Dodaj do ulubionych

Inseminacja

15.04.03, 15:11
Dzisiaj za dwie godziny, więc siedzę jak na szpilkach mam pierwszą
inseminację. Wczoraj byłam na USG i mam 2 pęcherzyki 26 na 22 czyli ogromne ;-
)Jestem strasznie zdenerwowana. Nie samym zabiegeim ale znowu pojawiającą się
wielką nadzieją, że może się uda. Już nie wiem jak siedzieć w tym domu,
pomyłam okna a teraz komputer na zabicie czasu winkTrzymajcie za mnie kciuki
wirtualnie wink)) Może mi się uda !
Obserwuj wątek
    • Gość: anja Re: Inseminacja IP: 195.94.206.* 15.04.03, 15:56
      Trzymam kciuki, zobaczysz uda się.
      Pozdrawiam
      ania
      • ola1232 Re: Inseminacja 15.04.03, 19:44
        Już po misji "I" wink
        Biedak mój mąż miał akcję pudełko ale ja twierdzę , że "TO" nie boli, więc nie
        jest tak źle.
        Pan doktor - miły gość wziął zawarość pudełka i wszystkie plemniole
        przewirowali aby tym padlusom pomóc dokończyć żywota a tym mocnym zafundować
        karuzelę wink)))) potem poddali biedaki specjalnemu marynatowi wink)) i takie
        wyselekcjonowane plemniole w zalewie dodającej im energię zostały wysłane w
        przesteń "około jajową" - zobaczymy co zdziałają wink
        Na monitorze pokazali nam plemniole po karuzeli- komiczne to bo wyglądają jak
        takie kijanki......
        czego to juz nie wymyślą winkNo oby coś z tego wyszło a jak nie to za miesiąc
        powtórka.
        • Gość: pineska Re: Inseminacja IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.03, 19:48
          zycze powodzenia kto wie czy my tez tego nie bedziemy prechodzic...
          • Gość: Laura Re: Inseminacja IP: w3cache:* / 10.6.18.* 15.04.03, 22:19
            Trzymam kciuki by znalazł się przynajmniej jeden wytrwały
            , który trafi do celu.Napisz ile mąż miał plemniorów że
            zdecydowalście się na inseminacje i jakie to koszty.Pytam z
            ciewawości bo być może i mnie niedługo czeka inseminacja.
            Jeszcze raz życzę szczęścia.
            • Gość: ola1232 Re: Inseminacja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 22:59
              Jesli chodzi o wyniki to nie dostałam teraz ich do reki- zostały u lekarza.
              Stwierdził tylko, że ma mąz trochę mało plemników z dobrym ruchem - ok 10 %
              ale ogólnie nasienie jest 4+ wink Problem bardziej lezy po stronie braku sluzu u
              mnie. Zapłaciłam 250 złotych co wydaje mi się TANIO a lekarz ma najlepsza
              opinię jesli chodzi o inseminację i in vitro na Polnej. W intermedice chcieli
              1000 złotych takze znacznie więcej.To ceny z POznania.
              Uzgodnilismy, że w razie niepowodzenia zorbimy jeszcze inseminację kilka razy
              bo potem mi tylko już in vitro pozostaje. No zobaczymy jak będzie.
              • Gość: Morgit Re: Inseminacja IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 15.04.03, 23:20
                Droga Olu! ślędzę temat inseminacji od dłuższego czasu i bardzo zainteresowała
                mnie Twoja informacja o lekarzu z Polnej (leżałam tam i znam ich wielu), który
                to zrobił inseminację za 250 zł.Rozumiem, że odbyło się to w prywatnym
                gabinecie.Ja też miałam propozycje w Intermedice oraz Vitalmedice za 1000 zł.
                (podobno z lekami do stymulacji ?...)W takim układzie prawie zdecydowałam się
                na NoVum w Warszawie ( 500 zł.)Ponadto lekarz z Poznania powiedział mi, że nie
                ma możliwości zrobić inseminacji za np. 300 zł bo niezbędne "medykamenty" są
                droższe, a niepodobno, żeby ktoś dokładał do interesu! Tym bardziej lekarz !-to
                moja uwaga. W związku z powyższym bardzo Cię proszę na namiary na tego lekarza.
                Interesuje mnie też ile razy w jednym cyklu robił wprowadzenie. (Może to jest
                250 zł razy np.: 3?...Z niecierpliwością czekam.
                • Gość: kate Re: Inseminacja IP: *.radom.pilickanet.pl 16.04.03, 08:33
                  Ja tydzień temu miałam już drugą inseminację i teraz czekam na wynik. Pierwsza
                  próba niestety nie udała się, a miałam takie dobre warunki, 2 duże pęcherzyki,
                  które pękły o czasie...
                  po tym pierwszym zabiegu byłam pewna, że wszystko będzie ok. ale dzień
                  miesiączki rozwiał moje nadzieje i pomimo tego, że podchodzę do tego problemu
                  bardzo spokojnie, bardzo to przeżyłam. Dlatego zalecam Ci Olu spokój i nie
                  nastawiaj się, że za pierwszym razem się od razu uda, bo w końcu
                  prawdopodobieństwo jest przy pierwszej próbie niespełna 20%, co nie oznacza, że
                  Ci tegop nie życzę i że takie przypadki się nie zdarzają... w końcu ktoś robi
                  tą małą ale w końcu statystykę...
                  pozdrawiam
                  K
                  • Gość: Trudzia Re: Inseminacja IP: *.gdynia.mm.pl 16.04.03, 11:55
                    Jestem żywym dowodem na to, że za pierwszym razem też można trafić celnie!
                    Miałam robioną inseminację 23 marca w Invikcie w Gdańsku u dr Łukaszuka.
                    Obecnie jestem w ciąży (fasolka ma około 7 mm). Za inseminację zapłaciłam 400,-
                    To tyle. Pozdrawiam wszystkie oczekujące i starające się!
                    Bocianów masa!!!
                    Trudzia znad morza.
                    • Gość: ola1232 Re: Inseminacja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 12:28
                      Moja droga do inseminacji to właściwie bieg przez płotki bo ma pecha ciągle
                      trafiac do dziwnych lekarzy. Przypadek sprawił, że poznałam super uczciwą
                      lekarkę która jest gin- end. Nie wtykala swojej osoby ale zupelnie
                      bezinteresownie SAMA zaoferowała mi pomoc. Poniewąz zna lekarzy ze swojgo
                      środowska wskazała na p. Piotra Jędrzejczaka jak sepcjalisty w tym zakresie co
                      ma prawdziwe efekty. p. "J" pracuje w klinice leczenia bezpłodności na Polnej.
                      Inseminacje miałam u niego w gabinecie prywatnym , który specjalnie dla na
                      otworzył !!!! bo wtorki ma wolne. Była tez laborantka. Sprzęt był chyba OK bo
                      komputer wirówka itp. Zrobił to za 250 złotych- mnie tez cena zszokowała... ale
                      może to ten nieliczyny lekarz co chce leczyć a nie tylko kasować. Z tego co
                      sie orientuje sam doświadczył walki o dziecko - to tez zmienia stosunek do
                      sprawy.
                      W razie co służe telefonem do gabinetu i na Polną. Facet BARZDO miły i
                      rzeczowy. Rozmwaial z nami szczerze i sam powiedział, że szansa na zapłodnienie
                      to 16%. Ja mu się udało to mu chyba hymn pochwalny napisze i wygłosze na
                      Starym Rynku wink))
                      Dzisiaj ide an USG zobaczyć czy pęcherzyki pękły jak nie to powtórka.
    • Gość: Morgit Re: Inseminacja IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 16.04.03, 22:50
      Olu! Wnioskuję z tego co piszesz, ze miałaś jedno podanie. Znam faceta. Jest w
      porządku aczkolwiek najlepsz jest w daignozowaniu panów, co nie znaczy, że
      panie są poza jego zainteresowaniem...Miło mi słyszeć, że są jescze jacyś w
      miarę normalni lekarze, którzy nie dorabiają się na ludzkim nieszczęsciu.Zyczę
      Ci z całego serca, aby się udało.Szkoda, ze nie znasz matariału, który został
      wykorzystany do inseminacji.
      • Gość: Ola1232 Re: Inseminacja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 10:22
        Mój maz miał już dwa razy robione badanie nasienia i u niego i na Plnej takze
        generlanie wiemy co jest. Na szybko porównywal to bez zmian także wiemy co jest.
        Zobaczymy czy się uda. Wcozraj byłam na USG i pęcherzyki pekły także nie było
        potrzeby drugi raz podawać....... ponoć. teraz to tylko kwestia szczęścia wink
    • annkier Re: Inseminacja 17.04.03, 10:43
      Droga Olu napisz co skłoniło Cię do zapłodnienia drogą inseminacji i na czym
      ona polega? Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dziecko. Mam juz 31 lat no
      i pragnę jak najszybciej zostać mamą. Podaj adres dr. Jędrzejczaka i tel będę
      wdzięczna może on poradzi mi czy się kwalifikuję?
      Czy to Poznan?
      A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka