Dodaj do ulubionych

dziwne kreski na tescie

02.07.03, 11:40
No tak, pytanie strasznie glupie, ale ciagle sie ludze, ze moze jednak...
Wczoraj robilam test Clearview w srodku dnia i wydawalo mi sie, ze jest taka
slaba slabiutenka kreseczka (a moze to moja wybujala wyobraznia?). Dzisiaj
rano zrobilam Quickview i nic. Rozlupalam wiec test i ujrzalam bardzo
wyrazna kreske czerwona tuz za okienkiem. Czy ktoras z was wpadla na rownie
idiotyczny (przepraszam za okreslenie) pomysl, zeby rozkladac test na
czynniki pierwsze i doszukiwac sie kresek poza okienkiem? Dzisiaj 29. dzien
cyklu, cykle mam zazwyczaj 27dniowe, temperatura podskoczyla mi dopiero 17
dnia. Ech, chyba jednak bedzie okres...
PZDR
Beemka.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: dziwne kreski na tescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 13:42
      trzymam kciukismile)) rozmawiałyśmy jakiś czas temu na temat andrologów, widzę, że
      uwas postępy na całegosmile))
      • Gość: beemka Re: dziwne kreski na tescie IP: *.acn.waw.pl 02.07.03, 14:08
        Eee, takie tam postepy... Chyba nic z tego nie bedzie, ale dziekuje za
        trzymanie kciukowsmile
        Beemka.
    • Gość: kasialu Re: dziwne kreski na tescie IP: *.mofnet.gov.pl 02.07.03, 14:31
      Hej!
      Uśmialam sie z Twojego "rozłupywania" testu hhahaaaa Ja bym na to nie wpadła.
      Wiesz jak byłam w ciąży to pierwszy test też wyszedł baaaardzo słabiutki tzn
      kreska. Myślałam, że to pomyłka ale po dwóch dniach zrobiłam znowu i kreska
      była już silniejsza chociaż nie bardzo silna. Niestety nie udało się tym razem,
      ale chociaż raz miałam różową kreskę ;o) teraz czekam aż szczęście się do mnie
      uśmiechnie i znowu zobaczę kreskę.
      • Gość: beemka Re: dziwne kreski na tescie IP: *.acn.waw.pl 02.07.03, 15:37
        Hej,
        Tak sie jeszcze zastanawiam, czy niski poziom HCG nie odzwieciedla sie slaba
        kreska. Wiem, jakie sa normy w poszczegolnych tygodniach i nie wiem, czy niski
        poziom HCG nie oznacza slabszej ciazy... W pierwszej ciazy tez wyszla mi slaba
        kreska i niestety poronilam. Czy to ma jakies znaczenie?
        Pozdrawiam
        Beemka.
        • Gość: olga Re: dziwne kreski na tescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 19:24
          cieszy mnie ze nie jestem jedyna, ktorej zdazylo sie rzlupac test aby sprawdzic
          czy druga kreska sie gdzies nie ukryla ....
          niestety jak jej nie bylo, to nie bylo i pod opakowaniemsmile
          trzymam kciuki
          olga
          ps. mnie sie zdarzyla i zkosza na smieci test wyciagac po paru godzinach by
          sprawdzic czy moze....smile)
          • beemka1 Re: dziwne kreski na tescie 02.07.03, 21:51
            Gość portalu: olga napisał(a):

> ps. mnie sie zdarzyla i zkosza na smieci test wyciagac po paru godzinach by
            > sprawdzic czy moze....smile)

hmm, to jednak nie ja jedna jestem stuknieta, bo robie dokladnie to samo -
            grzebie w smieciach, zeby jeszcze rez popatrzec pod swiatlo na testsmile Jednego
            dnia potrafie zrobic 3 testy roznych firm, a po ujrzeniu 1 kreski za kazdym
            razem nastepnego dnia pedze do apteki po jeszcze inne. Doszlo nawet do tego,
            ze zmieniam apteki, bo wydaje mi sie, ze wszyscy mnie poznaja i pukaja sie w
            glowe na moj widok.
            Pozdrawiam wszystkie wariatki
            Beemka.
            • Gość: kasialu Re: dziwne kreski na tescie IP: *.mofnet.gov.pl 03.07.03, 08:10
              Nieeeeeee no wyciąganie z kosza to normaaaaaaalkaaa ;o) Chyba każda z nas to
              przerabiała hihihiiii Ale to nie jest powód do wstydu. Oznacza to tylko, że
              bardzo chcemy zobaczyć tą upragnioną kreskę. Nie wiem czy słaba kreska tzn
              niższy pozionm BHCG oznacza, że ciąża jest słaba - u mnie tak było niestety.
              Najlepiej byłoby zbadać BHCG w laboratorium.
              pozdrowionka i pisz jak się sytuacja rozwija
        • Gość: gonia Re: dziwne kreski na tescie IP: *.gsd.gda.pl 03.07.03, 10:20
          Cześć, Beemko!Miałam podobny problem z niskim poziomem HCG i podobne dylematy.
          Piszesz, że znasz normy na poszczególne tygodnie. Czy mozesz mi je przesłać,
          bardzo jestem ciekawa, jak to ma właściwie wyglądać. Dylematy typu "czy dość
          duzo HCG, czy jak na np. 5 tydz. za mało i nic z tego nie wyjdzie", są bardzo
          stresujace, a to nie pomaga sprawie.Bedę wdzięczna za odpowiedz.
          Na forum albo na priva.
          PS Nos do góry, za pierwszym razem to się udaje tylko na pierwszej randce,
          potem to już jest niestety ciezka praca. Powodzenia za 2 tygodnie!
          • Gość: beemka1 Re: dziwne kreski na tescie IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 10:58
            Prosze bardzo:
            www.maluch.com/
            Po lewej stronie wejdz w 'normy beta hcg'

No wlsnie, jak to jest... Pisze jakas nastka, ze ona to pierwszy raz i dziwi
            sie, ze w ciazy... Ech, zycie... No, ale przede mna kilka dni intensywnej, ale
            jakze przyjemnek pracysmile
            Pozdrawiam rowniez, czy my sie nie znamy z Bociana?
            Beemka.

Gość portalu: gonia napisał(a):

> Cześć, Beemko!Miałam podobny problem z niskim poziomem HCG i podobne
            dylematy.
            > Piszesz, że znasz normy na poszczególne tygodnie. Czy mozesz mi je przesłać,
            > bardzo jestem ciekawa, jak to ma właściwie wyglądać. Dylematy typu "czy dość
            > duzo HCG, czy jak na np. 5 tydz. za mało i nic z tego nie wyjdzie", są
            bardzo
            > stresujace, a to nie pomaga sprawie.Bedę wdzięczna za odpowiedz.
            > Na forum albo na priva.
            > PS Nos do góry, za pierwszym razem to się udaje tylko na pierwszej randce,
            > potem to już jest niestety ciezka praca. Powodzenia za 2 tygodnie!
            • Gość: gonia Re: dziwne kreski na tescie IP: *.gsd.gda.pl 03.07.03, 11:22
              dzięki, zaraz sprawdzę sobie co jak.
              Z bociana nie mozemy sie znac, bo sie tam nie wypowiadałam, pewnie jakaś inna
              Gonia. To moje początki na forum i na razie więcej czytam niz mam do
              powiedzenia. Bardzo mnie to wciaga, wiec pewnie pomału się rozpiszę.
              Pozdrowienia i jeszcze raz dzieki
              • wika333 Re: dziwne kreski na tescie 17.10.03, 14:29
                Goniu < jak to jest z tym Twoim poziomem betaHCG ?piszesz ,ze niskie , napisz
                jak bardzo i jak potoczyły sie dalej Wasze losy smile
    • Gość: małgosia Re: dziwne kreski na tescie IP: 217.17.32.* 03.07.03, 08:55
      Cześć, chciałabym dołączyć do Was i pocieszyć się,że nie tylko ja mam bzika na
      punkcie testów. mam cykle nieregularne cykle, i od kiedy zaczeliśmy próbować (
      już 1,5 roku) jak tylko troszke mi się spóźnia to leceę do apteki i kupuję
      testy. Też zaczęłam zmieniać apteki, bo mam wrażenie że panie aptekarki,
      dziwnie się patrzą na mnie. Testy również wyciągam z kosza i jeszcze podlądam
      czy aby napewno jest tylko jedna kreska. Ale gratuluję pomysłu, bo nie wpadłam
      na to żeby rozłupywać test. Dzięki za pomysł.Pozdrawiam.
    • beemka1 Re: dziwne kreski na tescie 03.07.03, 09:28
      Eee, kiszka... Mecze sie z okresem. A skubany narobil mi juz tyle nadziei
      spozniajac sie 3 dnisad(( Jeszcze dosc optymistycznie podchodze do staran w
      nastepnym miesiacu, szykuje tydzien meczarni lozkowych ukochanemu. Jakos go
      zmusze, choc po ostatnim maratonie okoloowulacyjnym poradzil mi, zebym
      wynajela sobie jakiegos krolika, bo on juz nie daje rady... Hihihi
      Pozdrawiam, obiecuje sprawozdanie z rozlupywania testow w nastepnym miesiacu
      Beemka.
      • Gość: nzx Re: dziwne kreski na tescie IP: *.lze.lodz.pl 04.07.03, 12:12
        hej ja też przerabiałam wyciąganie testu z kosza. Ponieważ nie było kreski
        wytłumaczyłam sobie że za wcześnie, za małe stężenie w moczu więc kupiłam
        następny,żeby zrobić rano i nie wytrzymałam zronbiła ok. 3 w nocy. Niestety.
        Kilka dni póżniej mój mąż robił test na helikobakerie w żołądku- bardzo podobne
        okienka i też się czeka na kreseczke i on miał tą kreseczkę i ja mu jej
        zazdrościłam, nawet pogratulowałam smile). Ja też chcę kreseczkę!
        • a.p5 Re: dziwne kreski na tescie 17.10.03, 15:06
          Przyłączam się do osób wyciągających test z kosza (był na samym dnie -
          wyciągałam kiedy mąż wyszedł, żeby się potem się ze mnie nie rechotał). Mimo,
          że oczywiście nie było żadnych zmian, to sama się uśmiałam ze swojego ataku na
          kosz. Pocieszające, że nie jestem sama.
    • Gość: Dotti Re: dziwne kreski na tescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 14:56
      Oczywiście test z kosza wyjmowałam, a jak!
      Ale jeszcze nie rozłupywałam hi hi. Dla mnie bomba!
      Chyba powinnam jeszcze mieć w koszu przedwczorajszy test. może go znajdę i
      sprawdzę? aczkolwiek wynik i tak nie może być inny. przecież przyszła @.
      Pozdrawiam
      • beata5555 Re: kiedy owulacja po CLO? 17.10.03, 19:17
        Hej.
        Czytam wasze posty i tak się uśmiałam żę aż się popłakałam.
        Muszę się przyznać że sama wyciągam testy z kosza z nadzieją że coś się zmieni.
        Jak test jest ujemny to myśle że zły a jak przychodzi @ to ja jestem zła.
        • Gość: Jola Re: mąż w ciąży! IP: *.tomaszow.mm.pl 17.10.03, 19:46
          A ja Wam, moje Kochane, powiem jeszcze coś ciekawszego! Czytałam tutaj na
          forum i to nie tak dawno, że dziewczyna zrobiła test, i ponieważ wyszedł
          negatywny to rozłupała go ze złości na pół. Ukazała się piękna czerona krecha.
          Zaraz rano poleciała kupić drugi test, wynik był ten sam- tzn. po rozłupaniu
          czwerwona kreska, bez rozłupywania, nic. No i jakież było jej zdziwienie, kidy
          kolejny test po kupieniu zrobiła mężowi, i się okazało, że..... on też jest w
          ciąży!!! Po rozłupaniu pokazała się piękna kreseczka! czerwona oczywiście!
          • Gość: dolores12 Re: mąż w ciąży! IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 17.10.03, 20:11
            A morał z tego taki, ze testow sie nie rozłupuje!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka