Dodaj do ulubionych

jest nowy lek

IP: *.proxy.aol.com 24.04.03, 22:13
dla tych, ktorzy maja problem z zagniezdzaniem. nazywa sie LIF
Obserwuj wątek
    • Gość: joanna Re: jest nowy lek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 22:22
      A czy możesz napisać coś więcej o tym leku? I gdzie można go nabyć?
      • Gość: mamusia Re: jest nowy lek IP: *.proxy.aol.com 25.04.03, 09:29
        wroce tu jeszcze dzisiaj, napisze wszystko co wiem.
    • Gość: mamusia Re: jest nowy lek IP: *.proxy.aol.com 25.04.03, 10:15
      LIF = leukemia inhibitory factor.
      substancja jest normalnie rzecz biorac produkowana w zenskim ukladzie
      rozrodczym i prawdopodobnie ma kapitalny wplyw na proces zagniezdzania. w
      kazdym razie badania nad kobietami po in vitro, ktore zaszly i donosily i tymi
      ktore nie zaszly badz wczesnie poronily wakazaly, ze u tych drugich brak lub za
      malo LIF.
      dzialanie leku ( i dobrze ?) jest oczywiscie ograniczone do tych kobiet,
      ktorych organizm nie pozwalal zagniezdzic sie zdrowym zarodkom
      na razie jest to ogolnoswiatowe studium nad lekiem - jesli leczycie sie w
      kregach uniwersyteckich (prof etc ) to pytajcie.
      • Gość: majka3@gazeta.pl Re: jest nowy lek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 20:21
        Czy możesz coś bliżej jeszcze o tym napisać. W jakim ośrodku to się stosuje?
        Czy znasz kogos kto tym się leczył.
        Byłabym Ci bardzo wdzięczna za informacje. Czy możesz napisac do mnie też
        prywatnie?
        majka3@gazeta.pl
        • Gość: Daria Re: jest nowy lek IP: granat:* / 192.168.1.* 25.04.03, 23:48
          Też jestem zainteresowana, skąd takie wiadomości? Czy jest dostępny w Polsce?
          • Gość: mamusia Re: jest nowy lek IP: *.proxy.aol.com 26.04.03, 08:58
            ja znalazlam wiadomosc o tym leku pochodzaca z australii - co nie znaczy ze go
            tam wynalezli. wiadomosc jest z marca 2003. lek jest w fazie potwierdzania
            skutecznosci na ludziach - czyli dostaja go juz probantki na calym swiecie.
            wiem ze to brzmi jak mrzonka - ale jesli leczycze sie w klinikach kierowanych
            przez prof. to jest szansa. moja znajoma w niemczech dostala sie do grona
            probantow. kryterium jest powod nieplodnosci - u nich na 90% zagniezdzanie sie
            zarodka, bo material genetyczny maja ok, jajeczkowanie, speramtogram etc tez.
            • Gość: agula Re: jest nowy lek IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.03, 16:19
              Znalazłam informacje na temat LIF na stronie
              www.borgis.pl/czytelnia/nm_ginekolo/22.html
              Jest to nazwa jakiegoś specyficznego białka, ale nic tam nie ma na temat leku.
              Piszesz o klinikach - czy możesz sprecyzować o jakie może chodzić (podaj choć
              nazwę i miejscowość). My też od lat bezskutecznie się staramy i
              najprawdopodobniejszą przyczyną jest właśnie zagnieżdżanie, bo reszta jest ok.
              Gdyby była możliwość to bez wachania poddalibyśmy się próbom.
              Pozdrawiam
              • Gość: mamusia Re: jest nowy lek IP: *.proxy.aol.com 28.04.03, 13:06
                nie wiem skad piszesz - ja z niemiec. gdybym miala okazac sie kandydatka (bo na
                razie nie wiemu czemu to juz drugie poronienie z rzedu)to bym probowala w
                klinice uniwersytetu w Tübingen, ktora ma oddzial "reprodukcji". z tego co wiem
                wielu profesorow w polsce dorabia w prywatnych klinikach - wlasnych i u
                kolegow. jesli znajdziesz takiego profa lub docenta w jakiejs
                klinice/praktyce/gabinecie to jest szansa, ze on o tych badaniach wie i moze
                sprobowac sie w nie wlaczyc.
    • Gość: Fionka Re: jest nowy lek IP: *.NYCMNY83.covad.net 28.04.03, 21:46
      Poszukalam, jest troche o tym w internecie, co prawda wszystkie anglojezyczne,
      ale moze cos pomoga:
      info.med.yale.edu/obgyn/kliman/Placenta/ Articles/LIF%20JCEM.html
      www.unc.edu/news/newsserv/research/ jun00/endo063000.htm
      www.hcgresources.com/infert.htm
      www.kfshrc.edu.sa/obgyn/html/ rm_clinical_publications.html
      www.devbio.com/chap04/link0407.shtml
      www.medscape.com/viewarticle/404780_3

Fionka
      • Gość: majka3 Re: jest nowy lek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 21:50
        Czy wiesz może jak wyglada leczenie? W jakiej postaci się to podaje (
        zastrzyki???). Czy leczenie zaczyna się w cyklu w którym sie starasz czy
        wcześniej? Jak będziesz wiedziała jak idzieleczenie w twojej klinice tym
        lekiem, jakie są wyniki to proszę cię napisz.
        pozdrawiam,
        M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka