Dodaj do ulubionych

pytanie o metformax

17.07.07, 14:16
Wiem ze wiele wątków już było ale mampytanko czy którejś z Was zdażyło się ze
metformax500 nie działał na was i musiałyście brać ten mocniejszy czyli850?
Ile wtedy tabletek na dobę brałyście?Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • dagps Re: pytanie o metformax 17.07.07, 14:46
      ale co rozumiesz przez nie działał? brak jakiejkolwiek reakcji organizmu, brak
      zbijania wagi, brak zmian w metabolizmie, brak owulacji? i w jakim czasie?
      bralam 3 razy 500.
      • anulka59 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 15:09
        Jedynym objawem jaki miałam to były te ubaczne działania metformaxu na początku
        jak zaczęłam go przyjmować a reszta nie spada waga no i z jajeczkowaniem też
        jakoś słabo idzie a już 4miesiąc biorę 500 a 3cykle z clo.
        • anulka59 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 15:10
          aha i biorę 3razy po 1tabl.
        • amoremio6 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 15:17
          moje poczatki z metformaxem tez byly ciezkie,przede wszystkim bol glowy ktory
          mi towarzyszy do dzis.mi tez 500 nie pomagala w spadku wagi.od 2 miesiecy
          jestem na dawce 850 i tez nie zabardzo pomaga jesli chodzi o wage,a jesli
          chodzi o owulacje to od 2 miesiecy testy owulacyjne potwierdzaja mi
          owulacje,dzis rowniez zaczynam 2 cykl na clo.a ty jakie dawki bierzesz
          metformaxu i clo?
      • amoremio6 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 15:10
        dokladniej powinnas wyjasnic swoje pytanie,np. odpowiadajac na pytania
        dagps.jaki byl powod ze lekarz ci przepisal metformax 500?ja bralam najpierw 2
        razy dziennie 500,a teraz 2 razy 850 biore.
        • dagps Re: pytanie o metformax 17.07.07, 15:20
          ale zalezy czy jest z czego spadac na wadze. ja spadlam kilka kilo od razu po
          dwoch miesiacach, a jestem chuda. czy to mozna ocenic jako "dziala"?
          • dagps Re: pytanie o metformax 17.07.07, 15:21
            no i co znaczy ze slabo idzie. ze nie ma wcale jajeczkowania, czy nie ma efektu
            w postaci ciazy.
            • anulka59 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 18:21
              amoremio6 biorę 3 razy po 1tabl metformaxu i 1raz 2tabl clo.Dagps niby
              pęcherzyki się pojawiają ale albo się wchłaniają a jeśli pękły to w ciążę nie
              zaszłam.A co do wagi to ja wcale nie twierdzę ze powinnam schudnąć(chociaż mam
              5kg nadwagi) a przy metformaxsie schudłam 2kg. Martwi mnie to moje
              jajeczkowanie a nie to czy po metformaxie kilka kilo mi ubędzie.
              • betka262 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 21:47
                Metformax,,,hmmmmm. Tez go biorę,,Od 25 marca schudłam 18 kg. W tym mi pomógl.
                WNadwaga ma duże znaczenie..tak samo jak ubytek masy ciała. Jest ponoc ważny
                dla ZACHODZENIa, oczywiście jeśli jest konieczne schudnięcie. Matformax ma
                jeszcze za zadanie oczywwiśc wyreguloac gospodarke węglowdoanowa. Działa tez na
                jajniki, zmiękczając czy też osłabiając otoczke jajnika,która wpływa na wzrost
                pęcherzyków i jajeczkowanie.
                Mam nadzieję dziwczyny że NAm pomoże. Biorę go od marca. W sierpniu jade do
                gina,ni i wtedy próba z Clo.
                Powiedział mi w marcu, że pewnie spotkamy się juz w ciązy, co niestety się nie
                zdażyło.
                Może CLOstilbegyt pomoże.
                Pozdrawiam cieplutko,papatki wink
                • anulka59 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 22:16
                  Wiem że waga ma znaczenie ale nie zawsze.mój gin ma pacjentki z dużą nadwaga
                  które tak poprostu zaszły w ciążę a nie wierzę żeby te 5kilo było aż taką
                  straszną nadwagą choć nie ukrywam że wolałabym żeby ich nie było.
                  • madzia788 Re: pytanie o metformax 17.07.07, 22:59
                    Witam,no to ja chyba mam gorzej.Biorę 2xdziennie 850 od kwietnia,schudłam 5 kg
                    (jeszcze trochę i grozi mi niedowaga),a najgorsze,że nie miesiączkuję i muszę
                    zawsze jechać do gina po tabl. na wywolanie.Miałam nadzieję że Metformax trochę
                    mi zacznie regulować cykle,a tu guzik...
                    • dagps Re: pytanie o metformax 18.07.07, 07:18
                      mi wraca @ po metforminie.

no to teraz bardziej rozumiem. czyli nie dzialania upatrujesz w braku ciazy, bo
                      inne rzeczy sie dzieja. pewnie jakbys zbadala cukier i insuline tez by wyszlo,
                      ze dziala. ja wiem, ze to co teraz powiem bedzie durne, ale cierpliwosci.
                      czekamy. ja za kilkanascie dni wznawiam dzialania.
                      • anulka59 Re: pytanie o metformax 18.07.07, 07:28
                        dagps napisała:ja wiem, ze to co teraz powiem bedzie durne, ale cierpliwosci.
                        > czekamy. Oj wcale nie durne tylko prawdziwe.To moje przypuszczenia tylko a co
                        do braku ciąży to wiem że leczenie może dłuuugo potrwać.W tym miesiącu też
                        chyba nic z tego nie wyszło-gdzieś za 2tyg się okaże.Tylko że nadzieji na to że
                        się uda z miesiąca na miesiąc mam mniej.
                        • dagps Re: pytanie o metformax 18.07.07, 08:09
                          ja moze naiwna, ale jeszcze wierze w ten metformax. do stycznia nie szaleje.
                          zobaczymy.
                          • lisek78 Re: pytanie o metformax 18.07.07, 10:47
                            Ja biorę metformax 500 od połowy lutego 3razy 1tab.I powiem Wam,że nie schudłam
                            nawet grama,choć przydałoby się co najmniej 10-15kg.Nie wiem jak z
                            jajeczkowaniem,ale ciąży ciągle braksadOd dwóch tygodni jestem na diecie.Mam
                            nadzieję,że moje wysiłki się opłacą.
                            • madzia788 Re: pytanie o metformax 18.07.07, 20:59
                              Taak,cierpliwości-mam nadzieję że macie rację i wyniki jednak będą lepsze(we
                              wrześniu).
                              • dagps Re: pytanie o metformax 18.07.07, 21:07
                                powodzenia metforminki
                                • anulka59 Re: pytanie o metformax 18.07.07, 21:28
                                  Oby nam wszystkim dobrze szło ale czasem tak trudno wierzyć w szczęśliwy
                                  finał.....
                                  • dagps Re: pytanie o metformax 18.07.07, 21:53
                                    no czasem trudno...

ja teraz robie start po przerwie, wiec dziele sie pozytywna energia i sila.
                                    odpoczelam sobie, pozbieralam, ide dalej. trzymajcie sie.
                                    • madzia788 Re: pytanie o metformax 19.07.07, 22:51
                                      Po prostu musi być dobrze dziewczyny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka