Dodaj do ulubionych

Grammar school-testy

03.06.17, 13:56
Z racji,ze mieszkam w obszarze jeden z najgorszych szkol w UK i jednoczesnie blizko dobrej grammar school to juz dzis (choc syn dopiero w y2) mysle o jego przyszlosci...
I z racji,ze mlody uwielbia rozne zadania logiczne to ostatnio kupilam mu ksiazeczki z serii wordery.com/bond-11-maths-10-minute-tests-sarah-lindsay-9780192740588?currency=GBP>rck=bzlYQW9WWThHMnVsdVpIeFlxUENNSmwwT1ZHSndjb1Q0M3Q5bXY3ZFpGZHNwM01QQWZlVlozZ2Vnb29qK0MwNWprSXVBZWJielhaMnBLYUtKTlRIM3c9PQ&gclid=CjwKEAjwvMnJBRCO2NSu-Puc6AUSJAAf-OSUPwAZ-D85a0R9_qCXMkKCa14A7wS2k-yzMw7Hsg0gexoCEiTw_wcB
Oczywiscie dostosowane do jego wieku. Z matematyka dla 7-8 lat radzi sobie srednia-widze,ze czesci rzeczy jeszcze w szkole nie robili,wiec uczymy sie w domu.
Zadania z non-verbal to robi biegiem i tu wiem,ze musze kupic cos trudniejszego,bo sie chlopak nudzi :)
Ale moje pytanie brzmi-czy tego typu cwiczenia moga sie przydac do nauki rozwiazywania zadan egzaminacyjnych do grammar school??? Ma to jakis zwiazek czy raczej te zadania mozemy sobie robic hobbistycznie,a do grammar school zadania sa zupelnie innego rodzaju (wiem,ze poziom trudnosci jest inny-ja pytam o rodzaj zadan/sposob ich rozwoazywania itp)
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: Grammar school-testy 03.06.17, 15:29
      Do kazdej grammar school egzaminy sa troche inne, wiec najlepiej pytaj u zrodla czyli w danej szkole. Wiele szkol publikuje sample papers, albo udostepnia kopie egzaminow z poprzednich lat. Wygugluj 11+ Exams i wyskoczy Ci mnostwo materialow, sample papers, preparation papers.
    • karolina_zet Re: Grammar school-testy 04.06.17, 20:49
      Na egzaminach do tych szkół się nie znam. Widzę że na mumsnet długie dyskusje na ten temat bywają. Co do testów do robienia w domu polecam te: www.schofieldandsims.co.uk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka