mala745 13.02.07, 09:23 Witam Chcialabym zapytac czy sa tu dziewczyny starajace sie o podejscie do w/w programu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekla12 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 09:27 www.kriobank.pl/ bardzo ostre kryteria selekcji Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 09:45 Tak Wstepnie zostalam zakwalifikowana, teraz czekam na telefon , badania i koncowa kwalifikacje. Szukam osob , ktore sa w podobnej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 09:49 Mała..A możesz mi przyblizyć jakie to są kryteria? Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 09:56 Badania, o których mowa dotyczą oceny skuteczności protokołów terapeutycznych stosowanych w trakcie indukcji jajeczkowania dla potrzeb zapłodnienia pozaustrojowego. W badaniach mogą wziąć udział pacjenci cierpiący z powodu bezdzietności, wymagający leczenia za pomocą in vitro lub ICSI. Program badawczy zapewnia bezpłatne wykonanie jednego cyklu terapeutycznego dzięki wsparciu firmy farmaceutycznej sponsorującej badania. Do programu możemy zaprosić pacjentki, które wypełniają ściśle określone kryteria. Aby oszczędzić Państwa czas i usprawnić przebieg rekrutacji do badań uprzejmie prosimy o przeanalizowanie wymienionych poniżej kryteriów wstępnych. W przypadku spełniania wszystkich kryteriów włączenia i braku któregokolwiek z kryteriów wyłączających prosimy o kontakt telefoniczny pod nr tel 085 7441378 celem umówienia się na szczegółową rozmowę z lekarzem. Kryteria włączenia: - Wiek 18-36 lat - Masa ciała < 60 kg (BMI 18-32) - Regularne miesiączki co 24-35 dni - Obecność plemników w nasieniu partnera lub zgoda pary na wykorzystanie nasienia dawcy Kryteria wyłączające - Schorzenia endokrynologiczne (cukrzyca, choroby tarczycy, zespół policystycznych jajników, hiperandrogenizm) –obecnie lub stwierdzane w przeszłości - 4 lub więcej przybytych cykli leczenia in vitro zakończonych niepowodzeniem - 3 lub więcej przebyte poronienia - Infekcja wirusem HIV, wirusem wirusowego zapalenie wątroby - Obecne lub przebyte: epilepsja, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, choroby nerek, układu pokarmowego, wątroby, płuc, Odpowiedz Link Zgłoś
anemon7 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 09.03.07, 10:33 Dzwonili już do Was z Kriobanku w kwestii w/w programu, a może jesteście już po pierwszej wizycie? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:06 czy Oni rzeczywiście się tak ścisle trzymaja tych kryteriów?żadnych odstępstw? waże więcej niz 60kg Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:09 Nie wiem, jestem swiezo po stymaulacji i po Encortonie tez mam pare kilo wiecej, no ale od wczoraj ostro biore sie za ich spuszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:14 Bardzo ciekawy program-dzwoniłam przed chwilą dopytać się co do wieku ( 38 obecnie) mam dzwonić po 14.00 Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:21 To prosze daj znac co powiedzieli Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:26 Przed chwilą dzwoniłam i sie zakwalifikowałam,spełniam wszystkie kryteria,czekam na telefon od nich na poczatku marca. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:30 to może i ja zadzwonię,w sumie,to waga niby większa ale BMI w normie(według tego co podała Mała mieszcze sie w przedziale..zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:31 No to super , trzymam kciuki . Juz nas jest przynajmniej 2 Razem zawsze razniej Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:32 A co z tymi kilogramamai , pytalas? Co Ci powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:37 jeszcze nie dzwoniłam,jestem w pracy i za bardzo nie mogę,ale zawsze mozna schudnąc przez m-c,nie waże aż tak duzo ponad to..zobaczymy,co powiedza.. Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:41 Misiu, przepraszam, pomylilam Ciebie z Milka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 10:44 nie szkodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 11:06 Kochane, przepraszam za głupie pytanie, ale trzeba przedstawić jakąś historię leczenia? Jakieś wyniki badań? Czy powiedzieć, że od x czasu leczy się na bezpłodność, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 12:50 Tak,zabierz ze soba wszystkie wyniki badań jakie posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jurkitek Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 14.02.07, 15:10 cześć dziewczyny, dzwoniłam i niestey nie zakwalikowałam się(ważę 72kg,zbędne kilogramy po stymulacji gonalem), ale w dalszej rozmowie dowiedziałam sie że problem z przeciwciałami mojego M nie jest istotny, oni tego wogóle nie biorą pod uwagę, powiedział mi że jedna inseminacja daje tylko 25%szans i radzi popróbować jeszczę, jak się okazało inseminację którą miałam robioną wcześniej wogóle nie powinna mieć miejsca bo po gonalu wychodowała 39 jajeczek, powiedział mi że taki zabieg przeprowadza się na góra 4jajeczkach, straciłam czas, nadzieję i kasę(wtedy)mam nadzieję że tym którzy przebrną przez eliminacje uda się zakończyć etap sukcesem, życzę tego wam i sobie też Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 14:59 hejka dodzwonilam sie po długiej rozmowie z doktorem zostałam zakwalifikowana do w\w programy..hurrrrrra na początku marca telefon, potem wizyta i wiele badań. Później okarze sie czy zostałam zakwalifikowana do dalszego etapu programu. jestem bardzo szczęsliwa..pojawila sie w koncu nadzieja. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 15:02 Do BARDZOCHCE:możesz napisać jakich cyt.WIELE BADAN?Nie leczyłas się wczesniej?Też się zakwalifikowałam i nikt mi nic nie mówił o żadnych badaniach,tyle tylko że zadzwonią na początku marca. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re: do milka9612:) 13.02.07, 16:18 doktor powiedział mi, że to jest wstępna selekcja..na pierwszej wizycie zrobią szereg badań(nie mówił jakich) i przeprowadzą następną selekcję. Wtedy dopiero zostaną wybrane pary do programu. P.S. zanim się dodzwoiłam wisiałam na telefonie 3 godziny. pytania takie jak kryteriach włączenia i braku któregokolwiek z kryeriów wyłączających + - czy palę papierosy; -czy stosowałam środki antykoncepcyjne w postacie tabletek hormonalnych; -jaką mam gr cytologii POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 15:03 Dziewczyny w pierwszej chwili strasznie sie napaliłam na te niesamowitą szanse,ale nie wydaje się wam że to jest zbyt piekne aby było prawdziwe?Tzn chodzi mi o to że tak zupełnie wszystko za darmo?? Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 15:10 Próbuję sie dodzwonić- przeciążenie linii ) Martwię się, że kryterium wieku może być restrykcyjnie traktowane ( bo za darmo i statystykę im można zepsuć). Rety kobiety napiszcie jakie pytania lekarz zadawał?! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 15:14 No a ja ważę więcej niż 60 kg no i mam łagodną niedoczynność tarczycy Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 15:14 Przeczytaj dokładnie post MALA745.Mnie oprócz tego nie pytał nic więcej.Spełniam wszystkie kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 15:46 Brawo, gratulacje !!!!!!!!!!!!!! No to juz nas jest 3 Jezeli chodzi o badania to napewno , beda robic te, ktorych nie bedziemy miec aktualnych. Po co powtarzac to co juz mamy ? A pytania? Glownie te byly co sa wymienione w kryteriach . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 16:08 Dziewczyny czy trzeba być pacjentką Kriobanku, jeśli nie to moge prosić namiar pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 13.02.07, 16:12 Poczytaj wyzej moje posty, tam wszystko pisze dokladnie . Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 14.02.07, 10:56 ja tez dzwoniłam wczoraj i zostalam wstępnie zakwalifikowana,ale nie biore tego az tak bardzo powaznie i nie wiąże z tym nadziei,z tego co czytałam na Bocianie,to chyba troche naciąganie na kasę?wszyscy musza mieec ich badania za 800-900 zł,nie akceptuja innych(podobno)nie wiem,bo w sumie nie pytałam osobiście,poza tym z tak ogromnej ilości osób,wybieraja sponsorzy (z lekarzem) według swego widzimisie pary do zabiegu,ale dziewczyny pisaly ,ze przykro bardzo jak przychodzi list z informacja,ze nie zostałas zakwalifikowana..nie wiem sama..a czy moze ktos wie,o jakis innych darmowych programach?ktoś coś wspominal o Poznaniu,ze tam podobno od razu mówią wprost co i jak i nie mydlą oczu,jak Cie cos wyklucza,to od razu wiesz,ze nie masz szans na program,tylko nie wiem jaki i gdzie dokładnie?moze któras z Was cos wie kobitki? Odpowiedz Link Zgłoś
anemon7 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 14.02.07, 11:07 Hej Kobitki! Też wczoraj wstępnie się zakwalifikowałam. Patrzę na to ze spokojem, co ma być - będzie... też się zastanawiam czy "bezpłatny" w tym przypadku znaczy to co powinno... pewnie emocje będą u mnie rosły bliżej marca, idzie wiosna i wszystko ma budzić się do życia, nasze chwilowo śpiące natury też, czego Wam i sobie bardzo życzę Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 14.02.07, 14:22 Misiu!!!!!!!! Jak mozesz to napisz mi gdzie czytalas o tym na Bocianie, bo ja go juz przelecialam w zdloz i w szez i nigdzie nic nie znalazlam. Z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
misiu9936 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 14.02.07, 14:54 Misia9935 napisała "ktoś coś wspominal o Poznaniu,ze tam podobno od razu mówią wprost co i jak i nie mydlą oczu,jak Cie cos wyklucza,to od razu wiesz,ze nie masz szans na program,tylko nie wiem jaki i gdzie dokładnie?moze któras z Was cos wie kobitki?" Cenne informacje. Może ktoś coś słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 14.02.07, 15:59 wiesz Mała wkleilabym link,ale nie siedze teraz przy swoim komputerze i nie chcialabym wchodzić na nie swoim na strone Bociana,ale poszukaj na FORUM,dalej wejdz w GDZIE SIĘ LECZYĆ i na 3-4 no moze piatej stronie jest hasło o darmowym programie w KRIOBANKU i nawet sporo informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 14.02.07, 16:25 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11046..może sie uda otworzyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
mala745 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 15.02.07, 08:38 Dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 09.03.07, 21:51 Do mnie już dzwonili,ale ja zrezygnowałam z tego.Dziewczyny posłuchajcie: to nabijanie nas w butelke.Par zgłosiło sie setki.Każda musi wykonać u nich badania za 1tyś zł.Po tym oni ,,wybiorą z tego wg nie wiadomo jakich kryteriów namiastkę z nas a cała reszta zasponsoruje te pary które się dostały i jeszcze im sporo zostanie w kieszeni.Dziewczyny,nie wierzcie w cuda,że ktoś za darmo zafunduje wam cos co kosztuje tyle kasy!!Jesli któraś mimo wszystko jest nastawiona życzę z całego serca powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 10.03.07, 07:19 Nieprwada ! Kwalifikacja jest bezpłatna i jak sie nie zakwalifikujesz to nic nie płaci. Wszystko jest sponsorowane tzn leki i zabieg , płaci się tylko za noclegi , duphaston i nie wiem jak z dojazdami. Ja zrezygnowałam gdyż waże 63 kg i nie uda mi się nic zrzucić. Gdybym ważyła mniej i był by to mój pierwszy program i gdybym mieszkała bliżej to bym podeszła. Te leki to ostatni etap przed wprowadzeniem ich na rynek. Jest to krótki protokół bez antyków. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 10.03.07, 10:22 Kriobank to przyzwoita klinika, nie daje żadnych podstaw do podejrzeń o naciąganie. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Bezplatny program IVF/ICSI w Kriobanku :) 11.03.07, 15:46 Dziewczyny podobny program jest prowadzony w klinice nOvum w Warszawie. Ja dowiedziałam się z dobrego źródła, że w obu klinikach do programu zostanie zakwalifikowane max. 10 par więc na bank wybiorą pacjentki u których wszystko jest w porządku a mimo to nie zachodzą w ciążę. Wg mnie to nie jest czysta gra klinik, powinni od razu informować co planują a nie robić złudnych nadziei tylu osobom ...... ******** 66 cykl starań czerwiec '06 ICSI - (c. biochemiczna), grudzień '06 -IMSI (( Odpowiedz Link Zgłoś
bardzochce Re:mam 1 wizyte ok 23-24 marca.. 11.03.07, 21:46 ...takze po wizycie moze będę wiedziała coś więcej to Was poinformuje. Mi osobiście wydaje się że zakwalifikowane zostaną pary zdrowe, u których powodzenie in vitro jest maxymalnie duze- klinika podniesie sobie tym statystykę - ale to moje prywatne zdanie po rozmowie z lekarzem nie ponosimy zadnych kosztów. ja mam wizyte w 1 dc to bedzie cos ok 23-24 marca. acha musze mieć akualną cytologię.. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re:mam 1 wizyte ok 23-24 marca.. 12.03.07, 09:37 Wiecie jak wyglądają takie badania ??? Jest grupa kobiet, którym podaje się określoną dawkę leków nie zważając na wskazania itp. Dawki są identyczne dla wszystkich dziewczyn, nie ważne czy ona słabo odpowie na stymulację albo skończy się to hiper.... Dla mnie to gra na czyimś zdrowiu.. ******** 66 cykl starań czerwiec '06 ICSI - (c. biochemiczna), grudzień '06 -IMSI (( Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: in vitro za darmo w novum 12.03.07, 09:55 na stronie novum jest informacja, że też mają bezpłatny program in vitro. Wymagania są te same co w Białymstoku. In vitro jest bezpłatne dlatego, że testują nowe leki. Testy na świnakch wypadły pozytywnie, a teraz będą testowac na ludzich dlatego program jest bezpłatny. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: in vitro za darmo w novum 12.03.07, 10:03 Ale numer z tymi 10 parami (ja słyszałam o 30tu) dobrze że zrezygnowałam Odpowiedz Link Zgłoś
alex1981 Re: in vitro za darmo w novum 12.03.07, 10:23 Aj słyszałam, że te leki są pewne i były w uzyciu w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: in vitro za darmo w novum 12.03.07, 13:34 alex1981 napisał: > Aj słyszałam, że te leki są pewne i były w uzyciu w Szwajcarii. leki na pewno muszą mieć pewne ale nie dobierają dawek indywidualnie do pacjentek ......... ******** 66 cykl starań czerwiec '06 ICSI - (c. biochemiczna), grudzień '06 -IMSI (( Odpowiedz Link Zgłoś
bb-m2 Re: in vitro za darmo w novum 13.03.07, 14:08 leki jeszcze nie były testowane na ludziach, tak mówili mi w novum, testy były tylko na świnkach dlatego in vitro jest bezpłatne Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: in vitro za darmo w novum 13.03.07, 20:32 bb-m2 napisała: > leki jeszcze nie były testowane na ludziach, tak mówili mi w novum, testy były > tylko na świnkach dlatego in vitro jest bezpłatne Komisja Etyki Medycznej nie miała wątpliwości? Nic o tym w novum nie mówili? Odpowiedz Link Zgłoś