grrrrw 29.10.03, 19:28 Córke bola kolana od wakacji. Wykluczono zapalenie stawów. Była u specjalisty i powiedział, ze to bóle przeciążeniowe od kregosłupa. I kazał chodzic na jakąs bodajże magnesoterapie czy cos podobnego i na basen. Co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g@mdan Re: Bola kolana IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.10.03, 21:50 grrrrw napisała: > Córke bola kolana od wakacji. Wykluczono zapalenie stawów. Była u specjalisty > i powiedział, ze to bóle przeciążeniowe od kregosłupa. I kazał chodzic na > jakąs bodajże magnesoterapie czy cos podobnego i na basen. Co wy na to ? Ja na to - nic. To nie moja córka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Bola kolana IP: *.tarchomin.pl 29.10.03, 22:33 mam takie same dolegliwosci i nie wiem co to moze byc... w tak mlodym wieku 20 lat czuje sie jak stara babcia z takimi przypadlosciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julles Re: Bola kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 01:04 Młodzi chłopcy mają często przypadłość zwaną "guzowatość kości piszczelowej" czy coś takiego. Objawem jest ból kolan, zwłaszcza po wysiłu oraz niewielki guzek na kolanie (zostaje do końca życia). Zalecana jest okresowa rezygnacja z wszelkich sportów i nadmiernej aktywności fiz., ja miałem robione zabiegi polegające na leczeniu prądem. Nie wiem tylko czy dziewczyny również miewają tą przypadłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: Bola kolana IP: *.72.65.101.Dial1.Orlando1.Level3.net 16.11.03, 02:14 grrrrw napisała: > Córke bola kolana od wakacji. Wykluczono zapalenie stawów. Była u specjalisty > i powiedział, ze to bóle przeciążeniowe od kregosłupa. I kazał chodzic na > jakąs bodajże magnesoterapie czy cos podobnego i na basen. Co wy na to ? > Ulge na kilka godzin sprawi lisc kapusty zabandazowany na kolanie na noc (sa elasyczne 'kolana', zamiast bandaza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Bola kolana IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 10:52 Przyczyny tego zjawiska mogą być różne. Jedną z kilku jest alergia na rośliny z rodziny psiankowatych, a więc ziemniaki, pomidory, paprykę. Łatwo to sprawdzić wycofując z diety wszystkie te rośliny na tydzień. Jeśli ból ustanie to należy w następnym tygodniu zjeść ich większą ilość. Powrót bólu świadczy o tym, że dobrze określiliśmy przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś