Dodaj do ulubionych

ile płacicie????

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.04.03, 13:32
dziewczyny napiszcie ile płacicie za wizyty u Waszych ginekologów i co macie
wliczone w koszt wizyty.
Ja płacę za wizytę 100 zł, za usg dodatkowo i za badanie ginekolog też. Leczę
sięu jednego lekarza z polnej w Poznaniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: ile płacicie???? IP: *.gpd.com.pl 07.04.03, 20:08
      czesc... przypadkiem chyba wiem u kogo sie leczysz... dobrze ci radze zmien
      lekarza.. sa tansi i lepsi a doktor z polnej wcale nie jest bogiem...a pojna to
      nie raj...
      • Gość: nima Re: ile płacicie???? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.04.03, 13:41
        aga napisz mi coś na priva: animka2@gazeta.pl, dlaczego uważasz że dobrze jest
        się wynieść z polnej? Nie leczę się u Pawelczyka, P. bierze więcej, ja leczę
        sięu Derwicha. Znasz? Wiesz cośna jego temat? Napisz mi.
    • Gość: Mulatka Re: ile płacicie???? IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 07.04.03, 22:03
      Zgadzam się z poprzedniczką. Polna jest zdecydowanie przereklamowana jak na to
      co oferują. Traktują cię instrumentalnie.Jak trafisz do szpitala to z lekka sie
      zdziwisz, jak można oceniać jajeczkowanie...a endometrium może np....maleć!
      Takie mają tam przypadki szczególne...szczególnie jak zapomną zapytać
      pielęgniarki ile miało dzień wcześniej.
      Też się domyślam u kogo się leczysz...Ma to może znaczenie jesli wybierasz się
      na Polną w przeciwnym razie zmień lekarza.Płacisz w zależności od stopnia
      naukowego..., który jest wynikiem pogłębiania wiedzy niekoniecznie w kierunku,
      który cię dotyczy.
      Mimo to życzę powodzenia.
      Pamiętaj, że wszyscy są od wyciągania od nas kasy. Chodzi też jednak o to w
      jakim robią to stylu. To jest oczywiście mój osobisty punkt widzenia.
    • so-nia Re: ile płacicie???? 08.04.03, 12:52
      hmmm... ja też leczę się u jednego lekarza z Polnej, a raczej u pani doktor -
      mam nadzieję, ze to nie o niej jest mowa?... za pierwszą wizytę w prywatnym
      gabinecie (zresztą na moje oko bardzo dobrze wyposażonym) zapłaciłam 150 zł, w
      tym było normalne badanie, usg dopochwowe i cytologia.
      Leżałam tez na oddziale endo na Polnej żeby zrobić badania - faktycznie,
      taśmówka... badanie usg trwało może z 20 sekund. Brak intymności i
      instrumentalne podejście do pacjenta. Jeśli człowiek nie zacznie się dopytywać,
      to lekarze niczego nie powiedzą. Mam nadzieję, że moja pani doktor okaże się ok
      (do niej samej na razie nie mam większych zastrzeżeń, ale byłam do tej pory
      tylko na jednej wizycie, druga przed świętami).
      • giza Re: ile płacicie???? 22.04.03, 14:07
        so-nia napisała:

> hmmm... ja też leczę się u jednego lekarza z Polnej, a raczej u pani doktor -
        > mam nadzieję, ze to nie o niej jest mowa?... za pierwszą wizytę w prywatnym
        > gabinecie (zresztą na moje oko bardzo dobrze wyposażonym) zapłaciłam 150 zł,
        w
        > tym było normalne badanie, usg dopochwowe i cytologia.
        > Leżałam tez na oddziale endo na Polnej żeby zrobić badania - faktycznie,
        > taśmówka... badanie usg trwało może z 20 sekund. Brak intymności i
        > instrumentalne podejście do pacjenta. Jeśli człowiek nie zacznie się
        dopytywać,
        >
        > to lekarze niczego nie powiedzą. Mam nadzieję, że moja pani doktor okaże się
        ok
        >
        > (do niej samej na razie nie mam większych zastrzeżeń, ale byłam do tej pory
        > tylko na jednej wizycie, druga przed świętami).

Prawdopodobnie leczę się u tej samej pani dr i jej męża, ( gabinet na ul.
        Palacza?)
        płacę w zależności od tego jakie robi mi badania, np za usg dopochwowe i
        badanie ginekologiczne 80 zł.
        A z Polnej z endokrynologii mam raczej miłe wspomnienia, nie było wcale źlesmile
    • Gość: Ewa Re: ile płacicie???? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 14:59
      Ja płacę 200 zł za wizytę, chodzę do Profesora z Zabrza , w cenie jest badanie
      ginekologiczne, wszystkie inne w tym USG robię w Klinice, opieka super.
    • Gość: Iwona26 Re: ile płacicie???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 15:28
      Kiedy miałam problemy z zajściem w ciążę przerobiłam chyba wszystkich lekarzy
      od niepłodności z Polnej w Poznaniu. Leczyłam się też u tej pani dr u której so-
      nia (dr H?). Uważam że takie ceny to zdecydowanie za dużo, lekarze mają się za
      nie wiadomo jakich ekspertów, a wyników nie było. Później zmieniałam na
      prywatną klinike Vital Medice i tam szczęśliwie zaszłam w ciążę, ale byłam
      traktowana nie jak kolejny przypadek,a le indywidualnie, ceny były podobne, ale
      to nie miało znaczenia. Teraz znów chodze w ciąży do lekarza z Polnej, który
      mnie prowadzi, ale płace tylk 60 zł i wtym jest już usg, badanie i czasem
      cytologia. Jestem bardzo zadowolona i myślę że to przyzwoita cena, a nie wzięta
      z kosmosu.
      • so-nia Re: ile płacicie???? 08.04.03, 16:01
        Iwona, lecze sie właśnie u dr H. - nie masz, jak widzę, pozytywnego zdania o
        niej - dlaczego? Ja jestem dopiero na początku, niedługo idę do niej z drugą
        wizytą, z wszystkimi wynikami badań i zobaczymy, jakie leczenie mi zaproponuje.
        Czy mozesz napisać mi coś bliżej o niej (tu lub na priva)? Dlaczego Cię
        zawiodła? Nie chciałabym utopić pieniędzy i przede wszystkim stracić czasu na
        leczenie bez efektówsad
        • iwonabw Re: ile płacicie???? 09.04.03, 12:54
          so-niu nie napisałam, że nie mam pozytywnego zdania o dr H. Leczyłam się u niej
          krótko, po prostu u nas przyczyna niepłodności nie do końca związana była z
          hormonami (tzn. najpierw miałam problemy hormonalne - prolaktyna, dr H jako
          jedyny lekarz skierowała mnie na rezonas magnetyczny, za co jestem jej
          wdzięczna, ale innych problemów hormonalnych nie miałam, a prolaktynę leczyłam
          już potem u innych lekarzy). Uważam po prostu, że cena za wizyty jest wzięta z
          kosmosu, ale myślę, że gdybym miała poważne problemy hormonalne zostałabym u
          niej. Jednak jak napisałam u nas główna przyczyna niepłodności była inna, tak
          więc musiałam szukać innych specjalistów.
          • Gość: nimka Re: ile płacicie???? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.04.03, 12:57
            rezonans magnetyczny?? Możesz coś więcej o tym napisać, do czego to przydatne,
            kiedy warto zrobić?? Mój lekarz o niczym takim nie mówi, przynajmniej jak na
            razie.
            • Gość: iwonabw Re: ile płacicie???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 11:39
              Rezonans robi się w podejrzeniu mikrogruczolaka przysadki, to naprawdę bardzo
              rzadkie, a może na to wskazywać poziom prolaktyny powyzej 80. (norma jest do 27)
          • so-nia Re: ile płacicie???? 09.04.03, 13:22
            Przepraszam, źle zrozumiałam Twoje intencjesmile Faktycznie, dr H. do tanich nie
            należy... Mam nadzieję, ze druga wizyta będzie mnie mniej kosztować.
            • Gość: iwonabw Re: ile płacicie???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 11:37
              Życze powodzenia w leczeniu, jeśli moge tylko poradzić (sama kiedys też
              szukałam takich porad) to jezeli masz problemy hormonalne to jak najbardziej dr
              H, jezeli dopiero diagnozujesz przyczyny lub tkwią one w czymś innym, to
              poszukaj innego lekarza, który kopmpleksowo spojrzy na sprawe.
    • Gość: taka_sobie_... Re: ile płacicie???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 17:03
      Gość portalu: nimka napisał(a):

> dziewczyny napiszcie ile płacicie za wizyty u Waszych ginekologów i co macie
      > wliczone w koszt wizyty.
      > Ja płacę za wizytę 100 zł, za usg dodatkowo i za badanie ginekolog też. Leczę
      > sięu jednego lekarza z polnej w Poznaniu.

jestem z warszawy
      leczylam sie juz u wielu ginekologow
      ceny rozne, podam kilka przykladow
      - w pewnej spoldzielni lekarskiej poltora roku temu wizyta 80zl (w cenie
      badanie ginekologiczne; USG nie ma w gabinecie), potem pani doktor umowila sie
      ze mna na badanie USG w szpitalu, tam nie chciala (nie chciala!!!) pieniedzy, a
      potem kazala przyjsc do swojego gabinetu prywatnego, gdzie zazadala za wizyte
      120zl plus (UWAGA!!!) za tamto USG 120zl (bylo to dla mnie tak sprzeczne z
      etyka lekarska, ze zrezygnowalam z kontaktow z ta pania)
      - doktor ginekolog-onkolog rok temu wizyta 80zl (w cenie badanie ginekologiczne
      i badanie piersi(!!!); na USG wyslal mnie na USG do kolegi-fachowca)
      - pewna pani ginekolog, do ktorej sa tlumy, rok temu i jeszcze w styczniu
      wizyta 100zl (w cenie badanie ginekologiczne i USG)
      • karolineg Re: ile płacicie???? 09.04.03, 06:48
        Czy masz może na myśli panią dr. Padzik?? Do niej sa tłumy i wizyta 100 zł.
        kosztuje. Byłam tylko raz, bo zaczęłam leczenie w Novum. Tam jestem u dr.
        Zamory. Pierwsza wizyta z USG 100 zl. Następne 60 zł, też z USG.
        Cytologia 35 zł.
        Wcześniej przez kilka lat chodziłam do jednej pani dr z Centrum Med. Bemowo.
        Bardzo miła pani i z wyczuciemsmile Wizyta 60 zł bez USG. Dodatkowo cyt. 50
        zł.Drogo dosyć, biorąc pod uwagę fakt, ze to centrum medyczne leży kawałes od
        śródmiescia i nie należy do najznamienitszych.
        • Gość: nimka Re: ile płacicie???? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.04.03, 12:55
          skoro w Novum płaci się 60 zł i w tym jest USG (a co z badaniem ginekolog??) to
          chyba muszę pogadać z moim lekarzem o sprawach finansowych. Tylko że z tego co
          ja się orientuję to jak na Poznań on i tak bierze mniej niż inni. MOja
          koleżanka pół roku temu płaciła u Pawelczyka 150 zł. A może ktoś zna tańszych i
          dobrych lekarzy od niepłodności w Poznaniu??
          • ola1232 Re: ile płacicie???? 09.04.03, 13:42
            Ja tez byal pacjętka Endo na POlnej ale wspominam to bardzo dobrze. Co prawda
            to jest wielki moloch ale trudno domówić im profesjonalizmu. Miałam tez robiony
            zabieg. Niestety ceny są wysokie. Jak chodziłam do porf. "W" czyli szefowej
            pani dr "H" - to: 150 cena wizty, 30 USG choć w szopitalu i zabieg 1500
            złotych. Z moich dwuletnich doświadczeń wynika, że endo na Polnej jest SUPER
            jak ktos ma problemy hormonalne ale jak trzeba iśc dlaej czyli inseminacja czy
            in vitro to nie mają zielonego pojęcia. W tej chwili przeniosłam się do
            Intermedici i mam wrażenie, że oni mają opanowana kompleksowo diagnostyke
            niepłodności. Na razie im ufam a niedługo mam inseminacje i trzymam kciuki zaby
            sie udało.
            Ponieważ jestem pełna optymizmu chciałabym potem jednak mieć prowadzona ciążę
            i rodzic na Polnej. Moze macie na prawde dobrego, uczciwego i kontaktowego
            speca ginek- płoznika, który nie tylko kasuje ale tez pracuje wink Bardzo bym,
            byla wdzięczna za podpowiedź gdzie potem o ile będzie jakies potem sie zwrócić.
          • Gość: taka_sobie_... Re: ile płacicie???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:28
            Gość portalu: nimka napisał(a):
            > skoro w Novum płaci się 60 zł i w tym jest USG (a co z badaniem ginekolog??)

pierwsza wizyta w novum 100 zl
            nastepne od 50 zl do 70 zl
            (kazda wizyta ciezarnej 100 zl)
            w tym badanie ginekologiczne, usg (nie na kazdej wizycie, bo nie na kazdej
            trzeba)

ale .... specjalistyczne USG trzeba zrobic u konkretnego lekarza w novum, za
            100 zl
        • Gość: taka_sobie_... Re: ile płacicie???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:25
          karolineg napisała:
          > Czy masz może na myśli panią dr. Padzik?? Do niej sa tłumy i wizyta 100 zł.
          > kosztuje.

nie, nie znam pani Padzik
          • Gość: Sandra Re: ile płacicie???? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 09:38
            Ja mieszkam w Gdansku, lecze sie u doktor Ratnickiej-Klimaszewskiej, za
            pierwssza wizyte zaplacilam 100, za kolejne 80, w tym USG wewnetrzne.
            • gingerus Re: ile płacicie???? 11.04.03, 10:36
              Tez chodziłam do doktor Ratnickej i chetnie urwałabym jej głowę. Przrz 5 lat
              mówiła mi iz PCO nic nie da sie zrobic , że to taka moja uroda i bardzo jej
              przykro ale musze sie przyzwyczaic do bolesnycj misiaczek itd. Po wizycie u
              Endokrynologa w Medicover Gdańsk sie poryczałam. Wiem , że nie mozna wyleczyc
              PCO , ale nnie branie żadnych tabletek powoduje niepłodność, raka i cukrzyce .
              Moja mam była załamana jak potraktowała ja Pani doktor na ostatniej wizycie w
              nowym gabinecie W Gdańsku. Zrobiło mi sie przykro. pomyśl o tym.
      • Gość: ted Re: ile płacicie???? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 08:39
        Ważna jest cena wizyty ale ważniejsza, o wiele bardziej wazniejsza jest cena
        leczenia. Jezeli wizyta kosztuje 50 zł a leczenie trwa 10 wizyt to leczenie
        kosztuje 500 zł. Jeżeli wizyta kosztuje np 90 zł i po dwóch wizytach jest
        koniec leczenia to co kto droższy. Nie dajcie sie zapisywać na abonamenty,
        dobry lekarz po dwóch wizytach powinien zakończyć leczenie lub za następne
        wizyty nie brać kasy.
        • Gość: taka_sobie_... Re: ile płacicie???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 15:46
          Gość portalu: ted napisał(a):
          > dobry lekarz po dwóch wizytach powinien zakończyć leczenie lub za następne
          > wizyty nie brać kasy.

to jakaś bzdura!
          sa choroby wymagajace wiecej niz dwoch wizyt, nie sadzisz?
    • Gość: hanka Re: ile płacicie???? IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 15:58
      nimka ! ja również leczę u Derwicha na Murawie i płacę za każdą wizytę 100 zł w
      tym jest zawsze USG, na Polnej robił mi dwa razy inseminacje i jak dotad nie
      narzekam. Fakt ! nie biegają wokół mnie jakbym była ich jedyną pacjętką , ale
      traktowanie jest zupełnie przyzwoite. Co do łapówek na Polnej to jestem bardzo
      zdziwiona , bo jeszcze nikomu tam czegoś takiego nie dałam, może po prostu tego
      nie widzę? nie wiem co mam na ten temat napisać . Dziwczyny , czy lekarze po
      prostu mówią Wam wprost że coś tyle i tyle kosztuje ? czy po prostu same
      wyczuwacie że lekarz tego oczekuje?
      • Gość: nimka Re: ile płacicie???? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.04.03, 22:22
        Tak Hanka masz rację, od czasu jak przeniósł gabinet zasady się nieco zmieniły.
        Wczesniej w poliklinice OK płaciłam za usg i bad gin zawsze dodatkowo, myslałam
        że tu też tak będzie. Ale jestem po wizycie, zapłaciłam 100 zł za usg, bad
        ginek, i cytologię. Zwracam więc honor dr Derwichowi.

Jesli chodzi o Polną i robione tam badania, to ja zawsze pytam się dr. D za co
        pokryje mi kasa chorych a za co muszę zapłacić sama.

Hanka, powiedz mi czy Derwich nadal pracuje w Klinice Leczenia Niepłodności i
        Endo, bo zauważyłam, że na nowych wizytówkach widnieje Szpital Ginek-położ (też
        Polna). Nie wiem czy to jedno i to samo, czy coś innego.
    • lidek0 Re: ile płacicie???? 11.04.03, 15:59
      Ja w Warszawie płacę 100 za badanie, konsultację i USG, które jest w gabinecie.
      Dodatkowa opłata jedynie za cytologię. Monitorowanie cyklu miałam gratis
      • ulapa Re: ile płacicie???? 20.04.03, 21:53
        lidek0 napisała:
        Jestem bardzo zainteresowana gabinetem prywatnym w którym to za 100 zł jest
        badanie + USG czym mozesz mi podac adres tego gabinetu i napisac cos o lekarzu
        ktory tam przyjmuje
        Dziekuje za informacje
        > Ja w Warszawie płacę 100 za badanie, konsultację i USG, które jest w
        gabinecie.
        >
        > Dodatkowa opłata jedynie za cytologię. Monitorowanie cyklu miałam gratis
    • Gość: 2910679 Re: ile płacicie???? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 08:33
      Ważna jest cena wizyty ale ważniejsza, o wiele bardziej wazniejsza jest cena
      leczenia. Jezeli wizyta kosztuje 50 zł a leczenie trwa 10 wizyt to leczenie
      kosztuje 500 zł. Jeżeli wizyta kosztuje np 90 zł i po dwóch wizytach jest
      koniec leczenia to co kto droższy. Nie dajcie sie zapisywać na abonamenty,
      dobry lekarz po dwóch wizytach powinien zakończyć leczenie lub za następne
      wizyty nie brać kasy.
    • jennifer1 Re: ile płacicie???? 15.04.03, 08:59
      Ja w Białymstoku płacę 70 zł za wizytę i usg, za samo usg 50 zł.
    • Gość: Monia Re: ile płacicie???? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 11:55
      Ja zdecydowałam się po rocznym leczeniu prywatnie w Vital Medice na ksę chorych
      na Polnej( nie zawsze pieniądze idą z lepszym traktowaniem np. nie zrobiono mi
      usg przed samym podaniem, a na Polnej przynajmniej mam zawsze rano.
      Dostaję skierowanie na inseminacje bez problemu dr, D. zawsze odpowiada na moje
      pytania i nie zauważyłam abym była instrumentalnie traktowana.

• annkier Re: ile płacicie???? 22.04.03, 10:40
      ostatno jak byłam tz. 170403r zapłaciałam za badanie u dr.n.med.gin-poł wraz z
      USG 140zł Warszawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka