gingers2 13.04.07, 11:09 Mam torbiel na jajniku i przez nia nie mogę zacząć stymulacji. Gdzie mozna zrobić punkcje tej torbieli poradzcie mi coś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytka45 Re: Torbiel pomocy 13.04.07, 16:00 Przy torbieli nie można zacząć stymulacji rzeczywiście tylko trzeba ją powiększyć. Pytanie jest takie - jaki rodzaj torbieli masz?Czy jest to zwykła torbiel czynnościowa, czy może inna?Co Ci powiedział lekarz i jaka duża. Ja miałam za pierwszym razem torbiel czynnościową (wahała sie w zależności od dnia cyklu od 4cm do aż 7 cm!) i zniknęła! Brałam PROVERE w II fazie cyklu przez 10 dni, potem w następnym cyklu już nic nie brałam ale zmniejszyła się o 0,5 cm a w następnym cyklu zniknęła zupełnie. Jak zniknęła zaczęłam stymulację CLOSTILBEGYTEM i nic nie dostałam na pęknięcie pęcherzyków i mam znów torbile ale 2! Na każdym jajniku i znów muszę czekać do następnego cyklu i patrzeć czy się wchłoną same czy nie! Ale stymulacji nowej zacząć nie mogę dopóki ich się nie pozbędę i dupa blada!! Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Torbiel pomocy 13.04.07, 16:01 Acha zapomniałam o jakiej ty punkcji musisz?! Najpierw ważny rodzaj jest torbieli a potem decyzja o leczeniu bądź usunięciu! Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Torbiel pomocy 13.04.07, 16:07 Czasem lekarz może wykonać punkcję torbieli. Wygląda to dokładnie tak samo jak przy procedurze INF. Robią to chyba tylko w klinikach. Napisz jaką masz tą tobiel dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gingers2 Re: Torbiel pomocy 13.04.07, 17:39 Juz pisze co i jak Doktor zlecił mi badanie FSH i LH w 3 dc a od 5-go dc kazał brać tabletki antykoncepcyjne więc do tego dnia już zaczęły rosnąć pęcherzyki ja je przyblokowałam tabletkami więc do owulacji nie doszło tylko zrobiły się 2 torbiele jedna pękła a druga została jest wielkości ok 3cm, teraz nie moge zacząć stymulacji bo ona jest chcieli ją nakuć ale doktor nie mial odpowiedniego sprzętu więc się bał to zrobić. Jestem w kropce nie wiem co mam już robić.O dziecko staramy się już ok 10 lat i ciągle kłody pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Torbiel pomocy 13.04.07, 22:42 To może antykoncepcja jeszcze na miesiąc? Jest szansa że się jej pozbędziesz. Odpowiedz Link Zgłoś