Dodaj do ulubionych

Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejdzcie!

09.05.07, 14:42
Beta z wczoraj 325!!!!!!!!!!!!!!!!! a od 7 maja krwawie!!!!!!!!!!!
Wczoraj robili mi usg i nie stwierdzili jednoznacznie poronienia bo cos
widzieli w macicy i ja tez taka malenka fasolka!!! i on nie wiedza czy to
jest
bardzo wczesna ciaza czy "resztki" mojego dzidziusia!!!!!!!!!!!!
Dodam ze bylam stymulowana CLO! I bralam i biore caly czas Luteine 3*1
CZy jest mozliwe ze po stymulacji Clo mialam np dwa zarodnki?? i jeden
obumiera
i dlatego krwawie??? i ze to drugie Malenstwo bedzie zdrowe???????? boze
oddalabym dusze diablu zeby tak bylo!!!!!!!!!!!1
Obserwuj wątek
    • betka262 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 14:44
      Często po clo i innych wspomagaczach są ciąże mnogie.
      NIe umiem poradzić...Ale życzę ci żeby tak było. Trzymam kciuki...mocno
    • miss30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 14:45
      Ciąże mnogi są często po Clo. Będziesz jeszcze badać bete?
      • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 14:48
        tak jutro na 10 mam bete i w piatek wyniki po 14 wiec ja beta sie podniesie tak
        o 50% to znaczy ze....
        az sie boje uwierzyc ze tak mogloby byc!!!!!
        tyle ze ja caly czas krwawie biore luteine i leze w lozku.
        a czy luteina moze miec wplyw na wyniki bety????
        • miss30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 14:50
          Luteina nie ma nic wspólnego z betą. Oby było tak jak piszesz, że były 2
          zarodki i jeden się uchowa. Trzymam kciuki.
        • aurita Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 15:02
          ja bym nie tylko luteine ale i caprogest w dupsko Ci dala.
          Luteina to progesteron "podtrzymuje" ciaze. Jak bedziesz robila bete to zrob i
          progesteron.
          Czy bardzo krwawisz? moze masz krwiaczka?
          Trzymam kciuki, musi byc dobrze
          • dziunia78 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 15:05
            Trzymam za Was kciuki!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!!Ania
          • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 15:18
            problem w tym ze ja tutaj (mieszkam w szkocji) nie mam dostepu do takich lekow
            w dupskowink A co do krwawienia to leci z emnie taka czysta krew taka dosc
            czerwona , ostatnio jak poronilam to leciala ze mnie taka brunatna krew i
            widzialam , wiesz co... a teraz nie ma nic tylko ta krew.
            Tak mysle ze moze jest tutaj jakas kobita ktora byla w ciazy blizniaczej i
            jedno Malenstwo poronila a drugie jest ok??? i wie jak to sie przechodzi
            • tekla12 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 16:41
              Przykro mi to napisać ale beta jest zdecydowanie za niska na 7tc. Razem z
              krwawieniem to niestety bardziej wskazuje na ciążę pozamaciczną niż zdrową ciążę
              bliźniaczą po poronieniu jednego zarodka.
              • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 17:29
                ciaz pozamaciczna to to nie jest na 100%
                a wlasnie dzwonilam jeszcze raz do szpitala i powiedzieli mi ze nie ma reguly
                wazne zeby beta co 48 godzin podskoczyla mi powiedzieli ze teraz mam 325 i jak
                w czwartek zrobie raz jeszcze i bedzie 500 to znaczy ze sie udaloa jak spadnie
                tzn ze ....
                a tu masz poziomy bety po owulacji:
                3 – 4 tydzień od owulacji---
                • tekla12 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 17:49
                  skąd ta 100% pewność?
                  • polpotworek Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 19:02
                    A ta beta w jakich jest jednostkach? Bo jesli wg norm jest oki to tego nalezy
                    sie trzymac. Czesto dziewczyny podają wynik i komentują a okazuje sie ze
                    jednostki dają kolosalną róznice! Musisz powtórzyc bete. Jesli chodzi o te
                    ciąze blizniacza to zawsze istnieje takie prawdopodobienstwo przy stymulacjach
                    (a nie bylo usg przed owu?). Jakie fasolka miala wymiary? W 7 tyg nie zawsze
                    widac bicie sreca dzidziusia wiec trudno zapewne stwierdzic zywotnosc ciązy bez
                    bety rosnącej, tym bardziej ze na tak wczesnym etapie zarodki róznie rosną i
                    czasami zbyt mała wielkosc wcale nie swiadczy o obumarciu, wiecej napewno powie
                    nastepne usg i badanie krwi. Zycze by wszystko bylo dobrze.
                    • polpotworek Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 19:04
                      Jesli fasolka byla w macicy to nie moze byc to ciąza pozamaciczna.
                      • tekla12 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 19:08
                        polpotworek napisała:

> Jesli fasolka byla w macicy to nie moze byc to ciąza pozamaciczna.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=54275903&a=54316880
                        • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 19:33
                          Ciaza pozamaciczna to nie jest tak potwierdzil LEKARZ!!!! a jak dzwonilam do
                          szpitala to powiedzili mi ze 325 to dobry wynik moj dzidzius ma teraz max 4
                          tygodnie 31 dni
                        • miss30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 20:30
                          Tekla wejdź na podaną strone, jak to możliwe, że Tymonka napisała 23.12.2007 o
                          20:59 (może ja źle widzę)?
                          • miss30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 20:33
                            Chodzi mi o link podany przez Ciebie, trochę dziwaczny - nie wiem, czy brać go
                            na serio.
                            • miss30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 20:35
                              Na ale teraz weszłam i wszystko dobrze: czary, czy co?
                    • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 19:38
                      Polpotworku moj dzidzius moze miec 32 dni mysle wiec jest malutki beta jest
                      mysle wedlug norm , niesty nie mialam monitorowanego cyklu przy CLO.
                      Jutro mam kolejna bete a w piatek ostateczne wyniki
                      pozdrawiam
                      • polpotworek Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 20:18
                        Teklo nie rozumiem po co ten link. W pseudopechzryku nie ma zarodka a basia
                        pisala o fasolce(dzidzia) którą lekarz z tego co zrozumialam znalazl w macicy.
                        Zreszta chyba lekarz wie co mówi. smile
                        Basiu u mnie dzidziuś 28 dniowy mial 2mm ale widac bylo go wyraźnie razem z
                        pechzrykiem zóltkowym. Na wczesnym etapie czesto dzidzie róznie rosna(nawet usg
                        podaje na wczesnym etapie +/- 7dni) i moja tez byla dośc mala. Poźniej poszla
                        jak burza i rosla juz prawidlowo.
                        Badz dobrej mysli i odezwij sie jutro po wynikach, trzymam kciuki.

• julia56 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 20:39
                          Baśka, szalejesz. Co my Ci mamy korespondencyjnie powiedzieć???
                        • tekla12 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 21:54
                          Link po to żeby przypomnieć o możliwości istnienia pseudopęcherzyka
                          towarzyszącego ciąży pozamacicznej. Basia sama nie wie co widziała bo kategoria
                          fasoleczki nie jest znana w ginekologii. Autorka podaje normy nie dla bhcg tylko
                          dla całkowitego hcg i tygodniami po owu tylko tygodniami ciąży, jak być powinno.
                          Jeśli jej wynik jest zgodny z podanymi przez nią normami to jest on zdecydowanie
                          za niski, przypominam, że pierwszy pozytywny test wykonała 20 kwietnia. Ciąża
                          bliźniacza jest przy takiej wartości hcg jeszcze mniej prawdopodobna.
                          Życzę Basi jak najlepiej i cieszę się każdą forumową ciążą ale przypominam, że
                          jeśli ciąże ektopowe są zaliczane do powikłań po clo. I, że ciążowej ale niskiej
                          hcg (zgodnie z podanymi przez autorkę normami) towarzyszy krwawienie. A ciąża
                          pozamaciczna jest niebezpieczna i lepiej zdawać sobie sprawę z istnienia takiego
                          zagrożenia.
                          • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 09.05.07, 22:11
                            Dziekuje tekla, ok wystarczy
    • tymonka30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 08:28
      W każdym razie pojawiła się nadzieja, że jednak... o Boże nie chcę się
      popduszczać, bo nie wiadomo. Basia ja Ci pogratuluję jak będzie już wiadomo...
      Na razie trzeba spokojnie i z dystansem podejść.
      Strasznie ściskam!
      Ale historia - normalnie szok!
      • polpotworek Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 15:28
        Baska i jak wyniki?
        • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 16:07
          Czekam jeszcze godzine..... chyba z nerwow przestalam krwawic. teraz to juz
          takie kap kap tak malutko. ja oszaleje zaraz, dzis jak rozmawialam z polozna to
          powiedziala mi ze jak bylam w ciazy blizniaczej to beta moze sie troche
          zachwiac , ale najwazniejsze zeby nie spadla kolosalnie a najlepiej jak chociaz
          troche wzrosnie. no a najlepiej jak o 60% ale nawet ja troche to wlasnie moze
          byc ze byla to blizniacza a dzidzia ma max 32 dni
          • polpotworek Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 16:32
            Daj znac jak dostaniesz wyniki!!!!!
            • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 16:48
              DAm!!! kurcze moja kuzynka wlasnie rozmawiala w Polsce z lekarzem (podobno
              swietny) z kliniki bezplodnosci z Bytomia( ona tam ma staz bo studiuje
              medycyne) ja z nia wczoraj rozmawialam i podalam jej wszystko co wiem i ona
              sie mnie tez wypytywala i wlasnie mi zadzwonila ze na jego oko powinno by
              ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezu jeszcze 15 min i bede dzwonic a i ten lekarz
              powiedzial ze jak beta podniesie sie tylko troche to jeszcze nic straconego
              bioradz pod uwage clo i to ze moglam mies podwojna owulacje i ze mam sie nie
              martwic!
            • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 16:50
              I wogole (wam moge napisac) z nerwow nie bylam w ubikacji od 4 dni upsi i dzis
              w nocy myslalam ze umre z bolow brzucha i rano moj Ukochany wmusil we mnie
              platki z mlekiem i mnie w koncu pogonilo i wiecie co brzuch mnie juz nie
              boli!!!!!!!!!!i juz prawie nie krwawie!!!!!
              • miss30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 16:58
                Basia jesteśmy z Tobą, napisz od razu jak wynik.
                • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 17:06
                  cholera zajete, czy wszystkie kobity musza dzwonic teraz????????
                  • basiachylinska Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 17:22
                    spadla na 79..............mam dosc sorry ze zawracalam wam glowe
                    • tekla12 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 17:29
                      Po clo tak się niestety paskudnie zdarza. Dobrze, że spadła bo to poronienie a
                      nie ciąża ektopowa. Ściskam bardzo współczująco.
                      • miss30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 17:41
                        Basiu, miałam nadzieję razem z Tobą, bardzo mi przykro. Przytulam i ściskam.
                        • julia56 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 17:49
                          Przykro mi, Baśka.
                          • polpotworek Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 10.05.07, 18:27
                            Tak mi przykro basiu ... (*)
                    • tymonka30 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 11.05.07, 08:07
                      Oj kochanie.... a jednak.... przykro sad((((
                      Basia ale nie opuszczaj nas, zobaczysz łatwiej będzie Ci podnieść się -
                      przytulam.... sad
                      • aga_b3 Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 11.05.07, 13:41
                        Bardzo wspolczuje... Sciskam mocno. Przechodzilam przez to w styczniu, teraz
                        jest Twoj czas na bol l zlosc, ale za niedlugo wrocisz do nas i dalej bedziemy
                        sie starac razem. Tak mi przykro....
                    • eszforcik Re: Bardzo Wazne CiazA Po CLO!!!!!!!!!!Prosz Wejd 11.05.07, 14:12
                      Basiu, tak mi przykro. Nie wiem co czujesz, bo nie byłam w takiej sytuacji i mam nadzieje, że nie będę, ale ściskam mocno. Trzymaj się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka