mi smakuje.
            • 56at Prosze bardzo :) 25.08.06, 18:48
              Mozna kupić w sklepie zielarskim,wymieazac i pic.
              Mieszanka nr 1 -Ojca Klimuszki ( z książki: "Powróćmy do ziół leczniczych", )
              antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie
              pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego

Wszystko po 50 gr.:

Szyszka chmielu
              ziele przywrotnika
              ziele krwawnika
              liść ruty
              ziele nostrzyka żółtego
              kwiat lawendy
              kłącze tataraku
              kwiat nagietka
              owoc róży
              Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową, zalać ją
              szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko
              podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkem.
              Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie

miesiaczki skape i bolesne
              Mieszanka 2 -Ojca Klimuszki
              po 50gr:

Kwiat jasnoty białej
              Liść mącznicy
              Liść rozmarynu
              Liść pokrzywy
              Ziele rdestu ptasiego
              Ziele drapacza
              Ziele przywrotnika
              Kwiat kasztanowca
              Korzeń mniszka
              Owoc róży

Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę
              jajników

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
              koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
              macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
              pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
              dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
              rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
              ruta {Herba Rutae} 20gr
              nagietek {Calendulae flos} 20gr
              nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę
              odwaru przed snem.

Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę cyklu (składniki zawierające związki
              pobudzające organy odpowiedzialne za owu oraz zawierające roślinne estrogeny):
              liście maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szałwia, bylica pospolita po 40g
              (można też dodać koniczynę łąkową) po 40g. Do tego wiesiołek (?)
              Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu):
              przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g.
              łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w
              termosie)".
              do tego link:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18806180&v=2&s=0

ZIOŁA BONIFRATRÓW
              liam (od 1.II.05r.)

Wzmacniająca mieszanka O. Sroki w przypadku poronień:
              koszyczek rumianku- 100 gr
              owoc róży - 100 gr
              liść melisy - 50 gr
              ziele dziurawca - 50 gr
              liść mięty pieprzowej - 50 gr
              kwiat nagietka - 20 gr
              Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem
              20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżką syropu
              malinowego lub z czarnej porzeczki.

\
              ZIOŁA DLA PANÓW (przesłała JustynaT )
              1. Żeń - szeń. Pobudza aktywnośc seksualna i tonizuje. Zwiększa liczbę
              plemników w nasieniu.
              2. Witania Indyjski żeń - szeń. Ma podobne do niego właściwości
              3. Palma sabalowa. Jest pomocna w leczeniu niepłodności związanej z chorobami
              prostaty (przerost i zapalenie gruczołu krokowego). Pomaga w zaburzeniach
              erekcji, działa tonizująco na narządy rozrodcze i uklad moczowo - płciowy.
              4. Śliwa afrykańska. Poprawia płodnoś w przypadkach chorób prostaty.
              5. Miłorząb. Działa korzystnie w przypadkach niepłodności na tle zaburzeń
              krążeniowych.
              6. Głóg. Działa tonizująco na krązenie i przeciwutleniająco. Może by skuteczny
              w przypadkach nadciśnienia tętniczego i problemów z krążeniem żylnym.
              7. Kolcorośl. Poprawia funcje nadnerczy, podnosi poziom testosteronu.
              Korzystnie wpływa na wątrobę, która metabolizuje hormony i bierze udział w
              regulacji ich stężenia we krwi.
              8. Czosnek. Chroni plemniki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Stosowany
              jest także w leczeniu impotencji.
              9. Lukrecja. Działa tonizująco na nadnercza i układ rozrodczy, może też
              zwiększac aktywnośc hormonalną.
              10. Turnera. Używana jest głównie do wzmocnienia popędu płciowego u mężczyzn i
              kobiet.
              11. Chamaelirium luteum. Działa tonizująco na układ rozrodczy. jest pomocne w
              leczeniu impotencji.
              12. Zioła chińskie. Poprawiając krążenie i wzmacniając wątrobę, powodują wzrost
              liczby i ruchliwości plemników w nasieniu. Aby otrzymac dla siebie odpowiednią
              mieszankę ziół, należy skontaktowac się z zielarzem lub specjalistą medycyny
              orientalnej. (w internecie można znaleźć strony takich specjalistów)

CIEKAWE LINKI:
              www.umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html -różności na temat tego, co z natury
              nam może pomóc...
              www.lexziel.pl
              www.ziololecznictwo.pl
              www.zielarnia.pl
              luskiewnik.webpark.pl/fitoterapia2002.htm_________________
              Mieszanka nr 1 -Ojca Klimuszki ( z książki: "Powróćmy do ziół leczniczych", )
              antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie
              pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego

Wszystko po 50 gr.:

Szyszka chmielu
              ziele przywrotnika
              ziele krwawnika
              liść ruty
              ziele nostrzyka żółtego
              kwiat lawendy
              kłącze tataraku
              kwiat nagietka
              owoc róży
              Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie

miesiaczki skape i bolesne
              Mieszanka 2 -Ojca Klimuszki
              po 50gr:

Kwiat jasnoty białej
              Liść mącznicy
              Liść rozmarynu
              Liść pokrzywy
              Ziele rdestu ptasiego
              Ziele drapacza
              Ziele przywrotnika
              Kwiat kasztanowca
              Korzeń mniszka
              Owoc róży

Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę
              jajników

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
              koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
              macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
              pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
              dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
              rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
              ruta {Herba Rutae} 20gr
              nagietek {Calendulae flos} 20gr
              nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę
              odwaru przed snem.

Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę cyklu (składniki zawierające związki
              pobudzające organy odpowiedzialne za owu oraz zawierające roślinne estrogeny):
              liście maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szałwia, bylica pospolita po 40g
              (można też dodać koniczynę łąkową) po 40g. Do tego wiesiołek (?)
              Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu (wzmacniające prod. progesteronu):
              przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g.
              łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w
              termosie)".
              do tego link:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18806180&v=2&s=0

ZIOŁA BONIFRATRÓW
              liam (od 1.II.05r.)

Wzmacniająca mieszanka O. Sroki w przypadku poronień:
              koszyczek rumianku- 100 gr
              owoc róży - 100 gr
              liść melisy - 50 gr
              ziele dziurawca - 50 gr
              liść mięty pieprzowej - 50 gr
              kwiat nagietka - 20 gr
              Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem
              20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżką syropu
              malinowego lub z czarnej porzeczki.

\
              ZIOŁA DLA PANÓW (przesłała JustynaT )
              1. Żeń - szeń. Pobudza aktywnośc seksualna i tonizuje. Zwiększa liczbę
              plemników w nasieniu.
              2. Witania Indyjski żeń - szeń. Ma podobne do niego właściwości
              3. Palma sabalowa. Jest pomocna w leczeniu niepłodności związanej z chorobami
              prostaty (przerost i zapalenie gruczołu krokowego). Pomaga w zaburzeniach
              erekcji, działa tonizująco na narządy rozrodcze i uklad moczowo - płciowy.
              4. Śliwa afrykańska. Poprawia płodnoś w przypadkach chorób prostaty.
              5. Miłorząb. Działa korzystnie w przypadkach niepłodności na tle zaburzeń
              krążeniowych.
              6. Głóg. Działa tonizująco na krązenie i przeciwutleniająco. Może by skuteczny
              w przypadkach nadciśnienia tętniczego i problemów z krąże
              • kinia19830 Re: Prosze bardzo :) 25.08.06, 19:18
                dzieki 56at za przepisy.mam pytanie ziola numer3 w jakich dniach cyklu pic? i
                czy one sa na wywolanie owulacji?odpisz dzieki.
    • eszforcik Re: Jakie pęcherzyki w 9dc? 28.08.06, 12:20
      Kinia19830, ja w poprzednim cyklu w 9 dc miałam pęcherzyk 12 mm a 11 dc miał 15
      mm. W tym cyklu byłam na usg 11 dc i pęcherzyk miał 20 mm, prawdopodobnie
      niepeknięty z poprzedniego cyklu sad Więcej nic nie wiem, bo mój gin wyjechał na
      urlop i kazał mi przyjść na usg za 2 tygodnie, żeby sprawdzic, czy ten pęcherzyk
      nadal jest czy już go nie ma. Nie wiem tylko czy w tym czasie nie przyjdzie @ sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka