Dodaj do ulubionych

Udalo sie!

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.03, 14:59
W koncu sie udalo! smile Jeszcze nie moge dobrze uwierzyc.
Dzis jest 15 dzien po inseminacji. Wczoraj, z badania krwi, dowiedzialam sie,
ze jestem w ciazy. HCG wynosi 118. Moje pytanie - czy to wystarczajaco wysoki
wskaznik? Mozna na jego podstawie stwierdzic czy to jedno czy dwojka? smile
Czy ktoras z Was dziewczyny zna sie na tym lepiej ode mnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Daria Re: Udalo sie! IP: granat:* / 192.168.1.* 12.03.03, 16:56
      Moje GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Tylko usg może wykazać ile zagnieździło się zarodków. Najwcześniej to
      prawdopodobnie 4 tygodnie od zapłodnienia.
      • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.03, 19:29
        Dziekuje za odpowiedzi. smile
        USG mam za tydzien w czwartek. Czyli powinno juz byc widac czy to jedno czy dwa
        malenstwa. Boze, mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie bedzie rozwijalo.
        Staralismy sie od roku i 4 miesiecy. Moze i wczesnie zaczelismy sie niepokoic,
        (bo juz po 7-mym miesiacu prob), ale dobrze zrobilismy, poniewaz okazalo sie,
        ze plemniki sa malo ruchliwe, a i sluz w szyjce macicy byl dla nich nie do
        przejscia.
        Mialas 5 inseminacji?! To chyba ja mialam naprawde szczescie, ze udalo sie juz
        przy pierwszej.
        Czy to normalne, ze od czasu do czasu pobolewa mnie dol brzucha?
        • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.03, 19:32
          Chyba pomieszalam troszke. Taka jestem zakrecona ta radoscia. To Renial miala 5
          insem.
          Trzymaj sie Daria.pa.
        • Gość: aga Re: Udalo sie! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 10:15
          Co to znaczy, że plemniki były mało ruchliwe??? Mało tzn. ile wynosiło A i B ???
        • agniecha17 Re: Udalo sie! 26.03.03, 10:19
          Cześć, jestem w takiej samej sytuacji tzn. mało ruchliwe plemniki i wrogi śluz,
          reszta w porządku. Co w Twoim przypadku oznaczała mała ruchliwość, ile A i
          B ????
          • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.03.03, 13:24
            hej.
            Jakosc plemnikow pogorszyla sie w ciagu 11 miesiecy.
            Dzialalismy na podstawie "starych" badan, gdzie plemniki byly "w super formie".
            Zajelismy sie jedynie moim sluzem, stymulacja jajeczkowania.
            Nie wiem dokladnie jak sie to zmienilo, poniewaz dopiero przy inseminacji
            lekarz powiedzial nam jedynie, ze sa tylko 2 miliony ruchliwych.
            .. ale najwyrazniej wystarczylo. smile
            Chyba nalezy jednak sprawdzac plemiki nieco czesciej, niz raz na rok..
    • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 18:22
      Gratuluję, ja w też jestem w ciąży po 5 inseminacji, 16 dni po owu hcg
      wyniosło 252. Pozdrawiam
      • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.03, 19:35
        Czesc Reniu. I jak, ktory masz teraz tydzien? Jak sie malenstwo rozwija? Na
        pewno widzialas w mojej odpowiedzi do Darii - zdziwilo mnie moje szczescie.
        Ja lecze sie w Niemczech. Moj lekarz dawal 30% powodzenia.
        Jak widza to lekarze w Polsce? Ile procent na powodzenie daja?
    • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 20:19
      Wiesz nie wiem jak wygląda sprawa procentowo, ale podobno każda kolejna
      inseminacja daje większe szanse. 5 ins może to i dużo, ale warto było. Jestem
      taka szczęśliwa, że aż nie potrafię tego wyrazić. Bąbelka jeszcze nie
      oglądałam a to dlatego, że dziś jest 31 dc a hcg robiłam w poniedziałek a
      jutro zamierzam je powtórzyć, aby sprawdzić czy rośnie. Na wizytę do lekarza
      wyberam się w następnym tygodniu. Napisz jak po wizycie u Ciebie i super, że
      udało się za pierwszym razem.
      • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.03.03, 12:45
        Renia, czy miewasz tez bole brzucha? Albo moze miewalas?

Moja wizyta tez juz wkrotce.
        Na pewno napisze, jak bede wiecej wiedziala.

Dbaj o siebie i Twojego "babelka".
        smile

pa
    • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 12:52
      Hej brzuszek czasami boli jak na okres, ale biorę nospę i pomaga. Robiłam
      dzisiaj HCG 966,7 i progesteron 87.1 spadł od poniedziałku o cztery jednostki
      a to niedobrze. Pzdr.
      • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.03, 18:06
        Nie martw sie na zapas. To tez nie dobrze..

Wiesz, tak naprawde, zadna ciaza nie podobna jest do drugiej.

A kto wie, moze dzis juz znow podkoczyl (progest.).

Mialas cos z jajowodami? Jakies niedroznosci, zrosty? Moze jakies miesniaki?

Pozdrawiam serdecznie
        i milego weekendu
        pa
        • Gość: Basia Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 12:23
          Gratulacje!
          A hormonami sie nie martw tylko idz do lekarza (koniecznie!!!) i spytaj czy
          musisz cos brac czy nie - progesteron mozesz brac w tabletkach (sa obrzydliwe
          ale dzialaja). Moj progesteron byl przez pierwsze dwa miesiace tak wysoki, ze
          mdlilo mnie od rana do wieczora a brzuch bolal tak, ze czasem nie umialam wstac
          z lozka. Potem zaczal gwaltownie spadac. W sumie przez pierwsze piec miesiecy
          ciazy bylam na lekach regulujacych hormony (raz w dol, raz w gore) i dopiero
          wtedy moj organizm zaczal dzialac normalnie. Trzymaj sie!!!
          • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.03, 11:39
            Przez 5 miesiecy chodzilas z obolalym brzuchem. No ladne pocieszenie smile..
            Podobno od progesteronu wewnetrzne organy obrzmiewaja i stad te bole brzucha.
            Poki co jest to do zniesienia. Mam nadzieje, ze przy jutrzejszej wizycie lekarz
            bedzie mial dla mnie same dobre wiadomosci. Nie jestem tylko pewna czy zobaczy
            juz moja kruszynke, bo od inseminacji minely dopiero 3 tygodnie. Bedzie juz cos
            widac? Poza tym czasami po oproznieniu pecherza mam wrazenie, ze cos sie dzieje
            z macica, mam jakies skurcze, bole. Moze pecherz sie zmniejsza i macica sie
            wtedy "rozpycha".. ?
            Ach, zapytam jutro o wszystko mojego lekarza.
            Trzymajcie kciuki dziewczyny.
            papa Baska
    • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 15:07
      Byłam dzisiaj na USG pęcherzyk jest tam gdzie powinien czyli w macicy. Pan
      doktorek szukał drugiego, ale nie znalazł. Jak na ten okres ciąży wszystko
      jest w porządku (zaczęłam 6 tydzień od OM). Z tydzień mam zrobić HCG i
      progesteron. Narazie doktorek zmienił mi sposób dawkowania luteiny
      (progesteron) mam brać 2x2 a do tej pory 3x1.Za dwa tygodnie następne USG i
      oglądanie serduszka. Pzdr.
      • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.03, 11:32
        Hej! No prosze.. Czy ten skrot OM oznacza ostatnia miesiaczke? W takim razie
        nasze babelki sa w mniej wiecej tym samym wieku. U mnie jest to 5 tydzien od
        OM. smile Jutro jade do lekarza. Troche sie denerwuje, ale mam duza nadzieje, ze
        wszystko jest w porzadku.
        Ciesze sie, ze Twoje malenstwo prawidlowo sie zagniezdzilo.
        Dalszego powodzenia zycze
        papa
        • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 17:11
          Tak OM to ostatnia miesiączka (10.02.2003) trzymam za Ciebie kciuki.
          • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.03, 14:15
            No, i po strachu. Moje malenstwo wygodnie sie juz w macicy umoscilo i rozwija
            sie ze hej. Nawet pierwsze jej/jego zdjecie dostalam smile.
            Jest maciupcie, ale jest.
            Jajniki sa powiekszone, stad te bole (i jest to normalne).
            HCG w moim 23 dniu po inseminacji wynosi 1917, czyli bardzo dobrze, a
            progesteron ᡴ (tutaj uwaza sie, ze juz przy tej granicy jest wszystko w
            porzadku). Strasznie sie ciesze, ze moj bejbik jest w macicy, a nie zapodzial
            sie gdzies w jajowodach. Jakos sie tego balam..
            Mam nawet juz dla chlopca imie - Noell, czyli maly wesoly Nolek smile. A dla
            dziewusi Lia-Rosa (lia wymawia sie lija, no a rosa,
            jak to rosa w niemieckim smile, czyli twardo z "z" zamiast "s".) Ladne? Bedziemy
            i tak nadal mieszkac tutaj w Niemczech, takze z polskimi urzedami nie bedzie
            problemu..
            Mam nadzieje, ze nie za szybko o tym mysle.
            pa.
            Powodzenia wszystkim, bo to najpiekniejsze z odczuc..
            • goossia Re: Udalo sie! 20.03.03, 09:19
              Gratuluje! Daj znac od czasu do czasu, jak sie oboje czujecie! Pzdr!
              • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.03.03, 22:25
                Hej!
                Dzis bylismy u lekarza i widzialam jak mojej dzidzi pulsuje serduszko. Ma juz
                4,5 mm! smileTo juz 28 dzien jego/jej zycia, czyli zaczynamy jutro 5-ty tydzien.
                Lekarz dopiero teraz zauwazyl, ze byly dwa!
                ..Niestety z jednego zostal tylko krwiak.. Sama nie wiem, jak to teraz jest?
                Czy "to" jest absorbowane;wchlaniane przez macice? Z tego wszystkiego nie
                zapytalam juz lekarza. Staram sie nie myslec o tym negatywnie. Wazne, ze jedno
                dzieciatko sie trzyma.
                Mam nadzieje, ze tak zostanie.
                • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 09:35
                  hej Viola ja byłam wczoraj na USG mój maluch ma 3,5 mm i też już bije mu
                  serduszko a ma 31 dni. Pan doktorek zadowolonu HCG ładnie rośnie teraz ponad
                  30000 i progesteron też wzrósł. Następna wizyta za dwa tygodnie. Pzdr.
                  • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.03.03, 12:53
                    Hej Renia.
                    Ja wczoraj wyszlam od lekarza i zapomnialam oddac krew, takze nie wiem jak jest
                    z HCG i progesteronem. (Za 2 godz. jade do lekarza).
                    Moj lekarz kazal mi przyjsc za 1,5 tyg. To bedzie polowa 6-tego tygodnia.
                    Ciesze sie, ze i Twoje dzieciatko dobrze sie rozwija..
                    A jak Ty sie czujesz?
                    Ja prawie w ogole nie czuje, ze jestem w ciazy. Jedynie piersi troszke
                    obrzmialy. Bywa, ze wymiotujesz? U mnie nic z tych rzeczy. Ale prawie nic mi
                    nie smakuje, musze wmuszac w siebie jedzenie.
                    • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 21:37
                      No właśnie objawów nie mam żadnych oprócz nabrzmiałych piersi. Nie wymiotuję,
                      ale dzisiaj było mi troszeczkę niedobrze. Apetytu też za bardzo nie mam.
                      Wczoraj jak zrobiłam obiad to go nawet nie tknęłam, dopiero jak mężuś zrobił
                      mi kolację to wrąbałam ze smakiem. Dzisiaj obiadu już nie robiłam zjedliśmy na
                      mieście znaczy mężuś zjadł a ja pogrzebałam w zupie ogórkowej i zjadłam może
                      1/3 miseczki, za to kolację zjadłam ze smakiem (mężuś zrobił) a teraz czuję
                      się jak bomba i znowu mi niedobrze. Chyba nie powinnam jeść smażonych rzeczy.
                      Viola jak chcesz to na stronie www.maluch.com na forum założyłyśmy
                      klub październikówek i listopadówek w skrócie KLiP i codziennie tam pisujemy.
                      Zapraszam Cię serdecznie
                      • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.03.03, 13:27
                        Z duza checia tam zajrze! Dziekuje!

Pijesz mleko? A powinnas. smile
                        Pol litra dziennie jest bardzo zdrowe dla Ciebie i dzidzi..
                        • ariana_ Re: Udalo sie! 27.03.03, 17:18
                          Wręcz przeciwnie, nie jest takie zdrowe picie mleka w
                          ciąży.A juz na pewno niekonieczne. Na Dziecku jest fajny
                          wątek na ten temat.
                          • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.03.03, 10:48
                            Na pewno zapoznam sie z tym artykulem.. Wydawalo mi sie, ze mleko mam spore
                            poklady magnezu i calcium, ale jesli wcale nie jest konieczne?.. Tym lepiej.
                            Nie szaleje za mlekiem smile.
    • Gość: Ania Re: Udalo sie! IP: *.acn.pl 26.03.03, 19:44
      Dziewczyny powiedzcie gdzie się leczycie. W jakim mieście i ile kosztuje jedno
      zapłodnienie, po jakim czasie mozna dokonać nastepnego w przypadku gdy sie nie
      powiedzie. Czy aby dokonac tego zapłodnienia trzeba leżec w szpitalu. Proszę o
      szczeguły. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
      • Gość: viola Re: Udalo sie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.03.03, 13:32
        Aniu! Ja leczylam sie w Bad Muender. ..ale to chyba Ci zbyt wiele nie pomoze. A
        i ceny sa tutaj zupelnie inne. Ja specjalistka od polskich klinik niestety nie
        jestem. Mialam tylko inseminacje, a ta Polsce kosztuje okolo 200 do 500
        zlotych. (Tutaj ceny sa podwojne - i to w euro!).
    • Gość: Renial Re: Udalo sie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 12:00
      Aniu ja leczyłam się w Novum w Warszawie. Inseminacja kosztuje tam 600 PLN.
      Plus oczywiście leki i wizyty kontrolne. Za zastrzyk z menogonu płaciłam ok 50
      PLN wizyta z USG też tyle + clostibergyt + pregnyl (nie pamiętam ile
      kosztują). Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka