Dodaj do ulubionych

Progesteron a ciąża.

14.03.07, 15:23
Dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik progesteronu robiony 7 dniu po owu i wyszedł 29,67/ norma 1,7- 27/ czyli ponad normę. Jak myślicie czy to może być wskazówka w kierunku ciąży? Jeszcze mam estradiol- 488/ norma 40- 261/ obie normy z fazy lutealnej oczywiście. jestem strasznie podekscytowana i może ktoś mi coś napisze na ten temat? Bete zrobiłam dzisiaj w 24dc ale nie wiem czy coś wyjdzie? cykle mam 26-27 dniowe
Obserwuj wątek
    • alela1 Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 15:32

ja mialam robione badanie tez jakos tydzien po owu i dla fazy lutealnej
      progesteron jak dla ciezarnej, ale w ciazy nie bylam.... Tez bylam
      podekscytowana..
      Zycze Tobie pozytywnego rezultatu
      • aniaresz Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 16:09
        A jaki miałaś wynik progesteronu? Nie napalam się już aż tak bardzo, bo później rozczarowanie będzie większe. Czekam na wynik bety i się okaże. Dla mnie jakby się udało to byłby szok chociaż w tych super dniach byliśmy na urlopiku i się trochę wyłączyłam z myślenia o tym i liczenia który dzień cyklu mam. Pewnie nic z tego nie wyjdzie ale rąbek nadzieii mam. Pozdrawiam.
        • tymonka30 Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 17:10
          Prog. im wyższy tym lepszy! A myślisz, że kiedy ja zaszłam jak nie na
          wakacjach!? smile))) Toż to najlepszy czas ku temu. No no no.
      • oska81 Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 17:41
        Alelka, kochana, powiedz co u Ciebie???Odezwij się czasem
        • alela1 Re: Progesteron a ciąża. do Oski 14.03.07, 18:41

czesc kochana
          zagladam tu czasem i czasem cos napisze,caly czas odpoczywam od forum zeby sie
          nie nakrecacsmile)) ale chyba juz czas wracacsmile
          • oska81 Re: Progesteron a ciąża. do Oski 14.03.07, 19:00
            Alalka, wysłałam Ci wiadomość na priva
    • polpotworek Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 17:21
      Nie ma takiego wyniku progesteronu który wskazywalby na ciąże przed terminem @.
      Gdyby tak bylo to byloby to takie oczywiste bez badania betahcg. Nie powinnas
      sie nakrecac choć zycze jak najlepiej smile))
      • aniaresz Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 20:10
        Zapał mi minął bo odebrałąm betę i chyba niziutka bo 2,6 w 12 dniu po owu. Co myślicie czy ją poprawić za 2 dni? W przyszłym cyklu podchodzę do iui i od 2dc mam brać CLO także może dla pewności zrobię. Dodam że z ciekawości zmierzyłam temperaturkę pod paszką i jest 37 stop. Trochę mnie mdli ale po lekach też czasem tak mam. Trzymajcie kciuki, może akurat ta beta się rozchula. Za piękne żeby było prawdziwe. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • alix1 Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 20:20
          Moim zdaniem to ciąża smile A pregnyl brałaś?
        • polpotworek Re: Progesteron a ciąża. 14.03.07, 21:05
          Zycze Ci by tak bylo jak sobie marzysz... to niesamowite tak czekac i wiem ile
          w tym nadzieji. smileA jakie masz jednostki w tym lab.? Ja bym chyba dla spokoju
          powtórzyla w terminie miesiaczki- wtedy juz bedzie pewna.
          • aniaresz Re: Progesteron a ciąża. 16.03.07, 11:19
            Niestety się nie udało. Właśnie się rozkręca @. Czy ktoś wie co może ozaczać taki wysoki progesteron i estradiol 7 dni po owu? Może coś się złego dzieje? A ja nic o tym nie wiem! Pozdrawiam!
            • tymonka30 Re: Progesteron a ciąża. 16.03.07, 11:43
              Nie z każdej owulacji ciąża.
              • aniaresz Re: Progesteron a ciąża. 16.03.07, 21:41
                Jasna sprawa. Tylko zazwyczaj po owulacji hormon szczególnie estradiol spada a u mnie bardzo wysoko. Zazwyczaj progesteron miałam ok 15 i taka jest norma a w tym cyklu ok 30 czyli 2 razy tyle. Chodzi o to czy są jakieś inne przyczyny wysokiego progesteronu niż ciąża, bo ona jest wykluczona niską betą.
                • tymonka30 Re: Progesteron a ciąża. 19.03.07, 08:34
                  Nie no mi się wydaje po prostu, że ten wysoki prog. świadczy o przebytej owu -
                  właśnie 7, 8 dni po jest jego szczyt. Tylko nie doszło do ciąży.
                  • aniaresz Re: Progesteron a ciąża. 19.03.07, 09:11
                    Może być Tymonko, ponieważ byłam na urlopie i aż 3 dni mnie jajnik bolał a zawsze mam pobolewanie w czasie owu. Dzięki. jednak przeszkadza nam chyba ten wrogi śluz. Za 2 tyg do iui podchodzę a od dzisiaj biorę CLO, także moża jakaś szansa jest dla mnie. Pozdrawiam gorąco!!!!!!!!!
                    • tymonka30 Re: Progesteron a ciąża. 19.03.07, 09:40
                      Dlatego IUI przy wrogim śluzie to będzie naprawdę szansa. Żeby tylko clo ładnie
                      zadziałało.
                      • mezatkaap Re: Progesteron a ciąża. 19.03.07, 11:01
                        Nie ma takiego stężenia progesteronu, który jednoznacznie wskazywałby na &
                        generalnie im wyżej, tym lepiej. Tyle teoria.
                        W 23dc. mój prog. wynosił 39ng/ml i ciągle rośnie wink
                        wg naszego labo wynik powyżej 27ng/ml może, ale nie musi oznaczać &
                      • aniaresz tymonko 19.03.07, 11:16
                        Tymonko! Mam nadzieję że iui pomoże. Ostatnio wyszły mi podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe i właśnie mam nadzieję że lekarz da mi clexane i będzie dobrze. Teraz biorę acard na lepsze zagnieżdzenie. Zobaczymy. Myślę pozytywnie!!!!!!
                        • tymonka30 Re: tymonko 19.03.07, 11:29
                          I tak trzymać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka