Dodaj do ulubionych

Clo a @ -pytanie

02.01.07, 21:18
czy w cyklu w ktorym bralyscie clo (9 5-9dc) @ przyszla normalnie (tj ok 14
dni po owu) czy tez byla wczesniej/poźniej?

nie wiem jak clo wpływa na termin @
Obserwuj wątek
    • pomara1 Re: Clo a @ -pytanie 02.01.07, 21:25
      U mnie @ przychodziła normalnie, jak w każdym cyklu bez CLO. Ale u Ciebie może
      być inaczej.
    • milka9612 Re: Clo a @ -pytanie 02.01.07, 21:34
      brałam clo po pół tabletki dziennie zastrzyk z pregnylu a potem luteinka.@
      przychodziła jak w zegarku w 29dn.mialam stymulowane w ten sposób cykle przez
      3m-ce.w tym cyklu clo po 1 tabletce dziennie brałam estrofem bo endo było za
      cienkie zastrzyk z orvitelu i utrogestan 3x dowcipnie.dziś 36 dc i nic tylko
      słabiutkie plamienia .test negatywnie wyszedł dziś robiony.troche sie rozpisałam
      bo zawsze @ miałam super regularne.moje pytanie więc brzmi:po którym z tych
      leków tak mi się wszystko opóżnia bo ja zgłupiałam.luteinka ponoć gorzej się
      wchłania niż utrogestan czyli naturalny progesteron.niewiem na ile jesteś
      zorientowana w temacie.
      • wiktoria33 Re: Clo a @ -pytanie 03.01.07, 07:15
        milka, nie jestem za dobrze zorientowana bo nie bralam nigdy naraz estrofemu z
        utrogestanem wiec nie wiem na pewno
        wiem tylko ze progesteron potrafi rozregulowac okres
        bralam duphaston (tez progesteron) i po nim moje , do tej pory regularne @
        zaczely wariowac, ostatnio dostalam jakos w 23 dc
        ale poczekaj jeszcze , gdzies ostanio czytalam ze u niektorych sikacz nie
        wychodzi tak szybko, moze idz na bete? a kiedy mialas owu? ile to juz dni po?
    • alinka761 Re: Clo a @ -pytanie 02.01.07, 21:56
      Ja brałam po 1 tabl od 3 do 7dc i niestety moje cykle wcześniej 30-31 dniowe
      rozregulowały się.@ przychodziła różnie po 28,34 a nawet 37dc.To chyba sprawa
      indywidualna.
    • milka9612 Re: Clo a @ -pytanie 03.01.07, 09:29
      wiktoria ivi miałam w 18 dc na pękniętym pęcherzyku.
      • wiktoria33 Re: Clo a @ -pytanie 03.01.07, 10:45
        to @ powinna teoretycznie przyjsc 32-33 dc
        a skoro masz juz 36 to moze bedzie ok
        plamienie to nie @ przeciez , a po drugie czasami test jest zepsuty (przeciez
        nieraz slyszy sie test nie wyszedl a beta tak )
        moze idz na bete?
    • martajotka Re: Clo a @ -pytanie 04.01.07, 14:28
      a biorąc clo miałaś jednoczęśnie robiony monitoring? wiesz kiedy miałaś owu? U
      mnie clo nie przesuwało cykli. Jednka potem lekarz dorzucił duphaston i on mi
      nieco cykle rozregulowal (wydłużał). Niestety później jako efekt uboczny clo
      pojawiły się torbiele i przez nie @ w ogóle nie przychodziła i musiała byc
      sztucznei wywopływana.
      pzd
    • tymonka30 Milka 04.01.07, 14:38
      Nie ma co wyrokować, czasem @ może się spóźniać też z innych przyczyn, po
      prostu powtórz test...
      • milka9612 Re: Milka 04.01.07, 14:54
        dziś plamienia są troche większe i czytałam kilka opini że to ten progesteron
        tak działa tzn opóżnia @ i wydłuża cykle.a to że miałam kilka
        złudzeń...........no cóż.dziękuje wam że jesteście bo ja znosze to coraz gorzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka