Dodaj do ulubionych

luteina a owu

19.12.06, 21:54
Witajcie,
mam brać luteine od 16 dc ale moje owu jest zazwyczaj około 20 dc, czy to nie
zaszkodzi owu i nie zblokuje go. Lekarz mówi że nie ale słyszałam różne
opinie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: luteina a owu 20.12.06, 12:54
      Lepiej by było po owu, mi też gin mówił, że to nie zaszkodzi i gdzieś kiedyś
      pojawił się artykuł na ten temat ale jednak zawsze zaczynałam brać po, kiedy to
      na USG było widać ślad po pękniętym pęcherzyku.
      • finka77 Re: luteina a owu 20.12.06, 13:06
        mi gin kazał brac po owu że może ja zaburzyc jak wczesniej wezme.
    • mary78 Re: luteina a owu 20.12.06, 20:50
      mój gin dziś mi zapisał luteinę mówiąc, żeby absolutnie brać po owu, jak wezmę
      przed może zadziałać antykoncepcyjnie.
    • pomara1 Re: luteina a owu 20.12.06, 21:36
      Dziewczyny ni załamujcie mnie!!!! Jeśli to prawda, to od paru miesięcy biorę
      luteinę źle!!!! Lekarz mi zlecił od 14dc, a pęcherzyk mi pęka ok. 18!!1 Czy to
      znaczy, że przez to mi się mogło nie udawać????? Teraz odstawiłam luteinę od 2
      cylki.
      • mary78 Re: luteina a owu 20.12.06, 22:11
        ...najlepiej zapytaj tego gina - dziś tak moja mi powiedziała, brać 24h po owu,
        nie wcześniej - nieważne którego dnia - dokłądnie 14/ 16 dnia itd. można brać
        jak się ma @ jak w zegarku i dokładnie 13/ 15 dnia przypada owu, albo jak chce
        się uregulować cykl, a nie jak się chce zajść w ciążę - nie chcę nikogo
        załamywać, ale rozmawiałam z nią 2 godz. temu.
        • pomara1 Re: luteina a owu 20.12.06, 22:43
          Miałam regulowany @ luteiną, ale mój lekarz wie że chcę zajść w ciążę i mimo
          wszystko zalecał mi brać luteinę w 14dc, a chodziłam do niego w tym samym czasie
          na ocenę cyklu i pęcherzyk pękał w 18dc a czasem ciut później, a mimo wszystko
          za każdym razem kazał zaczynać brać luteinę 14dc. czy on jakis nieoczytany czy
          niedouczony????
          • mary78 Re: luteina a owu 20.12.06, 22:58
            skoro pęcherzyk pękał to spoko - luteina może hamować dojrzewanie pęcherzyków
            graffa - jeśli Twoje rosły i pękały - nic się nie stało.
            • ona1111 Re: luteina a owu 21.12.06, 07:42
              Dziewczyny, a co sądzicie o Duphastonie? Czy tez może zaburzyć owulacje tak jak
              luteina? Mam go brać od 16 do 25 dc a cykle mam długie (32 dni) więc i owu jest
              później. Biore też clo, ale jak na razie jajeczka nie pękają. Może własnie
              przez duphaston?
              • pomara1 Re: luteina a owu 21.12.06, 08:05
                Mi nie pękały pęcherzyki po Clostybe, były przestymulowane i nie pękały. Inny
                lekarz kazał mi przestać brać Clo i same zaczęły pękać.
                • mary78 Re: luteina a owu 21.12.06, 10:19
                  chyba są 2 szkoły - jedni mówią że można przed owu, inni że nie wolno -
                  naprawdę czy nie mogliby ustalić 1-nej wersji? A właściwie czemu gin zaleca Wam
                  branie progesteronu przed owu? Luteina ma podtrzymać ewentualną ciążę, a przed
                  owu po co właściwie?
                  • iii10 Re: luteina a owu 21.12.06, 14:49
                    chyba po to by wyregulowac @ i by skrócic cykl tak przynajmniej jest u mnie
                    • mary78 Re: luteina a owu 21.12.06, 15:40
                      no tak, to ma sens - jakoś zafiksowałam się na tym, jakby nie było innych celów
                      poza ciążą tongue_out)
                      • iii10 Re: luteina a owu 22.12.06, 16:30
                        no ja też sad(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka