wiktoria33 02.01.07, 21:18 czy w cyklu w ktorym bralyscie clo (9 5-9dc) @ przyszla normalnie (tj ok 14 dni po owu) czy tez byla wczesniej/poźniej? nie wiem jak clo wpływa na termin @ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomara1 Re: Clo a @ -pytanie 02.01.07, 21:25 U mnie @ przychodziła normalnie, jak w każdym cyklu bez CLO. Ale u Ciebie może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Clo a @ -pytanie 02.01.07, 21:34 brałam clo po pół tabletki dziennie zastrzyk z pregnylu a potem luteinka.@ przychodziła jak w zegarku w 29dn.mialam stymulowane w ten sposób cykle przez 3m-ce.w tym cyklu clo po 1 tabletce dziennie brałam estrofem bo endo było za cienkie zastrzyk z orvitelu i utrogestan 3x dowcipnie.dziś 36 dc i nic tylko słabiutkie plamienia .test negatywnie wyszedł dziś robiony.troche sie rozpisałam bo zawsze @ miałam super regularne.moje pytanie więc brzmi:po którym z tych leków tak mi się wszystko opóżnia bo ja zgłupiałam.luteinka ponoć gorzej się wchłania niż utrogestan czyli naturalny progesteron.niewiem na ile jesteś zorientowana w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Clo a @ -pytanie 03.01.07, 07:15 milka, nie jestem za dobrze zorientowana bo nie bralam nigdy naraz estrofemu z utrogestanem wiec nie wiem na pewno wiem tylko ze progesteron potrafi rozregulowac okres bralam duphaston (tez progesteron) i po nim moje , do tej pory regularne @ zaczely wariowac, ostatnio dostalam jakos w 23 dc ale poczekaj jeszcze , gdzies ostanio czytalam ze u niektorych sikacz nie wychodzi tak szybko, moze idz na bete? a kiedy mialas owu? ile to juz dni po? Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: Clo a @ -pytanie 02.01.07, 21:56 Ja brałam po 1 tabl od 3 do 7dc i niestety moje cykle wcześniej 30-31 dniowe rozregulowały się.@ przychodziła różnie po 28,34 a nawet 37dc.To chyba sprawa indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Clo a @ -pytanie 03.01.07, 09:29 wiktoria ivi miałam w 18 dc na pękniętym pęcherzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Clo a @ -pytanie 03.01.07, 10:45 to @ powinna teoretycznie przyjsc 32-33 dc a skoro masz juz 36 to moze bedzie ok plamienie to nie @ przeciez , a po drugie czasami test jest zepsuty (przeciez nieraz slyszy sie test nie wyszedl a beta tak ) moze idz na bete? Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Clo a @ -pytanie 04.01.07, 14:28 a biorąc clo miałaś jednoczęśnie robiony monitoring? wiesz kiedy miałaś owu? U mnie clo nie przesuwało cykli. Jednka potem lekarz dorzucił duphaston i on mi nieco cykle rozregulowal (wydłużał). Niestety później jako efekt uboczny clo pojawiły się torbiele i przez nie @ w ogóle nie przychodziła i musiała byc sztucznei wywopływana. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Milka 04.01.07, 14:38 Nie ma co wyrokować, czasem @ może się spóźniać też z innych przyczyn, po prostu powtórz test... Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Milka 04.01.07, 14:54 dziś plamienia są troche większe i czytałam kilka opini że to ten progesteron tak działa tzn opóżnia @ i wydłuża cykle.a to że miałam kilka złudzeń...........no cóż.dziękuje wam że jesteście bo ja znosze to coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś