Dodaj do ulubionych

owulacja? 11dc

13.01.07, 21:05
cześć...
nigdy nie miałam żadnych plamień, ani przed okresem, ani owulacyjnych...never
wink ale dziś mam 11 dc, no i śluz podbarwiony krwią...ale bylo jej bardzo
niewiele...owulacja raczej była zawsze pózniej, bo cykle srednio 32
dniowe...bol jajnika lewego wystepuje od 8 dc...czy to mozliwe zebym nagle
nabyla taki objaw owulacyjny?

pytanie brzmi: czy sluz podbarwiony krwią oznacza dzien owulacji, czy też
zblizająca się owulację?

dodam że testy owulacyjne sa "watpliwe" druga kreska widoczna, acz blada, (w
poprzednim cyklu owu 14 dnia, bez plamienia, bol prawego jajnika, test bardzo
pozytywny - dwie mocne kreski)

mierze tempke i dzis byla najnizsza bo 36,4 a jesli jutro wskoczy na 37 to
bedzie jasne...

a jesli to owu, to co to oznacza ze raz jest 11 dc a raz 15 ?
Obserwuj wątek
    • ae_iwona_83 Re: owulacja? 11dc 14.01.07, 19:28
      eh i już sama wiem, tempka była taka sama, 36,41 i teraz dopero testy owu są
      mniej wątpliwe wink pozdrawiam wszystkie, które mają dobry humorek wink buziaczki
    • tymonka30 Re: owulacja? 11dc 15.01.07, 12:23
      Raczej dzień owu, jest to tzw. plamienie owulacyjne.
      Nie w każdym cyklu owu musi być w tym samym dniu cyklu, zależy jak szybko
      urośnie a potem pęknie pęcherzyk dominujący.
      • ae_iwona_83 Re: owulacja? 11dc 15.01.07, 12:33
        eh z moich objawów wynika ze ta owu była wczoraj późnym wieczorem, wtedy
        zabolało mnie raz mocniej i od tego czasu w jajniku spokój, zresztą wykres też
        tak sugeruje

28dni.pl/ae_iwona_83/wykresy/2007-01-03
        nie wiem tylko czemu to tak skacze? raz 12 dc raz 15...oczywiście bardzo się
        cieszę, że jest...może od tego mojego LH wyższego ?? (10,50 przy fsh 6,59) i
        może dlatego mam cykle troche rozchwiane ? raz 26 dni a raz 36 ...zazwyczaj jest
        to 32, ale różnie bywa...zawsze myslalam ze to przez moja prolaktynke, ale ona
        jest teraz prawidlowa ...u mnie pięknie świeci słoneczko i jest cudnie, buziaczki
        • ae_iwona_83 po USG... 18.01.07, 16:19
          trochę dziś zgłupiałam, bo mam 16dc a temperatura nawet nie podskoczyła do
          37C...poszłam więc na usg i wyszło mi endometrium 7,5 mm (troche mało...buuu)
          wydzielnicze, płyn zatoce douglasa ...to była ta owu raczej prawda? zrobie
          oczywiscie progesteron niedługo ale ciekawi mnie ze tempka nie rosnie mimo
          drugiej fazy (sluz mam bily i lepki typowo drugofazowy) ...kiedy temperatura
          podrosnie? może mam niewydolnosc ciałka żółtego?
          • tymonka30 Re: po USG... 18.01.07, 18:06
            Ale wiesz jak to z tą tempką, najlepiej w pochwie i z rana i zawsze o tej samej
            porze, poza tym branie leków zmienia tempkę...
            • ae_iwona_83 Re: po USG... 18.01.07, 18:53
              niby wiem, ale i tak mnie to wkurza wink ginka powiedziała,że tempka może
              wzrosnąć kilka dni po owulacji więc jeszcze poczekam, ale skoro jest płyn w
              zatoce to była samoistna owulacja to już sukces, a od kolejnego cyklu wcinam
              wiesiołka
              • tymonka30 Re: po USG... 19.01.07, 08:55
                A ja piję czerwone wino - przynajmniej w głowie szumi smile A może wiesiołek też
                ma jakieś efekty specjalne ? smile
                • ae_iwona_83 Re: po USG... 19.01.07, 09:09
                  no właśnie ponoć do owulacji jest dobry na sluz i poprawe endo
                  a poza tym normalnie to magnez, bcomplex, omega3, acard pomagaja na endo w całym
                  cyklu

a co do wina to u mnie nie jest zalecane razem z Norprolaciem, ale co tam wink
                  a widzisz po tym winku poprawe? bo ja zaczełam jesc orzechy ale endo jest
                  ...mniejsze...ostatnio było prawie 9 cm a teraz malenkie 7,5mm

a dziś tempka 36,93 wink oby tak dalej
                  • tymonka30 Re: po USG... 19.01.07, 11:45
                    Jeszcze nie zdąrzyłam zauważyć, bo piję je od niedawna a pierwszy monitoring PO
                    ZDARZENIACH mam zaplanowany na marzec. Ale dam znać.
                    • ae_iwona_83 Re: po USG... 19.01.07, 11:49
                      mam nadzieję, że będzię poprawa u nas, najciekawsze że krwawienia mam 5 dniowe,2
                      -3 dni leje się cały dzień, nawet w nocy, po 5 podpasek na dzień, a potem już
                      tylko po dwie ...co mi sie tak złuszcza wink nie badałam nigdy endo np w 21 dc a
                      może wtedy już jest sporo grubsze...
                      • tymonka30 Re: po USG... 19.01.07, 12:21
                        Ja to bym chciała, zeby mi się tak lało! U mnie teraz to nawet podpaska się nie
                        uzbiera, normalnie więdnę w wieku 30 lat.... buuuu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka