veronika28 30.09.06, 17:38 czesc dziewczyny mam pytamie o lek o nazwie metformax, jak dziala i czy w ogóle działa? jak sie po nim czujecie, kiedy nalezy rozpoczac przyjmowanie tego leku itd. z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annia.m Re: Metformax - pco? 30.09.06, 17:59 ja biore metformax500 3 razy dziennie po jednej. Zanim zaczelam go brac poczytalam troche w internecie co to w ogole jest i okazalo sie ze dawke najlepiej zwiekszac stopniowo. Przez 3 dni bralam po jednej na noc, potem przez pare dni po 2 i zwiekszylam dawke do 3. Zawsze bralam po posilku zeby zoladek nie bolal i zeby zapobiec nudnosciom czy wymiotom, o ktorych tyle czytalam..I obylo sie raczej bez problemow. Czasami owszem mam nudnosci ale nie jest zle i da sie przyzwyczaic. Bardziej denerwuje mnie to ze troche oglupiaja, jestem bardziej senna i jakos tak nie do zycia czasami. Ale to tez nie tak czesto i tez da sie przyzwyczaic Jak do wszystkiego. Metformax + alkohol nie za fajna sprawa przynajmniej dla mnie. Jedna lampka wina i dosc O piwku nawet nie mysle bo by mnie zmulilo na amen. A metformax wplywa na otoczke jajnikow zmiekczajac ja i ulatwiajac jajeczkom uwolnienie sie. No i oczywiscie reguluje poziom cukru. Ja mialam robiona krzywa cukrowa i wyszlo ze insuline mam za wysoka troche Odpowiedz Link Zgłoś
secret_name Re: dzieki! 01.10.06, 09:49 Mam zaawansowane PCO. Dzięki metformaxowi (3x dziennie) mam 16 miesięczną córeczkę i jestem w 8tc Niektórzy lekarze nie dawali mi nadziei na naturalne poczęcie... Nie leczyłam się niczym poza metformaxem (clo na mnie nie działało)i stosowałam dietę niskowęglowodanową. Naprawdę polecam ten lek. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2714 Re: Metformax - pco? 01.10.06, 18:09 po metfomazie bardzo schudłam i to w bardzo któtkim czasie....moja waga z 65- 67kg w przeciagu 2,5 miesiąca spadła do 45 kg... metformax przyjmowałam przez 6 miesiecy pozdrawiam buzia Odpowiedz Link Zgłoś
veronika28 Re: Metformax - pco? 02.10.06, 18:23 oj jak to dobrze dowiedziec sie czegos dobrego o leku ktory niebawem zaczne brac i mam nadzieje ze na mnie tez podziala i doczekam sie wreszcie malutkiej kruszynki... no a przy okazji jak by sie udało tez schudnac po tym leku to wcale bym sie nie obraziła pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alinka66 Re: Metformax - pco? 02.10.06, 18:30 dziewczyny - przepisuje to wam wasz gin czy endo? Odpowiedz Link Zgłoś
oleasia29 Re: Metformax - pco? 03.10.06, 14:43 mój nr gg 2186948 w sprawie metformaxu prosze o kontakt jestem dostępna od 8.00 - 15.00 codzień. pozdrawiam ola- mój mail- oleasia29@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
veronika28 oleasia29 11.10.06, 17:08 stosowalas metformax 500 czy 850? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veronika28 jeszcze jedno ważne pytanie! 14.10.06, 08:08 wiem ze metformaxu nie wolno brac podczas ciazy bo przenika przez łozysko... ale gdybym biorac go zaszła w ciaze to nie zaszkodzi małej fasolce? bo przeciez zanim sie pojawia 2krechy na teście to cały miesiac sie łyka tableteczki!? Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: ??? 14.10.06, 16:08 czasem nawet bierze sie dalej zeby zapobiec poronieniu. spokojnie. tak mozna stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
veronika28 Re: ??? 15.10.06, 15:24 Dziękuje za odpowiedz. bardzo mnie uspokoiłas... jestem wdzieczna jeszcze raz dzieki!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś