Dodaj do ulubionych

Witam Was - jestem nowa

03.11.06, 10:48
Witajcie dziewczyny, mam na imię Lena i na tym forum piszę po raz pierwszy.Od
12 miesięcy staramy się z mężem o dziecko, nie miałam robionych żadnych badań
do tej pory,ale przez rok nie udało się zajść w ciążę i teraz ta
cała"procedura"badawcza przed nami. Po ślubie jesteśmy dwa lata, najpierw się
zabezpieczaliśmy, potem kalendarzyk, potem przyszły intensywne starania.
Jeszcze nie wiem, co jest nie tak, ginekolog u którego byłam 3 miesiące temu
podejrzewa problemy z owulacją, mam mało śluzu. Zlecił podstawowe badania,ale
nic jeszcze nie robiłam,bo daliśmy sobie czas do końca roku. Chciałam tylko
napisać,że bardzo się boję tego wszystkiego,badań, lekarzy, całego tego
kołowrotu i wszystkie bardzo Was podziwiam,bo tyle niektóre z was przeszły a
nadal jesteście bardzo dzielne.Pozdrawiam. Będę do Was zaglądać.
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 11:17
      Witaj!
      Ja też mam mało śluzu, ale problemów z owulacją nie mam.
      Nie bój się badań a ni tego wszystkiego, bo u Ciebie wszystko może pójść szybko.
      Poza tym lepiej znać przyczynę, bo mozna cos z tym zrobić. Najgorzej jest wtedy,
      gdy nie ma żadnych przeciwwskazań a ciąży brak sad
      Jak będziesz miała jakieś pytania, to na pewno Ci na nie odpowiemy. Tu sa super
      dziewczyny. Bardzo miłe i pomocne.
      Trzymaj się i zyczę szybkigo zaciążenia smile
    • tymonka30 Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 11:21
      Hej Leni. Nie ma na co czekać, rok starań kwalifikuje się na zrobienie kroku do
      przodu, tym bardziej, że jak coś jest nie tak to leczenie czasem trwa latami.
      Ale nie bój się tego wszystkiego, bo to wszytsko do czegoś prowadzi... porobisz
      badania, które Ci zleci gin, najważniejsze, żeby to był gin, który się zajmuje
      leczeniem niepłodności, bo chodzenie do zwykłego to może być strata czasu i
      forsy... A zobaczysz, że to forum bardzo pomaga!!!!!!! Witaj smile

• leni1506 Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 11:37
        Dziękuję za odzew i słowa otuchy.Będę pisała co u mnie i liczę bardzo na WAS,
        bo ja jeszcze nie mam zielonego pojęcia o wynikach, badaniach itp.itd. Mam
        nadzieję,że czasem mi pomożecie.Wiem,że właściwie nie powinnam jeszcze
        panikować, bo nie wiem na czym stoję,ale panikuję i to bardzo - to jest
        silniejsze ode mnie.Na dodatek mieszkam w małym miasteczku - 25 tysięcznym i
        tutaj nie ma żadnego dobrego ginekologa.Każda wizyta to wyprawa. Ale jakoś
        sobie poradzę i z tym - muszę smileTak więc w grudniu idę na badania i może to
        będzie jakiś krok naprzód, może czegoś się dowiem.
        • tymonka30 Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 11:44
          Zaglądaj tu do nas, podczytuj a zobaczysz jak zmądrzejesz po m-cu smile To jest
          problem mniejsza miejscowość ale nie do nieprzeskoczenia. Powodzenia!!!!!!
          • leni1506 Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 11:47
            Bardzo Ci dziękuję smile
            • amoniaaa Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 12:06
              hej Lenko. Ja też tu jestem od niedawna... zaglądam sobie co dziewczyny tu
              wypisują, bo jestem jeszcze zielona w większości tematów, ale powoli łykam tą
              wiedzę, która być może mi się przyda. smile My jesteśmy po ślubie dzisiaj smile
              dokładnie rok i 2 miesiące i od tego też czasu staramy się o dzidziusia.
              Niestety też nie wychodzisad W końcu 3 tyg. temu trafiłam do super lekarza i
              zaczęłiśmy robić wszystkie badania i szukać przyczyny... Jak tylko się coś
              wyjaśni dam znać dlaczego mamy takie problemy. Pozdrawiam serdeczniesmile
              • leni1506 Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 13:06
                Czekam na wieści od ciebie, ja też dam znać po badaniach co i jak, pozdrawiam smile
                • amoniaaa moje wieści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.06, 11:41
                  hej no daję znać co u mnie... jak narazie nic nie wiem... cykle mam 31 góra 32
                  dni a dziś 35dc i nic. W piątek i sobotę miałam lekkie brązowe plamienie, ale @
                  nie nadchodzi. Wczoraj też zaczął mnie bardzo boleć biust... Brzuch na @ nie
                  boli... Jak dziś @ nie przyjdzie to jutro rano zrobię test. Faktem jest że
                  powoli się nakręcam, ale jakoś nie mogę uwierzyć że mógłby zdarzyć się taki
                  cud, tym bardziej że spisałam ten miesiąc na straty bo jakoś specjalnie się nie
                  staraliśmy... Jutro dam znać co u mnie, no chyba że @ dziś w ciągu dnia
                  przylezie uncertain pozdrawiam ja czyli stresująca się już poraz 14ty uncertain
    • stauros1 Re: Witam Was - jestem nowa 03.11.06, 18:41
      Witamy w klubie i obyś nie musiała tu długo zagościć. Są dziewczyny, które
      starają się latami, ale są tu też takie, które rach-ciach po paru próbach
      (badaniach, lekach)zachodzą w ciążę. I tego Tobie życzę.

Gdybym jeszcze raz zaczynała starania, najpierw sprawdziłabym owulację, potem
      zrobiłabym hormony, a po nich hsg. Ja tego nie zrobiłam i straciłam 3 lata.
      Tzn. ominełam to hsg (badanie drożności jajowodów), a okazało się, że całe
      leczenie można o kant tyłka obić, bo mam niedrożne jajowody.

Życzę wytwałości i zacznij mierzyć temperaturkę rano. Będziesz wstepnie
      wiedziała, czy jest owulacja.
      Pozdrawiam
      • swenia26 Re: Witam Was - jestem nowa 04.11.06, 10:56
        Witam, jestem podobnie jak ty Leni nowa i podobnie jak ty mam problem ze sluzem.
        To forum sledze juz ponad rok, ale dopiero teraz zdecydowalam sie dolaczyc. My
        staramy sie o malenstwo ponad 2 lata i te 2 lata sa dla nas stracone- lekarz
        twierdzil ze aby zajsc w ciaze potrzeba czasu. Pol roku temu zmienilam
        ginekologa, a ta zaraz na pierwszej wizycie skierowala mnie na badania. Do tego
        czasu mialam robione b. hormonkow, ktore wyszly OK. Potem na USG w 12-tym dniu
        ginka stwierdzila ze mam za malo sluzu i od 3dc zaczynam brac Clomifen przez 5
        dni. U mnie jest jeszcze jeden problem- moj M- nie moge go przekonac do
        zrobienia badan!!- Dziewczyny jak wpoic upartemu M ze bez jego wynikow moje
        przyjmowanie Clo moze byc bez sensu!!
        • tekla12 Re: Witam Was - jestem nowa 04.11.06, 11:05
          swenia26 napisała:

> U mnie jest jeszcze jeden problem- moj M- nie moge go przekonac do
          > zrobienia badan!!- Dziewczyny jak wpoic upartemu M ze bez jego wynikow moje
          > przyjmowanie Clo moze byc bez sensu!!

To zależy czego się obawia jeśli wyników to trudno radzić. Jeśli samej procedury
          oddawania nasienia (co się często zdarza) to najprościej znaleźć laboratorium do
          którego można dostarczyć próbkę pobraną w domu.
          • swenia26 Re: Witam Was - jestem nowa 04.11.06, 13:53
            Wydaje mi sie ze chodzi mu o procedure oddawania nasienia, zreszta moj M jak ma
            sie wybrac do lekarza( jakiegokolwiek) to szybciej zdarzy wyzdrowiec.
            Powiedzial ze musze mu dac troche czasu...tylko mi chyba szybciej w glowe
            zajdzie!!!
            • tekla12 Re: Witam Was - jestem nowa 04.11.06, 19:18
              To bywa bardzo krępujące, szczególnie pierwszy raz. Najlepiej zrobić rozeznanie
              jakie lab jest najbliżej, w jakich godzinach przyjmuje, kupić kubeczek i nie
              dawać M. czasu na myślenie. Powodzenia życzę T.
    • amimi Re: Witam Was - jestem nowa 05.11.06, 10:22
      Witaj Lenko, ja też jestem na tym forum nowa, choć czytam je już od bardzo
      dawna...Mam nadzieję, że wkrótce uda Ci się zostać Mamusia... a na brak Słuzu
      polecam olej z wiesiołka.. (oeparol, do kupienia bez recepty).. mi bardzo
      pomaga... pozdrawiam cieplutko i witam jeszcze raz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka