agnes762 09.02.07, 18:16 Cześć czy styszałyście coś na temat enterococcus faecalis co to za bakteria i czy jest groźna, w posiewie nasienia mojego męża została wykryta , a ja ciągle cierpię na infekcje dróg moczowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dosia-2 Re: enterococcus faecalis 09.02.07, 19:26 nie wiem czy bardzo grożna ale u mnie prawdo podobnie ona spo=wodowała obumarcie ciąży ,lepiej ja wyleczcie przed planowaniami powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: enterococcus faecalis 09.02.07, 22:20 To jest bakteria żerująca w odbycie, więc są min. dwie możliwości jej obecności w nasieniu i Twoich problemów Ja pozbyłam się jej Furaginem i Macmirorem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola312 Re: enterococcus faecalis 09.02.07, 22:26 Paciorkowiec kałowy stanowi florę fizjologiczną przewodu pokarmowego, jednak ze względu na bliskość odbytu i ujścia dróg moczowo-płciowych może powodować infekcje w obrębie tych układów. Zapewne lekarz przepisze Twojemu mężowi jakiś antybiotyk (jeżeli to rzeczywiście zakażenie a nie tylko zanieczyszczenie). Odpowiedz Link Zgłoś