Dodaj do ulubionych

ile transferow ma sens???

20.04.07, 16:53
Chcialam Was zapytyac, ile transferow ma sens, po ktorym razie powiedziec
sobie dosc, to nie ma sensu. To byl moj czwarty nieudany transfer,juz dwa
razy podchodzilam do stymulacji, bardzo slabo sie stymuluje. Diagnoza to
niedrozne jajowody wiec tylko invitro ale psychicznie juz nie daje rade.
Nasze zycie od pieciu lat to walka o dziecko, podporzadkowalismy temu
wszystko. Co robic dalej ile razy jeszcze probowac?
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: ile transferow ma sens??? 20.04.07, 16:54
      Ile masz sił, by walczyć, April.
      • malesa.m Re: ile transferow ma sens??? 20.04.07, 19:07
        Witam!
        Myślę,że sens próbowania jest do czasu gdy ma się siły (psychiczne
        i finansowe). A wiadomo,że my kobiety wiele zniesiemy.
        Ja miałam 3 razy stymulacje i 5 transferów. Za tym piątym razem (z mrozaczkow)
        udało się i jestem najszczęśliwszą mamą bliźniaków na świecie.
        Cieszę się,że nie poddałam się (miałam chwilę słabości po drugiej
        stymulacji,trzecim transferze) i poddałam się jeszcze raz stymulacji. Myślę,że
        jak by wtedy się nie powiodło to próbowałabym jeszczesmile
        Walcz dalej!!!
        Pozdrawiam
    • mika805 też jestem ciekawa ile? 20.04.07, 19:28
      jestem w tej chwili przed decyzją następny transfer czy adopcja.ciągle o tym
      myślę!miałam 2 transfery i nie wiem czy dam radę na następny jak nic z tego nie
      będzie?malesa masz cudne dzieciaczki ale kto da mi gwarancję że kiedyś mi tez
      się uda?chyba doła łapię ...znów.liczebnie ile transferów można robić?
      • malesa.m Re: też jestem ciekawa ile? 20.04.07, 20:18
        Hej! Mika805 i inne dziewczyny:nie załamujcie się.Walczcie ile sił Wam starczy,
        dla Was też zaświeci słońce!!!Napewno!!! Jako ciekawostkę powiem wam,że po
        otatniej punkcji leżałam z kobitką,która przygotowywała się do 11 transferu!!!!
        Poważnie,a w dodatku mówila,że jak i tym razem się nie uda to nadal będzie
        walczyła smile Dacie radę! Pozdrawiam
        • mika805 Re: też jestem ciekawa ile? 20.04.07, 22:35
          malesa kochanie wiesz jak silną psychikę trzeba mieć żeby wytrwać tyle prób?ja
          teraz gadam tak a za kilka dni mi przejdzie i znów zacznę, tak myślę!ale czasem
          się zastanawiam czy kiedyś w ogóle będzie mi dane zostać mamą?wiem że damy radę
          bo skoro przez 5, 5 roku nie zwariowałam to pewnie jestem w miarę silna.....inne
          dziewczyny również!!!twój przypadek mnie mobilizuje!!!!pozdrawiam i całuję!może
          na gg się spotkamy?
        • mbw78 Re: też jestem ciekawa ile? 21.04.07, 14:54
          Ciekawe gdzie ta Pani pracowaLa? Na pewno nie w szkolnictwie...
    • agata399 Re: ile transferow ma sens??? 21.04.07, 12:17
      Ostatnio jak błam na wizycie w Gamecie przede mną była kobieta, która jak powiedział Profesor 17 raz próbowała in vitro i udało się dopiero teraz, więc nie trzeba się poddawać i trzeba walczyć póki można.
      • malesa.m Re: ile transferow ma sens??? 21.04.07, 13:08
        Hej!
        Przypadek o,którym ja pisałam tez miał miejsce w Gamecie smile
        Mika805-ostatnio byłam trochę zabiegana (budowa)i miałam trochę problemów,
        dlatego ciężko było nam się spotkać na GG.Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu
        nam się powiedzie smile
    • milka9612 Re: ile transferow ma sens??? 21.04.07, 15:29
      Hmmm... 11 transferów!17 razy in vitro!Jak się tyle pieniędzy ma to chyba
      psychika to najmniejszy problem.Ja spróbuje raz,niestety na więcej mnie nie stać
      a i na ten raz uzbierać będzie ciężko jak zapewne większości dziewczyn.Więc
      błagam nie piszcie nam takich ,,pocieszeń,,
      • lusiasia Re: ile transferow ma sens??? 21.04.07, 20:48
        troche ta info o 17 brzmi malo wiarygodnie, moze to mialo byc 7 (tez duzo)

z tego co czytam forum to 8 transferow ma napewno sens

lekarz mi powiedzial ze max 3-4 in vitra
        • mytest Re: ile transferow ma sens??? 22.04.07, 07:49
          A gdzie robiłaś te in vitro i co jest przyczyną ?
          Przy pierwszych czterech razach są największe szanse, tak wyczytałam w necie.
          Ja miałaś 2 stymulacje i 4 transfery to źle się nie stymulujesz
          • mytest Re: ile transferow ma sens??? 22.04.07, 07:50
            Aha , niedrożność doczytałam. Miałaś już wszystkie laparo/histero i immunologię ?
        • kaka154 Re: ile transferow ma sens??? 22.04.07, 11:03
          ja bylam na usg dzieciaczków jak tej kobiecie, jesli to ta sama, wlasnie
          przekazywali wieści o pozytywnej becie... Wlasnie miala nascie in vitro w
          róznych zakątkach świata, udalo się w gamecie... niesamowity widok... i wielkie
          szczęście smile więc trzeba wierzyć!
          • wiktoria33 Re: ile transferow ma sens??? 23.04.07, 11:40
            milka
            kasa to nie wszystko
            mowisz ze "jak sie ma tyle pieniedzy to tyle transferow to najmniejszy problem"
            coz jestem innego zdania
            i mysle ze tak samo cierpi kobieta bogata i biedna kiedy sie transfer nie uda
            bo zawsze pozostaje pytanie :czy wogole sie uda? jest duzo bogatych ludzi
            ktorzy nie moga miec dzieci
    • milka9612 Re: ile transferow ma sens??? 23.04.07, 11:52
      Wiktorio pomyśl raz jeszcze.Mieć szanse na 17 prób a na 1.Zapewne każda kobieta
      czy też bogata czy tez biedna przeżywa te tragedie jednakowo silnie tyle że ta
      biedniejsza zawsze stawia pytanie:może za 17-tym razem i mnie by sie udało?....
    • milka9612 Re: ile transferow ma sens??? 23.04.07, 11:57
      Pieniądze szczęścia nie dają,ale szczęście daje to co możemy za nie mieć.
    • doza1 Re: ile transferow ma sens??? 23.04.07, 13:31
      Witam, wiesz april2007 ja mam podobną sytuację właśnie dowiedziałam się że nic
      z tego po trzecim transferze i drugiej stymulacji, też mam niedrożne jajowody a
      właściwie to jednego nie mam i ciężko się stymuluje i pozostaje tylko in vitro,
      które jakoś nie wychodzi, też się zastanawiam co ze sobą zrobić gdzie pójść,
      czy walczyć dalej, co zrobię jak nastepnym razem też się nie uda, chyba nie mam
      na to już sił no i do tego dochodzą finanse z którymi też jest już nie
      zaciekawie. niezabardzo wiem co Ci poradzić bo sama nie wiem co robić,
      najlepiej to przydałby mi się w chwili obecnej jakiś cudotwórca. może za jakiś
      czas bedzie mi łatwiej cokolwiek napisać lecz niestety teraz stwierdzam że
      życie jest niesprawiedliwe i do dupy. pozdrawiam cieplutko
    • april2007 Re: ile transferow ma sens??? 23.04.07, 17:15
      Hej Mytest,
      mialam 3 razy inseminacje, 2xbadanie droznosci jajowodow, laporoskopie, badania
      hormonalne, genetyczne i immunologiczne, z ta immunologia moze cos jest nie do
      konca ok, mialam kiedys podwyzszone przeciwciala przeciwkardiolopidowe ale
      teraz sa juz w normie i jeszcze przeciwciala przeciwplemnikowe w sluzie wyszly
      mi na poziomie 8% (jak twierdz prof. Kurpisz jest to sprawa graniczna, moga
      przeszkadzac ale wcale nie musza) dlatego teraz przy transferze mrozaczkow chce
      brac sterydy, moze to pomoze a moze nie ...
      Jezeli bedziemy mieli na tyle sil i uda nam sie wziac jeszcze kredyt i podejsc
      trzeci raz do stylumacji moze sie zdecydujemy ... ale 11 czy 17 tranferow to
      dla mnie ponad sily, psychicznie nie dam rady a tez pewnie zdrowotnie, tak jak
      napisala lusiasia ze max 3-4 invitra, przecie to sa ogromne dawki hormonow
      Wydaje mi sie ze w pewnym momencie trzeba sobie postawic granice, dla kazdego
      ta granica pewnie bedzie inna ale ja tak nie moge w nieskonczonosc, mam juz 33
      lata i bardzo chce miec dzieci, bardzo chcialam nosic je pod swoim secem i
      przezyc cala ciaze ze wszelkimi urokami wink ale jezeli sie nie uda bedziemy
      chcieli adoptowac dzieciaczki smile
      • asiat99 Re: ile transferow ma sens??? 27.04.07, 15:02
        Dziewczyny próbujcie tak długo na ile wystarczy wam pieniędzy nawet jak nie
        będziecie miały już siły,nadziei i ochoty. Nam udało się za 8 razem.
        8 transferów a 3 pełne programy ivf. Zmieniliśmy klinikę, ale nie wiem czy to
        akurat to było powodem powodzenia. W każdym bądz razie zaczynamy 14tc i brzusio
        się zaokrąglił,dzidziuś fika już we mie chociaż jeszcze tego nie czuję.
        Walczcie do upadłego,chyba że zegar biologiczny bardzo na was naciska, ja mam
        26 lat. Trzymam kciuki.
      • mytest Re: ile transferow ma sens??? 27.04.07, 20:00
        A miałaś histroskopię ?
        Podejscie 2 razy jeszcze o niczym złym nie świdczy, tak mi się wydaje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka