Dodaj do ulubionych

Czy brać duphaston?

07.02.08, 22:46
Dziewczyny!!!!! W styczniu miałam badanie drożności i zaraz po chciałam zrobić iui, ale niestety złapało mnie krótkie przeziębienie i odpuściliśmy, także były starania ale naturalne. Teraz spóźnia mi się @ i mam pobolewania w dole brzucha. Czy mam brać duphaston? Wiem że jak coś z @ to wywoła a jak ciąża to może podtrzyma! Czekam do poniedziałku jak się niepojawi @ to pójdę na betę!!!!!!!!!!! czekam na porady co zrobić w takiej sytuacji!!
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Czy brać duphaston? 08.02.08, 07:50
      jak ciaza, to ona sobie poradzi bez. spokojnie.
    • jar-ka Re: Czy brać duphaston? 08.02.08, 09:33
      ja bym zrobila test, w tym momencie jest rownie wiarygodny jak beta,
      a spokojnie zrobisz w domu i wynik masz od razu smile
      po badaniu droznosci prawdopodobienstwo zafasolkowania rosnie smile)))
      co do duphastonu, nie zawsze sie go podaje, ale jesli test wyjdzie
      pozytywnie w pon idz do lekarza i zapytaj czy tobie jest on potrzeby
      czy nie

rob test!!! smile

a mi sie wydaje ze zobaczysz 2 kreseczki wink
      • alela1 Re: Czy brać duphaston? 08.02.08, 12:22

Aniu, zrob test, idz do gina i wtedy duphaston. Trzymam kciuki!!!!!!!
        • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 08.02.08, 13:22
          Dzięki!!!!!!!! Wczoraj wzięłam duphaston, myślę że nie zaszkodzi. Co do testów to mam wstręt i się zaparłam że czekam do poniedziałku i zrobie betę to już wtedy będę wiedziała na czym stoje!!!!!!!A w poniedziałek już będzie tydzień po terminie @!!!!!!!!! Powiem wam że staramy się ok 4 lata a strasznie się boję czy wszystko będzie dobrze i tej bety!!!!!!!!!
          • wiewiorka76 Re: Czy brać duphaston? 08.02.08, 17:07
            Jak ja Cię świetnie rozumiem Aniu, tez mam wstręt do testów wink) Ale
            na Twoim miejscu, to jednak bym nie wytrzymała. Odezwij się
            koniecznie jak coś będzie wiadomo!!
          • kaczucha31 Re: Czy brać duphaston? 08.02.08, 20:13
            Aniu, bardzo mocno ci życzę, żeby to byłą ciąża!! smile) Trzymam
            kciuki i czekam na wieści, mam nadzieję dobre! smile
    • nadia222 Re: Czy brać duphaston? 09.02.08, 08:05
      Aniaresz, mocno trzymam kciuki!!! Oby to było to, o czym wszystkie
      myslimy!!!Powodzenia!
      • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 09.02.08, 14:23
        Pierwszy raz mi się 5 dni przesuwa @, kiedyś tak miałam ale po
        luteinie nie dostawałam @ a jak odstawiłam to zaraz była @. W
        poniedziałek na betę i się okaże co jest grane, niepokoi mnie
        katarek i ból gardła................. Pozdrawiam
        • sotie Re: Czy brać duphaston? 09.02.08, 19:20
          Ania, trzymam kciuki baaardzo mocno!!!
          rób jutro rano sikańca lepiej! smile)))
    • aanidaa Re: Czy brać duphaston? 10.02.08, 20:45
      Aniu - trzymam kciuki - obiema piąstkami smile
      pozdrawiam
      • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 10.02.08, 21:35
        Dzięki dziewczyny! Jesteście kochane!!!!!!!! Jutro już popołudniu będę wiedziała czy to ciąża.................... Coś się zaparłam na tego sikańca niestety.....................
    • lalacruz Re: Czy brać duphaston? 10.02.08, 21:38
      Duphaston mnie pomógł to i Tobie pomoże. Trzymam kciuki!!!
      • alela1 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 11:09

Aniu trzymam kciuki, daj znac zaraz po wynikach bety!!!
        • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 11:16
          Dzięki alela1. Napewno dam znać ale boję się cholernie jaki wynik będzie, nie wiem czemu.............. Dzisiaj tydzień jak mi się spóźnia @, jeszcze tak nie miałam......... Zaraz po becie idę do internisty bo ma okropny katar, gorączki nie mam a wręcz osłabienie 36,1. Dzięki jeszcze raz i trzymaj kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • jar-ka Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 11:18
            ja tez Ci mocno kibicuje, Aniu!! i trzymam mocno, mocno kciuki,
            wierze ze bedzie dobrze!! wink
            • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 13:57
              Tyle mi ludzi kibicuje że aż się boję porażki że będzie beta nieciążowa................... idę po nią jak na ścięcie głowy!!!!!!!!
              • kaczucha31 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 14:39
                Aniu, nic się nie martw i tak już wszystko postanowione. Ja też
                czekam na dobre wieści smile Trzymam kciuki! smile)
              • iwasz13 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 15:24
                katarkiem sie nie przejmuj!! wierze, że tym razem to bedzie TO!! daj
                oczywiscie znac jak wrocisz z wynikiem. o matko, jak by było
                cudnie!! pa pa
                • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 16:18
                  Jesteście kochane!!!!!!!!!!!! Co ja bym bez was zrobiła!!!!!!!!!!!!!!!!! Całuję mocno i powoli się szykuje po wynik i do internisty na przebadanie..........................
                  • wiosenka1 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 16:24
                    trzymam kciuki
                    • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 19:22
                      Kochane!!!!!!!!!! Beta 992,4 czyli CIĄŻA!!!!!!!! Strasznie boję się cieszyć żeby nie zapeszyć i czekam na kolejną betę w środę a potem na serduszko pięknie bijące!!!!!!!!!! Myślałam że inny będzie ten dzień jak się dowiem o ciązy ale chyba gasi mnie ta choroba. Jestem po lekarzu i mam siedzieć w domku do czwrtku, także leniuchuje!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze raz wam dziękuje!!!!!!!!!!!!!!!
                      • justyna9965 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 19:25
                        Gratuluję Aniu

Nie wiem czy mnie pamiętasz, kiedyś pisałam do Ciebie. Moje problemy
                        były podobne do Twoich. Dajesz mi nadzieję.

Jeszcze raz gratuluję. Życzę spokojnej ciąży.
                      • daria9934 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 20:26
                        aniaresz!!! Gratulacje z całego serca!!!!
                        • wiosenka1 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 20:51
                          Aniaresz gratulacje, cieszę sie bardzo, widywałam Cię to tu to tam,
                          nick utkwił, ściskam kochana.
                          Proszę napisz czy hsg miałaś, czy laparo? Bardzo dziekuję.
                          • malutka1939 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 21:05
                            ania gratuluje!!
                      • kaczucha31 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 21:00
                        Wielkie gratulacje smile)))) Życzę żeby dzieciątko ładnie się
                        rozwijało smile Dużo zdrówka, kochana.
                        • tekla12 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 21:07
                          Ania, cudne wieści! Wielkie gratulacje i uściski!
                          • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 21:29
                            Dzięki dziewczyny za gratulacje, aż się popłakałam że mam taką siłe wsparcia z waszej strony!!!!!!!!!! Jeszcze teraz tylko muszę czekać do środy - kolejna beta i dr sprawdzi czy wszystko ok!!!!!!!!!!! Całuję was i trzymajcie kciuki żeby beta rosła.................
                            • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 21:33
                              wiosenka!!!!!!!!!! W styczniu miałam badanie drożności- hycosy, czyli bez rentgena jest podany kontrast.............W 10dc było badanie i podobno prawy się udrożnił jajowód a wiem po HSG/ miałam w kwietniu rok temu/ że prawy jajowód był zwężony i może coś tam blokowało.............. A owulacje mam ok 13dc także zaraz po badaniu pewnie była!!!!!!!
                              • sotie Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 21:57
                                Aniu, niech i tu Cię wyściskam smile)))))))))
                              • iw80 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 22:04
                                ania nie wiem czy mnie kojarzysz ale byłaś jedną z pierwszych osób,
                                które mnie wspierały kiedy zawitałam na wątku "niepłodność". tak się
                                cieszę, że ci sie udało po tylu latachsmile)) cudnie. i wygląda na to,
                                że termin będziemy miały podobny, bo ja też jestem tydzien po
                                terminie miesiączkiwink)) trzymam kciuki żeby wszystko było ok i
                                czekamy na serduszkasmile)
                                • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 22:41
                                  Sotie!!!!!!!!!! Kochana moja!!!!!!!!!! Mocno cię ścisskam i wiem ze teraz twoja kolej kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! iw80!!!!!!!!!!!Nawet nie wiesz jak się cieszę że ci się udało, przypomnij mi czy zaszłaś naturalnie czy iui??????? Przepraszam ale jestem zakręcona i trochę przeoczyłam wątków........ Kiedy się wpisujesz na ciężarówki październikowe????????????? Ja się wpisałam ale bardzo nieśmiało bo czekam do środy na ponowną betę ........... iw80 a czy ty robiłaś betę???????????? jak tak to ile było???????
                                  • iw80 Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 23:05
                                    nie dziwię się tobie, że jesteś zakręconasmile)) niestety u mnie nie
                                    obeszło się bez in vitro a konkretnie icsi. założyłam wątek
                                    styczniowego in vitro i udało siesmile)) wpisałam się na wątek
                                    październikowy ale też nieśmiałowink tak robiłam betę tydzien temu w
                                    środę i miałam 127, robiłam też dwa testy (wiesz jak to jestwink i
                                    ponownie bete dzisiaj rano dopiero jutro będę miała wynik. ale i
                                    tak odetchnę z ulgą jak zobaczę serduszko.
                                    • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 11.02.08, 23:18
                                      iw80!!!!!!! Ciesze się że nam się udało, i oczywiście jutro czekam na wynik twojej bety, bo widzę że według twoich obliczeń termin masz na 14.10 tak jak ja..................dla mnie to duży szok że wogóle coś drgnęło w moim brzuszku bo przez tyle lat starań i nic nie szło do przodu........................... Aha. Obie jesteśmy z Wrocławia.....Gdzie chodzisz do dra?
                                      • nadia222 Re: Czy brać duphaston? 12.02.08, 07:24
                                        Aniu, GRATULACJEsmilesmilesmile Trzymam kciuki za środę, będzie dobrze!
                                        Wiem, wiem, jak to jest, boisz się cieszyć, bo mam to samo, ale
                                        głowa do góry, w końcu nadszedł nasz czassmile
                      • iwasz13 Re: Czy brać duphaston? 12.02.08, 09:18
                        dla wielu z nas byłaś podporą, więc teraz my nie mamy wyjścia i też
                        nam sie musi udaćsmile)) Aniu kochana, cieszę sie przeniezmiernie i
                        zyczę Ci żeby to sie wszystko cudownie toczyło. leniuchuj ile
                        wlezie, myśl o sobie i Maluszku. Bete masz cudowną, wiec na pewno
                        wszystko bedzie dobrze. trzymaj sie kochana...ściskam..
                        • alela1 super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 12.02.08, 11:12
                          czyli bedzie pazdziernikowa dzidzia!!!!!!!!!!
                        • matylda.dk Re: Czy brać duphaston? 12.02.08, 11:15
                          Aniu - super wiadomość, dałaś mi nadzieję, że kiedyś nam też się uda
                          i to w najmniej oczekiwanym momencie. Serdeczne gratulacje!!!!!!!!!
                          • wiewiorka76 Re: Czy brać duphaston? 12.02.08, 11:57
                            Aniu strasznie się cieszę i gratuluję!!! Mam nadzieję, że będziesz
                            do nas zaglądać i podtrzymywać nas na duchu smile Możesz mi napisać
                            ile dokładnie się staraliście i co było przyczyną takich długich
                            starań? Czytałam o Twoich jajowodach, a czy poza tym mieliście
                            jeszcze jakieś inne problemy? U nas przyczyną niepłodności są
                            plemniki, podczas ostatniej iui były tragiczne i możliwe, ze teraz
                            to już tylko in vitro sad
                            • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 12.02.08, 12:44
                              Dziewczyny bardzo się z wami zżyłam także napewno będę do was zaglądać, my staraliśmy się 4 lata, a dokładnie postaram się kochane opisać wszystko w specjalnie założonym wądku gdzie puszczę wam milion fluidków/ myślę że jutro po becie kolejnej zadowalającej/ założe swoj wątek podtrzymujący was na duchu i dający nadzieję........ Ten się troche rozwinął w innym kierunku!!! Mocno całuję i czekam na kolejne dziewczyny na forum październikowych ciężarówek, ja tam się wpisałam bardzo jeszcze niepewnie, ale zobaczymy.................... jesteście dla mnie jak siostry i płaczę jak czytam wasze gratulacje........ściskam i trzymam kciuki!!!!
                              • julia56 Aniu 12.02.08, 14:03
                                ale cudowne wieści!!! Tak się cieszę, że się udało! smile
                              • daria9934 Re: Czy brać duphaston? 12.02.08, 15:56
                                Aniaresz!!!Gratuluje i ciesze sie razem z Toba, odzywaj sie do
                                nas.Buziaki, czekam na fluidki , my tez 4 lata, i po pierwszej IUI
                                5 dni temu, czekamy
                                • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 12.02.08, 17:33
                                  Dzięki dziewczyny bardzo, jestem bardzo związana z tym forum dlatego będę wam kibicować, co do mnie to narazie się koszmarnie boję czy wszystko się dobrze zagnieździło i jak to będzie.................oby 9 miesięcy minęło spokojnie!!!!!!!!
                                  • sotie Re: Czy brać duphaston? 13.02.08, 10:47
                                    Aniu, wszystko będzie dobrze smile
                                    trzymam kciuki za dzisiaj smile
                                    • aniaresz Re: Czy brać duphaston? 13.02.08, 11:38
                                      sotie dzięki za wsparcie!!!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj 2 beta i wizyta u dra........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka