kalinka28 09.01.07, 12:44 Zazywam brom. od roku. PRL ładnie spadła i jest na poziomie ok 15 (norma do 25). Zastanawiam się jak długo mam go jeszcze zażywac? Czy którejś z was lekarz kazał odstawic lek kiedy PRL spadła i po jakim czasie zażywania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia19791 Re: jak długo bromergon? 09.01.07, 12:57 Witaj ja zażywam bromergon od 4 miesięcy i mam brać do momentu ciąży lub przez dwa lata w zalezności co pierwsze...a ja zaczynałam brać bromergon to prolaktyne podstawowa miałam 14 tylko po tecie MPC rosła.. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka28 Re: jak długo bromergon? 09.01.07, 13:13 to mnie nie pocieszyłas juz sie łudziłam że może lekarz każe mi odstawić i zapisze coś łagodniejszego, ale pewnie nie ma co na to liczyć dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fioco78 Re: jak długo bromergon? 09.01.07, 17:51 właśnie, to jest dobre pytanie, też poznałabym na nie odpowiedź, przy moim wyniku-37,96 ng/ml i dodam jeszcze, że nie rozpoczęłam leczenia, ile może ono potrwać? czy muszę przerwać starania o ciążę w tym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: jak długo bromergon? 09.01.07, 22:47 Bromergon raczej stosuje się aż do uzyskania ciąży... Ja biorę go już prawie 4 lata..... ******** 64 cykl starań czerwiec '06 ICSI - (c. biochemiczna), grudzień '06 -IMSI (( Odpowiedz Link Zgłoś
beti1977 Re: jak długo bromergon? 10.01.07, 08:19 Ja zażywałam 9 miesięcy i lekarz kazał mi zrobić miesiąc przerwy i spowrotem zażywać. Jak narazie zaczął się drugi miesiąc a ja się coś nie mogę zmusić do broma bo bez niego czuję się milion razy lepiej. Dodam, że nie miałam jakoś strasznie przekroczonych norm prolaktyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka28 Re: jak długo bromergon? 10.01.07, 09:21 Czyli jednak robi się przerwy, szkoda tylko że takie krótkie. A czy lekarz powiedział Ci jak długo ma trwac ta "druga tura" leku? Czy w ogóle PRL da się na stałe obniżyć, wyleczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
beti1977 Re: jak długo bromergon? 10.01.07, 10:02 Lekarz nic nie mówił jak długo jeszcze mam zażywać bromka, ale z tego co słyszałam to zażywa się najczęściej do ciąży. Ja się właśnie zastanawiam czy nie zrobić w tej przerwie badania poziomu prolaktyny żeby sprawdzić jak organizm sobie daje radę bez bromka. Szczerze mówiąc mam go już dość i najchętniej wcale już bym nie zażywała ale niestety prolaktyna to taka pieronica, że bez bromka może znowu oszaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka28 Re: jak długo bromergon? 10.01.07, 10:10 Doskonale Cie rozumiem, tez chciałabym go odstawic, męczą mnie mdłości i ciągłe zaparcia i objawy z upływem czasu zamiast słabnąć są coraz bardziej uciążliwe. Ja chyba zrobie taki sam eksperyment jak Ty - odstawie i zmierze PRL. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
beti1977 Re: jak długo bromergon? 10.01.07, 14:19 To Ty masz jeszcze mdłości? Współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek769 Re: jak długo bromergon? 10.01.07, 15:50 Ja biore bromergon juz od ponad roku, pol tabletki dziennie. Okres mam bardzo nieregularny, przez caly rok mialam tylko 7 cykli, wachaly sie od 35 dni do 62. Czy wam sie wszystko wyregulowalo po bromergonie? Sciskam mocno Misiek Odpowiedz Link Zgłoś