Dodaj do ulubionych

testy owulacyjne

IP: 80.48.65.* 07.05.03, 15:45
jak podchodzicie do testów owulacyjnych?Zamówiłam w aptece, dziś odbieram,
ale na www.babymed.com przeczytałam, że to błąd celować w TEN dzien, że
powinno się po prostu regularnie współżyć 2-3 razy w tygodniu.Sama teraz nie
wiem, co o tym myśleć.
Obserwuj wątek
    • Gość: uzanna Re: testy owulacyjne IP: 194.29.176.* 08.05.03, 11:24
      Pozytywny wynik testu informuje Cie, ze wciagu kilku-kilkudziesieciu godzin bedziesz miala owulacje. No a na robienie dzidziusia to jest najlepszy moment (ogolnie przed owulacja), wiec to jest pewna informacja. Na baby-med znalazlam tez sugestie, ze najlepiej uprawiac seks jak najczesciej, ze lepiej 4 razy niz tylko raz, wiec to jest jeszcze inna szkola (do tej pory zawsze slyszalam, ze czesciej niz 2-3 razy w tygodniu nie ma sensu). Mysle, ze do kazdje takiej wiadomosci nalezy podchodzic z pewna rezerwa i zdrowym rozsadkiem. Ja bym w kazdym razie z testow owulacyjnych nie zrezygnowala, bo wydaja mi sie dostarczac pewniejszej informacji niz pomiar temperatury.
    • malakarolcia Re: testy owulacyjne 08.05.03, 16:09
      sama z nich korzystalam, udowodnily tylko ze w danym cyklu nie mialam owulacji
      co pomoglo mi ustalic dalsze postepowanie. Z doswiadczenia moge powiedziec, ze
      warto je kupowac kiedy ma sie regularne cykle, w przeciwnym wypadku wydasz na
      nie fortune. Mysle, ze jesli u ciebie wszystko bedzie ok to na pewno warto
      sobie nimi pomoc.Powodzenia
      • Gość: mycha Re: testy owulacyjne IP: 213.241.2.* 08.05.03, 22:30
        A co zrobic jak ma sie nieregularne cykle? Odstawilam marvelon w listopadzie,
        pozniej byly 2 cykle po 28 nastepny juz 34,31 i 43!
        Jak tu obliczyc dni plodne ?
        Jesli ktos potrafi pomoc, chetnie skorzystam.
        Z gory dziekuje.
        • sisters Re: testy owulacyjne 09.05.03, 09:00
          No właśnie. Co zrobić jak się ma nieregularne cykle i na dodatek nie odczuwa
          się owulacji. Mam tak odkąd odstawiłam tabletki (wrzesień 2002). Wcześniej co
          miesiąc dokładnie wiedziałam kiedy mam owulację. Teraz nie mam żadnych typowych
          objawów. A od stycznia staram się o dziecko i nic. Chyba niedługo wybiorę się
          do lekarza, tylko boję się, że dostanę odpowiedź, że to za wcześnie, aby coś z
          tym robić.
        • malakarolcia Re: testy owulacyjne 09.05.03, 11:15
          mam dokladnie taka sama sytuacja, ostawilam tabletki a kolejne cykle byly takie
          32, 28, 48. Nie mierze temperatury bo mnie to zbyt stresuje, ale w przyszlym
          miesiacu zrobie badania hormonalna lub monitoring owulacji z usg. Poradze sie
          jeszcze wczesnie lekarza i zobacze jaki bedzie teraz cykl. Testy owulacyjne
          przy takich cyklach moga sie nie sprawdzic i tak naprawde niewiele mowia.
    • Gość: Eli30 Re: testy owulacyjne IP: *.stnet.pl 09.05.03, 11:21
      dziewczyny,
      jeżeli mogę coś poradzić to najlepszy będzie "komputerek". Serfując kiedyś po
      naszych postach natknęłąm się na propozycję strony www.testsforless.com (po
      angielsku). tam można zamówić zestaw kombo 15 testó owulacyjnych = 3 testy
      ciążowe gratis i przesyłka gratis za 17.25 $ czyli jakieś 70 zł. Przeliczcie
      sobie ole kosztuje 1 test ciążowy w aptece w Polsce, ile USG i rachunek jest
      prosty. testy te działają jak zwykłe ciążowe czyli trzeba nasikać i czekać ok.
      40 sekund. Sama mam zamiar to coś zamówić i użyć.
      Pozdrawiam,
      Eli.
      • Gość: monika Re: testy owulacyjne IP: *.acn.waw.pl 10.05.03, 10:43
        ja zamowilam dzisiaj "combo pack" czyli 25 testow owulacyjnych plus 5 darmowych
        testow ciazowych, to starczy na jakies 5 cykli, a cena: 25,50$ co po
        dzisiejszym kursie wyniesie jakies 100 zl; tez polecam ta strone, nie trzeba
        koniecznie placic karta kredytowa, ja placilam ekarta z mbanku; pamietajcie, ze
        w naszych aptekach 3 testy owulacyjne kosztuja ponad 100 zl!
        • sisters Re: testy owulacyjne 14.05.03, 11:56
          Gość portalu: monika napisał(a):

> ja zamowilam dzisiaj "combo pack" czyli 25 testow owulacyjnych plus 5
          darmowych
          >
          > testow ciazowych, to starczy na jakies 5 cykli, a cena: 25,50$ co po
          > dzisiejszym kursie wyniesie jakies 100 zl; tez polecam ta strone, nie trzeba
          > koniecznie placic karta kredytowa, ja placilam ekarta z mbanku; pamietajcie,
          ze
          >
          > w naszych aptekach 3 testy owulacyjne kosztuja ponad 100 zl!

A ile dodatkowo płaci się za przesyłkę?
          • Gość: uzanna Re: testy owulacyjne IP: 194.29.176.* 15.05.03, 15:27
            Przesylka jest gratisowa! Dlatego to sie naprawde oplaca, szczegolnie w
            zestawieniu z cenami w polskich aptekach. Ja na sobie je juz sprawdzilam i
            wychodza mi idealnie - pokrywaja sie z pomiarami temperatury. Teraz juz tylko
            pozostaje mi trzymac kciuki za dzidziusia, bo owulacje okreslam bez zadnego
            problemu (a nie mam zadnych fizycznych jej objawow, oprocz bardzo przepisowego
            wzrostu temperatury po fakcie).
    • Gość: amelka Re: testy owulacyjne IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 19:46
      Na wlasnym przykladzie moge powiedziec, ze te testy nie wykazaly owulacji,
      ktora na 100% byla - zaszlam w ciaze. Caly cykl mierzylam temperature i w
      okresie przed spodziewana owulacja dla pewnosci zrobilam komplet testow, ktore
      nic nie wykazaly, natomiast wykres temperatury pokazal jednoznacznie, ze bylo
      jajeczkowanie. I faktycznie, po 2 tygodniach na tescie ciazowym byly 2
      kreseczki. A wspolzylismy w "tym" okresie codziennie. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka