07.06.07, 03:52
Witam serdecznie!
Dzisiaj dostalam skierowanie na HSG...ale nie mam pojecia co to jest i po co:
( wiem ze to jakis rodzaj przeswietlenia. Czy moze ktos mi powiedziec na czym
to badanie polega i czemu sluzy?
Wielkie dziekismile
Obserwuj wątek
    • citri Re: HSG...? 07.06.07, 07:50
      Jest mnustwo o HSG na tym forum rozejryzj sie bo jest dokładnie opisane co po
      co itd

ps. jest to badanie drożnosci jajowodów i kształtu macicy poporzez wprowadzenie
      kontrastu i zrobieniu kilku fotek RTG, osobiście mnie nie bolalo ale opinie sa
      różne
      • sjena1 Re: HSG...? 07.06.07, 18:28
        hsg robił Tobie derwich? tez jestem z nim umówiona za tydzien na hsg, mam
        nadzieje ze tez bezbolesne, zastanawiam sie czy wydałby mi zwolnienie na ten
        jeden dzień do pracy,
    • szeja Re: HSG...? 07.06.07, 20:34
      A ja miałam dziś robione badanie i powiem ci że nie taki diabeł straszny,
      prawdę mówiąc to najgorsze jest przygotowanie do badania to trwało z 10-15
      minut jeszcze mało tego u mnie trudniej bo mam małą szyjkę, dostałam zastrzyk
      w postaci srodka uśmieżającego potem te zakładanie cewnika, rurki
      odprowadzającej itd, po tym wróciłam na oddział na 20 minut które wydawały mi
      się wiecznością bo miałam okropne fale bólowe, było mi niedobrze, byłam blada,
      spocona i słaba. Następnie poszliśmy z doktorem do budynku obok na rentgena
      przy czym ja się wlokłam za nim jak cień i weszłam do tej całej aparatury a ona
      tak się przekręciła że byłam w pozycji leżącej i badanie trwało zaledwie 2
      minuty,zupełnie bezbolesne, wszystko drożne, wszystko w porządku, zrobili
      zdjęcia i od razu lekarz wysiągnął mi wszystko co wcześniej zamontował w moim
      środku i było już tak ręką odjał, kompletnie zero bólu, zero oznak jakie miałam
      wcześniej.
      A więc życzę powodzenia i nie bój się bo to wszystko jest do zniesienia
      naprawdę.

• tymonka30 Szeja 07.06.07, 20:46
        Wynik cieszy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka