Dodaj do ulubionych

Kinia a Ty chyba 29 dc?

17.10.06, 13:36
A kiedy Ty testujesz????
Obserwuj wątek
    • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 17.10.06, 17:38
      Tak dzisiaj jest mój 29 dc na razie żadnych objawów @ nie mam poza tym że bolą
      mnie piersi od 15 dc,na razie nie testuje bo boje się rozczarowania.Trzymam
      kciuki za Ciebie.
      • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 17.10.06, 18:15
        A kiedy będziesz??? Ja teraz Tobą żyję, bo równo żeśmy szły w tym cyklu...
        • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 17.10.06, 18:23
          Tymonka nie wiem kiedy m mowi zeby poczekac do soboty lub niedzieli bo zawsze
          mialam @ tak 31-34dc.kiedy mialas owulacje ktorego dc? ja prawdopodobnie 14 ale
          nikt tego pecherzyka nie widzial, jest jedynie slad po peknieciu. dziwne co?
          nawet gin nie umial tego wytlumaczyc.
          • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 17.10.06, 18:31
            Tymonko ja tak naprawde nie mam na co czekac!przeciez 8dc jak bylam na usg to
            gin nic nie mowil o pecherzyku w lewym jajniku, czyli jakby go nie bylo! jak
            poszlam na usg 15dc to powiedzial ze jest slad po peknieciu. przeciez nie mogl w
            5 dni urosnac i peknąć jaki musialby byc przyrost dzienny? to nie mozliwe i
            niewytlumaczalne dla mnie. nie wiem co robic martwie się. nie chce sie nakrecac
            i rozczarowaćm a jak u Ciebie z temperatura ciala masz podwyzszona? bo ja mam
            juz dosc dlugo 37i3.
    • hogata1605 Re: Do Kini 17.10.06, 19:04
      Witam

Jestem na tym forum gościnnie z sentymentu smile
      Przez trzy lata staralismy sie z mężusiem. Pomyslałam że powinnam napisać moim
      pierwszym objawem była podwyższona temperatura 37,3. Ja bym zrobiła test.
      Mam nadzieje że juz niedługo spotkamy się na forum ciążowym.

pozdrawiam

to mój 13tc smile
      • kinia19830 Re: Do Kini 17.10.06, 19:22
        dziekuje za dobre slowa ale jescze zaczekam kilka dni, zobaczymy co bedzie sie
        działo. Zycze spokojnej ciazy.
        • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 08:22
          Ależ Kiniu właśnie moja przyjaciółka miała taką sytuacją, że pojechała na
          monitoring do gina i gin mówi, że nic nie ma, potem kolejne wizyty i też nic, a
          potem się okazało, że zaszła jeszcze przed pierwszym monitoringiem i teraz jest
          już w połowie ciąży!!!!
          • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 16:04
            Tymonko nie udalo sie jestem zalamana, wiecej napisalam w Twoim watku. GRATULUJE.
            • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 17:22
              Tylko mi nie załamywać się!!! Ja wiem, że to przykro jak sie tak mocno wierzy
              ale Ty naprawdę jeszcze niedługo bierzesz to clo. Zobacz na mój przypadek!!!!
              • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 17:23
                Nie martw się, nie zostawię Cię, udawajmy, że jestem nadal starającą się smile
                Buziaki!!!!
                • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 17:23
                  Czyli co w następnym cyklu? Pasuje? smile
                  • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 17:53
                    tak Tymonko pasuje musze troche sobie poplakac i wziąc się w garsc dzieki za
                    pocieszenie,trzymaj się i dbaj o siebie.
                    • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 18:00
                      Tymonko jak to jest jedna owulacja nie wystarczy do zaplodnienia? moze tak byc
                      ze masz 2 lub 3 owu i do ciazy nie dochodzi a po czwartej owu dojdzie? moze te
                      jajowody mam niedrozne, bo ja wczesniej mialam bakterie liczne i moze one to
                      powodują?co robić ile mozna brac to clo.pomoz coś kochana.
                      • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 18:09
                        Pół roku pod rząd. Potem przerwa i można jeszcze kolejny cykl do roku max jeśli
                        jest sens. Jak nic to nie daje to robi się przeważnie HSG no a potem dalsze
                        możliwości są. Ale ja na razie o tym nie będę pisać, bo Ty naprawdę nie
                        powinnaś się jeszcze martwić. Jeżeli zdrowemu człowiekowi zakładając, że
                        normalnie jajeczkuje, daje się rok to ... pomyśl... Kiniuśka nie załamuj się
                        tylko ciesz, że już ta @ przyszła, bo możesz już liczyć i za niecałe 2 tyg.
                        znowu monitoring!!! smile
                        • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 18:21
                          masz racje nie mozna sie martwic i ciesze sie ze juz przyszla @ lepiej ze szybko
                          przyszla niz mialabym jescze czekac kilka dni(jak miala wogole się pojawic).nie
                          wiem czemu ja tak wszystko czrno widze. ile leczylas sie przed pierwsza ciaza?
                          • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 18:38
                            coraz trudniej to wszystko znosze z mezem sie sprzeczam jestem nie
                            dowytrzymania. dopiero lub juz staramy sie 10cykl i z tego 3 na clo, a ja juz
                            mam dosc.taka mialam nadzieje..........
                            • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 18:49
                              I ciąża równo rok starań, z tym że dopiero po kilku m-ch naturalnych starań
                              trafiłam do swojego starego gina (który wiedział, że mam PCO) i ten odrazu
                              zbadał ponownie (po 10 latach) hormonki i przepisał clo, z tym że to clo
                              najpierw nie działało, dopiero podwójna dawka spowodowała owu i odrazu
                              zaskoczyłam. Za drugim razem przekroczyłam rok ale od samego początku prawie
                              byłam na clo i miałam kilka potwierdzonych owu ale się nie udawało, dopiero za
                              5 razym,... czasem pęcherzyki nie pękały, czasem przerastały, raz przestał
                              rosnąć ale 5 owu było na pewno!
                              • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 18:52
                                dzieki Tymonka za pocieszenie MUSI SIE UDAC
                                • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 18:53
                                  MUSI OBIECUJĘ CI TO !!!!!!!! smile
                                  • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 19:00
                                    Trzymaj za mnie kciuki bo juz w srode mam usg zeby tylko uroslo cos po clo.
                                    • tymonka30 Re: Do Kini 19.10.06, 08:23
                                      To już w środę! Super. Widzisz jak szybciutko!!!! Rośnij pęcherzyku rośnij !!!!!
                                      • kinia19830 Re: Do Kini 19.10.06, 14:35
                                        mysle ze urosnie trzymaj kciuki za niego
                                        • tymonka30 Re: Do Kini 19.10.06, 19:19
                                          Na pewno smile
                        • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 18:46
                          Tymonko ty mowilas ze wtym cyklu wyluzowalas czyli co to znaczy? Ze
                          przytulaliscie sie z m dla przyjemnosci? ale w dniach kiedy mialas owu to ile
                          razy dziennie sie przytulaliscie raz czy kilka?ciezko tak wiele razy dla
                          przyjemności poradz mi cos przyszla druga mamusiu.pozdrawiam
                          • tymonka30 Re: Do Kini 18.10.06, 18:52
                            Raz dziennie starczyło smile 4 dni pod rząd i w sumie by się jeszcze chciało ale
                            w środku tyg. nie zawsze się ma siły smile A dla przyjemności, bo ja po prostu
                            wiedziałam, że się nie uda, tak zakładałam, bo przecież miałam już kilka owu,
                            piękne endo i nic. Poza tym był wyjazd, piwko, cieżkie przeprawy i nastawienie,
                            że jak przyjdzie @ to idę na HSG... ja sobie zakodowałam, że nici z tego będą i
                            zobacz co się stało! smile My nadal nie wierzymy z m. On jest w szoku!
                            • kinia19830 Re: Do Kini 18.10.06, 18:57
                              To uwierzcie ze spelnilo sie wasze szczescie, niczym sie nie martw wszystko
                              bedzie dobrze bo przed Toba piekne 9 miesiecy i musisz byc spokojna i radosna bo
                              dzidzia wszystko odczuwa(zreszta ty sama wiesz najlepiej to).
    • tymonka30 I co tam? 25.10.06, 08:12
      Jak pęcherzyki????????
      • kinia19830 Re: I co tam? 25.10.06, 13:56
        tymonka dzis o 19 mam usg wiec dopiero dowiem się co jest ze mną. dam znac
        jeszcze dzis lub jutro. a u Ciebie co tam? jak sie czujesz masz jakies objawy?
        u mnie pojawil się sluz ale tak lekko zabarwiony rozowawo, tak delikatnie. nie
        wiem czy to cos waznego czy mam mowic ginowi o tym, moze ty mi powiesz?
        • tymonka30 Re: I co tam? 25.10.06, 18:08
          Pewnie, jak idziesz to przy okazji o wszystko pytaj, w końcu po to idziesz smile
          To ja jutro dopiero odczytam, bo późnym wieczorem nie mogę siedzieć na necie,
          bo córa śpi w pokoju gdzie komp. Nic specjalnie mi nie jest.... czekam na USG,
          jak mi gin powie, że jest ciąża to dopiero uwierzę...
          • kinia19830 Re: I co tam? 25.10.06, 20:44
            to jest moj 8dc w prawym jajniku pecherzyk 16mm a w lewym 12mm,staranko ma byc
            piatek, sobota, niedziela i poniedzialek, wiec przede mną upojny weekend, we
            wtorek mam wizyte i jak nie pekną to poda gin mi pregnyl.pozdrawiam
            • tymonka30 Re: I co tam? 26.10.06, 08:04
              No to fajnie, widzisz jak szybko zleciało a tu już następna szansa smile Cieszę
              się. Udanego sexu życzę! Ja się musze wstrzymać do wizyty a potem zobaczymy co
              gin powie... przy I ciąży nie pozowlił do 3 m-ca!
    • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 30.10.06, 14:02
      Kiniu jak tam pęcherzyki??????
      • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 30.10.06, 14:17
        jutro ide na usg ale mysle ze owu juz byla, sluz tez pojawil sie.wszystko okaze
        sie jutro o 14:30 pozniej dam znac na forum.pozdrawiam a ty kiedy masz wizyte?
        • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 30.10.06, 17:32
          Byłam dziś, odpisałam na wątku Asiuni. No to fajosko! Jutro czekam na
          sprawozdanie odrazu po!
          • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 31.10.06, 10:51
            tymonko juz nie moge sie doczekac wizyty bo cos od wczoraj wieczor pobolewają
            mnie jajniki, znowu sie boję. A lekarz dal ci clotrimazol w kremie czy globulki?
            pytam bo jeste ciekawa co mozna uzywac w ciazy na te okropne stany zapalne.
            trzymaj sie mocno. odezwe sie po.
            • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 31.10.06, 11:43
              Już niedługo smile
              Ja używam w maści. Clotrimazol jest bezpieczny w ciąży ale jak potrzeba to i
              nawet antybiotyk się daje.
    • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 31.10.06, 15:56
      wrocilam z usg pekly dwa pecherzyki same, teraz pozostalo mi tylko czekac na
      testowanie, ale to jescze bo dzis dopiero 14dc. pozdrawiam
      • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 31.10.06, 17:08
        No to pięknie! Brawo!!!!! Strasznie się cieszę i kibicuję!!!!! Jak znalazł by
        było na lipiec smile
        • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 31.10.06, 19:03
          Ja narazie wole o tym nie myslec i nie nastawiam się bo potem gorzej przyjmuju
          @. czas pokaze smile
          • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 01.11.06, 08:11
            Jasne ale po cichutku .... smile
            • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 01.11.06, 11:56
              Bede myslec tak bardzo po cichutku i prosze Ciebie bys tez czasem pomyslala o
              mnie tak bardzo po cichutku.pozdrawiam i smile.
              • marzycielka3 Re: Trzymam kciuki 01.11.06, 16:00
                Cześć Kiniu!Czytam wasze posty i chciałam dołączyć.U mnie dziś 20dc,więc
                podobnie jak u Ciebie.Wierzę,że tym razem się uda!Czego i Tobie życzę!Serdecznie
                pozdrawiam !smile
                • kinia19830 Re: Trzymam kciuki 02.11.06, 09:33
                  Witam marzycielko!ty jestes troszeczke dalej niz ja więc ty pierwsza bedziesz
                  testowac, na pewno bede trzymac kciuki za Ciebie. zycze Tobie i Sobie zeby nam
                  się udało. a ktory to u Ciebie cykl staran? i jestes na clo czy naturalnie sie
                  staracie?pozdrawiam.kinia
                  • tymonka30 Re: Trzymam kciuki 02.11.06, 10:25
                    No to mam Was teraz dwie do myślenia i kibicowania smile Przynajmniej w tym
                    wątku! smile
                    • kinia19830 Re: Trzymam kciuki 02.11.06, 14:05
                      Tymoneczka koniecznie musisz nam kibicować, przecież w koncu kiedys musi spełnic
                      się to największe marzenie!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • tymonka30 Re: Trzymam kciuki 02.11.06, 14:46
                        No właśnie. Ja tak bym chciała, żeby wszystkim się z tego forum udało i wtedy
                        byśmy mogły założyć nowe forum "Ciąża niepłodnych" smile
                        • kinia19830 Re: Trzymam kciuki 02.11.06, 15:12
                          moze kiedys tak bedzie..........
                          ale kiedy? smile
                          • tymonka30 Re: Trzymam kciuki 03.11.06, 11:53
                            Może w tym cyklu.... na pewno nie wszystkie ale może kilka.... smile
                            • kinia19830 Re: Trzymam kciuki 03.11.06, 14:45
                              mam taką nadzieję a ja się boję coraz bardziej, meczy mnie to comiesieczne
                              rozczarowanie i oczekiwanie, ile jeszcze mozna zyc dniami cyklu?
                  • marzycielka3 Re.Do Kini19830 05.11.06, 21:17
                    Cześć Kiniu!Przepraszam,że długo nie odpisywałam.My nie zabezpieczamy się od
                    początku tego roku,a konkretne działania w tym kierunku tzn.badania zaczęliśmy w
                    maju.Miałam już stym clo,ale nic z tego nie wyszłosad i w zeszłym miesiącu
                    miałam HSG.W tym miesiącu idę na histeroskopię(chyba).Wolałabym testować
                    POZYTYWNIEsmile).Zobaczymy,na razie czekamy,a ja już powoli dostaję na głowę,chyba
                    po części przez tą pogodę.Pozdrawiam bardzo serdecznie!Pa,Pa!P.S.Napisz kiedy
                    będziesz testować.
    • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 05.11.06, 11:39
      dzis jest moj 19dc coraz blizej do testowania........
      • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 06.11.06, 14:04
        I co tam u Ciebie? Zajmij się czymś porządnie, nie wiem zacznij remont
        mieszkania, żeby bezboleśnie zleciało smile
        • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 06.11.06, 15:52
          Tymonko masz racje musze się czyms zająć, a na brak roboty nie nazekam. mam
          tylko jeden problem okropmie bola mnie piersi od 15dc i juz tak mam kolejny
          cykl! nie moge przez to spac ani wytrzec sie pozadnie, w tym miesiącu to juz
          przechodzi swe granice.nie wiem co to jest zapomniałam spytac sie gina moze ty
          sie spotkalas z czyms podobnym? jak cos wiesz to pisnij słówko. pozdrawiam a Ty
          jas sie czujesz?
          • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 06.11.06, 18:52
            No coś się najwidoczniej dzieje w Twoim organiźmie smile Hormony buzują smile
            • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 06.11.06, 18:53
              Chyba mi brzuszek powoli rośnie smile
              • marzycielka3 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 06.11.06, 20:38
                To świetnie,tzn,że dzidzia ma się dobrze!smile)U mnie 25dc,ale żadnych objawów
                oprócz bólu piersi(które mam zawsze)nie odczuwam.Pozdrawiam Was dziewczyny!
                • zyniowa73 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 06.11.06, 21:40
                  Kiniu u mnie jest tak samo od 15 dc bolą piersi a dzisiaj 29 dc i nadal bolą .
                  Pozdrawiam i życzę pomyślnego testowania .
                  • jesienna100 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 06.11.06, 23:00
                    czesc dziewczyny podczytuje waswink , ja ide lep w lep z kinia dzis 20 dc,
                    pierwszy cykl stymulowany clo, estrofem, luteina,(rok staran) oprocz bolu
                    brzucha ktorego nigdy tak wczesnie nie mialam, zaczal sie po owu to zadnych
                    zwiastunow nie widze...ale bol brzucha moze byc spowodowany poprostu dawka
                    hormonow..wiec tak jak wy czekam troszke z nadzieja jeszcze 10 dni, pozdrawiam
                    was!
                    • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 08:59
                      O matko to mam już 4 gęby do kibicowania smile Jakiś płodny miesiąc smile
                      • szklanapulapka2 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 11:01
                        Tymonko, mnie też kibicujesz, prawda? Bo tak Was tu podczytuję i podczytuję i
                        właśnie zdałam sobie sprawę, że u mnie dziś jest 19dc., to też nadzieja wypada
                        na ten miesiąc. Nie liczę na zbyt dużo, nie wierzę, ze sie uda, jestem
                        nastawiona na Kraków i in vitro wiosną, no ale może... Pęcherzyki w 14 dc. 25 i
                        26mm, w 15dniu pękły (iui w 14 i 15dc.) endo 11mm. Trzymajcie, ok.?
                        • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 11:10
                          Pewnie, że trzymam!!!! smile Tylko nie było Cię w tym wątku więc teraz już 5 jest
                          Was smile
                          To tak jak u mnie było z tym HSG, nie wierzyłam, że może się udać, bo byłam
                          umówiona na HSG także... może u Ciebie będzie podobnie? smile
                          • szklanapulapka2 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 11:33
                            Ja tak właśnie zaszłam w ciążę z Adasiem. Byłam co prawda już po hsg, ale przed
                            laparoskopią. Strasznie się jej bałam, ale wiedziałam, że to nieuchronne. Już
                            nawet miałam spakowaną torbę do szpitala i tylko czekałam na początek cyklu.
                            Niestety, pojawił się dopiero po 12 miesiacachsmile i wtedy laparoskopia nie była
                            już potrzebnasmile. W tym miesiącu też nie podchodzę do tej inseminacji z jakąś
                            ogromną nadzieją. Nastawiłam sie juz na Kraków i nawet się cieszę, bo wiem, ze
                            in vitro niesie większą szansę na bliźniaki (a to moje marzenie). Tak więc
                            czekam sobie, biorę luteinkę, ale bez większych emocji. Emocje zaczną się
                            dopiero koło maja, kiedy przystąpimy do prgramusmile.
                            • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 14:48
                              Też bym chciała bliźniaki, bo marzę o trójce ale nie wiem czy mi starczy sił,
                              żeby jeszcze trzeci raz to wszystko przechodzić.
                              • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 15:53
                                kto wie Tymonko moze nosisz w sobie blizniki, czego Ci zycze.
                                • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 15:55
                                  Tymonko blizniaki soki za literówke.
                                  • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 17:24
                                    Spoko nie gniewam się smile
                        • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 14:14
                          bedziemy trzymać!!!!!!!!!!!!musi sie w koncu udać.
                    • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 14:12
                      mam nadzieje ze bedziemy razem testować, bo w tamtym cyklu nawet nie zdążyłam @
                      była wczesniej niz sie spodziewałam. Trzymam za wszystkie testujące.
                  • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 14:08
                    czesc zyniowa? nie testujesz jescze? moze te bolące piersi to oznaka jakiejs
                    małej istotki? ja takie bole mam co miesiąc odkąd biore clo wiec nie nastawiam
                    sie specjalnie, ale ty? kto wie.
                    • zyniowa73 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 20:03
                      kinia19830 napisała:

> czesc zyniowa? nie testujesz jescze? moze te bolące piersi to oznaka jakiejs
                      > małej istotki? ja takie bole mam co miesiąc odkąd biore clo wiec nie nastawiam
                      > sie specjalnie, ale ty? kto wie.
                      Kiniu z tym testowaniem poczekam jeszcze do 33dc to jeszcze 3 dni oczywiście
                      jak mnie@ nie nawiedzi . Cycoch to z nimi różnie bywało bardziej dziwi mnie
                      progesteron w 23dc wyniósł ponad normę czyli 32,36
                      • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 17:10
                        trzymam za Ciebie i Twoje testowanie.
              • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 14:09
                To fajnie Tymonko ze macie sie dobrze. pozdrawiam
                • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 17:25
                  Ale ładnie udało Ci się wszystkim odpowiedzieć smile
                  • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 07.11.06, 19:47
                    Tymonko i dziewczyny coś mam zle przeczucia co do tego cyklu!!!!!
                    To jest moj 21dc a ja chyba zaczynam czuć nadchodzącą @ i powoli łapie mnie dół.
                    juz nie mam siły!!!!!!!cos lekko zaczynam odczuwac brzuch i juz sie boje. Ratujcie
                    • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 08:20
                      Ratuję ratuję, i przy ciąży i przy nadchodzącej @ można się tak czuć także na
                      razie nie ma co panikować.
                      • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 14:02
                        dzieki Tymonko, ze mnie ratujesz. Juz dzis lepiej się czuje.smile
                        • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 14:42
                          A widzisz smile
                        • jesienna100 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 14:42
                          no ja przestalam cokolwiek czuc...wiec jeszcze gorzej.
                          • szklanapulapka2 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 15:54
                            Kurcze, ja też nic nie czuję. Jeszcze do wczoraj czasem pobolewały mnie
                            jajniki, gdzies tam strzykło, zakłuło, a dziś nic. Tempka w 16dc. 36.8 potem w
                            17, 18, 19 i 20 37st. Od wczoraj biore luteinę. Mam niby brać do 25dc. ale w
                            tym cyklu postanowiłam sobie zafundować az do wystąpienia miesiaczki. Mam
                            wrażenie, że już parę razy dostałam @ właśnie przez zbyt wczesne odstawienie
                            progesteronu. Teraz nie popuszczam, zobaczymysmile. Trzymam kciuki za nas
                            wszystkie.
                            • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 17:12
                              Ja tez nic poza bolacymi piersiami nie czuje dzis mam 22dc. czekam na kolejne
                              dni, ciekawe co przyniosą.
                              • szklanapulapka2 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 17:34
                                A MNIE NAWET CYCKI NIE BOLĄ!!!!!. Buuuuuuuu... no ale mają jeszcze czas. Zawsze
                                zaczynają ok. tydzień przed @.Niedawno dzięki tekli odkryłam swoje zapiski
                                sprzed 3 lat, kiedy zasżłam w ciążę z Adasiem. Dokładnie tam pisałam swoje
                                objawy dzień po dniusmile, aż do ujrzenia dwóch krech. Fajnie sie to teraz
                                czyta... Moje obawy, rozterki i taki szczęśliwy finał. A wracajac do bolących
                                piersi, to z tego co wyczytałam bolały mnie bardzo, ale w tym samym czasie co
                                na @, z tą różnicą, ze nie ból nie przechodził.
                                • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 18:38
                                  Ale wiesz, że przy II ciąży nie musi być tak samo, ba! Nawet nie będzie raczej.
                                  Ja zupełnie inaczej odczuwam tą ciążę aniżeli pierwszą, od samego początku
                                  właściwie. Przy I ciąży zaraz po zapłodnieniu ok. 4 dni dostałam lekkiej
                                  gorączki, dreszczy, czułam się kilka dni jak przy grypie. Potem w dniu
                                  spodziewanej @ przy obu ciążach czułam się jak na @, z tym że przy II ciąży
                                  było to wiele bardziej nasilone. Myślałam, że to będzie jakiś mega okres smile W
                                  obu przypadkach @ nie przyszła. No i a propos piersi to za I razem powiększone
                                  sutki a za II nie powiększone ale taka dziwna przeczulica w środku. no i
                                  jeszcze dalej... wtedy bezsenność, teraz nie mam tego problemu i mdłości -
                                  wtedy całodobowe, okropne a teraz leciutko od czasu do czasu. No. smile
                                  • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 18:54
                                    dziewczyny to przy ciązy tez moze bolec brzuch tak jak przy @? tylko kiedy czy w
                                    tym czasie co powinna byc @ czy przed nią kilka dni? jak to jest?
                                    • jesienna100 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 19:08
                                      pulapko szklanawink a propos luteiny to mnie lekarz z invimedu kazal brac od
                                      tego cyklu przez 14 dni od 16 dc i nie przerywac czekajac na @ tylko w 14 dniu
                                      brania luteiny -beta, jesli nic odstawiam jesli cos drgniewink leciec do niego;-
                                      ) ale nie od razu.

mnie ciagnal caly brzuch po owulacyjnie, teraz tylko czsami cos sie zdarzy, z
                                      objawow ciezko wniowskowac bo owszem potworne dreszcze i zimno mi ale taka
                                      pora! po raz pierwszy od kilku lat spalam po poludniu ale tez taka pora, poza
                                      tym wczesniej dzis wstalam, wlasciwie jakbym byla w ciazy to by wiekszosc
                                      dziewczyn powiedzialo ze mam typowe objawy a jesli nie bylabym w ciazy to mam
                                      tez typowe objawy ale przesilenia jesiennego..
                                      u mnie dzis 25 dc, i naprawde ciezko mi miec nadzieje.
                                      • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 19:13
                                        jesienna to ktory w koncu jest Twoj dc? dwa dni temu pisałas ze 20? tez bym tak
                                        chciała przeskoczyć jak Ty? pozdrawiam
                                        • jesienna100 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 20:51
                                          no wlasnie policzylam jeszcze raz i okazalo sie ze to moj 25 , od owu nie
                                          liczylam jakos dokladnie i sie machnelam 3 dniwink wiec jakos mi lepiej ze juz
                                          25 dziswink
                                          owu 15-16 dc tego gdzies byla, wiec mysle sobie ze w poniedzialek zrobie bete
                                          tak jak kazal lekarz, zanim odstawie luteine mam robic bete w ostatnim dniu
                                          brania,..ale i tak mi sie dluuuuzy ten cykl nie milosiernie
                                        • zyniowa73 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 08.11.06, 20:55
                                          Kiniu , Tymonko dzięki za kciuki.Dzisiaj z samego rana ta @ nawiedziła mnie
                                          mimo pięknej owulacji i 2 iui. Płacz przez cały dzień chyba mi psycho siada
                                          tylko mężulek mnie pocieszał że jeszcze mamy przed sobą 4 iui że muszę być
                                          silna . 6 lat to b. długo ile jeszcze trzeba czasu . Jak miałam problemy
                                          hormonalne to przynajmniej wiedziałam dlaczego a teraz jest ok. i też nic. Ale
                                          mam nadzieje że u Ciebie Kiniu ten miesiąc będzie owocny .Pozdrawiam.
                                          • marzycielka3 Re: nie martw się 08.11.06, 22:41
                                            Zyniowa,tak mi Cię żal!Rzeczywiście po tylu próbach można się załamać.Ale nie
                                            martw się jesteśmy z Tobą!Pomyśl sobie w ten sposób,że ten cudowny czas masz
                                            jeszcze przed sobą,może tuż,tuż.Pozdrawiam
                                            • marzycielka3 Re: nie martw się 08.11.06, 22:47
                                              U mnie dziś 27dc i cisza.Jeszcze ok tydzień czekania...Trzymam mocno za Was
                                              wszystkie kciukismile)
                                              • jesienna100 Re: nie martw się 08.11.06, 23:18
                                                żyniu o jeden cykl blizej do maluszka...
                                          • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 09.11.06, 08:22
                                            Ojejku. Szkoda, bardzo chciałam, żeby wszystkim się udało i teraz wychodzi na
                                            to, że to byłoby za piękne jakby wszystkim z owu w danym cyklu się udało.....
                                            Zyniowa ale wiesz, że dziewczyny kilka razy podchodzą do IUI i znacznie
                                            częściej się zachodzi po nich po większej ilości prób. Nastaw się już
                                            psychicznie na następny cykl. Buziaki!!!!
                                          • kinia19830 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 09.11.06, 17:10
                                            zyniowa nic się nie martw bedzie dobrze!!!!!!!!
                                            musisz w to uwierzyć i nie załamuj się kochana, bo szkoda Twoich nerwów. wiem że
                                            jest Ci przykro i smutno, dobrze to rozumiem, ale dość juz płakania..przed Tobą
                                            kolejna szansa.trzymaj się.
                                            • zyniowa73 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 09.11.06, 20:01
                                              Dzięki dziewczyny że jesteście ze mną. Dziś już troszkę lepiej się czuję i
                                              muszę iść za waszą radą bo kolejny cykl i iui przede mną a psychika jest
                                              b.ważna więc trzeba się trzymać. Za was trzymam mocno kciuki . Buziaki.
                                    • tymonka30 Re: Kinia a Ty chyba 29 dc? 09.11.06, 08:23
                                      Różnie Kiniu. Naprawdę po tych wczesnych objawach nie będziesz wiedzieć na
                                      100%. Dopóki test nie wyjdzie nie ma pewności, niestety. Jeszcze trochę
                                      cierpliwości.
                                      • jesienna100 beta? 09.11.06, 11:51

dziewczyny ma tak serdecznie dosc tej niepewnosci ze zastanawiam sie na d beta
                                        by przestac juz myslec udalo sie czy nie udalo..co myslicie? dzis 26 dc, owu
                                        kolo15-16 dnia, chyba powinna juz drgnac jesli by cos sie udalo?
                                        • tymonka30 Re: beta? 09.11.06, 12:10
                                          Jeśli nie brałaś pregnylu to spoko.
                                        • kinia19830 Re: beta? 09.11.06, 17:12
                                          moim zdaniem powinnas poczekac jeszcze ze trzy dni, zeby potem nie powtarzac tej
                                          bety. cierpliwości
                                          • jesienna100 Re: beta? 09.11.06, 18:59
                                            tak zrobie kinia, poczekam zajme sie porzadkami, poza tym czuje ze nie ma sensu
                                            robic tej bety..
                                            • kinia19830 Re: beta? 09.11.06, 21:23
                                              Ja tez czuje ze w tym cyklu nie powiodło mi się.
                                              • karmma Re: beta? 10.11.06, 09:01
                                                No ja czuje tak samosad owu pozna (22 dc) ale po pregnylu. Wczoraj zrobilam
                                                test - chyba po to zeby zobaczyc 2 kreski pod dzialaniem pregnylu, i oczywiscie
                                                nic, zero. Skoro pod wplywem pregnylu nie ma 2 kresek, to tym bardziej nie
                                                bedzie ich za kilka dni, kiedy pregnyl wyparuje z organizmu.
                                              • tymonka30 Re: beta? 10.11.06, 09:21
                                                BO WYKRACZECIE !!!!
                                                • karmma Re: beta? 10.11.06, 09:40
                                                  No dobra, moze i kraczemysmile Ale jak tu miec nadzieje, nawet jak pod wplywem hcg
                                                  w zastrzyku jedna krecha???
                                                  • tymonka30 Re: beta? 10.11.06, 11:28
                                                    No tak to u Ciebie chyba nici... sad
                                                    Czy którejś się w tym cyklu uda ????
                                                  • karmma Re: beta? 10.11.06, 12:13
                                                    Ja chyba musze odpuscic na jakis czas. Przedwczoraj dowiedzialam sie ze moja
                                                    najblizsza kolezanka jest w ciazy i przezylam to koszmarnie. Moja reakcja byla
                                                    ok, ale to co dzialo sie ze mna w domu... szkoda gadac. Powoli dojrzewam do
                                                    tego, ze naprawde nie wolno maniakalnie myslec tylko o jednym, bo to do niczego
                                                    dobrego nie doprowadzi. Tylko jak to zrobic, przeciez kolezanki nie moge
                                                    unikac, bedziemy musialy nieustannie gadac o jej ciazy, o jej samopoczuciu, a
                                                    potem o dziecku? Ten cylk juz przesadzony. Teraz mysle o tym, zeby umiec stawic
                                                    czola nowej sytuacji - a to jest ciezkie, szczegolnie jak sie slyszy
                                                    ciagle "nie martw sie, tobie tez sie uda".
                                                  • kinia19830 Re: beta? 10.11.06, 12:55
                                                    dobrze Cie rozumiem ja mam podobne rozterki co miesiąc. masz racje ze nie mozna
                                                    myslec tylko o jednym i zyc tylko dniami cyklu.ja powoli staram sie wyluzowac i
                                                    zajac czymś innym, ale jest to trudne.
                                                  • jesienna100 Re: beta? 10.11.06, 14:28
                                                    karmma...moze ciesz sie jej ciaza poprostu..i pamietaj ze o jeden cykl juz
                                                    blizej do twojej..malenstwo takie wyczekane bedzie dla was najwiekszym skarbem
                                                    ja tak sobie mowie..ja zostalam chrzestna dziecka mojej przyjaciolki i ciesze
                                                    sie jej malenka jak wlasna.no prawie..
                                                  • karmma Re: beta? 10.11.06, 15:09
                                                    Wiesz co - ja oczywiscie sie ciesze, naprawde! tylko problem w tym, ze jak ktos
                                                    zachodzi nawet sie nie starajac specjalnie, to mnie ogarnia wielki smutek, ze
                                                    ja nie moge, nawet znoszac rozne uporczywe zabiegi. O ile zdrowiej (chocby dla
                                                    duszy) jest nie myslec o tym, ze moze teraz sie akurat uda. Podziwiam Cie
                                                    jednak, ze potrafisz sie cieszyc dzieckim przyjaciolki jak swoim wlasnym -
                                                    musisz byc aniolem. Nie wiem, moze ja tez do tego dojrzeje?
                                                  • jesienna100 Re: beta? 10.11.06, 20:10
                                                    wiesz kamma ja sobie tlumacze ze ona ma coreczke o ktorej marze a ja mam
                                                    cudownego partnera z ktorym kochamy sie ogromnie ona tego luksusu nie ma..i
                                                    mowie sobie ze wszystko musi byc porowno..teraz ona trafi na swoja milosc a ja
                                                    bede miec coreczkewink tak trzeba myslec..choc wlasnie zrobiony test ciazowy w
                                                    27 dc pokazal jedna kreske...
                                                  • szklanapulapka2 Re: beta? 11.11.06, 16:39
                                                    No to ciekawe, jak u mnie. Dziś 23dc, temp. cały czas 37 i powyżej 9dzis nawet
                                                    37,2), nie bola mnie piersi (a to już coś nienormalnego, bo zwykle zaczynałay
                                                    boleć równiutko 11 dni przed 2). Dziś zjadłąm placek na zimno, przegryzłam
                                                    kiszoną kapustą, popiłam rosołem, a teraz szamię chrupki cebulowe.Taki wilczy
                                                    apetyt, to u mnie zwykle oznaka @, tylko w tym cyklu trochę za wcześnie, no i
                                                    te połączenia... Fakt jest taki, ze ja osobiscie nie wierzę w powodzenie w tym
                                                    cyklu. Objawy, które opisałam mogą być wynikiem wszystkiego, od zbliżającej się
                                                    @ do jesienno - szaro - burej aury. nie wiem, czemu je przypisać. Nie wierzę.
                                                    Nie udało się 4 razy to przy piątym cudu nie będzie. Nastawiłam sie na in vitro
                                                    i jak zahipnotyzowana chłonę wszystklie wieści zwiazane z tym tematem i kliniką
                                                    invitro w Krakowie. Biorę luteinę, ale raczej bez przekonania. Mimo to wiem, że
                                                    jeśli naprawdę sie nie uda, to wcale nie przeżyję tego inaczej niż w te cykle,
                                                    w które tak bardzo się nastawiałam na "tak" (Boze... kogo ja chcę oszukać...).
                                                    Ale za wszystkie trzymam kciuki. Jeśli choć jednej z nas się uda, tzn. ze ten
                                                    wątek, trzymanie kciuków, zaklęcia i dobe życzenia miały sensi... czas po
                                                    prostu założyć nowy wąteksmile. Buziaczki!.Agnieszka.
                                                  • jesienna100 Re: beta? 11.11.06, 16:45
                                                    aga,

u mnie to samo, biore te luteine bez przekonania, lekarz mi kazal absolutnie
                                                    bete zrobic zanim ja przerwe zostalo mi jeszcze 2 dni jej brania, do 30 dc, i
                                                    wtedy zrobie test rano poprostu i odstawie luteine, nie wierze ze sie udalo i
                                                    nie chce widziec kolejny raz pocieszajacej miny pani z labo. wole sama porazce
                                                    spojrzec w oczy we wlasnej toaleciewink
                                                  • szklanapulapka2 Re: beta? 11.11.06, 16:56
                                                    mnie lekarz kazał brać luteinę do 25dc.Stwierdził, ze potem to już organizm
                                                    powinien sam sobie poradzić. Ja jednak wezmę ja aż do @. mam nadzieję, ze
                                                    luteina nie wydłuża cyklu... i jeśli mam dostać @ to dostanę czy z luteiną czy
                                                    bez niej. To była moja ostatnia zabawa w iui, a tabletek mi zostało sporo, więc
                                                    po co je marnować... zobaczymy, co ma być to będzie...
                                                  • jesienna100 Re: beta? 11.11.06, 17:00
                                                    co lekarz to teoria... moj mowi: 3-7 CLO, potem estrofem, od 16 czyli po owu
                                                    przez 14 dni luteina, bo faza ta powinna miec 14 dni, a lecze sie w invimedzie
                                                    i podobno ten ma szczesliwa rekewink wiec wie co robi.

aga naprawde zycze nam i dziewczyna z watku zeby nam sie udalo wbrew
                                                    pesymistycznemu podjeciu, byloby tak cudownie...
                                                  • szklanapulapka2 Re: beta? 11.11.06, 17:16
                                                    no to umnie clo 2-5dc., potem w 14dc. pregnyl 5000 i za chwilę iui, i w 15dc
                                                    (po 24godz.) usg i poprawka - druga iui. No i na koniec 19-25dc. luteina i
                                                    czekać na dalszy ciąg wypadków. Ja chyba na tak dobrane hormony i czas ich
                                                    podania reaguje dobrze, bo właśnie tak się lecząc zaszłam w ciażę z Adaśkiem.
                                                    Tylko pamiętam, że wtedy też dłużej brałam luteinę niz kazał.
                                                  • jesienna100 Re: beta? 11.11.06, 17:42
                                                    no to cudnie ze masz juz dzieciatko, moj to jest 1 szy cykl stymulowany,
                                                    poprobuje jeszcze kolejne 2, potem laparo by sprawdzic czy wszystko jest
                                                    drozne, a potem nie wiem..niby zadnych problemow nie mam a jednak. rok splynal
                                                    na niczym ani biochem nic. ciezko mi. obiecuje sobie ze nie wlaze od przyszlego
                                                    cyklu na forum i olewam to wszystko bede tylko brala leki..ale czy sie uda.
                                                    teoria wyzluzowania jest najtrudniejsza do zastosowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka