miss30 13.07.07, 07:57 Coś mi się kojarzy, że jak brałas Clo to 2 tab na raz wieczorem. Czy tak? I dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymonka30 Re: Tymonka 13.07.07, 08:28 Miss 2 na raz, bo lekarz mówił, że jak 2 to koniecznie na raz. A tabletki biorę zawsze rano, bo gdzieś przeczytałam, że mimo wszystko lepiej rano hormony, ale nie pamiętam dlaczego. Tam chyba też nie było wyjaśnienia dlaczego. Jak fajnie, że piątek ))) Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka 13.07.07, 08:38 Ja mam dzisiaj 3dc i powinnam zacząć wcinać mój zestaw leków, i chyba też wezmę 2 na raz (na szczęście m. w poniedziałek wyjeźdźa na 4 dni, więc ominą go moje schizy po Clo). W sobotę mam wesele, pewnie wypiję trochę jakiegoś mocniejszego trunku, czy pijesz trochę alkoholu w tych dniach co bierzesz Clo? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka 13.07.07, 08:42 A pewnie, że popijam, no jeszcze by tego brakowało, żebym sobie wszystkiego odmawiała w czasie starań, już w ogóle do dupy byłoby to życie. Ale fajnie wesele! Też bym poszła na jakieś ale już nikt nas nie zaprasza, wszyscy pochajtani. Miss to będziesz też brała estrofem teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka 13.07.07, 08:58 No właśnie nie wiem, przy mojej przypadłości (niewydolność ciałka żółtego) powinnam uzupełniać się jeszcze estrogenami, ale chyba do tego lepsza jest Progynowa (czy jakoś tak). Ja mam wypasione endo (ostatnio 1,4cm), no i to mnie trochę powstrzymuje (bo chyba nie potrzebuję jednak estradiolu, tylko że mam uderzenia gorąca, nerwowość - w zeszłym roku na te objawy brałam właśnie estrofem). Estrofem brałam od 5dc do 9dc i duphaston od 16dc do 25dc i wtedy udało mi się wyhodować pęcherzyk po 2 cyklach bezowulacyjnych (fakt, że nie pękł i była 4 cm torbiel, ale to już inna bajka - niestety wysoka PRL). Co byś zrobiła na moim miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka 13.07.07, 09:02 Wiem wiem najlepiej spytać gina, ale ja nie mam ochoty w tym cyklu biegać po lekarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka 13.07.07, 11:30 Nie bierz, endo b.ładne, a złe samopoczucie można przeżyć. Zobacz jak to leci, ciągle do przodu, znowu niedługo monitoring. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka 13.07.07, 12:01 Samopoczucie ok. jakoś wytrzymam, ale te moje plamienia w II fazie cyklu nawet przy braniu Duphastonu mogą świadczyć o niedoborze estrogenów (niewydolność ciałka żółtego, to nie tylko niedobór progesteronu, ale i estrogenów). Chyba, że plamię z innych powodów, co może być jeszcze przyczyną plamień, endometrioza? A co u Ciebie, bierzesz już podwójną dawkę Clo, jesteś już w nowym cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka 13.07.07, 13:37 Ja mam też takie plamienia i w końcu zaszłam. Jeszcze nie, zanim ja dostanę @ to Ty będziesz miała już następny cykl No niestety długie te moje cykle. Ok. 40. Zobaczymy jaki wyjdzie ten. Póki co jest jakiś 27 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Tymonka 13.07.07, 14:00 A mogło coś u Ciebie teraz wyjść? Ale by było Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkak1978 Re: Tymonka 13.07.07, 18:31 Przepraszam, za wtrącenie. Mój doktorek stwierdził, że to nie antybiotyk i nie ma znaczenia czy razem czy oddzielnie bo i tak chodzi o dzienną dawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka 13.07.07, 20:34 No widzisz a mój za każdym razem przypomina, żeby tylko koniecznie na raz. Ale ja myślę, że jak ma urosnąć to urośnie czy to wieczorem, czy rano, czy na raz, czy po pół. Tyle było tych cykli, różnie łykałam, różnie rosło, nie zawsze najlepiej jak zgodnie z zaleceniem. Echhh. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka45 Re: Tymonka 13.07.07, 21:21 Co byście zrobiły na moim miejscu? Oczywiście ten super poprzedni cykl poszedł się r...ć! Wczoraj rozpętała się na dobre @. I teraz tak, mój lekarz mówił mi że teraz jak się nie uda, to mam nic nie brać bo doprowadze do tego ze potem moje jajniki pól roku np nie bedą pracować ;-(( A w sumie to byłby mój 2 cykl z Clo bez zadnej przerwy a tak naprawdę to 3 bo pierwszy raz brałam chyba w kwietniu ( ale nie było staran ) Wyjezdzam daleko na wakacje i dni płodne jak dobrze pójdzie przypadną w wakacje (z dzieckiem w 1 apartamencie ). I teraz tak: wziąć jednak CLO i szaleć na wakacjach bez zadnego monitoringu czy odpuścić CLO i starać się naturalnie? A jak nie wyjdzie to w cyklu sierpniowym wziąć Clo i iść na inseminację na przykład?? Mój mąż mówi żeby teraz nic nie brac i zrobić naturalnie a jak wrócimy i nie wyjdzie to wziąć Clo. Ale mnie tak kusi żeby wziąć i wzmocnić szanse??A wy jak myślicie?Ale szczerze!!!Miałam nie myśleć a znów myślę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ririki Re: Tymonka 13.07.07, 21:47 ja bym wzięła CLO... Sama jestem 4 cykl pod rząd! Ale jeśli się zdecydujesz na CLO to od razu po powrocie USG czy torbirli nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka 14.07.07, 10:36 Nie brać clo jeśli nie możesz monitorować cyklu, szaleć na maxa, kochać się do bólu, organizm może coś wyhodować pod wpływem clo z poprzedniego miesiąca. Także Edytka udanych wakacji !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Edytka 16.07.07, 09:03 Też bym nie brała Clo, popieram Tymonke szaleć na maxa może naturalsik bez dopalaczy się przytrafi, na wakacjach wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mona255 Re: Tymonka 22.07.07, 20:42 Cześć Kochana. Co u Ciebie? Już po wakacjach, byłaś gdzieś? U mnie to już 25tc. Mieliśmy jechać nad morze od 10 lipca ale 5 lipca zaczęłam plamić i musiałam się położyć w naszym "dziadowskim" szpitalu, gin(nie mój prowadzący) na prywatnej wizycie stwierdził że jest krawiak w centralnej części łożyska i skierował mnie do szpitala. Leżałam 8 dni, to były najdłuższe dni.... Akurat tak było że mój gin był na urlopie, ale zaraz po wyjściu ze szpitala zapisałam się do niego na usg i wizytę i okazało się że zadnego krwiaka nie ma na łożysku. to co dla gin z mojego szpitala było krwiakiem okazało się naczyniem krwionośnym.Mój gin zrobił mi usg z kolorowym dopllerem i powiedział że zastoju krwi nie ma bo tylko wtedy gdy jest można mówić o krwiaku.Tyle nerwów i stresu... Ale teraz już dbam o siebie, więcej leżę i nie dzwigam. Nie wiesz co u MIKI? Serdecznie pozdrawiam. P.S. będzie synek ( FILIP) Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Tymonka 22.07.07, 21:04 Mona słonće napiszę jutro do Ciebie na privat oki? Bo ja dziś już nietomna. Buziole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mona255 Re: Tymonka 28.07.07, 19:21 mam mona255@gazeta.pl. Sorki że tak późno się odzywam ale już mi ciężko siedzieć przed kompem bo strasznie dokucza mi ból kości guźicznej Odpowiedz Link Zgłoś