Dodaj do ulubionych

niewydolność fazy lutealnej???

04.01.07, 13:30
Lekarz stwierdzil wlasnie u mnie, przepisal progesteron, jednak nadal mam
plamienia mimo brania leku. Czy niewydolność fazy lutealnej moze byc
przyczyna nieplodnosci?
Obserwuj wątek
    • wiktoria33 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 13:39
      jasne ze moze
      bo nawet jesli dojdzie do zaplodnienia to zarodek sie nie zagniezdzi
      • truskawka801 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 13:42
        A jest to wyleczenia w ogole? Moze panikuje, bo biore leki 2 miesiac dopiero
        ale sie martwie sad
        • finka77 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 14:11
          a czy badałas prolaktyne ,często ona powoduje niewydolnosc ciałka żółtego
          • truskawka801 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 16:34
            nie sad moze lekarz do d.u.p.y? sad
            tylko mnie przebadala normalnie, pobrala cytologie i zapisala tabletki.
    • azi77 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 17:22
      Ja tez miałam niewydolną fazę lutealną, lekarka zapisała mi duphaston. Po drugim
      miesiącu brania okazało się, że jestem w ciąży.
      Prolaktyny nie badałam, ponieważ miałam regularne miesiączki i parę cykli
      monitorowanych potwierdzających owulację.
      Zaufaj jej.
      • andzia9955 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 04.01.07, 19:24
        ja bym skonsultowała się z innym lekarzem i przede wszystkim najpierw zrób
        badania hormonalne - tu może być ślad takiej sytuacji. Poza tym pomyśl o
        konsultacji ze specjalistą od niepłodności. Ja w podobny sposób jak Ty
        straciłam blisko 2 lata - bo też zwykłe badanie i leki - nie wiedząc gdzie leży
        przyczyna. Każda kobieta to inny organizm.

Znam takie plamienia - szag człowieka może trafić.
        Pozdrawiam
    • tymonka30 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 09:10
      Ja też miałam plamienia - zawsze 4 dni przed @ i po i udało mi się zajść w
      ciążę ale jej nie utrzymałam.
      • mellago Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 12:52
        Witam.
        Ja mam plamienia od czasu poronienia i zaczynają się około cztery dni przed
        miesiączką. Przebadałam hormony i wyszło, że mam podwyższoną prolaktynę. Teraz
        biorę bromek na zbicie. Dodam, że mam regularne miesiączki i owulacja też
        występuje a prolaktyna jest podwyższona. Więc można regularnie misiączkować i
        mieć owu przy wysokiej prolaktynie. Zrób więc badania hormonów. Lepiej jest
        zbić prolaktynę niż podwyższać progesteron, bo podobno to prolaktyna jest
        hormonem nadrzędnym, a podwyższona automatycznie obniża progesteron i stąd te
        plamienia mogą być.
        • truskawka801 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 13:30
          Ja mam plamienia na tydzien przed @ (nie bede ukrywac, ze jest to dla mnie
          niewygodne - grzecznie mowiac) sad
          • tymonka30 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 16:25
            To ja sobie chyba też trzasnę PRL. A czy przez podwyższoną PRL można poronić,
            bo zdania w necie podzielone???
    • inga67 Re: niewydolność fazy lutealnej??? 05.01.07, 14:52
      nie martw sie ,ja tez mam niewydolnosc fazy lutealnej, ktra zaczelam leczyc w lutym dwa lata temu, a w cerwcu zaszlam w ciaze, teraz jestem mama, przeslicznej dziesieciomiesiecznej coreczkismile ne bede cie oszukiwac i nie powiem ze jest to latwe do wyleczenia, wlasciwie tego nie wyleczysz tylko lekarz przy tym schorzeniu pomoze ci tylko zajsc w ciaze przepisujac leki. ja czulam sie po nich beznadziejne bo dawki byly naprawde wysokie, cierpialam z tego powodu ze nie moge zajsc w ciaze a naprawde bardzo ale to bardzo tego chcialam. trzymam za ciebie kciuku i wierze ze wszystko sie dobrze skonczysmile
      • 2233emil Re: niewydolność fazy lutealnej??? 06.01.07, 18:19
        a jakie leki brałaś i w jakich dawkach wiem że każda kobieta jest inna ale może
        mogę porównać twój los ze swoim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka