Dodaj do ulubionych

Metformax - pco?

30.09.06, 17:38
czesc dziewczyny mam pytamie o lek o nazwie metformax, jak dziala i czy w
ogóle działa? jak sie po nim czujecie, kiedy nalezy rozpoczac przyjmowanie
tego leku itd.
z gory dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annia.m Re: Metformax - pco? 30.09.06, 17:59
      ja biore metformax500 3 razy dziennie po jednej. Zanim zaczelam go brac
      poczytalam troche w internecie co to w ogole jest i okazalo sie ze dawke
      najlepiej zwiekszac stopniowo. Przez 3 dni bralam po jednej na noc, potem przez
      pare dni po 2 i zwiekszylam dawke do 3. Zawsze bralam po posilku zeby zoladek
      nie bolal i zeby zapobiec nudnosciom czy wymiotom, o ktorych tyle czytalam..I
      obylo sie raczej bez problemow. Czasami owszem mam nudnosci ale nie jest zle i
      da sie przyzwyczaic. Bardziej denerwuje mnie to ze troche oglupiaja, jestem
      bardziej senna i jakos tak nie do zycia czasami. Ale to tez nie tak czesto i
      tez da sie przyzwyczaicsmile Jak do wszystkiego. Metformax + alkohol nie za fajna
      sprawa przynajmniej dla mnie. Jedna lampka wina i doscsad O piwku nawet nie
      mysle bo by mnie zmulilo na amen.
      A metformax wplywa na otoczke jajnikow zmiekczajac ja i ulatwiajac jajeczkom
      uwolnienie sie. No i oczywiscie reguluje poziom cukru. Ja mialam robiona krzywa
      cukrowa i wyszlo ze insuline mam za wysoka troche
    • veronika28 dzieki! 30.09.06, 20:13
      • secret_name Re: dzieki! 01.10.06, 09:49
        Mam zaawansowane PCO. Dzięki metformaxowi (3x dziennie) mam 16 miesięczną
        córeczkę i jestem w 8tc wink
        Niektórzy lekarze nie dawali mi nadziei na naturalne poczęcie...
        Nie leczyłam się niczym poza metformaxem (clo na mnie nie działało)i stosowałam
        dietę niskowęglowodanową.
        Naprawdę polecam ten lek.
    • sylwia2714 Re: Metformax - pco? 01.10.06, 18:09
      po metfomazie bardzo schudłam i to w bardzo któtkim czasie....moja waga z 65-
      67kg w przeciagu 2,5 miesiąca spadła do 45 kg...smilesmilesmile metformax przyjmowałam
      przez 6 miesiecy
      pozdrawiam buzia
    • veronika28 Re: Metformax - pco? 02.10.06, 18:23
      oj jak to dobrze dowiedziec sie czegos dobrego o leku ktory niebawem zaczne brac
      i mam nadzieje ze na mnie tez podziala i doczekam sie wreszcie malutkiej
      kruszynki... no a przy okazji jak by sie udało tez schudnac po tym leku to wcale
      bym sie nie obraziła wink
      pozdrawiam
      • alinka66 Re: Metformax - pco? 02.10.06, 18:30
        dziewczyny - przepisuje to wam wasz gin czy endo?
    • oleasia29 Re: Metformax - pco? 03.10.06, 14:43
      mój nr gg 2186948 w sprawie metformaxu prosze o kontakt jestem dostępna od
      8.00 - 15.00 codzień. pozdrawiam ola- mój mail- oleasia29@o2.pl
    • veronika28 oleasia29 11.10.06, 17:08
      stosowalas metformax 500 czy 850?
      pozdrawiam
    • veronika28 jeszcze jedno ważne pytanie! 14.10.06, 08:08
      wiem ze metformaxu nie wolno brac podczas ciazy bo przenika przez łozysko... ale
      gdybym biorac go zaszła w ciaze to nie zaszkodzi małej fasolce? bo przeciez
      zanim sie pojawia 2krechy na teście to cały miesiac sie łyka tableteczki!?
    • veronika28 ??? 14.10.06, 10:21
      ???
      • dagps Re: ??? 14.10.06, 16:08
        czasem nawet bierze sie dalej zeby zapobiec poronieniu. spokojnie. tak mozna
        stosowac.
        • veronika28 Re: ??? 15.10.06, 15:24
          Dziękuje za odpowiedz. bardzo mnie uspokoiłas... jestem wdzieczna jeszcze raz
          dzieki!pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka