Dodaj do ulubionych

Co robić :((((((

10.01.07, 15:32
Mój mąż mnie załamał!!!!. Ale pokolei..... Staramy sie juz ponad 3,5 roku o dzidziusia, problem mamy z chłopakami. Wszyscy specjalisci twierdzą ze tylko in-vitro ...... ale wiadomo ile to kasy kosztuje wiec odwlekam........ chociaż w tym roku postanowiłam ze zajdę w ciażę. Wczoraj miałam dzień "depresji" i było mi wszystko jedno, więc postanowiłam iść po podwyżke do naszego pana dyrektora( a pracuje w hipermarkecie). Powiedziałam ze troszke mało zarabiam i czy nie mogłaby dostać podwyżki..... ble ble ble. I powiedziałam mu na co te pieniadze chce głównie przeznaczyć............ i wiecie co mój pan dyrektor powiedział.......... że pomoże mi!!!!!!! Że jest w stanie dać mi 3-4 tysiace zł na cel Naszego leczenia abym mogła zostać mamą........ szczęka mi opadła, aż sie popłakałam że jest ktoś, kto bezinteresownie chce mi pomóc. (oczywiscie rachunki muszę przedstawic ale nie w tym problem). Podwyzkę też dostałam a Jak..... wróciłam cała szczesliwa do domu bo to przecież 1/3 ceny i opowiadam mojemu meżowi a on strzelił focha że jak to , że to nie mozliwe żeby ktoś chciał mi dać tyle kasy, że pewnie później każa mi to oddać, awantura na całego .............. i wiecie co zrobiło mi sie tak bardzo przykro jak nigdy przedtem ....... ze obcy facet sam zaproponował mi kase oczywiscie bezzwrotnie i nawet nie mrugną okiem. Tylko powiedział ze nawet nie miał pojęcia ze ludzie mogą mieć takie problemy ... jeszcze dostałam ochrzan ze wcześniej nie przyszłam....... i co teraz toczyc wojnę z mężem?????? Jak go przekonać ze to czysta bezinteresowna pomoc ludzi z którymi pracuje ........ Jestem załamana bo myslałam ze również sie ucieszy że w koncu jesteśmy blisko naszego upragnionego celu.........
Obserwuj wątek
    • doza1 Re: Co robić :(((((( 10.01.07, 16:42
      masz ogromne szczęście mając takiego szefa i twój mąż powinien to zrozumieć i
      docenić, może porozmawiaj z nim jeszcze raz na spokojnie i wytłumacz że
      istnieją jeszcze na tym świecie ludzie chetni pomagać innym a jak to nie pomoże
      to musisz wymyśleć coś innego (w ostateczności oczywiście) może to że te
      pieniądze pójdą z funduszu socjalnego jak owaki istnieje w twojej firmie i że
      to będzie bezwrotna pożyczka na leczenie lub coś w tym stylu. Szkoda jakbyscie
      przegapili taką okazje, która może Wam pomóc w posiadaniu upragnionego
      dzidziusia. życze powodzenia w negocjacjach. Pozdrawiam
    • tekla12 Re: Co robić :(((((( 10.01.07, 17:00
      Po pierwsze się cieszyć. Po drugie wybaczyć mężowi głupotę. Honorem się ujął,
      boi się procedury itp. Po trzecie czekać aż rozum mężowi wróci na miejsce.
      • ae_iwona_83 Re: Co robić :(((((( 10.01.07, 17:18
        a mi się wydaje, że Twój mąż pewnie czuje się w głębi duszy winny i jest mu
        przykro, że to z jego powodu nie możecie mieć dziecka, może dodatkowo czuję się
        zagrożony, mężczyźni to proste istoty!...pomyśl, kobieta która nie może mieć
        dziecka może czuć się gorsza od tych które mogą, a co dopiero facet i to w
        naszym dziwnym świecie...Ciebie rozumiem, jesteś wściekła i jest Ci bardzo
        przykro...to zupełnie normalna reakcja, ja bym czuła to samo...jedym wyjsciem
        jest rozmowa i uświadomienie mu,ze to jest Wasz problem, wspólny, a nie tylko
        jego, ze to nie jego wina ze musisz chodzic i prosic innych o pieniadze! Niech
        zrozumie ze bardzo pragniesz Jego dziecka...On teraz pewnie już załuje co
        powiedział....nie ma co się dąsać...jeśli on nie zrobi kroku ku pojednaniu, zrob
        go ty, nie unos sie honorem, chodzi o szasne na wielkie szczescie, 3mam za Was
        kciuki i mam nadzieje ze dobrze radze
        • aga1506 Re: Co robić :(((((( 10.01.07, 18:04
          Dzięki dziewczyny wiedziałam że mogę na Was liczyć. Jednak nigdy nie dałam odczuć mojemu mężowi że to jego wina........ zawsze było wszystko oki, ostatnio nawet jak spóźniała mi się @ to wymyślał imiona dla naszego dzidzusia a tu nagle taka reakcja .......... Jednak ja nie zamierzam zrezygnować z takiej szansy, poczekam kilka dni aż ochłonie i pogadam z nim raz jeszcze. Myślę ze go przekonam w końcu też marzy o dziecku .......... Dziękuję Wam że jesteście
    • aga1506 Re: Czy to możliwe......... 13.01.07, 13:34
      Witajcie!!!! To znowu Ja we wcześniejszym watku pisałam że staramy
      sie juz 3,5 roku (słabe chłopaki)i ze 30 stycznia mamy wizyte w Provicie i również to ze mój pracodawca wyraził chęc aby mi
      pomóc finansowo przy dalszym leczeniu. Od trzech dni mam zapalenie tchawicy i dziś już było tak że musiałam iść po antybiotyk a że mam dzis 31 dc przy
      30-33dc to na wszelki wypadek kupiłam taki zwykły tani test ciażowy bo gdyby co aby nie zaszkodziło chociaż i tam byłam pewna że robie go niepotrzebnie i wiecie co pierwszy raz od 3,5 roku pojawiła sie druga kreska!!!!!! Nie jest tak mocna jak ta pierwsza kontrolna ale wyraźnie ją widać...............
      Normalnie nie chce mi sie wierzyć. Szkoda że dziś sobota bo bym sobie betę zrobiła....... Co o tym myśleć????
      • aaaaaaa37 Re: Czy to możliwe......... 13.01.07, 13:45
        to niesamowite szczescie!!!chyba powinnas sie zaczac cieszyc!!smile)
        • aga1506 Re: jednak możliwe......... 14.01.07, 10:18
          właśnie zrobiłam dodatkowe dwa testy i na nich też są po dwie kreski smile))))))))) na jednym jaśniejsza na drugim ciemniejsza ale są .......... Jednak fluidki prześlę dopiero po becie.Pzdr
          • kaska0404 Re: jednak możliwe......... 14.01.07, 10:23
            trzymam kciuki za wysoką betę
    • alinka761 Re: Co robić :(((((( 14.01.07, 10:28
      Aga co za niesamowita niespodziankasmile) trzymam kciuki za wysoki wynik bety!
    • katja15 Re: Co robić :(((((( 14.01.07, 11:06
      Ale wiadomosc!!!!!!!
      Aga1506 serdeczne gratulacje!!!!

Czesto sie tak zdarza: ludzie staraja sie o dziecko mase czasu..potem sa juz na
      tyle zdesperowani, ze decyduja sie na inseminacje czy in vito..a tu w ostatnim
      momencie okazuje sie, ze kobieta juz jest w ciazy!!!

Ja czekam teraz na @(ale tak naprawde mam jeszcze cicha nadzieje, ze moze sie
      nie pojawi) i w drugim dniu cyklu zaczynam brac zastrzyki w
      brzuch...przygotowujace mnie do inseminacji.

Twoj post napawa mnie optymizmem!!!!!!
      Pozdrawiam serdecznie. Koniecznie pisz co u Ciebie.
      • kaka154 Re: Co robić :(((((( 14.01.07, 11:14
        Gratuluję, zrób w poniedzialek bete i daj nam znać...

Myslalam o tym co napisalaś o mężu i calej historii, i pomyslalam sobie że ten
        dobry czlowiek spotkany na Twojej drodze to dobry znak na przyszlość smile
        A mąż byl zazdrosny moim zdaniem że to nie on może tak zasponsorować in vitro
        (może nie brzmi to ladnie ale mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi). Mój mąż
        raz też mial taką reakcję. ALe to są faceci, duże dzieci.

Ściskam mocno i życzę powodzenia i wysokiej bety smile
    • kathrinn82 co za niespodzianka:) 14.01.07, 11:24
      niesamowita wiadomosc!!! najpierw ta historia z mezem i mysli o in vitro,a
      teraz ciazabig_grin no niesamowite, gratulacje!!!!!smile oby wszystko sie udalosmile
      • aga1506 Re: Dzięki dziewczyny !!!!!!! 14.01.07, 11:44
        Zaczynam pomału wierzyc w ten cud i napewno będę Was informować o wszystkim. Jednak narazie jestem w wielkim szoku. Trzy testy leżą przedemną na biurku i co chwila tylko patrzę czy aby te kreski jeszcze są smile)))))) Buziaczki dla Wszystkich
        • kathrinn82 Re: Dzięki dziewczyny !!!!!!! 14.01.07, 11:52
          jak ja Ci zazdroszczesmile ale takie sytuacje upewniaja mnie tylko ze na kazdego
          przychodzi porasmile Twoja historia naprawde zwala z nogsmile
          • aga1506 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 17:53
            dzis byłam na usg i widać juz 2,5 tygodniowy pecherzyk ciażowy. Jestem z szokowana ze przy takich wynikach nasienia zaszłąm naturalnie, wszyscy doradzali nam in vitro bo chłopaki za słabe i mało ruchliwe..........a tu proszę niespodzianka .............Trzymam kciuki za wszystkich, będę pamietać o Was i o Tym że zawsze mozna było na Was liczyć........ Duze buziaki i fluidki
            *******************************************************************************
            • mytest Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 18:01
              Gratulacje !!!
              Łapię fluidki bo co innego robić !!!
            • bravia1 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 19:14
              Ale historia!!!! Nie mogę uwierzyć!!! Jak mąż? Jaka jego reakcja?
              • aga1506 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 19:29
                bardzo się cieszy i chodzi dumny jak paw......... wszystkim powtarza ze to jego sprawka smile)))) Już oszalał, cieszy sie chyba bardziej niż Ja. A nasza historia jest prawdziwa dlatego do dziś nie wierzyłam chociaż miałam az 4 testy przed sobą.
                • kathrinn82 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 19:42
                  łapię fluidkibig_grinbig_grin
                • bulinkaj Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 20:00
                  GRATULUJĘ! Aga, u nas podobny problem, wyniki fatalne. I dlatego jesteś moją
                  nadzieją!
                  • aga1506 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 20:03
                    Dzięki, wierzę ze wszystkim się uda .........
                    • ae_iwona_83 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 20:22
                      aga1506 napisała:

> wierzę ze wszystkim się uda .........
                      • ae_iwona_83 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.07, 20:23
                        ae_iwona_83 napisała:

> aga1506 napisała:
                        >
                        > > wierzę ze wszystkim się uda .........
                        > enter....JA TEŻ wink super, bardzo się cieszę
                        >
                • bravia1 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.07, 20:02
                  Suuuuuuuuper! Gratuluję Wam! I duuuuuuuuuuuuużo zdrowia życzę!
            • e-dziunia A jednak cuda się zdarzają :))) 19.01.07, 09:50
              i tak powinno być! Gratuluję i życzę zdrówka Tobie i maleństwu smile
            • sloneczko271 Re: Udało sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.07, 21:22
              aga1506 napisała:

> dzis byłam na usg i widać juz 2,5 tygodniowy pecherzyk ciażowy. Jestem z
              szokow
              > ana ze przy takich wynikach nasienia zaszłąm naturalnie, wszyscy doradzali
              nam
              > in vitro bo chłopaki za słabe i mało ruchliwe..........a tu proszę
              niespodziank
              > a .............Trzymam kciuki za wszystkich, będę pamietać o Was i o Tym że
              zaw
              > sze mozna było na Was liczyć........ Duze buziaki i fluidki
              >
              >
              >
              >
              >
              łapie wpje fluidki(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)
              (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)
              (**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)(*)(**)
              i gratuluje ci z całego sercasmile masz ogromne szczęście, mam nadzieję że i mnie
              to szczęście spotka i to już w krótcebig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka