Dodaj do ulubionych

12 d.c. i owulacja? jezuu

15.01.07, 19:10
Mam b. nieregularne cykle: maj-29 dni, czerwiec-29 dni, lipiec-30,
sierpien-32, wrzesien-32 dni, pazdziernik-28, listopad-33, grudzien-30dni.
Lekarz mi powiedział, ze moje plodne zaczynaja sie na 14 dni przed spodziewana
miesiączką. Dzis mam 12 dc i sluz gesty, lepki... W marcu chce zastosowac
testy owu ale chcialam od 13-14 d.c., czy w takiej syt. testowac szybciej? Nie
bardzo czuje moment owu, tak jak niektóre dziewczyny. Mała podłamka bo męża
będę miała od 14 d.c. (o ile @ przyjdzie mniej więcej jak zwykle smile Bilet juz
nie przebukuje..
Obserwuj wątek
    • ae_iwona_83 Re: 12 d.c. i owulacja? jezuu 15.01.07, 20:01
      no ja tez mam czasem 12dc czasem 15dc ale ponoć to normalne, a robisz sobie
      wykresy temperatury? może Ci to pozwolić ocenić kiedy najczęściej masz owulacje
      i lepiej trafić...starać się lepiej wcześniej niż 14dc..od razu jak pojawi się
      płodny śluz, w którym plemniczki mogą sobie żyć 3 -5 dni i doczekać na jajeczko
      wink bo jeśli będzie owulacja to komórka żyje tylko 24 h i szanse mniejsze wink
      lepiej staraj się koło 12 dc - 13 dc bo akurat trafisz albo chłopaki doczekają,
      14 dc może być za późno
      • chce_bobo Re: 12 d.c. i owulacja? jezuu 15.01.07, 20:14
        no tak ale cykle mam ogólnie długie- 30 dn. i więcej. Lekarka mi powiedziała, ze
        powinniśmy sie kochać co 2-3 dni (z tym tez kłopot bo jak się nie widzimy 5-7
        tyg. to...) I idąc za jej radą (niestety), 03 stycznia dost. okres, i obliczając
        14 dni do tuły to wypadlo akurat te durne 2 dni bez przytulanka... Temp. nic
        teraz nie da, bo do mężą lece (zm. miejsca, klimatu itp) Ale biore ze sobą te testy.
        • ae_iwona_83 Re: 12 d.c. i owulacja? jezuu 15.01.07, 20:15
          rób sobie testy codziennie od 10, 11dc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka