truskawka801 04.01.07, 13:30 Lekarz stwierdzil wlasnie u mnie, przepisal progesteron, jednak nadal mam plamienia mimo brania leku. Czy niewydolność fazy lutealnej moze byc przyczyna nieplodnosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoria33 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 13:39 jasne ze moze bo nawet jesli dojdzie do zaplodnienia to zarodek sie nie zagniezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka801 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 13:42 A jest to wyleczenia w ogole? Moze panikuje, bo biore leki 2 miesiac dopiero ale sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
finka77 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 14:11 a czy badałas prolaktyne ,często ona powoduje niewydolnosc ciałka żółtego Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka801 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 16:34 nie moze lekarz do d.u.p.y? tylko mnie przebadala normalnie, pobrala cytologie i zapisala tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
azi77 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 17:22 Ja tez miałam niewydolną fazę lutealną, lekarka zapisała mi duphaston. Po drugim miesiącu brania okazało się, że jestem w ciąży. Prolaktyny nie badałam, ponieważ miałam regularne miesiączki i parę cykli monitorowanych potwierdzających owulację. Zaufaj jej. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia9955 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 19:24 ja bym skonsultowała się z innym lekarzem i przede wszystkim najpierw zrób badania hormonalne - tu może być ślad takiej sytuacji. Poza tym pomyśl o konsultacji ze specjalistą od niepłodności. Ja w podobny sposób jak Ty straciłam blisko 2 lata - bo też zwykłe badanie i leki - nie wiedząc gdzie leży przyczyna. Każda kobieta to inny organizm. Znam takie plamienia - szag człowieka może trafić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 09:10 Ja też miałam plamienia - zawsze 4 dni przed @ i po i udało mi się zajść w ciążę ale jej nie utrzymałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mellago Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 12:52 Witam. Ja mam plamienia od czasu poronienia i zaczynają się około cztery dni przed miesiączką. Przebadałam hormony i wyszło, że mam podwyższoną prolaktynę. Teraz biorę bromek na zbicie. Dodam, że mam regularne miesiączki i owulacja też występuje a prolaktyna jest podwyższona. Więc można regularnie misiączkować i mieć owu przy wysokiej prolaktynie. Zrób więc badania hormonów. Lepiej jest zbić prolaktynę niż podwyższać progesteron, bo podobno to prolaktyna jest hormonem nadrzędnym, a podwyższona automatycznie obniża progesteron i stąd te plamienia mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka801 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 13:30 Ja mam plamienia na tydzien przed @ (nie bede ukrywac, ze jest to dla mnie niewygodne - grzecznie mowiac) Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 16:25 To ja sobie chyba też trzasnę PRL. A czy przez podwyższoną PRL można poronić, bo zdania w necie podzielone??? Odpowiedz Link Zgłoś
inga67 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 14:52 nie martw sie ,ja tez mam niewydolnosc fazy lutealnej, ktra zaczelam leczyc w lutym dwa lata temu, a w cerwcu zaszlam w ciaze, teraz jestem mama, przeslicznej dziesieciomiesiecznej coreczki ne bede cie oszukiwac i nie powiem ze jest to latwe do wyleczenia, wlasciwie tego nie wyleczysz tylko lekarz przy tym schorzeniu pomoze ci tylko zajsc w ciaze przepisujac leki. ja czulam sie po nich beznadziejne bo dawki byly naprawde wysokie, cierpialam z tego powodu ze nie moge zajsc w ciaze a naprawde bardzo ale to bardzo tego chcialam. trzymam za ciebie kciuku i wierze ze wszystko sie dobrze skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
2233emil Re: niewydolność fazy lutealnej??? 06.01.07, 18:19 a jakie leki brałaś i w jakich dawkach wiem że każda kobieta jest inna ale może mogę porównać twój los ze swoim. Odpowiedz Link Zgłoś