Dodaj do ulubionych

Badania na kasę chorych

06.08.03, 10:03
Mam pytanie, może któraś z Was się orientuje, które badania diagnostyczne i
leczące niepłodność można wykonać na kasę chorych. Jestem dopiero na początku
drogi i martwią mnie koszty (chciałabym je chociaż częściowo ograniczyć).
Serdeczne dziękuję za każdą podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: oki75 Re: Badania na kasę chorych IP: *.htl.com.pl / 192.168.1.* 06.08.03, 10:28
      Nie mam wielu doświadczeń, ale powiem Ci, co mi udało się do tej pory załatwić
      bezpłatnie. Po pierwsze cytologia i TSH - na to może dac Ci bezpłatne
      skierowanie Twoja gin w poradni, ona lub lekarz pierwszego kontaktu powinien
      dac Ci również skierowanie do gin-endokrynologa i androloga (dla męża)opraz np
      ja dostałam skierowanie do poradni leczenia niepłodności na Starynkiewicza (tam
      bezpłatnie dostałam tylko skierowanie na USG, hormony są tam płatne!). Czeka
      się nawet kilka miesięcy, no ale jak chcesz zaoszczędzić to trzeba się uzbroić
      w cierpliwość. Tylko gin - endo może dać ci bezpłatnie na hormony płciowe i
      ewent. tarczycy, androlog zleci Twojemu mężowi bezpł. badanie nasienia. Jeśli
      się wykręcają to trzeba stanowczo się domagać! Lub iśc do innego lekarza danej
      spacjalności (ale tu znowu miesiące czekania).
      Powodzenia
    • giza Re: Badania na kasę chorych 07.08.03, 11:24
      kinia251 napisała:

> Mam pytanie, może któraś z Was się orientuje, które badania diagnostyczne i
      > leczące niepłodność można wykonać na kasę chorych. Jestem dopiero na początku
      > drogi i martwią mnie koszty (chciałabym je chociaż częściowo ograniczyć).
      > Serdeczne dziękuję za każdą podpowiedź.

Ja miałam wykonany cały profil hormonalny i usg, w szpitalu ( nieodpłatnie), 3-
      dniowy pobyt. Skierowanie od gin. endokrynologa.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka