misia9935 13.03.07, 12:49 powiedz,co bierzesz,zeby nie zatrzymywała się woda w organizmie,są do tego jakieś przciwwskazania?jakie jeszcze bierzesz leki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: Do Thargalla.. 13.03.07, 13:26 Misia Lek nazywa się Tertensif www.przychodnia.pl/el/leki.php3?s=&d=&p1=&lek=2842 Jest to lek moczopędny ale obniża także ciśnienie. Biorę też inny lek na obniżenie ciśnienia. Musisz porozmawiać z lekarzem bo być może istnieją przeciwskazania dla Ciebie. Skutków ubocznych nie zauważyłam ale dla kogoś kto ma niskie ciśnienie może nie być odpowiedni.Bardzo ważne przy wyborze takiego leku jest to aby nie wypłukiwał z organizmu potasu. Ja biorę prednisolon(steryd),imuran(lepiej nie pytaj),tertensif i gopten na nadciśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Do Thargalla.. 13.03.07, 13:32 Zapomniałam dodać,że skutki uboczne sterydów mogą ale nie muszą wystapić.Wszystko zalezy od dawki.Nie sądze abyś dostawała jakieś ich duże ilości,nie więcj niż 10,20mg na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: Do Thargalla.. 13.03.07, 13:34 dziękuje...ale Ty go bierzesz na recepte?prawda?ja chiałam wziążc jakies ziołowe,z natki pietruszki itp,te chyba nie zaszkodzą?I u Ciebie chyba jednym z głownym wskazaniem jest niskie ciśnienie,..czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Do Thargalla.. 13.03.07, 13:43 Wskazaniem jest właśnie wysokie ciśnienie a przeciwskazaniem niskie. Tak,jest on na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś