Dodaj do ulubionych

niepłodność za granicą

IP: 213.77.91.* 26.05.03, 12:18
Czy może któraś z was leczyła sie na niepłodność za granica a dokładnie
interesuje mnie Londyn. Byłabym wdzięczna o informacje ile kosztuje i gdzie
mozna się udac, Może nawet jest taniej niż w Polsce czy drożej? Prosze o
pomoc.
Dziękuje
Obserwuj wątek
    • rose2 Re: niepłodność za granicą 26.05.03, 14:45
      Na pewno zalezy to od tego czy masz ubezpieczenie, czy nie. Nie wiem jak to
      wyglada w UK, ale jesli nie jestes ubezpieczona to wracaj do Polski, bo na
      pewno bedzie taniej. Tak wiec wiem na pewno, ze diagnostyka, leczenie i nawet
      in vitro mozna zrobic na kase chorych (ubezpieczenie) w takich krajach jak:
      Austria, Niemcy, Francja wiec moze w UK tez -wszystko zalezy od tego jakie masz
      ubezpieczenie.
      • Gość: Dagmara Re: niepłodność za granicą IP: *.chicago-02rh16rt.il.dial-access.att.net 26.05.03, 17:13
        Nie spodziewaj sie, ze bedzie taniej. Zgadzam sie, ze przede wszystkim trzeba
        miec ubezpieczenie. Jezeli go nie masz, za cykl IVF zaplacisz w Stanach ok.
        10 tys. dolarow. Z tego wlasnie powodu niektore kobiety stad robia IVF w
        krajach takich jak Polska czy Rosja.
    • Gość: pepe Re: niepłodność za granicą IP: 57.66.48.* 27.05.03, 12:46
      Mieszkam w UK, a lecze sie w Polsce - chyba to nie wymaga komentarza...
      • rose2 Re: niepłodność za granicą 27.05.03, 13:48
        oj naprawde nic nie da sie wydrzec z ubezpieczenia? Zawsze wydawalo mi sie, ze
        kraje europy zachodniej juz dawno zakfalifikowaly nieplodnosc do chorob
        cywilizacyjnych i dofinansowuja.
        • Gość: pepe Re: niepłodność za granicą IP: 57.66.48.* 27.05.03, 16:31
          niestety, nie w przypadku mojej przypadlosci; ale na prawde nie rozpaczam z
          tego powodu, bo bardzo jestem zadowolona z opieki w Polsce (tutaj w uk nawet
          prostego USG nie mozna wykonac tak po prostu, bez skierowan i dlugiego
          oczekiwania)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka