Dodaj do ulubionych

piersi - tylko jedna boli i sie powieksza???

05.09.06, 08:28
dziewczyny, teraz bedzie pytanie malej dziewczynkiwink
pierwszy raz od nie wiem kiedy, moze w ogole, przezywam okres poowulacyjnysmile
wszystko ok, ale jedna piers sie powieksza i strasznie boli, a druga taka normalna, jak zawsze, nic a nic nie pokazuje po sobie ze jest poowulacyjna. na golasa to juz nawet widac roznice w wielkosci dosc wyraznie. co to za cuda? mial ktos taka sytuacje? ze tylko jedna? wink
Obserwuj wątek
    • magasi9 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 12:30
      jak nie dol to gora z problemami, nieprawdaz dagps?
      (moj maz tez twierdzi ze mi moje piersi urosly, a szczegolnie jedna, tylko on
      sie cieszy z tego powodu)
      • tymonka30 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 14:18
        Widocznie za mało wrażeń jeszcze na ostatnie dni hehe...
    • aga_b3 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 14:36
      Zwykle jest tak, ze jedna piers jest troche wieksza od drugiej. Ta druga pewnie
      tez Ci troche urosla, ale tego nie widzisz, bo masz kontrast tej wiekszej. Tak
      czy tak, oby byl to dobry znak smile)
      Nawet mi sie zrymowalo ladnie smile))
      • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 19:54
        no ja wiem wiem, jedna mam troszke wieksza, od zawsze - jak zaczely osna c to na w-f nie chcialam chodzic bo jedna plaska a druga srednia - chcialam nozem obcinac, ale mama wkroczyla z ratunkiemwink

teraz jednak to jest jakies dziwne, dlatego sie martwie, bo ta jedna duzo wieksza, zylasta, boli nawet jak podskocze na schodach bo mam manie w pracy co dwa wskakiwania jak dzieci wolaja

taaaa, daj spokoj tymonka, juz wymiekam w tym wrzesniu pelnym wrazen a to dopiero poczatek.
        • agnieszka.krak Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 19:56
          mailam tak jak udalo mi sie zajsc ( byla to ciaza biochemicza, no ale byla)
          mialam lewa wieksza i to tak ze nawet jak w swetrze bylam to bylo widoczne
          • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 20:09
            jaaaa, ale teraz jestem nakrecona dopiero, bo czuje sie dziwacznie, jak nigdy w zyciuwink i wykres mam ladny.
            jesli plemniki czaderskie i przetrwaly to moze byc cud nad cudamiwink na razie spokojnie, spokojnie, spokojnie....wink
            • agnieszka.krak Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 20:38
              wiesz co mam wykresy zawsze superowe i nic no poza ciaza w czerwcu ale
              poronilam, w tym cyklu wykres kompletnie do dupy( brak skoku po owu i w ogole
              program do interpretacji nie pokazal owu), na doadtek od owu bola mnie obydwa
              jajniki bylam na 100 % przekonana ze torbiel, a tymczasem dzis sprawdzalam na
              usg u gina ( cykl monitorowany) i poszla owu z obydwu jajnikow - w obu ladne
              cialka zolte.I w zwiazku z tym przesatal wierzyc w wykresy temapratur
              • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 20:44
                hm... ja pierwszy raz mam owu wg wykresu - jak tylko zaczelam metformine... dlatego w nia sobie wierze. moj gin tez mowi zebym schowala karteczki do torebki jak mu chce wykresy pokazywacwink
                zobaczymy za tydzien co bedzie.

to ty razem z tymonka mozecie sie wspierac bo ona w podobnej sytuacji. my mialysmy sie postarac na nia czekac dluzej niz ja musze, ale jakbyscie polaczyly sily, to byscie daly rade i bez nassmile

bo my tu plany smieszne obmyslamywink
                • szyszka39 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 05.09.06, 23:41
                  Dag a ty jesteś pewna w którym dniu miałaś owu? Czy tylko z wykresu wnioskujesz,
                  czy byłaś na monit ( sorka nie doczytałam). Mi wykres zawsze pokazywał 1 dzień
                  poźniej owu niż u gina na monit.
                  • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 06:59
                    nie jestem pewna, tak na oko. odpoczywam od gina, wiec tylko wykres i to dwa razy zmienial zdanie. nie jest idealny, wyglada jak cykl z torbiela a nie owulacja, ale zawsze jakas nadzieja. i tak w porownaniu z moimi wszystkimi wczesniejszymi jest miod-malina
                    • tymonka30 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 12:36
                      Ja tam wcale nie patrzę na ten Twój wykres! Mam wielką nadzieję, że się uda!!!!
              • tymonka30 Agnieszka.Krak!!!! 06.09.06, 12:39
                Który dc u Ciebie? U mnie 18! Owu była w nd. Cały czas mnie dziwnie pieką
                jajniki, natomiast tempka niska. Taka jestem ciekawa czy się udało a tu jeszcze
                tyle czekania na test...
                • agnieszka.krak Re: Agnieszka.Krak!!!! 06.09.06, 19:10
                  wczoraj 15 dc ale owu byla 11-12 dc, endo mialam wypasione az za bardzo w
                  najwezszym miejscu 14 mm a najszerszym prawie 18!!!
                  • tymonka30 Re: Agnieszka.Krak!!!! 07.09.06, 07:48
                    I co czujesz coś? U mnie 19 dc i nic szczególnego nie czuję, chyba się nie uda:-
                    (
                    • agnieszka.krak Re: Agnieszka.Krak!!!! 07.09.06, 10:07
                      no dzis 17 dc , rozpiera mnie w jajnikach. mam porzadnie dolozone progesteronu
                      wiec moze po tym , biore 3 X dziennie luteine + 2 x dziennie duphaston. W
                      czerwcu kiedy bylam w ciazy przez nieclae 6 tyg nic nie czulam poza lekkim
                      kluciem jajnikow, tak ze brak objawow to dobry objaw
                      • tymonka30 Re: Agnieszka.Krak!!!! 07.09.06, 13:07
                        To mnie teraz podpuściałaś!smile
    • to-ja-007 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 10:23
      Wybacz dagps nie pamietam ale mialas kiedys problemy z prolaktyna?
      Jesli tak to mozesz miec tendencje do robienia sie torbielek. Przez takie
      torbielki bol moze byc niesymetryczny. U mnie jeszcze oprocz torbielek robil sie
      stan zapalny. Wszystko samo przechodzilo. A torbielki pojawialy sie i znikaly.

pozdr.
      ula
      • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 14:38
        mialam mialam, ale juz spadla, nie wiem jak jest teraz, nie badalam ze trzy m-ce. ja nie mam tendencji do torbielek, tylko mam pelno torbielekwink mam pcos, cale w torbielkachsmile

aaaaa, ty sie pytasz o piersi? mam torbielki w piersiach, pelno tez, trudne piersi do badania, sama nie potrafie sie przez te torbielki nauczyc, gin zawsze sam ma klopot, kazdy, wysylaja na usg - to niegrozne torbielki, ale sa caly czas. teraz to troche inaczej, bo jedna tylko napuchnieta, a w okolicy wezla chlonnego to juz w ogole jazda, nie da sie dotknac. coraz mocniej boli, wczoraj chodzenie po schodach bolalo a juz dzis nawet wysiadanie z autobusu - no ale jak ktos ma takie krotkie nozki to musi wyskakiwac w kaluze a nie wysiadacwink
        • to-ja-007 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 17:41
          Tak mialam na mysli torbielki w piersiach smile Te "nizej" to inna historia.

Nie musisz sobie sama badac piersi. Jesli juz to najlepiej probowac tuz po
          okresie, w czasie kapieli. Ale ja przestalam probowac bo i tak nigdy nie
          pokrywaly sie moje "znaleziska" z tym co lekarz na usg znajdywal.
          Robilam USG najpierw raz na pol roku, a ostatnio raz na pol roku bo sie nic nie
          zmienia.

Jesli masz torbielki to masz juz odpowiedz dlaczego boli Cie jedna piers. Pewnie
          zrobil sie stan zapalny, albo jakas torbielka urosla tak ze teraz naciska jakis
          nerw. Wszystko powinno samo przejsc po okresie.

Jesli bol jest trudny do zniesienia to polecam lisci z kapusty - serio. Ja nawet
          czasami do pracy chodzilam z liscmi w biustonoszu. Lepsze to bylo niz zel z
          progesteronem.

Tak w ogole to ja wtedy tez zwykle przez pare dni bralam castagnus i troszke tez
          pomagalo. Ale nie wiem czy Tobie przy pco wolno brac cos na prolaktyne.

oby ten bol piersi jeszcze cos oznaczal smile
          pozdr.
          ula
          • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 20:48
            fajnie jakby cos jeszcze oznaczalsmile

mozna brac na prolaktyne ale lepiej nie castagnus, tylko bromkryptyny, niepokalanek nie najlepszy dla pcos
    • klusqa Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 17:42
      Tak. Mnie zawsze boli lewa pierś, bo tam mam jakoś w unerwionych miejscach
      poukładane grudki tłuszczowe i one uciskają nieprzyjemnie.
      • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 06.09.06, 20:49
        aha, dzieki piekniesmile
    • szyszka39 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 07.09.06, 08:31
      A mnie nie boląsad((
      Zauważyłam coś innego- dużo mlecznego wodnitego śluzu. Tylko czy to śluz a nie
      upławy po hsg? Słyszałaś o takim objawie ciąży?
      • to-ja-007 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 07.09.06, 09:52
        > Zauważyłam coś innego- dużo mlecznego wodnitego śluzu. Tylko czy to śluz a nie
        > upławy po hsg? Słyszałaś o takim objawie ciąży?

Sluz tez moze byc objawem ciazy.. Ale lepiej sie nie nakrecac.
        • szyszka39 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 07.09.06, 13:19
          Staram sięsmile
          • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 07.09.06, 18:06
            szyszka, tez mam taki sluz, i szyjka dziwna, obca w dotyku, ale tez staram sie nie nakrecac, bo moze normalnie bym tego nawet nie zauwazyla. ja wszystkie objawy traktuje jak nowosc, bo nie mialam owu od stycznia i juz nie bardzo wiem, jak mam normalniewink
            • szyszka39 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 07.09.06, 22:05
              Dobrz że jutro jadę na kontrolę po hsg. Boję się , że to jakieś zapalenie, że
              jakieś bakterie sie tam dostały. Dag , a ty myślisz jeszcze i hsg czy juz sobie
              odpuściłaś?
              • dagps Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 08.09.06, 07:59
                ja sie umowilam ze jak po 3 m-cach met nie bede w ciazy to bedzie hsg i wlaczamy clo pol tabletki.
                ale my nie wiemy czy bedziemy sie nadal starac, w zwiazku atmosfera ciezka, moze odpuscimy na jakis czas. za tydzien zdecydujemy.
    • asiunia555 Dagmara 08.09.06, 08:01
      Dagmara,
      mam prośbę bo Ty na pewno znasz odp. na takie pytanie:
      czy wiesz jakie mogą być różnice temperatury pomiędzy pomiarem pod pachą a
      dowcipnie.
      odebrałam wczoraj zamówiony termometr z apteki i dziś rano na próbę przed
      wstaniem zaraz po przebudzeniu zmierzyłam pod rząd pod pachą i dowcipnie.
      wyszło pod pachą 36,32
      a dowcipnie 37,22
      czy aż taka różnica jest możliwa?
      • tymonka30 Re: Dagmara 08.09.06, 08:38
        No właśnie też mnie to ciekawi, no i czy liczy się ta tempka z "wnętrza" czy
        spod pachy?smile
        • asiunia555 Re: Dagmara 08.09.06, 09:14
          no właśnie ja się zupełnie nie znam
          Dagmara jesteś tam????
    • szyszka39 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 08.09.06, 14:23
      Cześć dziewczyny. Właśnie wróciłam od gina, zrobił mi usg- widział ciałko i
      duże eno. Dziś 24dc, 8 dpo. Obejrzał wszystkie moje wyniki i zdjęcia z hsg.
      Powiedział , że jak teraz nie zajde to mam w przyszłym miesiącu zrobić sobie
      test na wrogość śluzu (apropo miałyście to może robione?Na polnej?) Jeżeli
      będzie wszystko ok to po miesiącu laparo. Dał mi przekaz jeszcze na hormony
      TSH; T4 1,37ng/dl (norm: 0,93-1,7) TSH jeszcze nie mam.
      Ale do czego zmierzam. sad(( nie wytrzymałam i kazałam soboe zbadać bhcg =<0,100
      mIU/ml
      Wyć mi się chce
      • tymonka30 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 08.09.06, 15:02
        Miejmy nadzieję, że już nic nie trzeba będzie robić. Razem czekamy co pokarze
        czas w tym cyklusmile
        • zajacowna jaj GAPS mam tak samo !!! 08.09.06, 16:50
          Nie wiem co to i od czego i po co.... ale mam tak samo ... boli mnie prawa
          piers... a wlasciwie sutek.... jest nabrzmialy.
          Robilam test i nicsad
          Wczoraj bylam u gina... i robila mi usg .... i okazuje sie za nadal jestem w 1
          fazie cyklu... a to moj juz moj 40 dniowy dzien cyklusad
          Owu nie bylosad
        • szyszka39 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 08.09.06, 17:38
          Dzięki Tymonko, trzeba po prostu czekaćsad
          • dagps oj dziewczyny...:) 08.09.06, 17:44
            po kolei -
            asia i tymonka: normalka ze wewnatrz mamy wyzsza tempke bo jest blizej serca, skora troche izoluje bardziej niz tkanki naszego pieknego wnetrzawink skonczcie z mierzeniem o dziwnych porach i w dziwnych miejscachwink

zajoncowna - mysle ze to zupelnie inna sytuacja u ciebie, mnie bola piersi, zaczela jedna, bo przezywam owulacje. a u ciebie moze byc za wysoka prolaktyna, badalas? skoro boli cie sam sutek to cos zupelnie innego niz u mnie.

szyszka - nic dziwnego ze masz ujemna bete w 8 dpo, dziwe by bylo zeby cos wykazala jak hcg zaczyna sie chyba tydzien po zagniezdzeniu wydzielac a zagniezdza sie nawet do 3-4 dni po owu. czekaj spokojnie ze mna, ja jestem 9 dpo.
            • asiunia555 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:22
              oksmile
              Dagmara ja zmierzyłam rano o takiej godzinie o jakiej bede mierzyc teraz
              regularnie. to uzjnaje jako pierwszy pomiar. pod pacha zmierzylam tak...sobie.
              no i mysle czy to w ogole normalne ze az taka roznica 36,3 a 37,2 miedzy
              wnetrzem a zewnętrzemsmile????
            • tymonka30 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:27
              Dzięki, że się wreszcie pojawiłaś i sprowadziłaś na ziemięsmile
              • dagps Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:30
                jezu, aska, zaraz zmierze, powiem ci dla uspokojenia jaka ja mam roznice.
                czekaj 10 minut 0- tyle czasu potrzebuje na oba miejsca plus mycie termometruwink
                • asiunia555 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:31
                  no dobra. poczekam. i tak sprzątam ...więc po 10 minutach będę mieć juz trochę
                  łazienki posprzątanej.
                  a Ty kochana mierzsmile wnetzre swe i zewnetrzesmile
                  • tymonka30 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:38
                    Buahahahha!!!!smile
                    Ale tu się wesoło zrobiło. Istny cyrksmile
                  • dagps Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:46
                    meldunek:
                    wnetrze: 37,45 (tak przy okazji - ladnie co?)
                    zewnetrze:36,55

juz? uspokojona?
                    • tymonka30 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:50
                      Dagma to ja se teraz myślę, że jak ja mam na zewnątrz 36,2 wczoraj a w środku
                      by mogło być nawet stopień więcej to znaczy, że to może być podwyższona
                      temperatura prawda? hehehehe...
                      Bo ja sobie właśnie chcę piwo otworzyć...
                      • asiunia555 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:53
                        no właśnie Tymonka. słuszne wnioski. wbrew nauce wbre npr wbrew logice!!!zobacz
                        też mój
                        tez wychodzi około stopień różnicy....
                        więc dobrze mówisz smile)))
                    • asiunia555 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:51
                      smile całkowicie uspokojona. dzięki wielkie!!!!!smile))
                      wiesz Dagmara ze bardzo Cie lubię co???smile)))
                      zachęcona Twoim pomysłem nie sprzątałam łazienki też zmierzyłam teraz smile)))
                      dla jaj!!! smile))
                      melduję:
                      wnętrze 37,75
                      zewnętrze 36,87
                      i co z tego wynika. nic nic nic. okres czuję w brzuchu. zaraz chyba będzie....
                      • tymonka30 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:54
                        On ma już być od kilku dni z tego co słyszęsmile
                        • tymonka30 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 18:55
                          A w ogóle wiecie co! My zachodzimy razem, bo ja bez Was nigdzie się nie
                          ruszam!!!! Zajrzałam dziś poraz pierwszy na "W oczekiwaniu" ale z Wami 100000
                          razy lepiej!!!!!!
                          • asiunia555 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 19:03
                            Tymonka bo z nami to wesoło na maksa!!! chociaż smutno.
                            jak już Dagps zmierzyła wprawdzie żeby mnie uspokoić tempke ok. 19stej to
                            faktycznie mamy tu cyrkowe forumsmile)))!!!
                            • dagps Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 19:06
                              a kawe pijecie ta z cynamonem?

jejku, ale bym chciala zebysmy razem...
                              • tymonka30 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 19:10
                                Ja też bardzo bardzo bardzo!!!!! Tak mocno chcę, że chyba się udasmile
                                • asiunia555 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 19:12
                                  Tymonka chciej chciej za nas 3!!!
                                  ja bardzo za WAs trzymam kciuki i szczerze Wam Tymonce i Dagmarce kibicuję!smile)))
                                  a teraz spadam bo mnie gdzieś mąż wyciąga...

Dagmara kiedy testujesz?? pon? wt czy środa?
                              • asiunia555 Re: oj dziewczyny...:) 08.09.06, 19:10
                                ja mam też herbatkę jabłkową z cynamonkiemsmile

a na marginesie: Dagmara ja się zapisałam na czw. na wszelki wypadek do gina bo
                                jeśli nie dostanę @ i test wyjdzie neg (pewnie dostanę bo czuję ją naprawdę) to
                                idę bo u mnie może być znów torbiel.
                                zapisałam się już zawczasu bo akurat będzie mój gin.
          • tymonka30 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 08.09.06, 18:56
            I to jest najgorsze ale poczytaj se niżej jak się śmiesznie zrobiło przez
            tempkismile
            • tymonka30 Re: piersi - tylko jedna boli i sie powieksza??? 08.09.06, 18:57
              Tak nisko wskoczyło.
              • dagps dziołchy kochane:) 08.09.06, 19:01
                te nasze tempki znacza tylko dwie rzeczy:
                - przeziebienie lub wysokie cisnienie
                -druga faza cyklu

dopiro 18 tempka wyzsza od 6 nizszych znaczy cos bardziej konkretnego:
                -torbiel ze stanem zapalnym
                ciaza
                wink nie mam wiecej nic do dodania.

moze poza tym:
                LICZA SIE SKOKI I ROZNICE TEMPERATUR A NIE ICH POZIOMY sa ludzie co maja owu i ciaze na poziomie 36,7 i nie wiecej. roznice asiu miedfzy wczoraj a dzisiaj i kolejnymi a nie miedzy pacha a pisiawink
                • dagps Re: dziołchy kochane:) 08.09.06, 19:03
                  ale by bylo jakbysmy wszystkie razemsmile uhuhuwink
                  • szyszka39 :) 08.09.06, 19:11
                    Och Daga ty to jesteś, najkochańsza!!!!! Dzieki za te słowa, a ja już ze
                    zwieszoną głową chodziłam. Wiecie co? To czekanie to już lepsze, bo chociaż
                    można sobie pomarzyć te 2 tygodnie! uffff trochę mi lepiej! Dzięki jeszcze raz,
                    pa
                    • tymonka30 Re: :) 08.09.06, 19:13
                      A te 2 odp. nad Dagą to były do Ciebie tylko mi wskoczyły trochę za niskosmile
                      Domyśliłaś się Szyszka?
                • asiunia555 Re: dziołchy kochane:) 08.09.06, 19:07
                  no wiem wiem Dagmara. obiecuję solidną poprawę i obiecuję uroczyście że będę
                  mierzyć tylko wnętrze rano o 6.30 codziennie i obserwować te pomiery.
                  a pod pachą tak żeby było wesoło na forumsmile
                  i już wiem że wnętrze bardziej gorące.
                  wszystko wiemy. ale czasem głupawka człowieka dosięgawink
                • tymonka30 Re: dziołchy kochane:) 08.09.06, 19:12
                  Powoli zaczynam kumać ten fachsmile Czyli jak u Ciebie by się utrzymała tempka na
                  takim poziomie co teraz to by było nieźle???
                  • dagps Re: dziołchy kochane:) 08.09.06, 19:17
                    to by bylo niesamowicie niezle - brak slowsmile

szyszuniu, jasne ze usmiech na buzie i jedziemy dalejsmile

asia, ja testuje gdzies w srode, mialam w poniedzialek ale poczekam na tymonke, to i szyszka bedzie akurat na test gotowa - o ile malpy nas nie nawiedza wczesniej oczywiscie. moja powinna byc w poniedzialek.
                    tymonka, ja tez mam sklonnosc do torbilei, mialam miec w ogole jajnik wycinany jak mialam 16 lat - idiota lekarz byl.

poki nie ma malp - jestesmy umowione.
                    • dagps Re: dziołchy kochane:) 08.09.06, 19:18
                      sie ten watek o cyckach rozrasta. no jak moje cycki doslowniewink

sie m cieszy. normalnie mam 70d, teraz mi ciasnowink
    • dagps ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 20:04

• asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 21:27
        ja właśnie wróciłam do domkusmile
        Dagmara mi mąż mówi że mam na weekend nie testować tylko jak małpa nie
        przyjdzie to dotrwać do środy rana po to żeby w czwartek jeśli dojdzie do tego
        i pójdę do gina to wiedzieć co odp. na pytanie czy test robiłam. jak wyjdzie
        negatywny to muszę iść bo naprawdę mogę miec torbiel (a miałam ich już mnóstwo).

także jeśli nie dostanę to będę chyba testować w środę.
        a jak @ przyjdzie do środy (co czuję w kościach) to odwołam telefonicznie
        czwartkową wizytę i tyle będzie z tego mojego nakręcania.
        • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 21:42
          no dobra, to tak samo jak my. w srode tez, choc w sumie i ja malpe czuje ze idzie wielimi krokami./zobaczy sie do srody.
          • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 21:46
            ja też czuję małpę i to węszę ją bardzo blisko....sad apetyt wilczy miałam
            wczoraj, brzuch boli od wczoraj jak na okres, podenerwowanie i rozdrażneinie
            dzisiaj, samopoczucie calkowicie na @. a i jeszcze był śluz płodny. także wiary
            brak. jutro 38 d.c.
            • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 21:48
              a jeśli @ nie przyjdzie to na środę jesteśmy umówionesmile
              • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 21:48
                ta, i szyszunia tez chyba, ona bedzie w 13 dpo, wiec jak najbardziej.
                • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 21:49
                  a Tymonka?
                  • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 08.09.06, 22:07
                    no chyba tez, nie? to po to ja czekam zeby z tymonka.
                    • tymonka30 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 08:36
                      Hahaha! Ależ to niemożliwe, bo dopiero w sb. minie mi 14 dni po pregnylu a
                      druga sprawa, że do pt. biorę duph. a potem powinnam jeszcze odczekać tydzień i
                      jak mi się uda, jak wytrzymam to chcę tego dokonaćsmile Także wy na mnie nie
                      czekajcie, bo zwariujecie!smile
                      • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 10:29
                        smile)) to faktycznie u Tymonki środa ale nie ta najbliższa....szkdoa
                        Tymonka...ale ja nie wytrzymam.boję sie o torbiel. jak nie przyjdzie @ do środy
                        to w środę test a w czwartek mam wizytę.
                        brzuch boli zupełnie znajomo na okres...
                        aha moje rozpoczęte pomiary wczoraj -
                        wnętrze wczoraj o 6.30: 37,22
                        wnętrze dzisiaj o 6.30: 36,91

lekki spadek na miesiaczkę na pewno.
                        wiem wiem że dagmara że dwa pomiary to sobie mogę w dupę ....
                        ale głupia jestem więc się sugeruję mimo logiki
                        • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 10:39
                          widac lubisz w .....winkhahaha!
                          asia, ja tez spadeczek, ale dopiero 10dpo, wiec to jeszcze nie jest spadek

to co, moze we wtorek? dla mnie juz wystarczy a szyszka bedzie w 12 dpo, powinno wyjsc.
                          • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 10:47
                            u nas dalej karuzela w zwiazku...jak bede w ciazy, bede sie marwtila czy to na pewno dobry moment - okropne, ale nawet zdarzylo mi sie pomyslec ze moze lepiej nie teraz...
                            a jak dostane @ na pewno bede wyla z zalu i zlosci....
                            oto w jakiej jestem sytuacji w zwiazku, kurcze no. wygarnelam mu wczoraj ze pierwsza owulacja a ja sie nie moge w pelni cieszyc i emocjonowac razem z wami. trochemu to dalo do myslenia. ale ekspresem to on na pewno nie dorosnie...
                            • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 11:27
                              kurde. no to smutno ale musi się ułożyć. Dagmara teraz jeśli chodzi o ciążę to
                              już nic nie zrobisz. a los pisze często własne scenariusze...
                              Twój musi być udany. ja w to wierzę.
                          • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 11:29
                            smile))) nie lubię. kiedyś nawet myślałam o tym jak ludzie mogą się tak od tylca
                            kochać i ja nie umiem sobie nawet tego wyobrazić.

co do testu. jak Ty wtorek to ja też. do środy też wytrzymam.także ja się
                            dostosuję.
                          • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 11:31
                            a jak się fachowo określa że jest spadek - taki co wróży miesiączkę???
                        • tymonka30 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 10:53
                          Asia ja też dziś zmierzyłam w pochwie. Pierwszy raz w tym cyklu i w ogóle
                          pierwszy razsmile 37,2. Bez sensu, nie ma nawet z czym porównać.
                          Daga wy już tam zgoda zrozumiano?
                          • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 11:26
                            Tymonka widzę że nam się pogarsza...smile))
                            z dnia na dzień coraz gorzej....smile)) ładne jaja
                            Ty dziś pierwszy raz wnętrze ja dziś drugi raz wnętrze. ale Dagmara nas
                            opieprzy...takie jednorazowe pomiary to nic nie dają.
                            musimy czekać i tyle....
                            • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 11:54
                              asia, opieprzac to moze nie bedewink

ja tez nie lubie, jakos to albo nie dla mnie albo cos nie umiemy, bo jakos nie bardzo wychodziwink))

hm, m pierwszy raz od baaardzo dawna zdobyl sie na przepraszam i nawet zaczal mowic, ze moze jeszcze moje marzenie o wspolnym radosnym przezywaniu owulacji nie jest takie niespelnione. ale bedziemy rozmawiac czy staramy sie dalej jak sie teraz nie uda. troche sie boje, ale ze strachu przed pcos nie mozna miec dzieci. to nie dla mnie to dziecko, nawet nie dla nas, tylko my dla tego dziecka. wiec zobaczymy.

ten spadek to sie nazywa spadek temperatury, a fachowo spadek tak samo jak wzrost musi byc conajmniej o te 2 stopnie. my tu po stopniu skaczemy, a w pcos skacze sie troche bardziej niz bez pcos. czasem tego spadku nie widac na wykresie, bo spada dopiero np 2 dnia @, a tego nie wiemy, bo nie mierzymy, przynajmniej ja nie mierze w pierwszych dniach, jakos tak niehigienicznie mi z tymwink

pogarsza, pogarsza...ja mam tak ambiwalentne uczucia ze az sie sama sobie dziwie, przeciez czekalam na to. no tak, ale myslalam ze oboje czekamy a ten mi sie przestraszyl. co za pomysl sie tak nagle przestraszyc...?
                              • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 11:55
                                aha, na wesele dzis idziemy, nie chce mi sie tanczyc, ide bardzo chetnie na slub, na wesele bo juz zaklepane, szkoda by bylo przyjaciolom przykrosc zrobic i teraz nie przyjsc. poprosze o kieliszek, bede sobie z niego metformine lykalawink
                                • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 11:59
                                  bawcie się dobrze. może to poprawi jeszcze bardziej relację...smile
                                  smacznego metforminowego drinkasmile))
                                • tymonka30 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 12:58
                                  Baw się dobrze Dagma!~!!! Czasem jak się chce iść to jest zabawa na 102!~Obysmile
                              • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 12:03
                                u mnie ten spadek o 3 kreski z 37,2 na 36,9. czyli fachowo się liczysad(((
                                • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 15:34
                                  dziewczyno, nic sie nie liczy, bo nie wiemy jakie masz pozostale tempki, wczesniejszewink

pozyjemy zobaczymy

a my bylismy na obiedzie w restauracji, pierwszy raz od nie wiem kiedy i nawet dosc razem z niej wyszlismysmile mimo ze mowilismy o wszystkich wersjach mozliwych jakie w nasze zycie wejda od za kilka dni... kocham go

ide wlosy krecicsmile
                                  • asiunia555 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 09.09.06, 21:42
                                    dobrze słyszecsmile ciekawe w jakim anstroju wrocicie z weselicha?
                                  • tymonka30 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 10.09.06, 09:19
                                    A wiesz, że tam miało być "jak się nie chce iść to zabawa na 102"smile)) a nie
                                    jak się chce iść. Eee mneijsza z tym i tak już jest posmile I jak było?
                                    • dagps Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 10.09.06, 11:16
                                      smile super bylo. my jednak po prostu uwielbiamy razem tanczycsmile wypilam pol lyka szampana, bylam trzezwa na rowni z obecnymi 3 latkamiwink super sie bawilam, mimo ze muza taka wiejska trochewink

i w domu potem tez potanczylismy na bialej saliwink

idzie malpa zdaje siesad hm, wolalabym zeby sie udalo, bo jak nie, to nie widaomo na ile odkladam starania... zobaczymy.
                                      • szyszka39 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 10.09.06, 23:27
                                        cześć dziewczyny.Ja też się bawiłam na weselusmile)- dlatego sie nie odzywałam. Z
                                        testowaniem wołałbym poczekać do czwartku, strasznie się boję, brrrr
                                        Daga cięszę się że u was lepiej!To najważniejsze. U nas też różnie bywa ,
                                        czasami siły mnie opuszczaję i czuję jakbym to ja sama chciałą dzidziusia!Trzeba
                                        wyjaśnić o co komu chodzi i już jest lepiej.
                                        Wiecie co, na weselu była laseczka z takim świetnym brzuchalem uhhhh! Za tydzień
                                        ma termin! Super wyglądałą! Jak stała z tyłu to nic nie było widać, tylko z
                                        profilu jakby piłkę połknęła!smile) Ja też tak chcęsmile)!!!Pozdrawiam u mnie tem tez
                                        na wyższym poziomie 36,85, zobaczymy jutro.
                                        • tymonka30 Re: ale wy nie spijcie?gdzie wy? 11.09.06, 10:57
                                          Wiecie a ja już tyle fajnych ciuszków ciążowych przegapiłam na Allegro... Teraz
                                          takie superanckie rzeczy są. Jak do tego się jeszcze ma tylko wystający
                                          brzuszek to aż miło się w te szmatki poprzebieraćsmile Tak bardzo bym chciała!!!!
                                          Ale nie wydaje mi się...sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka