Dodaj do ulubionych

JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI?????????

IP: *.mofnet.gov.pl 13.08.03, 11:24
Dziewczyny jak to jest z testami ciążowymi - czy może być tak, że jestem w
ciąży, a test nie wykazuje ??? Już sama nie wiem co myśleć. Cykle mam od 26
dni do 29. Dzisiaj mam 31 dzień, a miesiąckzi nie mam - zrobiłam test wczoraj
i dzisiaj rano i nic. Wkurzam się bo jak nie mam okresu to zaczynam się
nakręcać, ze może akurat tym razem się udało. Pewnie w ciąży nie jestem tylko
znowu mi się coś rozregulowało!!! To jest tym bardziej męczące ponieważ idę
na laparo we wrześniu, a jeszcze nie mam szczepienie przeciwko żółtaczce i
czekam na ten okres jak na zbawienie. Z drugiej strony komfortowo byłoby
gdybym nie dostała i nie musiała robić laparo ;o)))))))))
Ale taką szczęściara to chyba nie jestem.
pozdrowionka nadia
Obserwuj wątek
    • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.mofnet.gov.pl 13.08.03, 11:29
      Z TEGO WSZYSTKIEGO NIE NAPISAŁAM O CO MIO CHODZI. Chciałam zapytać czy może się
      zdarzyć, że jednak jestem w ciąży, ale test jeszcze nie pokazuje tego??? Czy
      komu się coś podobnego zdarzyło?
      • larvva Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? 13.08.03, 12:08
        jesli twoje cykle wahaja sie od 26 do 29 dni, a jestes w 31. jesli robilas test
        domowy - to jest mozliwe, ze nie wskazal poprawnie. ale aby sie nie ludzic i
        nie denerwowac najlepiej zrobic bhcg. to raczej rozwiewa watpliwosci (niestety :
        (( ) choc moze (czego ci zycze) u ciebie bedzie pozytywny wynik.
        • Gość: Paola Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.daminet.pl 13.08.03, 12:33
          Nadia a czy ty idziesz na laparo prywatnie i państwowo?
          • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.mofnet.gov.pl 13.08.03, 13:17
            Paola na laparo ide państwowo we Wrocławiu. Nie wiem czy to dobrze czy xle, ale
            juź się zdecydowałam. Moje koleżanki tam robiły i mówią, ze spoko. Mam
            nadzieje, że mnie znieczulą hahahahahahahaaa Jak chcesz jakieś informacje to
            służę radą.
            nadia
            • Gość: Kolasina Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.ccs.pl 13.08.03, 16:11
              Cześć,

też czeka mnie laparo na przełomie września i października i też teraz czekam
              na okres!

Powiedz mi, gdzie państwowo będzie sz miała robione laparo? Czy tam tylko
              będziesz diagnozować, czy ewentualne "poprawki" też wchodzą w grę?

Pozdrawiam
        • Gość: Paola Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.daminet.pl 13.08.03, 12:34
          ...przepraszam: czy państwowo?
        • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.mofnet.gov.pl 13.08.03, 13:15
          Dzięki za pomoc. Tu gdzie mieszkam trudno zrobić badanie BHCG bo w zadnym
          laboratorium nie mają odczynników - więc wożą materiał do Wrocławia - nie wiem
          ile to trwa, ale chyba i tak się zdecyduję. Dzięki za radę. Nie łudzę się, ze
          to ciąża, ale musze się upewnić bo jeżeli to jest ciąża szybko muszę iśc do
          lekarza ponieważ poprzednia ciąża była pozamaciczna.
          życz mi powodzenia i jeszcze raz dzięki
          nadia
          • larvva Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? 13.08.03, 14:02
            no to trzymam kciuki aby tym razem bylo wszystko dobrze!
            • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.mofnet.gov.pl 13.08.03, 14:08
              wielkie dzięki - dam znać jak sie to wszystko potoczy ;o)
    • Gość: miki Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.icenter.pl 13.08.03, 14:08
      Zmierz sobie jutro rano temp. podstawową (tak jak się mierzy w NMPR - naturalne
      metody planowania), jeśli masz pow. 37.00 jest spore prawdopodobieństwo,
      żejesteś w ciąży pod warunkiem, że owulacji nie miałaś przesuniętej, temp.
      zykle zaczyna spadać gdzieś dwa, trzy dni przed okresem, ja zwykle już dzień,
      dwa wcześniej wiem, że znowu nic z tego nie wyszło właśnie dzięki temperaturze.
      Generalnie jeśli byś mierzyła temp i wiesz kiedy masz skok i temp. utrzyma Ci
      się na wysokim poziomie przez jakieś 17 - 18 dni to jesteś w ciąży.
      • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.mofnet.gov.pl 13.08.03, 15:07
        dzięki wielkie!!!! na pewno zmierzę temperaturę bo juz nie mogę wytrzymać żeby
        sie dwiedzieć czy jestem w ciąży czy nie. Wolałabym nie mieć tych przesunięć bo
        doprowadzają mnie do szału.
        pozdrowionka nadia
        • Gość: miki Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.icenter.pl 14.08.03, 07:31
          I co Natti? Jaką miałaś temperaturkę dziś rano? Mi właśnie dziś spadła z 37.2
          do 37.0 sad jutro spadnie jeszcze ze dwie kreski a pojutrze będę miała okres.
          Przypomniało mi sie jeszcze jedno - zwracaj uwagę na piersi, dla mnie to też
          pewny znak, kilka dni po owulacji robią się pełniejsze, trochę większe a dwa,
          trzy dni przed znowu "maleją" dla mnie to też dość jasny znak, że nie jestem w
          ciąży. A to, że możesz mieć dłuższy, nawet o wiele dni cykl, to może być też
          cykl bezowulacyjny, wtedy temperaturka cały czas jest na niskim poziomie, ja
          miałam w ciągu 3 lat chyba ze dwa takie cykle, normalnie mam ok. 32 dniowe a tu
          okres dostałam po 45 dniach! ale wiedziałam, że to cykle bezowulacyjne właśnie
          dzięki temp. i się nie stresowałam czy jestem czy nie.
          pozd
          miki
        • Gość: miki Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.icenter.pl 14.08.03, 07:33
          Oj wybacz napisałam do Ciebie netti zamiast Nadia, wszystko mi się pokręciło bo
          niedawno na forum kocim odpisywałam netti i tu tak z rozpędu, sorry smile
          miki
          • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? DO MIKI IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 08:28
            Hej Miki!
            Nie zmierzyłam temperatury bo .....zapomniałam ;o( Zerwałam się rano z lóżka i
            przypomniało mi się jak wychodziłam do pracy. Tak naprawdę to ja nie potrafię
            sama siebie obserwować. Niby od dnia kiedy staramy się o dziecko /1,5 roku/
            staram się obserwować swój organizm, ale to nie jest takie proste. Piersi mnie
            zawsze przed miesiączką bardzo bolą – są nabrzmiałe tak, ze nie mogę ich
            dotknąć. Teraz bolą , ale nie tak jak zwykle tylko mniej i nie są tak bardzo
            nabrzmiałe. Okresu nadal nie mam, ale i kreski na teście też nie widać
            niestety. Nie łudzę się nawet, ze jestem w ciąży bo rozczarowania bardzo bolą.
            Obawiam się ze to może być ciąża, ale nieprawidłowa i dlatego BHCG jeszcze nie
            ma na tyle żeby test pokazał.
            Żeby tego było mało wszystkie znajome dziewczyny w koło w ciąży !!! A
            najbardziej wyprowadza mnie z równowagi jak przychodzą do mnie znajomi, którzy
            do niedawna też mieli problemy z zajściem i głupio pytają dlaczego jeszcze nie
            zachodzę na co ja czekam. A durni faceci dodają, ze jak mój facet ma problem to
            chętnie pomogą. Ludzi sa straszni !
            Miki napiszę jak się sprawy potoczą.
            pozdrowionka nadia
            • Gość: miki Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? DO MIKI IP: *.icenter.pl 14.08.03, 09:07
              O rany nie wyobrażam sobie takich znajomych. Dla takich facetów jak opisałaś
              miałabym pewnie bardzo złośliwe uwagi. Ponoć na forum bociana (www.nasz-
              bocian.pl - polecam bardzo) są gdzieś odpowiedzi na trudne pytania (trudne albo
              głupie! tj. dziewczyny piszą jak sobie radzą z takimi pytaniami).
              Bardzo szkoda, że nie zmierzyłaś temp. to by wiele wyjaśniło i być może
              przestałabyś się denerwować. Jeśli masz komórkę (kto teraz nie ma smile ) wpisz
              sobie przypomnienie na rano, wcześniej wieczorem przygotuj termometr przy łóżku
              byś nie musiała wstawać po niego. W ogóle radzę Ci zacząć mierzyć bo wtedy
              będziesz wiedziała kiedy masz owulację. Drugi plus, nie tracisz bez sensu kasy
              na testy ciążowe. Mierzysz np. dzień, dwa dni przed spodziewaną miesiączką,
              widzisz, że temp. spada i już wiesz na czym stoisz. Termin miesiączki minął i
              nic, mierzysz, temp. poniżej 37 też wiesz, że przyczyna inna. Mi też na
              początku ciężko było pamiętać ale warto było się wdrożyć. Teraz dzień owulacji
              jestem w stanie przewidzieć z dokładnością do ok. 4 dni. No ale ja mam
              regularne tj między 29 a 35-dniowe cykle.
              • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? DO MIKI IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 09:16
                Czytałam odpowiedzi na trudne pytania na bocianie i niektore są
                rewelacyjne ;o) uhahałam sie nieźle. Jedno np: DLACZEGO JESCZE NIE MASZ DZIECKA
                i odpowiedź : A JAK TWOJA OPADNIĘTA MACICA I ROZSTĘPY hiihihihiii
                albo : KTÓRE Z WAS NIE MOŻE MIEĆ DZIECI ? i odpwiedź: SĄSIADKA Z CZWARTEGO
                PIĘTRA ;o)))))))
                Wiesz ja się modlę żeby zajść, a u mnie w pracy modlą się żebym nie zaszła!
                Moja szefowa potrafi rzyjść i powiedzieć - WIE PANI MIAŁAM KOSZMAR W NOCY -
                ŚNIŁO MI SIĘ ŻE PANI JEST W CIĄŻY!!!!! czujesz ???? ale a to olewam !

Spróbuje jutro zmierzyć temperaturkę. Rzeczywiście szkoda kasy na testy.
                Chciałabym żeby się to już wyjasniło.
                nadia
                • Gość: miki Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? DO MIKI IP: *.icenter.pl 14.08.03, 09:26
                  Taaa kwestię pracy świetnie rozumiem, ja gdy byłam do poprzedniej przyjmowana
                  to musiałam obiecać, że przez półtorej roku nie będę się starać o dziecko!
                  Okazało się inaczej, zaszłam w ciążę, szalałam ze szczęścia ale i zaczełam się
                  denerwować bo własnie konczyła mi się umowa na czas określony. Kretynka była ze
                  mnie straszna, przez te nerwy i różne sytuacje w pracy (przełożony palant
                  jakich mało) straciłam dziecko, w tym samym dniu straciłam też pracę a decyzję
                  podrzucił mi mój przełożony w dniu Wigilii na portierni! Akurat dzień wcześniej
                  wyszłam ze szpitala.
            • Gość: miki Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? DO MIKI IP: *.icenter.pl 14.08.03, 09:11
              znalazłam dokłądnie tu są te pytania
              www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Pytania
    • Gość: aga Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.uga.pl 13.08.03, 15:33
      Ja sama byłam w tej samej sytuacji - cykle około 30-dniowe, brak miesiączki, a
      test wciąż był ujemny - AŻ DO 38 DNIA !!!!!!! To jest prawdopodobne - lekarz mi
      wyjaśnił, że stwierdzenie lub wykluczenie ciąży odbywa się do około 40 - 42
      dnia cyklu (potem jak test będzie ujemny, to przyczyną braku okresu jest coś
      innego niż ciąża)..... Trzymam więc kciuki !!!!!!
      • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI?????????DO AGI IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 08:34
        Dzięki Aga za podtrzymanie na duchu ;o)
        Może akurat mi sie udało. Byłabym chyba najszczęśliwszą kobieta pod słońcem.
        Dzisiaj mam 32 dzień cyklu - okresu nie mam, a test nadal ujemny. No i będę
        czekać. Zrobię może test jeszcze w sobotę i zobaczymy.
        pozdrawiam nadia
    • Gość: Kolasina Re: Do Nadii IP: *.ccs.pl 14.08.03, 16:06
      Cześć,

Cześć,
      też czeka mnie laparo na przełomie września i października i też teraz czekam
      na okres!

Powiedz mi, gdzie państwowo będzie sz miała robione laparo? Czy tam tylko
      będziesz diagnozować, czy ewentualne "poprawki" też wchodzą w grę?

Pozdrawiam

• Gość: nadia27 Re: Do Nadii IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 11:50
        Laparo mam mieć robione we Wrocławiu w Klinice na Dyrekcyjnej.
    • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 11:51
      No i sprawa się wyjaśniła - w ciąży niestety nie jestem ;o(
      Miesiączka mi się zatrzymała ponieważ pęcherzyk nie pękł. lekarz dał mi luteinę
      na wywołanie i przepisał clo.
      Tak więc nici z dzidziola w tym cyklu.
      pozdrowionka
      • Gość: Paola Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.daminet.pl 15.08.03, 12:02
        Nadia tak mi przykro. Ja też jestem po clo i czekam, ale test boję się zrobić.
        Nie mam żadnych objawów ciąży. Chlip chlip nie jesteś sama...
        • Gość: NADIA27 Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 21:24
          Paola musimy jakoś z tym żyć. Może kiedyś się uda.
          Ciekawa jestem czy są dziewczyny, którym po CLO sie jednak nie udało.
          • Gość: Paola Re: JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI????????? IP: *.daminet.pl 15.08.03, 22:47
            Nadia! Nie załamuj się, są osoby, ktore po clo zaszły w ciązę. Przeczytaj mój
            post na str 4 z 24 lipca pt czy komuś pomógł clo? Pocieszyly mnie niektóre
            posty, ale jak widać nie jestem tą szczęściarą. Pozdrawiam i oby jak
            najszybciej się udalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka