Dodaj do ulubionych

Bromergon a zaparcia

24.07.07, 10:04
Dziewczyny,biorę 1/2 tabletki na noc, jedynym skutkiem ubocznym są zaparcia.
Biorę bromek od 3 tygodni i od 3 tygodni nie odczuwam potrzeby korzystania z
toalety.Rozpoczynam dzien od szklanki wody, pije oliwe, suszone sliwki,
siemie lniane i nic sad Czy któraś z Was miała podobny problem? Jak sobie z
tym radzić?
Obserwuj wątek
    • audrey2 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 10:05
      O tak!!! Tylko, ze ja juz jestem na bromku 7 miesięcy i wcale nie jest lepiej.
      Z drugiej strony,to jedyny skutek uboczny...Reszta minęła dosyć szybko.

pozdrawiam
    • siedzibabanaulu Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 10:06
      dużo buraczków, np w surówce smile
      • finka77 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 10:08
        ja nie mam zaparc a masz od tej pory co bierzesz bromek czy było wczesniej bo
        może masz niedoczynnosc tarczycy .badałas TSH i FT4
        • mzosia Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 10:38
          hormony mam w porządku, poza prolaktyną oczywiście. Dziękuję za odpowiedzi,
          uspokoiłyście mnie bo zaczynałam już myśleć że mam problem z jelitami.
          Pozdrawiam serdecznie.
    • tymonka30 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 10:15
      Mi niestety nic nie pomagało, żadne suszone śliwki, jabłka na czczo, musiałam
      się z tym męczyć. To było w okresie jak łykałam cały zestaw hormonów, nie tylko
      bromek.
      • sun32 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 10:39
        Mnie jak już nic nie pomaga to biorę jakiś trilac, lactidofil itp.
        • tymonka30 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 10:56
          Sun a to można brać w ew. ciąży?
          • sun32 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 11:25
            Tymonka to tylko bakterie kwasu mlekowego więc chyba tak. Przecież są też w
            kefirach itp a w ciąży można je pić. U mnie zwykle po 2,3 dniach jest lepiej.
            • tymonka30 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 11:26
              O widzisz z nieba mi spadłaś smile
              • sun32 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 11:30
                smile zacznij delikatnie 2x1 i zobaczysz czy będzie jakaś reakcja wink
                • mzosia Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 11:55
                  Tez biore Trilac ale dopiero od 2 dni wiec jeszcze nie widze efektu. Mam
                  natomiast zle doswiadczenia z herbatkami, ziółkami regulującymi przemianę
                  materii ostatnio spróbowałam czopki glicerynowe (można je stosować w ciązy)
                  niestety nie pomogły, w akcie skrajnej desperacji kupiłam w aptece rectanal
                  (gotowy płyn do lewatywy w specjalnym pojemniku z irygatorem)i to mi pomogło.
                  Czopki można stosować w ciąży, rectinal może powodowac zaburzenia
                  elektrolitowe. Oczywiscie sa to metody do sporadycznego stosowania żeby jelita
                  się nie rozleniwiły. Wiadomo,jest to nieprzyjemne ale w skrajnej sytuacji
                  pomaga.
    • beti1977 Re: Bromergon a zaparcia 24.07.07, 14:29
      Jak ja się męczyłam przy bromku!!
      Jak go odstawiłam po 8 miesiącach zażywania to przez pierwsze dni latałam do
      kibelka jak najęta. Teraz zażywam norprolac, który jest droższy ale za to nie
      mam żadnych skutków ubocznych a do kibelka latam jak należy i bez żadnych
      problemów co najmniej raz dziennie.
    • cayenne78 Re: Bromergon a zaparcia 25.07.07, 15:22
      A może zechcecie wziąć udział w moim badaniu?
      Jeszcze przez 6 dni można.
      Z góry dziekuję.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=63844490&a=63957382
    • sentymentalna7 Re: Bromergon a zaparcia 13.03.14, 21:54
      Witam. Ja tez biore bromergon pol tabletki na wieczor od 2m-cy. Pojawily sie zaparcia i nawet hemoroidy. Problem byl tak uciazliwy ze myslalam juz ze bede musiala isc do szpitala z powodu nie wyprozniania sie. I tak trafilam na to forum szukajac jak sobie pomoc. Niestety nie znalazlam pomocnego info. Zaczelam testowac co mi pomoze. Moge polecic wprowadzenie do diety dwoch jablek dziennie (polecam gatunek ligol, ponoc papierowki maja lepszy efekt ale nie stosowalam).jednego jogurtu activia (lub inny jogurt). I bardzo wazne- duzo wody, a zwlaszcza po lekarstwie chociaz jedna szklanke. Bromergon nalezy przyjmowac w trakcie jedzenia - to tez jest bardzo wazne. Pozostale przyzwyczjenia zywieniowe mozna stosowac bez zmian. Ale polecam unikac pomaranczy- raczej dziala zaparciowo, przynajmniej na mnie. Mi to pomoglo po 4 dniach stosowania zmian i mam nadzieje ze Wam tez. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka